• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Henüz 22 yaşındayım ama Aile Kuramamaktan Korkuyorum.

Ailem okulumu bitirme konusunda çok ısrarcı.Zaten ben bu yaşta evleniyorum desem muhtemelen izin vermezler lakin ilerisi için kaygılanıyorum.
Bos kaygilar bunlar onu demeye calisiyorum okulunu bitir sonra eskidendi 20lerde evlenen artik cogu kiz once isini gucunu halledip oyle evliligi dusunuyo

Maalesef çok haklısınız aslında böyle düşünmemiz hata.
evet canim. Gencsiniz daha, hayat size.guzel olmali. Gezip tozup keyfinize bakmalisiniz, kafaniza.bir sey takmamalisiniz. En guzel gunleriniz inan.

22 yaşında üniversite öğrencisi biriyim ve okulum uzadı.Ben bu okuldan mezun olursam 25-26 yaşlarında falan olacağım.Erkeklerle tanışma konusunda aram çok kötüdür ve erkeklerin peşinden koştuğu kız hiç olmadım.Evet şu an okuyorum ama derslerle aram iyi sayılmaz düzeltmek için çaba sarf ediyorum.Genç/orta yaşta evlenen hanımlar aile kurmak bir kadının hayatında çok mu önemlidir?Sanırım toplumun dedikodularına kulak verip (bu tabir hiç hoş değil) evde kalmaktan korkuyorum.Çevremde kocası için eğitimini bırakan ama 3 çocuğuyla dul kalan ancak buna rağmen güçlü kalmayı başaran bir kadın var.Açıkcası aile kurmayı,bebek sahibi olmayı hem istiyorum/hem korkuyorum.Erkekler 30'unu geçmiş kadınlarla evlenmek istemiyormuş gibi bir laf duydum.Evlenmek için evlenmek de kötü biliyorum.Sizce yanlış mı düşünüyorum.
Benim de bir kızım var şahsen ben evlenmesini istemiyorum ama derse anne seviyorum evlencem saygı duyarım gezsin yesin içsin yeni kültürler tanısın kendini geliştirsin bir insanın Hayata geliş amacı evlenmek değil. Bence takılma mutlu olmaya bak nasipse gelir fizandada ulur seni.

Bos kaygilar bunlar onu demeye calisiyorum okulunu bitir sonra eskidendi 20lerde evlenen artik cogu kiz once isini gucunu halledip oyle evliligi dusunuyo
Açıkcası lisede hayalim olan bir bölümü okuyorum tembellik yüzünden uzadı ilk sene belki iki sene de olabilir.Üniversite bilgi konusunda çok şey kattı bana belki de evlenseydim bilgim genişlemezdi.Bizimkileri şaka yollu bırakacağım üniversiteyi geleceğim dediğimde de evlilikten önce dükkanda çalışmakla göz dağı verdiler açıkcası ders çalışmayı dükkanda çalışmaya tercih ederim.

Benim de bir kızım var şahsen ben evlenmesini istemiyorum ama derse anne seviyorum evlencem saygı duyarım gezsin yesin içsin yeni kültürler tanısın kendini geliştirsin bir insanın Hayata geliş amacı evlenmek değil. Bence takılma mutlu olmaya bak nasipse gelir fizandada ulur seni.
Özel bir nedeni yoksa neden istemiyorsunuz?Okul güzel aslında yeni yeni bilgiler öğreniyorsunuz.

Ne gerek var keyfine baksın güçlü bir kadın olsun evlilik sorumluluk demek yemek temizlik çocuk ıvır zıvır rutin hayat...
Haklısınız bu yönden ama dışarda sarmaş dolaş gezen insanlara da imrenmiyor değilim.

23 yasindayim ve tek derdim yaz tatilinde planladigim tatil icin para biriktirmek. Kocaymis sevgiliymis bunlar ayak bağı, sende gez toz ben okurken neden gezmedim diye hayiflaniyorum. Sende geriye baktiginda pismanlik yasama.

