- 8 Kasım 2018
- 5.792
- 13.912
- 248
- Konu Sahibi Black Wine
-
Cekilir dert degilMerhaba hanımlar. Daha önceki konumda da bahsettiğim gibi sevgilimle 2 buçuk senelik mutlu bi iliskimiz var ve beraber yaşıyoruz. Kendisi çok çok iyi bi insandır,iyi niyetlidir, dürüsttür, beni mutlu etmek için çabalar hep. Ama sürekli nasılsa arkadan biri toplar seklindeki davranışları sinirlerimi yipratiyo artik, özellikle iki gündür midemden rahatsizim ve dolayısıyla daha tahammulsuzum, bi de birikmislerle birlikte çileden çıkıyorum.
Ben bu adama "bak fabrikamiz varmış gibi tek seferde bi şişe duş jeli harcanmaz" i 9 ayda öğretitm. 9 ay yahu doğduğundan beri altına yapan bi bebeğe tuvalet egitimi vermek daha kısa sürüyo. Aslında bahsettiğim küçük ayrıntılar çoğu kadın yaşıyordur ama ben sevgilimin bakıma muhtaç bi çocuk gibi davranmasını sindiremiyorum. Dus alır o banyo mutlaka içeriyi su basmış gibi sırılsıklam olur ne paspasi asar ne bi vileda sürer. Her gece başucuna bardakta su koyar o bardaklar birikir bi hafta sonunda başucunda yedi tane bardak... Bağıra çağıra haftada bir o yedi tane bardağı mutfağa getiriyo sağolsun. Dun annesine gittim hastayım gündüz yalniz kalmiym diye aksam geldi çorabını çıkardı annesine bakıyorum, annesi aldı elinden götürdü yarim ağızla "ya sen biraksana ben aticaktim" aticak olsan annenin suratına bakmazsin bi kere kalkar nereye koyayim bunu dersin. Sıcak oldu kalk cami aç diyorum usengecliginden cami acmiyo sıcak değil icersi diyo kalktı annesi açtı cami. Annesi de o kadar dunya tatlısı bi kadın ki resmen insanlara hizmet etmeye adamış kendini bana da öyle yapıyo ama ben elimden geldiğince yaptirmamaya çalışıyorum. İşte kadının herşeyi iyi ama kendi kendine yeten bi evlat yetiştirmeyi becerememis... Sevgilim anlatıyor iste 3 kardeşler anneleri ucu de ayrı şeyler seviyo bunu yemem sunu yemem diyo diye üçüne de ayrı ayrı yemek yapıyormuş. Ben asla öyle bi insan değilim annem uyanmasın diye buzdolabında ki soğuk yemekleri kemirirdim 5 yaşındayken. Buna da ya bu yemeği yiyeceksin ya aç kalacaksin diye diye doğru dürüst yemek yedirtiyorum yoksa yok bezelye yapma, yemeğe soğan koyma, ben barbunya sevmiyorum dolma yapma, önünü alamazdim. Hiçbirşey yapmıyor değil eninde sonunda ogreniyo ama bunun için benim birkaç kere bağırıp çağırmam ya da bi kere kavga çıkarmam gerekiyordu çöpü çıkarıyor diye bile sevinir oldum artik ya bu kadar normal biseye sevinilir mi.. Bi taraftan bakınca o da cabaliyo ama bu düşünce tarzı iste nasılsa arkadan biri toparliyo diye düşünunce yaptığını da yarim yamalak yapıyorsun kendimi çocuğuna birşeyler öğretmeye çalışan bi anne gibi hissediyorum artik nerdeyse birşey yapmaya başlayınca alkisliycam...
Konu sahibi sevgilisinin kötünün iyisi olduğunu düşünseydi, zaten 2,5 yıldır beraber olmazdı diye düşünüyorum.. sorumluluktan anladığın adamın çöpü atması ya da atmaması mı ?Kötünün iyisine talim etsin yani?
Ben bunu çok yanlış buluyorum.
Artı eksi listesi yapılıp dengeye bakılabilir ama sorumsuzluk cömertliğin karşısında çok daha ağır basar.
Ama işte siz böyle düşünürseniz, diğer kadınlar böyle düşünürse bu tembel adam hiçbir adım atmaz değişmek için. Nasıl olsa sevgilisi dışarıdaki kötü örneklere bakıp ona razı gelecektir diye.
Kimse mükemmel değil ama ben kendimi böyle bir ilişkiye mahkum etmezdim.
Çorabını kaldırmayı bile bilmeyen adam evet sorumluluk sahibi olmaz. Tatil konusunu da okumuşsunuz madem oradaki tutumunu da biliyorsunuz konu sahibinin sevgilisinin.Konu sahibi sevgilisinin kötünün iyisi olduğunu düşünseydi, zaten 2,5 yıldır beraber olmazdı diye düşünüyorum.. sorumluluktan anladığın adamın çöpü atması ya da atmaması mı ?çok komik gerçekten.. bu öyle basit şeylere indirgenecek bi kelime değil !!
