Henüz doğmamış bebek ve boşanmak.

Bosan denilmez bu durumda, sizin hormon dengeniz su anda altust. Bebeginiz dogsun, biraz zaman gecsin uzerinden, ancak ozaman bi karar vermeye calisin bence.
Sahsen gordugum hayatiniza buyuk bir mudahele eden kayinvalidenizle anlasamiyor olmaniz, bu mudaheleye katlanamiyor olmaniz. Hormonlarinizin duzenli olmadigi bu donemde bunu kaldiramiyorsunuz. Esiniz empati kurmak yerine size inat dusmanca bir tavir takinmayi seciyor, bunda sizinde bir etkiniz vardir adam durduk yere size boyle bi kotuluk yapmiyordur herhalde. Ozelestiri yapiniz lutfen.
Sahsen bende kayinvalidemle uc dort haftadan uzun bir sure bir arada kalirsam sinir kupu olurdum, bu konuda size hak vermiyor degilim. Ama esimle ayri dusmezdim, onun bana cephe almamasini saglamak icin elimden geleni yapardim. Onun biz basbasayken ne kadar huzurlu ve rahat oldugumuzu kendi kendine anlamasini saglardim. Siz esinize basbasayken huzur vermezseniz ve oda size huzur vermezse, oda devamli birilerinin varligini ister cevresinde, siz istemeniz bile, ve size eziyet eder.

insan hamile karisina neden kiysin ki. bu durum cok tuhafima gitti acikcasi.

ayrica esinizden ve evliliginizden vazgecmeniz sanki cok kolay bir durummus gibi anlatmissiniz soguk kanlilikla, nebilim, bi acayip yani.

Büyük bir cinnet ortaligi bastan asagiya yik kv ve esin evdeyken sonra cik git. Ya bu olay bu sekilde so bulur adam ve kv aklini basina alir yada evliligin biter.

Bide bunun dogumdan sonrasi var yazik size valla.bebek görme bahanesiyle doluscaklar seni bu halde düsünmeyen dogumdan sonrada hizmet et diye gozune bakacak.bence babana söyle eşinle konussun ya kendine çeki düzen ver yada ben kizimi alip gidicem desin.bakalim o zaman napcak eşin?
Babama desem hiç fırsat bile vermez direk alır beni. Bi bilse şunları. Kesinlikle öyle bebekten sonra bahaneleri artcak, rahatsız oldum desem sıkılsam eşim bu defa da torununu sevmeye geliyor anlayışsızson dicek

Banyoda pis ne var ki, boşuna yıpratıyorsun diyor. Benim düzenim bu diyorum, her geldiğinde makinaya atıyorum pspas takımını ama ısrarla gene tekrarlıyor. Akıl almayı sevmiyorum, bura benim evim yorum yapmayın lütfen diyorum ama yok kadın cidden anlmıypr

Temizlikten bir haber KV en sevdiğim :bicak:

Eşinin bu ise son vermesi lazım başka türlü olmaz.
Babana anlatsan eşine "ben kızımı seninle evlendirdim annen ile değil,bir an önce bu işi duzeltin yoksa anne oğul yaşamaya devam edersiniz!." Gibi bir konusma mi yapsa

Ya ayıplayacaklar belki beni ama cidden ters davranıyoeum. Yerimden kalkmıyorum, iş yapmıyorum, ben rahatsız etmiyim gidiyim diyor ben ne rahatsız etmesi falan demiyorum yüzüm asık hadi iyi akşmlr ben de dinlenmeliyiö diyorum, ama yine burda. Sanki oğluna rakip görüyor beni, kuma gibi, benden daha çok değer görmek istiyor oğlundan, oğlu ona teşekkür etsin onu övsün istiyor.
O gelsin sen gt içeri yat kapat kapını duyma bide soyle ben evimde istemiyorum kimseyi de dogum olucak onu bunu yaninda getirme de.benimde esim dedesini yatili cagircakti kvde kalamıyorlar eski karisı yani kv annesine bakiyor dede 2evlilik yapmş bende kalamazlar benim tek odam var dedm acık mutfak gece kalkiyorum vs. Dedm bi daha muhabbeti donmedi bile biz kırılcagmiza onlar kirılsn valla

