Henüz 22 yaşındayım ama Aile Kuramamaktan Korkuyorum.

Turk kizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2017
189
82
13
29
22 yaşında üniversite öğrencisi biriyim ve okulum uzadı.Ben bu okuldan mezun olursam 25-26 yaşlarında falan olacağım.Erkeklerle tanışma konusunda aram çok kötüdür ve erkeklerin peşinden koştuğu kız hiç olmadım.Evet şu an okuyorum ama derslerle aram iyi sayılmaz düzeltmek için çaba sarf ediyorum.Genç/orta yaşta evlenen hanımlar aile kurmak bir kadının hayatında çok mu önemlidir?Sanırım toplumun dedikodularına kulak verip (bu tabir hiç hoş değil) evde kalmaktan korkuyorum.Çevremde kocası için eğitimini bırakan ama 3 çocuğuyla dul kalan ancak buna rağmen güçlü kalmayı başaran bir kadın var.Açıkcası aile kurmayı,bebek sahibi olmayı hem istiyorum/hem korkuyorum.Erkekler 30'unu geçmiş kadınlarla evlenmek istemiyormuş gibi bir laf duydum.Evlenmek için evlenmek de kötü biliyorum.Sizce yanlış mı düşünüyorum.

Yaşın 22 okulun var kafanı finale vizeye acaba okul bitince hayal kurduğum bir iş varsa onu yapabilirmiyime ver koca her zaman bulunur zamanı gelince esimde olur bebeğinde 30 dan sonra konusuna hiç girmicem üniversite okuyorsunuz ne okur azıcık ufkunuzu acin

Erkekler 30'unu geçmiş kadınlarla evlenmek istemiyormuş gibi bir laf duydum

Hiç alakası yok. Üzerine düştüğün hiçbir şeyin vadesi gelmez, ben bunu bilir bunu söylerim. Bir şeyi kafana taktıkça o inatla olmaz. Bu hayatın "Sen bakarken soyunamıyorum" deme şeklidir gibi bir laf okumuştum bir yerde, katılıyorum açıkçası. Belli bir düzen oturttuktan sonra olacağı varsa oluyor, bazen de olmuyor yani herkes evlenecek diye bir kural yok. Dediğin gibi sırf evlenmek için evlenmek de daha büyük sorunlara yol açıyor. Velhasıl kelam, fazla üzerine kafa yorma. Şu an eğitimin üzerine kafa yormalısın, senin yaşındayken vize final derdindeydim "Ne zaman evleneceğim"den ziyade. Şimdi işim var, 2 senedir çalışıyorum, daha yeni sözlenme fikri gündeme geldi. Onunla alakalı bile çekincelerim var, o bile erken geliyor şu an.

Öncelik okulun bitmesi. Aklın ve kalbin uyuştuğu biriyle evlenilmesi taraftariyim. Evlenmek için evlenilmez. Kimsenin başı evlendiği için göğe ermiyor. İnsanlar hep konuşur. Evlensen kocani beğenmez onu begense evini beğenmez. Sonra çocuk sorulur onun da cinsiyeti beğenilmez. Yaptın ikinci sorulur sorulur ha sorulur. Milletin aklıyla iş yapılmaz anlayacağın. Ben senin yaşında evlenmistim. Sevdik mantıken de uyduk birbirimize. Okulum bitti evlendik. Şartlar uygun olmasaydı evlenmezdim. Takma o kadar önce okulunu bitir. Kısmet nde biri varsa karşına çıkıyor ve nasıl geliştiğini anlamıyorsun bile.

Evet doğru söylüyorsunuz normalde mezun olma yaşım 22 ama ben daha geç mezun olacağım belki de kaygım bu yüzdendir.