22 yaşında üniversite öğrencisi biriyim ve okulum uzadı.Ben bu okuldan mezun olursam 25-26 yaşlarında falan olacağım.Erkeklerle tanışma konusunda aram çok kötüdür ve erkeklerin peşinden koştuğu kız hiç olmadım.Evet şu an okuyorum ama derslerle aram iyi sayılmaz düzeltmek için çaba sarf ediyorum.Genç/orta yaşta evlenen hanımlar aile kurmak bir kadının hayatında çok mu önemlidir?Sanırım toplumun dedikodularına kulak verip (bu tabir hiç hoş değil) evde kalmaktan korkuyorum.Çevremde kocası için eğitimini bırakan ama 3 çocuğuyla dul kalan ancak buna rağmen güçlü kalmayı başaran bir kadın var.Açıkcası aile kurmayı,bebek sahibi olmayı hem istiyorum/hem korkuyorum.Erkekler 30'unu geçmiş kadınlarla evlenmek istemiyormuş gibi bir laf duydum.Evlenmek için evlenmek de kötü biliyorum.Sizce yanlış mı düşünüyorum.

36 da evlendim; okudum, çalıştım, malımı mülkümü aldım. Eşim benden 2 yaş büyük, o da işini gücünü bitirmiş, evliliğin tadını çıkartıyoruz. Milleti boşver, kendi hayatını kurmadan başka biriyle bir hayat kurmayı düşünme

Evlendigimde 30 yasindaydim.gezdim,tozdum bi sürü yer gördüm,hayatımı ysşadım.güzel bi işim ve maddi olarak birikimim vardı.kimseye muhtaç olmadan herşeyimi istediğim gibi yaptım..33 yaşında da anne oldum..hayata bi kere geliyoruz bunun tekrarı yok tatlım,evlilik cocuk her zaman olur sen once kendini hayata hazirla,acele etme

yani biz o yaşta şöyleydik böyleydik diyen büyüklere sinir olurdum ama tam da onu yapacağım şimdi. Ben o yaşta hangi konsere hangi tatile gitsem, arkadaşlarla nerde buluşşak neler yapsak diye kafa patlatıyordum. Şu an evliyim, çocuğum da var ve sana çok net olarak soruyorum. Ev koca iş ve çocuk sorumluluğu almak için niye bu kadar panik oluyorsunuz? Gezin tozun keyfinize bakın ya, milleti dinlemeyin. Ayrıca 30umda evlendim, birçok arkadaşım da öyle, onu diyenler halt etmişler:duduk:

Ben de 21 yaşındayım yaşıt sayılırız aynı dert bende de var ah biz yeni nesile ne oluyor bilmiyorum hepimizde bir gelecek kaygısı. 30 - 40 yaşlarındaki adamlar 20'lerinin başlarındaki gencecik kızlarla olursa, kızlarda yüz verirse tabiki 30'una gelen kadın evde kalma kaygısı duyar. O zaman ne yapacağız? Gençliğimize, güzelliğimize güvenmeyip kendimizi geliştireceğiz, kendi ayaklarımız üzerinde duracağız, kimseye muhtaç olmayacağız o zaman gerisi gelir. Gençlik, güzellik geçici önemli olan kişilik, karakterdir.

yani biz o yaşta şöyleydik böyleydik diyen büyüklere sinir olurdum ama tam da onu yapacağım şimdi. Ben o yaşta hangi konsere hangi tatile gitsem, arkadaşlarla nerde buluşşak neler yapsak diye kafa patlatıyordum. Şu an evliyim, çocuğum da var ve sana çok net olarak soruyorum. Ev koca iş ve çocuk sorumluluğu almak için niye bu kadar panik oluyorsunuz? Gezin tozun keyfinize bakın ya, milleti dinlemeyin. Ayrıca 30umda evlendim, birçok arkadaşım da öyle, onu diyenler halt etmişler:duduk:
Önce okulu bitirip işe girme gayretindeyim kaygım ondan sonraki yıl için benden küçüklere bile görücü geliyorken bana gelmemesi gerçi gelse bile izin vermezler okulu bitirmeden aile kurmama.Lakin insan panik yapıyor.

Ben de 21 yaşındayım yaşıt sayılırız aynı dert bende de var ah biz yeni nesile ne oluyor bilmiyorum hepimizde bir gelecek kaygısı. 30 - 40 yaşlarındaki adamlar 20'lerinin başlarındaki gencecik kızlarla olursa, kızlarda yüz verirse tabiki 30'una gelen kadın evde kalma kaygısı duyar. O zaman ne yapacağız? Gençliğimize, güzelliğimize güvenmeyip kendimizi geliştireceğiz, kendi ayaklarımız üzerinde duracağız, kimseye muhtaç olmayacağız o zaman gerisi gelir. Gençlik, güzellik geçici önemli olan kişilik, karakterdir.
Maalesef dediklerin çok doğru. :(

Back
X