• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Henüz 22 yaşındayım ama Aile Kuramamaktan Korkuyorum.

Hey Allahım.. 22 yaşımda mezun olduğumda iş başvurusu kovalıyordum.. Sen daha mezun da değilsin.
Evliliğin e sini bile düşünmedim..

28 yaşıma kadar kimseyi hayatıma sokmadım. Eşimle nişanlıyken evlilik için erken değil mi diye düşünüyordum.. :KK45:

Sen bir kadınsın erkeklerin yaşa göre tercih edeceği bir kısrak değilsin. 30 yaş da gayet güzeldir ayrıca.
Etrafın cahil dolu olabilir ama sen cahil kalma..

"Elalem"in lafları ile yaşamayı kendine yol bilirsen,o yol eninde sonunda seni çıkmaza götürür..
Kulaklarını tıka ve kendi doğruların ile yaşa..
Aşk her yaşta aşktır..
Tatilde otelde çok tatlı bir çift ile tanıştık,tabi biz aile sanıyoruz eşimle..
60 yasındaki Teyzem evli değil sevgili olduklarını söyleyince ufak çaplı bir şok geçirdik:)
Gayet aşık ve mutlulardı..
Diyeceğim o ki daha önünde bunları uygulayacağın çok sene var.
Çılgınlık yapacağın,hayattan zevk alacağın en verimli yaşlarında bunların derdine düşersen sonunun hüsran olması çok yüksek.

Senin iyi bir mesleğin olsun, bakimli ol , erkekler zaten seni buluyor, senin aramana gerek yok.Istersen 50 yaşında ol.

sanırım zamana ayak uydurmakta çok zorlanıyorum, şu konuları okuyunca da çok sinirleniyorum
18-22 yaş grubu çıkıp da evlilik, eş, çocuk demiyor mu, nasıl bir nesil yetişiyor anlamak mümkün değil

ben üniversitedeyken de hemen evlenmeyi düşünen arkadaşlarımız vardı ancak büyük çoğunluk kendi ayaklarımız üzerinde durma odaklıydık
maddi ihtiyacımız olmasa dahi part time çalışırdık
pazarlama, fuar hostesliği, fast food elemanı vs
tek derdimiz hayatımızı nasıl kurtarırız, nasıl çalışma hayatına geçeriz vs vs idi
evet tabi ki sevgilimiz olsun istediğimiz zamanlar oldu, gezelim, tozalıp, partilere gidelim... ama evlilik!

Turk kizi Turk kizi
evlilik ve çocuktan önce hayatı yaşamayı bir düşünmen lazım
bu yıllar geri gelmiyor
25-26 yaşında mezun ol, 2-3 sene çalış
evlenmeden 30 olsan ne olur olmasan ne olur
27 yaşında evlendim, o güne kadar ne evlilik, ne gelinlik, ne düğün hiç böyle bir şey geçmedi aklımdan, hiç böyle bir hayal kurmadım
evleneceğim zaman bile acaba özgürlüğüm mü gidiyor diye korkuyordum
hatta evlendiğim zaman ben ne ara evlendim falan oldum
3 sene bilerek çocuk yapmadım, evliliğimi doya doya yaşayabilmek için
2. çocuğumu 36 yaşımda doğurdum
iyi ki de böyle yapmışım
her şeyi dolu dolu yaşadım, mutluyum

22 yaşında üniversite öğrencisi biriyim ve okulum uzadı.Ben bu okuldan mezun olursam 25-26 yaşlarında falan olacağım.Erkeklerle tanışma konusunda aram çok kötüdür ve erkeklerin peşinden koştuğu kız hiç olmadım.Evet şu an okuyorum ama derslerle aram iyi sayılmaz düzeltmek için çaba sarf ediyorum.Genç/orta yaşta evlenen hanımlar aile kurmak bir kadının hayatında çok mu önemlidir?Sanırım toplumun dedikodularına kulak verip (bu tabir hiç hoş değil) evde kalmaktan korkuyorum.Çevremde kocası için eğitimini bırakan ama 3 çocuğuyla dul kalan ancak buna rağmen güçlü kalmayı başaran bir kadın var.Açıkcası aile kurmayı,bebek sahibi olmayı hem istiyorum/hem korkuyorum.Erkekler 30'unu geçmiş kadınlarla evlenmek istemiyormuş gibi bir laf duydum.Evlenmek için evlenmek de kötü biliyorum.Sizce yanlış mı düşünüyorum.
Bence 22 yaşında hayatta çok başka planlarınız olmalı evlenmek dışında

Heee bende 18 yaşında evde kaldım diye üzülmüştüm:KK14::KK14:
Bak şimdi 27 yaşında ve 9 senelik koskoca DOKUZZZZZ senelik evliyim.
Keşke az daha kalaydım babamın evinde:KK42::KK42::KK42:
Şimdi geçim derdi,koca derdi,çocuk derdi,iş derdi...