Bosan denilmez bu durumda, sizin hormon dengeniz su anda altust. Bebeginiz dogsun, biraz zaman gecsin uzerinden, ancak ozaman bi karar vermeye calisin bence.
Sahsen gordugum hayatiniza buyuk bir mudahele eden kayinvalidenizle anlasamiyor olmaniz, bu mudaheleye katlanamiyor olmaniz. Hormonlarinizin duzenli olmadigi bu donemde bunu kaldiramiyorsunuz. Esiniz empati kurmak yerine size inat dusmanca bir tavir takinmayi seciyor, bunda sizinde bir etkiniz vardir adam durduk yere size boyle bi kotuluk yapmiyordur herhalde. Ozelestiri yapiniz lutfen.
Sahsen bende kayinvalidemle uc dort haftadan uzun bir sure bir arada kalirsam sinir kupu olurdum, bu konuda size hak vermiyor degilim. Ama esimle ayri dusmezdim, onun bana cephe almamasini saglamak icin elimden geleni yapardim. Onun biz basbasayken ne kadar huzurlu ve rahat oldugumuzu kendi kendine anlamasini saglardim. Siz esinize basbasayken huzur vermezseniz ve oda size huzur vermezse, oda devamli birilerinin varligini ister cevresinde, siz istemeniz bile, ve size eziyet eder.

ayrica esinizden ve evliliginizden vazgecmeniz sanki cok kolay bir durummus gibi anlatmissiniz soguk kanlilikla, nebilim, bi acayip yani.

Ben çok laf ettim, istemiyorum anneni bu evde sürekli dedim, o da annesi tek kaldı diye iyice bu eve sokmaya çalıştı. Öyle oldukça annen yüzünden diye başlayan cümleler kurdum. Yani ben çok şaf saydım. Ve istemsizce annesi geldiğinde benim yüzüm düşüyor. Esniyorum, mutfakta falan onlardan uzakta vakit geçirmeye başlıyorum bide o gün eşime de sıcak Davranamıyorum. Bakık söylicez dışardan mesela, annem de gelsin diyor, yorgunum zaten dökme başıma kimseyi diyorum, o da buna sinirleniyor

Ben çok laf ettim, istemiyorum anneni bu evde sürekli dedim, o da annesi tek kaldı diye iyice bu eve sokmaya çalıştı. Öyle oldukça annen yüzünden diye başlayan cümleler kurdum. Yani ben çok şaf saydım. Ve istemsizce annesi geldiğinde benim yüzüm düşüyor. Esniyorum, mutfakta falan onlardan uzakta vakit geçirmeye başlıyorum bide o gün eşime de sıcak Davranamıyorum. Bakık söylicez dışardan mesela, annem de gelsin diyor, yorgunum zaten dökme başıma kimseyi diyorum, o da buna sinirleniyor

Kv ye direk söyledin mi? Madem bosanmayi bile göze aldin, o zaman söyle. Istemiyorum gelme hele habersiz beni aramadan asla gelme de.

3 seçenek var önünüzde ya annenizi çağıracaksınız doğuma kv konusunda sürekli alttan al lafları ve kvnin yaptıklarıyla berbat bi loğusalık geçireceksiniz

2. Siz doguma annenize gidexeksiniz 1-2 ay sonra doneceksiniz kv olmadan guzel gecen gunler olacak

3. temelli gideceksiniz

Bence 2.yi secin esiniz annesinin doldurusuna geliyo akli basina gelsin

Bide kolay gibi diyorum bu evlilikten çünkü cidden çok çok bunaldım... yoksa akrabalarım boşandım siye bana da babama da laf edicekler ama şuan o kadar dardayım ki göze alabiliyorum bunları.. bide kv sürekli doğumdan sonra sizde kalcam diyor, gerek yok ben bebeğimle tek olmak istiyorum zaten başta annem olcak diyorum, yok yok ben bebişimi bırakamam kalcam diyor. Bıktım bu aileye ve akrabalarına göre yaşamaktan..

