- 2 Temmuz 2016
- 2.166
- 3.957
- 83
Arkadaşım buraya bu konuda derdini anlatamazsın çünkü bizim insanımız kabahatini kabul etmiyor .Bazi arkadaşlar bu konuya niye çok icerledi anlamıyorum.Gercekten kim olsa canı sıkılırdi eften puften bişey olsa tamam dicem
Doktorum, bana da ister hemşire ister doktor damar yolu açıldığında çoğu zaman damarlarım patlıyor deri altı mosmor günlerce geziyorum, ha damarı mı bulana kadar da deri altı geziyorlar. Ama biliyorum ki bu iş böyle. Meslektaşımı veya hemşire hanımları şikayet etmiyorum. Halkimiz çok simartilmis sağlık konusunda. Karşınızda robot yok insan onlar da. Yurtdisinda olsaydınız anlardınız simartilmis olmaktan ne kastettiğimi. İnş davayı kaybedersiniz de sizin gibiler artık vazgeçer bizle uğraşmaktan
doktor olarak "sağlıkta şımartılmış bu halk" terimini neye göre kuruyorsunuz. Yurtdışında yaşadım. sizin gibi cümle kuran ne bu ülkede ne yurtdışında GERÇEK DOKTOR tanıdım.
kendiniz hizmet sektöründe çalıştığınızın bilincinde olsaydınız böyle konuşmazdınız. ama halktan üstün görürseniz aynen bu cümleleri kurarsınız.
gitsin öğrensin diyorsunuz ya tecrübesiz bir çocuk hemşiresinin iğne yapmayı nerede öğrenmesini bekliyorsunuz?yorumları şaşkınlıkla okudum, konuda bahsedilen bir bebek!
eğer bir hemşire bulamayıp diğer hemşire ilk denemede buluyorsa bu ilk hemşirenin beceriksizliğidir.
kimsenin çocuğu o hemşirenin kobayı değildir, gitsin bilmiyorsa öğrensin!
böyle beceriksiz bir hemşire yüzünden 1,5 yaşında ateşten hastanede yatan yeğenimin damar yolu açmayı bilmeyen hemşireye denk gelmesi yüzünden çocuğun kolu şişti bir de onun acısıyla uğraştı ki fazlasıyla yakar!!
hemşirenin nesi savunulmuş gerçekten anlamadım açamadın mı? daha bilgili birisinden yardım istersin çocuğa eziyet etmezsin.
allah herkese vicdan versin
gitsin öğrensin diyorsunuz ya tecrübesiz bir çocuk hemşiresinin iğne yapmayı nerede öğrenmesini bekliyorsunuz?
Evet aynen de dediğim gibi. Ben yurtdisinda çalışıyorum hanımefendi. Türkiyede istediğin bölüme istediğin an ulasabiliyorsun. Burda acile bile anca tel açıp gidiyorsunki, eger gerekli degilse acile adamını dahi atmana izin verilmiyor. Alacağın en erken randevu iki üç ayı buluyor. Daha neler neler yazardım. Ama sizin anlayacağınızi sanmıyorumdoktor olarak "sağlıkta şımartılmış bu halk" terimini neye göre kuruyorsunuz. Yurtdışında yaşadım. sizin gibi cümle kuran ne bu ülkede ne yurtdışında GERÇEK DOKTOR tanıdım.
kendiniz hizmet sektöründe çalıştığınızın bilincinde olsaydınız böyle konuşmazdınız. ama halktan üstün görürseniz aynen bu cümleleri kurarsınız.
Tam olarak bunu demek istedimdoktor olarak "sağlıkta şımartılmış bu halk" terimini neye göre kuruyorsunuz. Yurtdışında yaşadım. sizin gibi cümle kuran ne bu ülkede ne yurtdışında GERÇEK DOKTOR tanıdım.
bakın ne diyorum yapamıyorsa yardım alsın, başkası yapsın.
benim şuan çocuğum yok ama yeğenimin başına gelenden sonra yoğun bakım hemşireleri açmıştı, büyükler bir şekilde dayanıyor hallediliyor ama bırakalım da şu bebeklerin kanını bilen kişiler alsın.
ki gerçekten bakın sadece 1 defa damarımı bulamayıp o iğneyi içimde oynattılar yok böyle bir acı, kız biraz daha bulamasaydı bende çıkart artık yeniden dene diyecektim.
benim kuzenimin kızı hemşirelik okuyor, kız izinlere geldiğinde sülaleyi elden geçiriyor hepimizden kan alıyor.
ama yetişkin ile bebek farklı.
yani her bebek geldiğinde tecrübeli hemşireye yönlendirirse bu hemşire nasıl öğrenecek işini?
tamam istisnası elbet vardır ama hangi sağlık çalışanı sabah uyanıp da of canım çok sıkılıyor, bugün gelen hastaların canını yakayım bi diye düşünüyodur sizce?
herkes istiyor ki benim bebeğime tecrübeli, ultra bilgili hemşire baksın. e tamam da diğerleri ne yapacak yani onların da çalışması lazım.