Az daha dur hatta baya bi dur koca kaçmıyo dertsiz hayatın tadını çıkar:KK51::KK51::KK51:

22 yaşında üniversite öğrencisi biriyim ve okulum uzadı.Ben bu okuldan mezun olursam 25-26 yaşlarında falan olacağım.Erkeklerle tanışma konusunda aram çok kötüdür ve erkeklerin peşinden koştuğu kız hiç olmadım.Evet şu an okuyorum ama derslerle aram iyi sayılmaz düzeltmek için çaba sarf ediyorum.Genç/orta yaşta evlenen hanımlar aile kurmak bir kadının hayatında çok mu önemlidir?Sanırım toplumun dedikodularına kulak verip (bu tabir hiç hoş değil) evde kalmaktan korkuyorum.Çevremde kocası için eğitimini bırakan ama 3 çocuğuyla dul kalan ancak buna rağmen güçlü kalmayı başaran bir kadın var.Açıkcası aile kurmayı,bebek sahibi olmayı hem istiyorum/hem korkuyorum.Erkekler 30'unu geçmiş kadınlarla evlenmek istemiyormuş gibi bir laf duydum.Evlenmek için evlenmek de kötü biliyorum.Sizce yanlış mı düşünüyorum.
Senin yasında üniversiteyi bitirdim.ama yinede hemen evlenmedim.28yasında evlendim.gayette mutluyum.bence kafanı bununla yorma

Erkek cinsiyetinden birisi söyledi.O yaştaki kadınlarla evlilik oluyorsa da aşktan ziyade mantıj evliliği oluyormuş

Ay böyle söyleyen bir iş arkadaşım vardı. Böyle söyleyerek de 22 yaşında çıtır kuzı tavladı. Evlendiler falan, sonu iyi bitmedi ama :(

Sen böyle tespit kasanların hayatına bir bak, bakalım millete akıl verecek kadar olgunlar mı?

Ben 27 yasinda evlendim esimle yasitiz brn hic evlenmicem derken bi baktim tanisip sevip evlendik yani... Kulak asma insanlar her zaman konusur oyle planlanacak seyde degil tabiki egitimine onem ver once bi ayaklarin yere bassin
Baba beni kocaya gonder demeden once baba beni okula gonder de :D

Ilk önce eline meslegini al! Kendi ayaklarinin üstünde dur.
Koca herzaman bulursun.

Annem koluna altin bilezigini (meslegini) almadan evlenemezsin demisti. Iyiide öyle demis. Meslegimi yaptim calistim. Evlendim suan calismiyorum ama is ariyorum. Esim cok sükür harcamalarima karismasa da yarin ne olacagini bilemiyoruz.

Bu yaşta bişey kurma zaten aman

Aile kurmak cocuk yapmak bunlar onemli mi diye sormussun. Ama bu soru oyle cevabi dogru veya yanlis olan bir soru degil. Sen suanda bunlari dusundugun ve sordugun icin, belli ki senin icin onemli olacak...

25 yas okuldan mezun olmak icin gec bir yas degil
Benim arkadaslarim hala okuyorlar master di doktoraydi. Ayrica okurken de evlenilebilir (ne kadar tavsiye edilmese de).

Herkesin hayati o kadar farkli ki. Ben okul bitirdim, evlendim, cocuk yaptim (yapim asamasinda diyelim :D) ve simdi okula geri donuyorum.

Egitimin aile kurmaya engel olmadigini dusunenlerdenim. Tabii bu konuda esin destegini de almak onemli.

Ben 27 yasinda evlendim esimle yasitiz brn hic evlenmicem derken bi baktim tanisip sevip evlendik yani... Kulak asma insanlar her zaman konusur oyle planlanacak seyde degil tabiki egitimine onem ver once bi ayaklarin yere bassin
Baba beni kocaya gonder demeden once baba beni okula gonder de :KK70:
Ailem okulumu bitirme konusunda çok ısrarcı.Zaten ben bu yaşta evleniyorum desem muhtemelen izin vermezler lakin ilerisi için kaygılanıyorum.

Back
X