Henüz doğmamış bebek ve boşanmak.

Onu cidden düşünüyorum. Boşanırsam bebeğe kendi annem bakacak, ben işime devam edicem.. Kafam daha rahat olcak gibi geliyor. Ama bunlar hayal işte, evlenirken kurduğum hayaller gibi. Çok çıkmazdayım. Kv az önce annemi aradı, banyo paspasları altı ayda bir yıkanır Mavi dün yıkamış içim acıdı diyor. Mavinin değişmesi gereken şeyler var diyor. Bıktım eleştirilmekten...

6 ayda mı
3 takımım var , ben yemınle 3-4 gunde bır degıstıyorumi en fazla 1 hafta kalır ve herdefasında yıkanıyor mis gibi ( gerçi banyo takıntısı var ben de:) )
bi de ne munasebet annenıze böyle bırsey soyluyor

ayrıca evıme gelen kim olursa olsun bana tembel dıyecek
yok artık
sız de cok yüz vermıssınız demekkı

Eşinizin işin ciddiyetini anlaması gerekiyor ama aileniz arkanızda sağlam duracak. Aile büyükleri bi araya gelsin. Bu küfür meselesi çözülsün mutlaka kimse.kimsenin ne kesndisine ne de ailesine hiçbir bahane ile küfür edemez. Yahu karşındaki insan senin namusun ne demek küfür yaa.
Boşan diyemem ama devam etmek için birlikte çabalayın mutlaka. Umarım her şey yoluna girer.
Ve şu aileleri evlerine bu kadar karıştırmamayı öğrenemeyen erkeklerden uzak etsin Allah. Islah eylesin öylelerini.

Tembelliğim dışarı çıkmamdan dolayı :) yürüyüşe gidiyorum, evle ilgilenmemek içinmiş.. hem hep yemek hazırlıyorum, hem de çamaşır çok yıkıyorum diye söyleniyor, hem ütü gereksiz ütü yapma boşa elektrik ben ütü yapmıyorum düzgün katlarsan ütüye ihtiyaç olmaz diyor ama hem de tembelim :))
Tembelliğim bir dışarı çıkmamdan dolayı, iki de mesela çay içiyorum diyelim o bardağı yarım saat sonra kaldırıyorum bazen, uzanmışım kalkmak istemiyorum. Ondan dolayı. Hemen kalkıp herşeyi yapmıyormuşum yani

tek olsan o bardağı ertesi gün kaldırırsın belki, yardıma gelip bunları konuşmak ne ya?

bence boşanmayı düşünmek yerine yardıma ihtiyacınız olmadığını söyleyin, ayrıca güçlü kadınlığı bırakın, her işi yapmak zorunda değilsiniz -9 aylık hamilesiniz ya hu! bırakın mavi yapamasın, her işi kendi yapsın.

İşten geldiğim en yorgun gün bile işimi yemeğimi hallediyorum ben. Dediğiniz gibi yardım almalık bi durumum yok çok şükür ama bu onun bahanesi
Onlara gittik iki gün, ben de kimse yok yemek yapmıyorum dedi, aç döndük :)) yorgunum dedi, uyicam dedi.. eşim kör, bunları görmeden ona acıyarak hala bize çağırıyor..

Eşiniz ya dediginiz gibi kör ya da böyle olmasini istiyor.

Eşinizin işin ciddiyetini anlaması gerekiyor ama aileniz arkanızda sağlam duracak. Aile büyükleri bi araya gelsin. Bu küfür meselesi çözülsün mutlaka kimse.kimsenin ne kesndisine ne de ailesine hiçbir bahane ile küfür edemez. Yahu karşındaki insan senin namusun ne demek küfür yaa.
Boşan diyemem ama devam etmek için birlikte çabalayın mutlaka. Umarım her şey yoluna girer.
Ve şu aileleri evlerine bu kadar karıştırmamayı öğrenemeyen erkeklerden uzak etsin Allah. Islah eylesin öylelerini.
Karşımda bi çaba görsem ben de çabalicam. Ama çaba yok sanki. Babam duysa hemen alır gider beni.