Bu da konu sahibinin kendi mesajı. Evet buradan kötünün iyisi sonucu çıkıyor.Zaten diğer olumlu yönleri olmasa çekilecek gibi değil, herkesin olumsuz bi yönü olur illa ki ya sabir diyorum ama bağırıp cagirmaktan, terlik firlatmaktan, cimdiklemekten iflahim kurudu doğurmadan anne oldum resmen...
Ne mutlu sanaÇorabını kaldırmayı bile bilmeyen adam evet sorumluluk sahibi olmaz. Tatil konusunu da okumuşsunuz madem oradaki tutumunu da biliyorsunuz konu sahibinin sevgilisinin.
Bu da konu sahibinin kendi mesajı. Evet buradan kötünün iyisi sonucu çıkıyor.
Ayrıca beni etkileyen bir durum da yok. Çok şükür olumsuz yönü sadece sigara kullanmak olan bir sevgilim var. Hemcinslerimin de daha azıyla yetinmek zorunda olmadığı güzel sağlıklı ilişkileri olsun istediğim için yaptım yorumumu. Siz standartınızı düşürmek istiyorsanız keyfiniz bilir.
Niye yemekleri siz yapıyorsunuz, bir de beğendirmeye çalışıyorsunuz kısmına feci bozuldum. Bana neyse... Feci kinleniyorum böyle erklere ve kadınlara belli rolleri uygun görüp, o rollere göre kendini paralayan kadınları görünce. Size kinlenmedim, duruma kinlendim, yanlış anlaşılmasın. =)) Hem isyan ediyorsunuz, adam kendi kendine yetmiyor, eğitimi yarım kalmış diye, hem de ona hizmet etmeye devam ediyorsunuz. Bunun yolu bu değil. Bunun yolu bırakacaksınız, b.k içinde, aç karınla yüzecek, akıllanıyorsa ne ala, akıllanmıyorsa da haydi başka kapıya...
Sevgi güzel şey de, sevgi iki olgun insan arasında olunca uzun süre devam edebilecek bir şey. Sizin durumunuzda yıllar o sevgiyi öyle bir hale getirecek ki, kendinizi paralamaktan dolayı hissettiğiniz yıpranmışlık, isyan ve öfke hissinden, sevgiyi filan gözünüz görmeyecek. Benim çevremde çok var böyle kendini hayatındaki adamı eğitmek için paralamış kadınlar. Mutlu olanını görmedim daha. Hep bir yılmışlık hali... Yapmayın bunu. O size ne kadar hizmet ediyorsa, siz de ancak o kadar edin.
Ben duş jeline takıldım
Nasıl harcıyor ki
Yani bırakın kalsın bitsin duş jeli bir dahaki banyoda kalsın ortada
Ya da bitsin bardaklar
Yemek yapmayın o yapsın ben öyle yapamıyorum deyin arada sen yap ben bakayım tadına deyin
Ama bunları kavga ile değil umursamayarak yapın
Biraz da ona da saygı duyum örneğin Adam bezelye sevmeyebilir ömür boyu bezelye yemezse ölmez. Bu durumda tanına makarna pilav birşey daha yaparsın o da ikinci yemekle idare eder
Yani siz yemek yapıyorsunuz diye sizin sevdiklerinizi yemek zorunluluğu da yok
Canımmm seni tatil konundan biliyorum.adamın iyi özelliklerine bütçesi sınırlı olduğu halde 5 kuruş harcanmayan üstüne 5 yıldızlı otele tatile götüren biri olduğunu da belirtseydin keşke.. vallahi bu devirde cömert erkek bulmak samanlıkta iğne aramaktan farksız.. yani genel olarak kişilerin hem aile terbiyesi berbat, hem cimri , asalak ruhlu olmasına ne demeli.. o kadar çok erkek biliyorum ki hem bahsettiğin bu kötü özelliklere misliyle sahip olan hem de kadın sırtından geçinen...!! Seninki en azından laf dinleyen kadınının düşüncelerini önemseyen çömert bir erkek.. tabi senin bu çocukla uzun süredir Beraberliğin olduğu için dışarının nasıl aç kurtlarla dolu olduğunu unutmuşsun ... İnsan gerçekten unutuyor aman bunu mu çekeceğim bana erkek mi yok zihniyetinin giriyoruz ...bir süre sonra ..ondan sonra bir de bakıyoruz ki ortam çok kötüymüş meğerse... bu seferde elimizdekini kaybettiğimizde kalıyoruz
Cekilir dert degilkac yasinda?
Siz çalışıyorken bu durum değişiyorsa, yani sürekli bir iş bölümü oluyorsa, evet yemekleri yapmanızda bir sorun yok. Ama siz öyle bir anlatıyorsunuz ki; 3 yaşındaki çocuğa yemek beğendir, nazını çek, dağınıklığını topla, bir de üstüne eğitmeye çalış... Yani bunlar iki yetişkin insan arasındaki ilişkinin sağlığını bozan şeyler. O yüzen diyorum, şu yaptığınız, yani onu yola getirmeye çalışma çabanız yanlış. Bu çaba sizden çok şey götürür. İnsan çocuğuymuş gibi davranmak zorunda olduğu birine nasıl sevgililik hisleri besleyebilir? Hızla tükenir bu şartlar altında sevgi, başka bir boyuta geçer. Kendi kendine bazı şeyleri idrak edip, düzeltmesi gerekir.Ben şuan işsiz olduğum için yemekleri, evin temel bakımını ben ustleniyorum orda bi problemimiz yok görev paylaşımı sonuçta. O maddi olarak benden hiçbirşeyi esirgemez dar zamanda bile o yüzden yemek yapmam diyemiyorum ama genel olarak yipratiyo beni evet...
