Hep aynı konu

Rosemaryy

He loves me.
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2011
1.744
7
106
İzmir
Her seferinde aynı konu, her seferinde aynı tartışma, sorun şu, okuduğum bölümün ailem tarafından daha doğrusu babam tarafından beğenilmemesi, yine tartıştık az önce, neymiş ben mezun olunca iş bulamazmışım, okuduğum bölüm bölüm müymüş, neymiş dün bankaya bi arkadaşının kızı gelmişmiş, işletme okuyormuşmuş, babam iktisat mezunu, bankacı, bana onu örnek gösteriyor, bıktım artık sürekli birileriyle kıyaslanmaktan, birilerinin bana örnek gösterilmesinden, gelmişim 2.yılıma, babam hala aynı yerde, babam ya işletme okumamı istiyordu, kendi mesleğini seçmemi istiyordu, hala daha istiyor, yada hukuk, ama ben istemiyorum, daha önce defalarca anlattım bunu babama, oturup konuştuk, ama nafile, 2 tane ablam var, ikisi de evli, ikisinin de meslek seçimine hiç karışmadılar, ben evin en küçüğü olduğumdan mıdır nedir artık, aynı konu sürekli ısıtılıp ısıtılıp önüme geliyor, tamam anne baba çocuğunun iyiliğini ister ama bi insanın da üstüne bu kadar gelinmez ki, var mı böyle benimle aynı durumu yaşayanlar ?

Çevremde daha 4.sınıfa giden çocuğunu 1 sn ara ile hem annesi hem babası arıyor. yan yanalar halbuki. bu çocuk ilerde ne olur bilemem. ben bile bunaltıyor böyle anne babalar. benimkisiler öyle değildi. ama eşimin annesi eşimin mühendis olmasını istiyormuş. adam 31 yaşında hala istiyor :)) o ki işletme mezunu. sallayıp geçicen. he heee de geç.

Aileler çocuklarının kendilerine ait başka bir hayatlarını olduğunu bir kabullenebilseler keşke.
Sanki sen annene babana, onların arzularına göre şekillenmeye programlanmış bir robotsun da bunları mı diyor!
Onlara senin de bir birey olduğunu, senin de isteklerin olduğunu, yaşayacağın hayatın sana ait olduğunu anlat.
Mutsuz olacağın bir bölümde okumanın seni başarısız kılacağını anlat.
Bu mantıktan vazgeç, beni kötü etkiliyorsun. Benim seçtiğim yolda destekçim olman gerekirken kendi isteklerini diretmekten lütfen vazgeç çünkü bunun bir faydası olmuyor, aksine çok kötü etkileniyorum, kendimi yalnız hissediyorum. Oysa senin yanımda olmana ihtiyacım var bütün seçimlerimde, gibi şeyler de.
Al karşına konuş. Offlama bunalma.

İş bulup bulamayacağını nereden biliyor hem? Ne gibi kapılar açılacak nereden bilecek baban? Çok yanlış yapıyor.

Ayrıca önüne gelen işletme veya iktisat okuyor günümüzde, baban bilmiyor mu bunu ... Artık düşüşte olan bir bölüm. İstediği yeri kazanamayanların doldurduğu bir alan malesef.

Son düzenleme:
Ya niye bu kadar baskılamaya çalışır ki aileler anlamıyorum.. Sonuçta sen seçimini yapmışssın memnunsun.Önemli olan senin düşüncen değil mi? Hataysa da benim hatam olacak de oku bence hiç umursama sanki onalr yaşayacak senin hayatını :45:

ben çok çalışkan bi öğrenciydim lys puanım 450 civarındaydı.
ticaret seçtim babam hala konuşur ben neden hukuk okumamışım işsiz kalıcakmışım kendime yazık etmişim vs vs yani benimkide öyle bi gün ağladım artık dayanamadım senin yüzünden okumak istemiyorum dedim o günden sonra baya bi konuşmadı ama sonra yine başladı.

Çevremde daha 4.sınıfa giden çocuğunu 1 sn ara ile hem annesi hem babası arıyor. yan yanalar halbuki. bu çocuk ilerde ne olur bilemem. ben bile bunaltıyor böyle anne babalar. benimkisiler öyle değildi. ama eşimin annesi eşimin mühendis olmasını istiyormuş. adam 31 yaşında hala istiyor :)) o ki işletme mezunu. sallayıp geçicen. he heee de geç.

Canım daha önce defalarca anlattım, konuştum, baba sen mi okuyacaksın ben mi dedim, adam bi türlü kabullenemedi gitti, bunaldım ama artık iyice, çoğu kez sesimi çıkarmıyorum, cevap vermiyorum ama hep aynı konu, şurada kaldı 2 yılım, sonra mezun olacağım, bi türlü beni anlayamadı.

