• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hep aklımın bir köşesinde acabalar.((

Buraya bunu dert ettiğim için yazıp anlatyrm.. Sadce boşanmış ikinciye ewlenen çocuksz bir kadın olsaydım sizce şu an çok mutlu olmazmıydım?? Mutlu bile olamıyrm çnkü içim buruk aklım dolu beynim dolu yüreğim dolu.. Yıllarım açlarmı özledilermi ay hadi gelcekler iki gün kaldı diyerek geçti ve geçiyor..

Yani ben bunları anltmak istesem başka şekilde açardım konumu ama bunu kimsenin anlıcağını sanmıyrm.. O kadar içimde yaşıyrmki 5 yıldır anneme bile ben çok özledim diyip sarılıp ağlayamıyrm.. Bazen tekrar aynı adamlamı ewlnsem diye düşünyrm ama artık resmen bu konuda hasta olmuşum diri bi şekilde gömülsek bile daha kolay geliyo... Ne zaman yeter bunları anltmya nede cümle.. Ki onları büytrken ödüm kopardı iki günlük yoğurdu bile yediremezdim aman gğnlük mayalansın aman yemek saati geçmesin diye.. Sütüm aksın diye memelerimi kanatrdım pompayla sağarken.. Hiç aman ya boşver diyerek büyütmedim ve hiç ayrılrım sanmazdım sizin gibi ölürüm derdim..ölmedimde ölmekten betermiş gördüm.. Allahıma yalvarıyrm bütün çocuklarla birlkte benm çocuklarımıda her kötülten koru...

Ya bi git allah aşkına dediği şeye bak çocuklarım olmasa daha mutlu olmazmiydim ne demek ya? Psikolojinin iyi değil seni.

Şunuda söyleyim ek olarak çocuklarım şimdi benmle yaşıcak olsa şu anda ewlilik muhabbeti kapanır ne demek buna mutlu olurum bile demiyrm demek.. Ben sadce şu an yaşadığm şartlara göre hayatıma yön veriyorum.. Mutluyum hiç bişey düşnmyrm iyiki ewlnyrm diyede hissetmyrm.. Kaç sayfadır yazıyrm buruk mutluluklar yaşadığm bir hayatm var ve hep böyle olucak.. Boşanan tüm aileler ve çocukları gibi..

Ya esiniz de evlenirse ve kadin cocuklari istemezse? Esiniz de bi gün evlenecek sonucta. 5 yildir bekar o da. Yani su anki sartlariniz da degisebilir.

Bu arada bosanan anne babalar bi bedel ödüyor. Yanlis tercihlerinin ya da yaptiklari hatalarin. Peki cocuklar neyin bedelini ödüyor ki?

Anneleriyle bu dönemi atlatan cocuklar daha az yara aliyor. Daha az bedelini ödüyor olmayan hatalarinin. Siz tercihinizi cocuklarin olmadigi bi hayattan yana kullanmissiniz. Bu sizin tercihiniz. Ben olsam böyle bi tercih yapmazdim. En azindan onlarin bu durumunu biraz hafifletmek icin.

15 günde bir görmek nasil yetiyor size? Kursu etüdü olsun nolcak ki? Ben ögrencilerimi daha sık görüyorum. Özel ders verdigim cocuk haftasonlari gelir. Haftaici bile merak ederim, şu sınavda napti acaba diye.

Simdi bi de sehir degistireceksiniz. Ayri bi olay zaten bu.

Konunuz keske kayinvalidenizin laf sokmasi olmasaydi. Nasil cocuklarimla bunlari aşarim olsaydi mesela.

Egri oturup dogru konusmak lazim. Evlenip sehir degistirdikten sonra iki haftada bir goremeyeceksiniz cocuklarinizi. Baslarda belki evet ama daha sonra hele hamile kalirsaniz kendi hayat telasiniza duseceksiniz. Muhtemelen esiniz de memleketteki evi kiraya mi versek, cocuk da geliyor gecinemiyoruz vs diye evinizi de kapattiracak. Size imkansiz geliyor bunlar ama muhtemelen gidisat boyle olacak.