Çok hoşuma gitti bu anekdot.
Gerçek yaşamda yeri gelse de kullansam bir an önce :)

Gelecek kaygısı yaşayan (hem de bu denli uzun vadelisinden) insan anı yaşayamaz, dolayısıyla da mutlu olamaz. Hayatının en güzel, en verimli, en macera dolu yıllarını böyle saçma sapan evhamlar uğruna heba etmene izin veremiiciim

İmkan varsa git başka ülke gez. Yeni bir dil öğren. Yemek yapmaya merak sal. Salsa, folklor, modern dans veya her neyse işte kendine yeni ilgi alanları yarat. Hem sosyalleşir, hem de kendini yakından tanıma fırsatı yakalarsın. Kendini bilen insanın sırtı yere gelmez. Gençliğinin, özgürlüğünün tadını çıkar.

Eskiden kadınlar erken evlenirmiş şimdi ise üniversiteden,kariyer yapma isteğinden dolayı biraz daha geç evleniyor.Bunların bilincindeyim lakin bir süreden sonra çocuk yapma isteği sevgi isteği vs olacak.Aslında sevdiğim bölümdeyim kafama böyle boş boş düşünceler girdi.

Doğru zamanda doğru şeylerden korkmak lazım.
Şuan aile kurmaktan korksanız anlarım.
Acele etmeyin; topluma bakmayın siz zira bazı insanlar için ne yaparsanız yapın konuşacak şey bulunur. Yaşınızın ve okulunuzun keyfini çıkarın.

Her şeyin bir yeri, zamanı var. Benim bölüm arkadaşlarımdan da mezun olur olmaz evlenenler oldu ama benim daha yapacak işlerim var, ben direkt kendimi ev hayatı, çoluk çocuğa adamak istemiyorum. Evlenince iki kişilik düşünmek zorundasın, hele çocuk da olursa hayatını sadece ona adapte etmek zorundasın, bencillik edemezsin. Ben mezun olur olmaz Interbus yaptım, Avrupa ülkelerini gezdim, yeni insanlar tanıdım. Tatilden döndüm 2 ay boş oturdum, sonra işe başladım. Bir ilişkim vardı o yıllarda da ama inan ki hiç evleneyim, haydi ne zaman nişanlanıyoruz diye düşünmedim. Ciddi düşünüyorduk da ben daha hala vakit var gözüyle bakıyordum. Daha yeni "Ailenden isteyelim" konusu gündeme geldi ben attan düşmüşe döndüm. Zira evlilik de kolay değil, hayatını iyice dolu dolu yaşamadan evlenme derim. Evlenip çocuk yaptığında "Ah bekarken şunu şunu da yapaydım" dememelisin bana kalırsa.

Sanırım bir eş bulamamaktan korkuyorum ilerde.Benim ilkokul arkadaşım şu an hamile üniversite okumamış.Evlenmek sorumluluk işi biliyorum kaygım daha ziyade ilerisi için.

Sanırım bir eş bulamamaktan korkuyorum ilerde.Benim ilkokul arkadaşım şu an hamile üniversite okumamış.Evlenmek sorumluluk işi biliyorum kaygım daha ziyade ilerisi için.

Sırf eş bulamayacağın düşüncesiyle azıcık kafana yatan biriyle evlenip ileride mutsuz olabileceğin bir evlilik yapmaktansa, bekar ol mutlu bir ömür geçir. Bu kafayla yaklaşırsan evliliği kafaya takmazsın, kafaya takmadığın için de zamanını ertelememiş olursun. BDV'de koştura koştura evlenip yanlış yaptığını anladığı için kafasını taşlara vuran yığınla kadın var.

Ben baya genc evlendim. Suan 1 senelik evliyim ve okumaya devam ediyorum. He gelir olarak katkim soyle var asgari ucret kadar burs aliyorum. Sen sana bu sekilde saygi duyucak birini bi gelirin olmasada okulunu beklerim veya evlendikten sonrada okuyabilirsin diyen birini bulduktan sonra hersey guzel.
Soruna gelince evlenip bi yuva kurmak cok guzel evet ama zorunluluk değil. Istemiyosan bi aile sorumlulugu evlenmezsin. Istiyosanda dogru insan karsina beklenmedik zamanda cikiyo zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…