Bişey olması için çocuğunun sağlığından olması mı gerekiyordu büyütmesi için, tavrınız çok yanlış . Siz çocuklar kavga ederken ayırmayıp, birinden biri yaralanınca mı müdahale ediyorsunuz ?Ayy bu Türk anneleri.. ben anaokul öğretmeniyim Allah aşkına şımartmayın bu kadar çocukları yurtdışında hiç böyle bir şey yok merak etmeyin çocuğa bir şey olmamış işte.
Ülkenin durumu bu beğenmeyen beğendiği yerde gidip çalışacak. İşine gelince insanım işine gelince insan değilsin sen pis şımarık deme hakkı yok. Az para mı alıyosun ondan mı şikayetçisin çok para kazanacağın başka iş bul. Nasıl ki ehliyet liyakat önemli ise dr lukta asıl insan ilişkileri üzerine eğitim almaları daha önemli. 6 yıl koyun gibi ezberlet ezberlet gelsinler insanlıktan çıkmış moron zihniyetler seni çocuğunu hasta anneni babanı azarlama canını acıtma hakkını sırf insan diye elde etsin. Hadi ordan!Bir de böyleleri yüzünden maddi zorluk çeksek de özele gidiyoruz. Böylelerine asla hakkımı helal etmiyorum. Gidiyorsun derdini anlatırken azarlanıyorsun, göz göre göre yakına torpil geçildiğine susmak zorunda kalıyorsun. Zaten doktorlardan cok hemşireler küçük dağları yaratmış oluyor o ayrı mesele. Bi rahatsızlık yaşasam kırk kere düşünüyorum gitsem mi gitmesem mi diye. Hele o doğumhanelerde kadınları nasıl azarlıyorlar. Hepimiz hangi tarafın daha şımarık oldugunu çok iyi biliyoruz malesef. Onlara sorsan iki üç tane uç insan örneği verip kendilerini savunurlar. Bi de bu işi bedava yapıyorlar tabi bu ayrıntı da önemli
canım captain cim bunlara okulda göstermiyorlar mı? bilmiyorum hiç hemşirelik okumadım ama mutlaka öğretiliyordur.
bak yukarılarda birisi bir yorum yapmıştı, çocuğundan kan alınacağı zaman hemşire diğer hemşireye de gösterip buradan alıyorum diyerek yardımlaşıyorlarmış çok güzel bir davranış değil mi? acı durumunu biraz düşürüyorlar.
ben konu sahibini haklı buluyorum benim de içim el vermez çocuğumun kolunda iğneyi dolaştırmasına.
bak ağlar çocuktur bebektir ona lafım yok ama bulamıyorsan bırakacaksın.
Sizin gibiler önce çocukları döver sonra ortaya çıkınca kamera görüntülerini görüp insanım hata yaptım ühü ühü der.! Bunun Türk anne olmakla alakası yok insan olmakla alakası var. Sizin gibi düşünen bi kadını bilsem asla çocuğumu emanet etmem kim bilir neler yaparsınız. Sonra da ne var sanki ölmedi ya deyip kendinizi savunursunuz!!!Ayy bu Türk anneleri.. ben anaokul öğretmeniyim Allah aşkına şımartmayın bu kadar çocukları yurtdışında hiç böyle bir şey yok merak etmeyin çocuğa bir şey olmamış işte.
okulda gösteriyorlar, sonra stajda da görüyorlar.
ama söylüyorum ya tecrübe gerektirir. tecrübe de bu şekilde ediniliyor.
o yorumdaki özel hastaneymiş.
biz bu konudaki hastane özel mi devlet mi bilmiyoruz, iki hemşire arasındaki ilişkiyi, işleyişi bilmiyoruz. belki ben bu bebekten kan alamam, sen al deme lüksü yok hemşirenin.
ben gerçekten kasıt olduğunu düşünmüyorum. hemşire cani mi yani çocuğun canını bile isteye yaksın.
konu sahibinde de kasıt yok tabi ki o da bebeğini düşünüyor. ama ilk yorumumda yazdığım gibi bence karşılıklı dava açacak bir durum yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?