O yuzden lutfen cocuklarinizi bir uzman esliginde bu duruma alistirin. Madem velayet almak istemiyorsunuz, onlari surekli goremeyeceginizi ama cok sevdiginizi bilmek haklari.

[QUOTyser, post: 44493655, member: 670855"]L

Çocuksuz olsaydım ikinci ewlklkte neyi düşünrdüm bu kadar sizce??? Elbette çocukları düşnyrm!!![/QUOTE]

Yahu kendin diyosun işte çocukların olduğuiiçin pismansin. Gerçek bir anne neder biliyomusun? Herşeye rağmen iyiki çocuklarım var der.

öncelikle herkese sevgiler.

ben konuyu hiç uzatmadan direk anlatıcam...

ikinci evliliğime hazırlanıyorum. evleneceğim insanın ilk evliliği. benim iki oğlum var.. önümüzdeki günlerde söz yüzüğü için aileler bir araya gelecek.. söz gününü konuşmak ve ön ısınma olması amacıyla annem gündüz karşı tarafın ailesine oturmaya gitti.. karşı taraf kaç kişi gelelim gibi bir soru sormuş bunun üzerine annem biz kalabalık olmucaz fakat siz istediğiniz kim varsa davet edebilirisiniz demiş.. bunun üzerine karşı taraf yok bizde kalabalık olmucaz daha kimseye pek söyleyemedik çocukların olduğunu falan dedikodu olur diye demiş... annemde çok bozulmuş bana böyle anlatınca ilk mahcubiyetliğimi yaşamış oldum.. zaten ikinci kez alınan bir kararın ağır sorumluluğu üzerimde birde ayrı bir şehire gidicem böyle sorunlar başta normalmi acaba yoksa tekrar mutsuz olucağımın sinyallerimi... (((

kv adayiniz laf sokma girisiminde olsa siz su an aileler bir araya gelmeden coktan sade bir imza ile evlenmis olurdunuz. asla munferit almayin, kendi cehaleti ve gafleti ile durum degerlendirmesi yapmaya calismis ama karsisindakinin dostu degil anneniz oldugunu unutmus. asla yilmayin, acaba demeyin. pek cok ikinci evlilik ilkinden cok guzel; pek cok uvey babaoz babadan daha 'baba' olabilir. ornegini cevremde cok gordum.

allah utandirmasin; tamamina hayirla erdirsin.

Hepsini olmasada yorumların cogunu okudum.
1. Si merhametsiz olarak bahsettiğiniz kişilerle çocuklarınız.
2. Si siz ne kadar görmek istemeseniz de es adayınız da siz de bazı konuların üstünü kapatıyorsunuz.
3. Sü neler çektiğinizden bahsediyorsunuz çocuklarınız şu an bir şeyler çekiyorsa bihabersiniz. 15 günde bir gördüğü kimseye kimse derdini tasasını anlatmaz.
4. Sü insanlar seçimlerinin, kaderlerinin, yaşadıklarının sorumluluklarını almak zorundadır. Ustlenmedigi her sorumluluk bir başkasına yük olur. Bu olayda bu yük çocuklarınızın. Milyonlarca anne var nelere katlanır çocuklarına bakan. 15 günde 1 görmeyle vazgecmemis olmuyorsunuz.
5. Si yeni bir çocuk demissiniz. Herkesin anne olmaya mutlu olmaya hakkı vardır. Kendinizi ilk 2 nin yerine koyun, anneniz sizi yanına alamamış, almamış ama yeni bir kardeşiniz le mutlu mesut. Üzgünüm ama bu yarım kalmışlık size mutluluk getirecekse ne kadar duygusuzsunuz, getirmeyecekse eksik ve mutsuz anne olarak 1 çocuk daha büyütmeyin.
6. Si anne kadar baba da alsın sorumluluk diyenler olmuş.
Size 100 türkü söylerim annem diye, 1000 atasözü sayarak anam diye. Hiç anneye baba bir olur mu? Şaka mi bu allah aşkına?
7. Si cocuklardan saklamakta ne demek? Uygun bir dille yardım alarak söyleyin, başkasından duymak uçurumu derinlestirir.
Ve son olarak, kayinvalideniz endişe ediyor ve dile getiriyorsa hakkı var, siz bile es adayinizla mevcut durumu sindirememis görünüyorsunuz, bkz 1 ve 7.