Ok de biz ne yapalım şimdi onu anlamadım?
Peki madem maddiyatın sizin için önemi yok. Hal ve hareketlerinden de oldukça rahatsız olduğunuzu söylüyorsunuz. Adamın kendi parasıyla aldığı duş jelini bir defada bitirmesi,çöp çıkarmaması, çorabın ortada bırakması vs vs. O kadar şikayetçiysen cuma ile senin için zerre önemli değilse Madem öyle neden 2 buçuk yıldır tahammül ediyorsun anlamış değilim ...önündeki maçlara bakacaksın o zaman... o kadar şikayetçi insan ama sonra burada vay efendim ben ne ettim çok pişmanım eski sevgilimi nasıl döndürürüm gibilerinden konu açtığını da görürüzValla ben hic bi ilişkimde maddiyata bakmadim açıkçası, parası olanlar kendi harcadı parası olmayanın cebine harçlık da koydum o yüzden kimseye bu konulardan minnet de duymam minnet duyulmasını da beklemem önemli olan düşünce tarzıdır. Benim sevgilim "sevgilim üzülmesin bunu da yapalım" diye düşünüyorsa yaptığının benim için kıymeti var parasını eline veriym de sussun diye düşünüyorsa hic bi kıymeti yok öyle olsa ben onu ac kurtlara kendim teslim ederim zaten layığı odur... Ben 28 yasında yetiskin bi erkeğin yapması gerekenlerden bahsediyorum siz zaten cömert biri yapmasa da olur diyorsunuz resmen..
Ben neyle duş alicam
Dediğim gibi üstüne gidince yapmayınca bağırınca falan yapmaya başlıyo, sadece o süreç çok yoruyo beni.
Yemek konusunda herkesin kırmızı çizgisi vardır ama bi insan bütün mevsim sebzelerini yemiyosa o simarikliktir bence
Peki madem maddiyatın sizin için önemi yok. Hal ve hareketlerinden de oldukça rahatsız olduğunuzu söylüyorsunuz. Adamın kendi parasıyla aldığı duş jelini bir defada bitirmesi,çöp çıkarmaması, çorabın ortada bırakması vs vs. O kadar şikayetçiysen cuma ile senin için zerre önemli değilse Madem öyle neden 2 buçuk yıldır tahammül ediyorsun anlamış değilim ...önündeki maçlara bakacaksın o zaman... o kadar şikayetçi insan ama sonra burada vay efendim ben ne ettim çok pişmanım eski sevgilimi nasıl döndürürüm gibilerinden konu açtığını da görürüz
Peki madem sevgilin bugün çıkıp da sana dese ki bundan sonra her şey yarı yarıya .. artık masrafların altından kalkamıyorum sen de katkıda bulunmalısın dese hemen yarın adamı terk edersin !! Çadırda kalmam 5 yıldızlı otelden aşağısına gitmem diyen sen maddiyatçı olan benim öyle miBen maddiyattan dolayı sevgilimin kahrini cekmiyorum başka bisuru olumlu özelliği olduğu ve onu sevdiğim için çekıyorum. Kimse kusursuz değil herkes bi şekilde birilerinin bi özelliğine tahammül ediyo ama siz aşk, sevgi gibi duyguları tatmamissaniz, kendi ilişkinizin ömrünü maddiyatla bicebilirsiniz tabii ki. Zira konuya sürekli maddiyat tarafından yaklasmanizdan ben bunu anlıyorum, sürekli paradan bahsediyosunuz, bi konu açıyorum paradan bahsediyosunuz, başka bi konu açıyorum ben seni hatırladim sevgilin seni tatile götürüyo sen maddi katkıda bulunmuyosun diyorsunuz. Kisinin fikri neyse zikri de odur, demek ki sizin butuuun derdiniz gücünüz para. Ama hayat ondan ibaret değil ben de ne kendi değerini ne de başkalarını ona gore belirleyen biri değilim. Umarım siz mutlu olabilirsiniz bu maddiyatci yaklasiminizla.
Peki madem sevgilin bugün çıkıp da sana dese ki bundan sonra her şey yarı yarıya .. artık masrafların altından kalkamıyorum sen de katkıda bulunmalısın dese hemen yarın adamı terk edersin !! Çadırda kalmam 5 yıldızlı otelden aşağısına gitmem diyen sen maddiyatçı olan benim öyle miçok komik gerçekten... ben bu yaşıma kadar hiç bi erkeğin parasını yemedim, beleşe adamın evinde yaşamadım yaşamam da çünkü çok şükür ihtiyacım yok.. kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadınım!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?