Bebek olunca k.v gelmeleri vs daha cok ve uzun olacak muhtemel
Birde siz dogum sebebiyle evde olacaksiniz bunuda düşünmek lazim.
Umarım doğru bir karar verirsiniz

Eşinden değil kv boşan bence.. annen gelmesin eve geldiği gün huzurumuz kaçıyor de.. baktın çok geldi huzursuzluk çıkardı sen tavır yap kv ye istenmediğini anlasın yüz verme hiç.. yada kocanı taşınmaya ikna et bişekilde.
O kadar çok desim ki, güzelce de dedüm sinirle de. Ha baktım engelleyen yok o gelince devam ettim işime gücüme, banyomu yaptım, rahat rahat saçımı kuruttum, çamaşırımı odamda ütüledim falan.. surat astım, esnedim.. o gitti eşim yaptığın ayıptı falan dedi.. ama değişen olmadı.. kv fazlaca gurursuz.

Onu cidden düşünüyorum. Boşanırsam bebeğe kendi annem bakacak, ben işime devam edicem.. Kafam daha rahat olcak gibi geliyor. Ama bunlar hayal işte, evlenirken kurduğum hayaller gibi. Çok çıkmazdayım. Kv az önce annemi aradı, banyo paspasları altı ayda bir yıkanır Mavi dün yıkamış içim acıdı diyor. Mavinin değişmesi gereken şeyler var diyor. Bıktım eleştirilmekten...
6 ayda bir mi :KK57:
Ben her hafta yıkıyorum 6 ayda kömür gibi olur herhalde sorun bende mi ya :silah:

Kp kv ile konuşmuyor, biraz ezilmiş biri kp, sesi çıkmıyor hiç, o yüzden kaçtı memlekete resmen
o zaman iyi olmaya çalışmayı bırakıp kötü olacaksın. hamile kadına şu yapılanlara bak ya! sen tembelsin mi dediler diyeceksin ki ben tembelim gelme o zaman benim evime.
yüz bulmuş, fırsat bu fırsat çöreklenmiş.
kocan da hiç bir işe destek olmuyor mu?

Iyice bir cinnet gecirip evde ne var ne yok bir indirirdim. Sonra kv deye "kafana göre topla" derdim. Ondan sonra evden atardim. Esime de ayni sunu söylerdim "ya kendine ceki düzen ver yada bayrama kalmaz tek basina kalirsin!" Bu ne ya? Hamile kadinlari niye cileden cikartmaya el birligi ile ugrasirlar? Ailenizi carin. Onlar gelip bir kac gün sizinle kalsin. Baktiniz olmuyor onlarla gidersiniz

samimiyetle empati yapıyorum. ben olsam söylerdim babama gelsin alsıın beni. eşinizinde kayınvalidenizin de ayağını denk aldıracak bi olay gerekli. gidin huzurlu mutlu ailenizin evind3 doğrun tamam mı devammı ya da onların ne kadar akılları başlarına gelmiş ona göre karar verirsiniz

Biz annelerimiz gibi değiliz eski insanlar sabırliymis ama koşuşturma ve şehir hayatı yıpratıyor ve canım karar alıyoruz. Bence eşine biraz annelerde kalmak istediğini söyle gezmeye gidiyormuş gibi kafanı dinle. KV ile anlaşmak zor ama başka insanlar yüzünden bebişin babasız kalmasın. Eskiden iyi olmanız bak çok güzel. Anlasamayan sevgisiz insanlar değilsiniz. Bence eşini al karşına kırmadan dökmeden konuş. Çocuğuna da çalıştığın zaman KV. Bakmasın bence.

Bide bunun dogumdan sonrasi var yazik size valla.bebek görme bahanesiyle doluscaklar seni bu halde düsünmeyen dogumdan sonrada hizmet et diye gozune bakacak.bence babana söyle eşinle konussun ya kendine çeki düzen ver yada ben kizimi alip gidicem desin.bakalim o zaman napcak eşin?