Aileler çocuklarının kendilerine ait başka bir hayatlarını olduğunu bir kabullenebilseler keşke.
Sanki sen annene babana, onların arzularına göre şekillenmeye programlanmış bir robotsun da bunları mı diyor!
Onlara senin de bir birey olduğunu, senin de isteklerin olduğunu, yaşayacağın hayatın sana ait olduğunu anlat.
Mutsuz olacağın bir bölümde okumanın seni başarısız kılacağını anlat.
Bu mantıktan vazgeç, beni kötü etkiliyorsun. Benim seçtiğim yolda destekçim olman gerekirken kendi isteklerini diretmekten lütfen vazgeç çünkü bunun bir faydası olmuyor, aksine çok kötü etkileniyorum, kendimi yalnız hissediyorum. Oysa senin yanımda olmana ihtiyacım var bütün seçimlerimde, gibi şeyler de.
Al karşına konuş. Offlama bunalma.

İş bulup bulamayacağını nereden biliyor hem? Ne gibi kapılar açılacak nereden bilecek baban? Çok yanlış yapıyor.

Ayrıca önüne gelen işletme veya iktisat okuyor günümüzde, baban bilmiyor mu bunu ... Artık düşüşte olan bir bölüm. İstediği yeri kazanamayanların doldurduğu bir alan malesef.

Canım kaç kere anlattım, konuştum, ahh bi anlasa, ama anlamıyor işte, neler neler söyledim, ama yok, babam yine bildiğini okuyor, sürekli birileriyle kıyaslıyor beni, sürekli örnek veriyor, onun kızı öyle, bu arkadaşımın oğlu böyle, bıktım valla, ben anlatmaktan yoruldum, babam her seferinde aynı konuyu açmaktan yorulmadı.

benim kardeşimin yaşadığı şey.kardeşimin puanı tıpı geçiyordu bile.tabi annemler tıp yazmasını istedi ama kardeşim mühendislik yazdı ve kazandı.5 yıl boyunca ne olsa, tıp yazsaydın böyle olmazdı falan dediler.şimdi mühendis oldu hala doktor olsaydın dedikleri oluyor.aslında ben de biraz annemler gibi düşünüyorum da söyleyip durmanın manası olmuyor tabiki.bu arada sen hangi bölümdesin?

Ya niye bu kadar baskılamaya çalışır ki aileler anlamıyorum.. Sonuçta sen seçimini yapmışssın memnunsun.Önemli olan senin düşüncen değil mi? Hataysa da benim hatam olacak de oku bence hiç umursama sanki onalr yaşayacak senin hayatını :45:

Babama göre değil canım, ona göre onun düşüncesi önemli, ben bankacı olmak istemiyorum ki, neymiş şimdi işletme yada iktisat okusaymışım ileride beni şu an çalıştığı bankaya işe sokabilirmiş, yada hukuk okusaymışım, bana büro açıvercekmişmiş, bana bunları anlatıyor sürekli, takmayayım diyorum, cevap vermeyeyim diyorum ama olmuyor, çok üstüme geliyor.

ben çok çalışkan bi öğrenciydim lys puanım 450 civarındaydı.
ticaret seçtim babam hala konuşur ben neden hukuk okumamışım işsiz kalıcakmışım kendime yazık etmişim vs vs yani benimkide öyle bi gün ağladım artık dayanamadım senin yüzünden okumak istemiyorum dedim o günden sonra baya bi konuşmadı ama sonra yine başladı.

Aynen işte, aynı lafları benim babam da söylüyor, ağlıyorum bende bazen, dayanamıyorum artık, ama o devam ediyor konuşmasına, baba diyorum benim seçimlerimin hiç mi önemi yok senin için, ben böyle mutluyum diyorum, ileride mezun olduktan sonra, iş bulamayınca da böyle diyebilecek misin diyor.

Ta ki mezun olup , iyi birde iş bulana kadar...İşinizde iyi bir konum elde edene kadar...Babanız söylenmeye devam edecektir bence.

Bölümüzü yazmamışsınız ama bildiğim tek gerçek var ki ; insan severek ve isteyerek bitirdiği okulda başarılı olabiliyor.

Anne baba için çocuklarının başarılı olması , kendi aralarında bunları konuşurken en iyiyi anlatma çabası daha bebekken başlıyor ve devam ediyor...Sürekli bir kıyas hali , sürekli bir yarış durumu:52:

Ha ; sizin iyi olmanızı istedikleri için pek tabii ama bunaldığınızı görseler , en önemli olanın da kendi kararlarını verebilen , bunları uygularken ayakları yere sağlam basan bir evlat yetiştirmek olduğunu görebilseler...

benim kardeşimin yaşadığı şey.kardeşimin puanı tıpı geçiyordu bile.tabi annemler tıp yazmasını istedi ama kardeşim mühendislik yazdı ve kazandı.5 yıl boyunca ne olsa, tıp yazsaydın böyle olmazdı falan dediler.şimdi mühendis oldu hala doktor olsaydın dedikleri oluyor.aslında ben de biraz annemler gibi düşünüyorum da söyleyip durmanın manası olmuyor tabiki.bu arada sen hangi bölümdesin?