hemen cevaplıyrum,

- çocuklarım yaşayacğım şehire şu anda gelmicekler çünkü çocuklarımın pskolojisini etkilemek istemiyorum..ben şu an yaşadığım evi boşaltmıcam ve yine 15 günde bir çocuklarım geliceği zaman onlarla olmak ve ailemi görmek için evime gelicem..
- çocuklarımla evleniceğim kişi tanışmadılar dediğim gibi çocuklarıma bu evleniceğim adam diye birşey söylemek istemiyorum şu an çünkü küçükler
-kv ile ayrı evlerde ve mesefaeli bir ilişkimiz olucak çünkü eveleniceğim insan bu konuda çok hassas

az evvel yaptigim yorum bu durumda degisiklik gosteriyor. acikcasi sizin hayatinizi bilmeden bu konuda yorum yapmak acimasizca olur diye susuyorum. herkesin hikayesi, acisi, tercih sebepleri farkli.

bu yeni bilgi esliginde kv adayiniz nasilsa cocuklar sizinle olmayacak - gelmeyecek vs diye kimseye soylememis ve bu durumu sakli tutmustur, kendince hayatlarina dahil olacak varliklar olarak gormedikleri icin. fakat bu sizi ne kadar mutlu eder bilemem. tekrardan Allah yardimciniz olsun, der; mutluluklar dilerim.

Yakın bir arkdaşımın lafı var.. Yastık değişir ama kader değişmz diye(( çocuklarım önceliğim ve buna göre düzenlicem hayatımı..

Canim bundan onceki actigin konulara da baktim aceba cok mu uzerine gidildi diye..ne yalan soyleyim sok oldum. Hic cocuklari tek derdi olan bi bayan gibi gelmedi bana...estetik ameliyat ve doktor arayi disinda cocuklarla ilgili bi konu goremedim cok uzuldum...

bence cocuklarinizi yaniniza alin herseyden once cocuklarinizi on planda tutmalisiniz. velayetin babaya verilmesinin sebebi maddiyatsa bile nice kadinlar var temizlik yaparak cocuklarina bakiyor. bence rahata kacmissiniz kusura bakmayin.

Buraya bunu dert ettiğim için yazıp anlatyrm.. Sadce boşanmış ikinciye ewlenen çocuksz bir kadın olsaydım sizce şu an çok mutlu olmazmıydım?? Mutlu bile olamıyrm çnkü içim buruk aklım dolu beynim dolu yüreğim dolu.. Yıllarım açlarmı özledilermi ay hadi gelcekler iki gün kaldı diyerek geçti ve geçiyor..

Gecmesin hanimefendi.
Bu sizin elinizde.
Gecmis zamanda degilse bile su an elinizde.
"Cocuklarim icin imkanlarim var, evleri var" diyorsunuz.
Ee, onlari yaniniza almaya ya da sadece onlarla bir hayat kurmaya engeliniz nedir?

Daha dun haberlerde cocuk uvey annesinden dayak yemis, babasi saklamis, diye gosteriyorlardi.
O anne de bunu ummazdi ama bakin neler olmus neler?
Bir gozu ciksa cocugun 15 gunde o bile kendini tamir eder, ruhunuz duymaz.
15 gun nasil dayanilir'i gectim ben, vicdaniniz sizlasin cunku cocuklarinizdan maalesef bihabersiniz.