merhabalar arkadaşlar.
Benimle benzer surumu yaşayan arkadaşlardan fikir edinmek istiyorum.
Çok çok severek gerçekleştirilen ve 3 yıl güZel devam eden ama gebeliğimde değişen bir evlilik...
Bir çok sebepten dolayı boşanmayı düşünüyorum. Bu evde yaşamak, bu eve adım atmak, bu şehirdeki kimseyi görmek istemiyorum.
Baba evine dönersem eğer kızımla benim için kesinlikle daha iyi olacak. Kızım içinde bir kısımda iyi olacak çünkü kavgadan, tartışmalardan, sürekli dert yanan ve stresli insanlardan uzak olacak. Bebek doğar doğmaz babadan uzakta(baba evim bu şehre 5-6 saat uzakta) yetişmesi, arada mesafe olacağı için az görecek olması düşündürüyor beni. Bencil miyim bilmiyorum ama buna rağmen ayrılmamızın bebeğim ve benim için daha iyi olacağını düşünüyorum..

Var mı acaba ayrılmadığına pişman olan? Ya da ayrıldığına pişman olan?

Not: kısaca sorunları söyleyeyim; hamileyim diye annesi yardım eder düşüncesi ile eşim annesini iki-üç günde bir çağırdı. Kv yaptığım yemeğin çokluğuna, yıkadığım çamaşırın sıklığına, tembelliğime kadar laf etti. 37. Haftaya kadar çalışırken(ağır psikiyatri ve madde tedavisi gören bireylerin bulunduğu merkezde çalışıyordum) bide her gün gelip yemek yapıp onu ağırladım. İnsanların bu kadar sık ve habersiz gelmelerinden rahatsız olduğumu söylediğim için eşimle aram açıldı ve eşim bana inat her gün çağırmaya başladı. Eşimin Küfürleri, beni evden dışarı çıkartmamaları, sürekli akrabalarını ağırlamalarım, ağzından ne çıktığını bilmeyen akrabalarının beni kırmaları(çok tembelsin vs diyerek), eşimin bunları normal ve insanların benim iyiliğim için dediklerini düşünmesi.. Çalışmayacağım bir süre, ücretli izinden sonra ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum bir kaç ay(ki kv bu konuda bile eşimi dolduruyor:))) ), çalıştığım ve hamile olduğum zamanda bu kadar sık gelen insanlar her gün gelmeye, yemeklerini ben de yemeğe başlayacklar. İyice daraltcaklar. Biraz daha uzağa taşınmayı teklif edince eşime kesinlikle reddediyor. Benim başka yapabileceğim yok sanki.

Boşanmak akla gelen ilk seçenek olmamalı bu durumda.
Sonuçta bir çocuk dünyaya gelecek ve o çocuğun bir babası var.

Fakaat...
Eşinizin burnunu sürtmemesi anlamına da gelmez bu.
Ben yerinizde olsam eşyalarımı toparlar ailemin yanına giderdim bir süre.
Bensizliği yaşatırdım bu şekilde bana yaşatılanlara ses çıkartmayan eşe.

Zamanı gelip af dilediğinde de şartlarımı sunar, eğer gerçekten evliliği yürütmek istiyorsa, bu şartlar sağlandıktan sonra tekrar ona şans verirdim.

Gelmiyor, af dilemiyor ve umursamıyorsa da, belirli bir zaman geçtikten sonra ancak boşanma davasını açardım.

Çünkü şunu unutmayın: bir erkek neyse o dur, malesef değişmiyorlar.
Ancak durumlara ve ortamlara ayak uydurtabilirseniz ne ala.
Bunu yapmak içinde hem kendinizin hem de karşı tarafın üzülmesi gerekiyor malesef.
Anlamıyorlar aksi halde, ve sen şu anda hamile olduğun için "benden ayrılamaz çocuğumu taşıyor" kafasındadır.

Bende yaşadım benzer şeyler.
Zamanla, törpüleyerek, olumsuzlukları onun da yaşamasını sağlayarak birşeyleri görmesini sağladım.
Görerek ve anlayarak olacak bir ilerleme, aksi halde sadece söyleyerek ve bir sözünüzle bir iş yapmasını beklemeniz yanlış.