Babam da böyle, yok kpssden puan alamazmışım, iş yokmuş, bulunmazmış, sürekli aşağılıyor, kendisi olmuş bankacı, beni de zorluyor, ama ben istemiyorum, 2 yıldır anlatamadım bunu babama.

Ta ki mezun olup , iyi birde iş bulana kadar...İşinizde iyi bir konum elde edene kadar...Babanız söylenmeye devam edecektir bence.

Bölümüzü yazmamışsınız ama bildiğim tek gerçek var ki ; insan severek ve isteyerek bitirdiği okulda başarılı olabiliyor.

Anne baba için çocuklarının başarılı olması , kendi aralarında bunları konuşurken en iyiyi anlatma çabası daha bebekken başlıyor ve devam ediyor...Sürekli bir kıyas hali , sürekli bir yarış durumu:52:

Ha ; sizin iyi olmanızı istedikleri için pek tabii ama bunaldığınızı görseler , en önemli olanın da kendi kararlarını verebilen , bunları uygularken ayakları yere sağlam basan bir evlat yetiştirmek olduğunu görebilseler...

Aynen katılıyorum, sürekli bi yarış içindeler, en basitinden örnek vereyim, mesela amcamlar gelir bize, yengemle annem başlarlar, yengem benim küçük oğlan bunu yaptı, annem benim ortanca kız bunu yaptı diye anlatıp dururlar birbirlerine, sürekli bi kıyaslama, sürekli çocuklarının başarılı olma durumuyla ilgili bi yarış içindeler, bölümüm moda tasarımı, çok severek okuyorum, isteyerek kazandım, gayet mutluyum, ama bazen babam yüzünden soğuyorum, okula bile gitmek gelmiyor bazen içimden.

Son düzenleme:
Bazı bölümlerin cidden geleceği yok ailen haklı olabilir.

Umarım felsefe, sosyoloji, psikoloji, antropoloji, moda tasarımı ... tarzı bir bölüm okumuyorsundur??

Umarım felsefe, sosyoloji, psikoloji, antropoloji, moda tasarımı ... tarzı bir bölüm okumuyorsundur??

Aynen moda tasarımı okuyorum, yorumuna saygı duyuyorum tabii ki, ama ben böyle düşünmüyorum, günümüzde iktisat yada işletme mezunları iş bulamıyor, tamam ben kendi bölümümü savunmuyorum, ama ben böyle mutluyum, bi arkadaşımın ablası var, kendisi psikoloji mezunu, gayette iş buldu, çalışıyor.

sen mesleğini eline alana kadar baban konusacaktır
kendince haklıdır da,herkes evladının daha iyi olmasını ister

gerçekten de bazı bölümler sadece vakit kaybı geleceği yok

sen mesleğini eline alana kadar baban konusacaktır
kendince haklıdır da,herkes evladının daha iyi olmasını ister

gerçekten de bazı bölümler sadece vakit kaybı geleceği yok

Tamam anlıyorum, ama bi insanın da üstüne bu kadar çok gelinmez ki, kazanmışım, okuyorum, sürekli artık aynı konunun açılmasından çok sıkıldım sadece.

psikoloji bölümünün geleceği gayet parlak ve çok düşük puanlarla kpssyle atanabiliyorlar. Bir de şu var kişi kendisini geliştrise her alanda başaralı olabilir. Şu anda bir kaç bölüm dışında iş garantisi diye bir şey de yok. hukuk bitirip birinin yanında nerdeyse askeri ücretle çalışanlar da var.

öss tercihi yaparken evde ne olaylar olmuş babamla abim hukuk annem türkçe öğretmenliği için diretti ama ben direndim ve istediğim bölüne gittim. 2. yılımı çalışıyorum ve çok seviyorum arada bizimkiler memursun ne uzayacaksın ne kısalacaksın deseler de umursamıyorum :)
Birde babanın düşüncesi değişmeyecekse tartışamayaya girerek yıpranma bunları düşünmek yerine alanına odaklan ve bitirir bitirmez herkesi ağzını iyi bir işle kapat.

ailelere göre bir kaç meslek var onun sıkıntısı, artık dünya değişiyor ve inanıyorum ki sen bu kadar seviyorsan işinde çok başarılı olacaksın

Back
X