Kendinizi rahatlatmanin yolunu bulmussunuz, oradan yuruyorsunuz.
Ama gercek su ki: siz cocuklarinizla yeterince ilgili degilsiniz.
Hatta siz yeni bir evlilikle cocuklarinizi tamamen gozardi edecek kapasiteye sahipsiniz.
Hic "ama bosanmis anne baba cocuklari, benim yuzumdeeean, ben hep anneyiiam" duygusalligina da girmeyin bir zahmet.

Ayrica anneligimi elestirenler demissiniz de 15 gunde bir anneligi herkes yapabilir bence.
Yani elestirilecek cok da bir sey yok annelik adina.

gercekten butun yazilanlari okudum ve sizi anlamaya calistim empati yaptim inanin hak veremedim. cocuklar cocuklar bilemiyorum kendi adima herseyden once gelirdi. sanki hep bahanelerin ardina saklanmis ve cocuklari bir yuk gibi goren bir anneyi okudum yazilarinizdan. cocuklariniz icin cok ama cok uzuldum. gercekten olan hep cocuklara oluyor...

Egri oturup dogru konusmak lazim. Evlenip sehir degistirdikten sonra iki haftada bir goremeyeceksiniz cocuklarinizi. Baslarda belki evet ama daha sonra hele hamile kalirsaniz kendi hayat telasiniza duseceksiniz. Muhtemelen esiniz de memleketteki evi kiraya mi versek, cocuk da geliyor gecinemiyoruz vs diye evinizi de kapattiracak. Size imkansiz geliyor bunlar ama muhtemelen gidisat boyle olacak.

O yuzden lutfen cocuklarinizi bir uzman esliginde bu duruma alistirin. Madem velayet almak istemiyorsunuz, onlari surekli goremeyeceginizi ama cok sevdiginizi bilmek haklari.

Velayet almayı istememe gibi bir durum söz konusu değilki alamıyrm .. Herkese tek tek cvp vermeden buraya yazayım benim isteğimle velayet babada kalmadı hee onada hiç bi bahane kabul edilemez diceksinz bende hep öyle derdim başıma gelmeden önce.. Çocuklarım için üzülmeyin çok sağlıklı bir çok birlkte yaşayan anne babanın çocuklarından iyi durumdalar.. Biz hem ailem hemde ewlnceğim insan hemde boşandğm kişi hepimz çocukların durumunu sizlerin bahsettiği kadar düşünp hayatlarımzı şekillendiriyoruz merak etmeyin.. Konu için başka yorum yapmayı düşnmyrm herşeyin herkes için hayırlı olmasını diliyorum...

Evlenip yeni cocuk buyutmektense neden kendi cocuklarinla yeni bir hayat kurmuyosun? Acaba bu sevdigin kisi o zaman yaninda olurmuydu?

Onlar gökten inmedi söylemek istediğim çocuklarıma doyamadım bana yaşatmadılar doya doya bir annelik. İnanın ewliyken bile bana anneliği tadıyla yaşatmadılar iki doğumumda da hep ağladım inanın bu konulara girersem çok uzun sürer ama Allah kimseyi merhametsiz insanlarla karşılaştrmasın.. Şu an istediğim şey sadce tekrar anne olup üçncü çocuğumu doya doya büytmek
bu kadar vicdansız adama nasıl bıraktınız peki çocukları?
boşanma karşılığı velayet verdiniz sanırım ? yoksa hiçbir mahkeme 3 ve 8 yaşlarındaki çocukları babaya vermez.

Çocuklarınız kaç yaşında ve sizinle mi yaşıyorlar ?
Çok ama çok tedbirli olun şimdi kuzu sonradan aslan olan kocalardan olmasın adayınız.
2 tane aslan gibi evladınız var onları üzecek bir davranışta bulunurlarsa cephe alıcağınızı hissettirin. Evlatlarınızı ezdirmeyin

Back
X