Şöyle yap evden tiksindim de sürekli yat kv nın evine gidin sürekli o kendi evinde hizmet etsin madem öyle gelen giden de oraya gelsin.

merhabalar arkadaşlar.
Benimle benzer surumu yaşayan arkadaşlardan fikir edinmek istiyorum.
Çok çok severek gerçekleştirilen ve 3 yıl güZel devam eden ama gebeliğimde değişen bir evlilik...
Bir çok sebepten dolayı boşanmayı düşünüyorum. Bu evde yaşamak, bu eve adım atmak, bu şehirdeki kimseyi görmek istemiyorum.
Baba evine dönersem eğer kızımla benim için kesinlikle daha iyi olacak. Kızım içinde bir kısımda iyi olacak çünkü kavgadan, tartışmalardan, sürekli dert yanan ve stresli insanlardan uzak olacak. Bebek doğar doğmaz babadan uzakta(baba evim bu şehre 5-6 saat uzakta) yetişmesi, arada mesafe olacağı için az görecek olması düşündürüyor beni. Bencil miyim bilmiyorum ama buna rağmen ayrılmamızın bebeğim ve benim için daha iyi olacağını düşünüyorum..

Var mı acaba ayrılmadığına pişman olan? Ya da ayrıldığına pişman olan?

Not: kısaca sorunları söyleyeyim; hamileyim diye annesi yardım eder düşüncesi ile eşim annesini iki-üç günde bir çağırdı. Kv yaptığım yemeğin çokluğuna, yıkadığım çamaşırın sıklığına, tembelliğime kadar laf etti. 37. Haftaya kadar çalışırken(ağır psikiyatri ve madde tedavisi gören bireylerin bulunduğu merkezde çalışıyordum) bide her gün gelip yemek yapıp onu ağırladım. İnsanların bu kadar sık ve habersiz gelmelerinden rahatsız olduğumu söylediğim için eşimle aram açıldı ve eşim bana inat her gün çağırmaya başladı. Eşimin Küfürleri, beni evden dışarı çıkartmamaları, sürekli akrabalarını ağırlamalarım, ağzından ne çıktığını bilmeyen akrabalarının beni kırmaları(çok tembelsin vs diyerek), eşimin bunları normal ve insanların benim iyiliğim için dediklerini düşünmesi.. Çalışmayacağım bir süre, ücretli izinden sonra ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum bir kaç ay(ki kv bu konuda bile eşimi dolduruyor:))) ), çalıştığım ve hamile olduğum zamanda bu kadar sık gelen insanlar her gün gelmeye, yemeklerini ben de yemeğe başlayacklar. İyice daraltcaklar. Biraz daha uzağa taşınmayı teklif edince eşime kesinlikle reddediyor. Benim başka yapabileceğim yok sanki.
Bence yuvanı yikacagna onlara ters davran gelmesinler madem esin öyle yapiyo sende tam tersini yap kimseye hizmet etcek degilsn onlar sana yapsnlar cok uyuz oldum ya insan halindn anlamalari lazm

6 ayda bir mi :KK57:
Ben her hafta yıkıyorum 6 ayda kömür gibi olur herhalde sorun bende mi ya :silah:
Banyoda pis ne var ki, boşuna yıpratıyorsun diyor. Benim düzenim bu diyorum, her geldiğinde makinaya atıyorum pspas takımını ama ısrarla gene tekrarlıyor. Akıl almayı sevmiyorum, bura benim evim yorum yapmayın lütfen diyorum ama yok kadın cidden anlmıypr

Bence yuvanı yikacagna onlara ters davran gelmesinler madem esin öyle yapiyo sende tam tersini yap kimseye hizmet etcek degilsn onlar sana yapsnlar cok uyuz oldum ya insan halindn anlamalari lazm
Ya ayıplayacaklar belki beni ama cidden ters davranıyoeum. Yerimden kalkmıyorum, iş yapmıyorum, ben rahatsız etmiyim gidiyim diyor ben ne rahatsız etmesi falan demiyorum yüzüm asık hadi iyi akşmlr ben de dinlenmeliyiö diyorum, ama yine burda. Sanki oğluna rakip görüyor beni, kuma gibi, benden daha çok değer görmek istiyor oğlundan, oğlu ona teşekkür etsin onu övsün istiyor.

Back
X