Kaç yaşınızdasınız bilmiyorum.
Ama şunu aklınızın bir kenarına yazın, sizinle tanıştığı süre (evlilikte dahil) sizi tamamıyla tanıdığı anlamına gelmez.
Sizin için de bu geçerli ve eşiniz bu yaşına kadar belirli bir kalıp ve aile görgüsü içerisinde büyümüş.
Birşeyler belli bir düzende gitmiş, şimdi ise o var olan düzenle devam etmeye çalışıyor.
Erkekler kadınlar kadar kolay adapte olabilen varlıklar değiller malesef, keşke öyle olsalardı.
Herşey çok daha kolaylaşırdı emin olun.
Onlar var olan hayatlarını sürdürme çabasındalar, kadınlar ise evlilikleri ile beraber yeni yuvasını yapılandırır.
Kendi düzenini, kurallarını ve ortamını kurar, erkek ise zaten bir düzeni sürdürmeye çalıştığı için,
Bu noktada evliliklerde kadın ve erkek çakışıyor malesef.
Onun kendi düzeninizin olduğunu ve yeni bir hayatınızın başlangıcında olduğunuzu anlamasını sağlamalısınız.
Bu hayatınıza bir de kocaman bir sorumluluk (evlat) yükleneceğini anlamasını sağlamalısınız.
Aksi halde bu yaşadıklarınızı katlanarak yaşarak devam edeceksiniz veya sonunda pes edecek ve ayrılacaksınız.

Hakkınızda hayırlısı olsun.
Umarım demek istediklerimi aktarabilmişimdir.
Deneyin, evliliğinizi bir çırpıda kenara atmadan önce, her kapıyı her boşluğu deneyin.
İnanın evlilik kurmak muhakkak kolay değil ancak onu yıkmak... İnanın hiç mi hiç kolay değil.
Hele ki günahsız evlatlar işin içindeyken!

Kv ye direk söyledin mi? Madem bosanmayi bile göze aldin, o zaman söyle. Istemiyorum gelme hele habersiz beni aramadan asla gelme de.
Sorun KV değil eşi bence adam zorla sokuyor eve zaten herşeye gelsin gelsin diyormuş

E kv e söylese beni oğlum çağırıyor diyecek herşey adamda bitiyor sınırı o koymali.

Şimdi sırası mı ayol bunları düşünmenin? Takvim doğruysa her an doğurabilirsin. Önce bebeğini bi doğur. Sonra düşünürsün bunları..

3 seçenek var önünüzde ya annenizi çağıracaksınız doğuma kv konusunda sürekli alttan al lafları ve kvnin yaptıklarıyla berbat bi loğusalık geçireceksiniz

2. Siz doguma annenize gidexeksiniz 1-2 ay sonra doneceksiniz kv olmadan guzel gecen gunler olacak

3. temelli gideceksiniz

Bence 2.yi secin esiniz annesinin doldurusuna geliyo akli basina gelsin

Onu da dedim, lohusalığımı annemin evinde geçireyim diye, eşim ona da yanaşmıyor. Onu bırak yazın gitmek istiyorum bir hafta da olsun kafam rahatlasın diyorum yine ğeobşem çıkarıypr. Bağırış çağırış falan..

Sorun KV değil eşi bence adam zorla sokuyor eve zaten herşeye gelsin gelsin diyormuş

E kv e söylese beni oğlum çağırıyor diyecek herşey adamda bitiyor sınırı o koymali.

Olsun bence yine de desin. Gerci bebek dogsun burda kalacam diyormus kv konu sahibi gelme demesine ragmen.

Şimdi sırası mı ayol bunları düşünmenin? Takvim doğruysa her an doğurabilirsin. Önce bebeğini bi doğur. Sonra düşünürsün bunları..

Öyle, ben dedim habersiz gelinmesinden hoşlanmıyorum diye daha 4 gün önce, ben yine iki günde bir geliyorum oğlum her gün çağırıyor diyor. Gel de sinirlenme

iyi guzel, dirdir ettim diyosun, adami cenemle yildirdim oda iyice inada bindirdi diyosun.
kendini kontrol et, davranislarini degistir, esini kendi safina cekiver tatlim. dogmamis bebeginle ne baba evi, ne bosanmasi. 3 senedir iyi giden evlilik senin hormonlarinla beraber kaynananin mudahaleleri yuzunden kotu gidebilir donemsel olarak. evliligini ayrilma kelimesini anarak yipratma. caba, emek gerekli. bence hamileysen cift emek ve cift caba gerek.

Back
X