- 23 Ocak 2016
- 35.100
- 51.060
- 598
- Konu Sahibi Paradise lost
-
Aslında beni de ailesi buldu şu an düşünüyorum zamanında ailesi beni dış görünüş huy çok beğendi eşimi evliliğe ikna ettiler. Sonra haksızlıkları gördükçe ben uzaklaştım bu durum da onların hoşuna gitmedi şu özellikle ablası bitir diye ima ettiği için bitiriyor. Aslında beni hiç sevmemiş uzaktan bakınca anlıyorum seven insan ailesi yüzünden karısına soğuk davranıp boşanmaz kadın boşanmak istese bile son ana kadar peşinden koşar ama bu adam hem sorunlara sebeb oluyor hem ben boşanacam deyince git boşan uğraşmayacam artık diyor.Yardım etmesin mi diyenler olmuş ama bazı erkekler evlendiğinin farkında olmuyor. Şikayetini dile getirdiginde açıklama yapsaydı esiniz belki cozulebilirdi ama ailem de ailem diyo. Siz neysiniz? Bu kadar aileciyse annesinim bulduğu biriyle evlenseymis dinleyerek hareket ederdi o zaman. Ben gidemediğim de kayinvalidem eşime soruyormus bisey olmadı dimi iyi geçinin diye.
Bosanicam diyen birinin arkasından kimse yalvarmaz da sebebini sorup düzeltmeyi deneyebilirdi elbetAslında beni de ailesi buldu şu an düşünüyorum zamanında ailesi beni dış görünüş huy çok beğendi eşimi evliliğe ikna ettiler. Sonra haksızlıkları gördükçe ben uzaklaştım bu durum da onların hoşuna gitmedi şu özellikle ablası bitir diye ima ettiği için bitiriyor. Aslında beni hiç sevmemiş uzaktan bakınca anlıyorum seven insan ailesi yüzünden karısına soğuk davranıp boşanmaz kadın boşanmak istese bile son ana kadar peşinden koşar ama bu adam hem sorunlara sebeb oluyor hem ben boşanacam deyince git boşan uğraşmayacam artık diyor.
Bir de çok güzel yere değinmişssiniz ben hiç bir zaman yardım etme gitme yapma demedim. Aksine git dedim ama ben böyle oldukça evi umursamaz oldu tüm ev işini bana yıktı bir de üstüne ev iline laf eder oldu. Laf edeceğine sağa sola koştururken evinle de ilgilen dedim. Eve her şeyi alıyorum ne eksik diyor e bende çalışıyorum alıyorum diğer sorumlulukların yok mu. Milletin huzurunu düşündüğü kadar evinin de huzuru önemli Dışarıdaki sorunları getirip evde bir gerginlik bir huzursuzluk yaratıyor. Zaten ben e ailesiyle ilgilenmesin mi diyen gelinleri anlamıyorum sanki ailesiyle bağını kes dedik. Erkeği de böyle dolduruyorlar zaten o ailene yanaşmanı istemiyor diyip.Yardım etmesin mi diyenler olmuş ama bazı erkekler evlendiğinin farkında olmuyor. Şikayetini dile getirdiginde açıklama yapsaydı esiniz belki cozulebilirdi ama ailem de ailem diyo. Siz neysiniz? Bu kadar aileciyse annesinim bulduğu biriyle evlenseymis dinleyerek hareket ederdi o zaman. Ben gidemediğim de kayinvalidem eşime soruyormus bisey olmadı dimi iyi geçinin diye.
Umarım inşallah ben iyi davrandıkça beni ezmeye in benim içimdeki iyi kızı gören biri olur hayatımda yoksa bu yaşadıklarım hep bende yara olacak.Sen güçlü ve onurlu bir kadınsın.Senin yerinde olsam ben de boşanırdım.Bu kadar haksızlığa dayanamazdım.Ne yazık ki ailen çok cahil.Ailelerimiz her zaman doğruyu savunmayabilir,hatalar yapabilir.Dik dur ,geri adım atma.Herkes ektiğini biçer.İnşaAllah yaşadıklarını unutturcak merhametli bir adam çıkar karşına
Benim tek istediğim zaten ben haklı iken Arkamda durmasıydı. Aksine ben haklıyken eşim saklandı yüzleşmedi bile olayların gerçek yüzüyle çünkü kendi de biliyor ailesi hatalı savunamayavaktı olaylar gün yüzüne çıkınca. Ben ne kadar kendimi savumsam da eşim Arkamda durmayıp birden benim arkamdan onlara laf götürünce benim onlara karşı bir gücüm kalmıyordu. Ben sadece bana sahip çıksın kimseye ezsirmesin istedim aksine gidip benim aileme kızınız benim kardeşlerimi ezmek istiyor diyor.Ben sizi anlıyorum disardan bakınca insanlar dayak hakaret kufur aldatmayi bosanma sebebi görür
Oysa iletisimsizlik anlasilamamak
Karşı tarafin ailevi baskisi
Evlilige sahip cikmamasi vs bunlar basit sorun mu ?elbette hayir
Ama insanlar somut olgu pesinde
İlla buyuk hadise bekliyor
Ailelere de bakmayin kendi yolunuza bakin
Sadece zamana ihtiyacınız var
Zaten babamla konuşmuyorum bile. Eşim saçma sapan bir şey anlatıyor benim dediğim hiç bir laf yokken eşime neden kızım böyle yapmış halbuki senin kardeşinin suçu yok diyor. Gazlıyor bildiğin adamı. Adam zamNlanpişmalık duyacaksa bile duymayacak. Zaten ailesi de böyle gazlıyor. Benim tek başıma savaş veriyorum. Babam da normal bunlar diyor zamanla evlilik oturur zaten 2 yıl olmuş oturacak olsa oturur ve yaşadığım ağır şeylere normal bunlar diyor babam beni dinlemek bile istemiyor. Ama eşim anlatıyor sadece onu dinliyor ona hak veriyor.Ablasının talimatıyla hareket eden, sizinle ilgili sürekli onlara dedikodu yapıp, bilenip gelipte size çemkiren bu adamın büyümesini beklesenizde büyümez, olgunlaşmaz, yıllarca mutsuz, huzursuz olurdunuz.
Ailenizede diyecek çok söz var.Onlarada derin bir mesafe koyun.Sizin bu tutumunuz sebebiyle, kendini haklı görüp, daha çok şımardı, arkamda duracağınıza sizde beni kötüleyip, onu haklı gösterdiniz. İnsanın sizin gibi ailesi varsa, düşmana ihtiyacı kalmıyor deyin. Size haksızlık yapan kimseye karşı sessiz, sinik kalmayın. İçinizde biriktireceğinize yüzlerine söyleyin. Belliki hayatı sizin için zorlaştırmaktan başka bir işe yaramayacaklar. En azından onlarda durmaları gereken yeri bilsin.Boşanmalarda ilk 6 ay ile 1 yıl arasının zorlanarak geçtiğini herkes söylüyor. En az hasarla atlatmak sizin elinizde.Kendinize yeni bir düzen kurduktan sonra herşey yoluna girecektir. Sevgisiz, değer görmeden yaşamak gerçekten çok kötü bir şey.
Aslında sebebini biliyor yine arkamdan iş çevirdi. Benim hakkımda ailesi ile mesajlaşıyordu. Beni istemediğim bir şey hakkında hemen sildi mesajları. Arkamdan yapma dediğim şeyi yapmaya çalıştı. Benim zoruma giden aileyle arkamdan iş çevirmesiydi. Hem suçlu hem güçlü.Bosanicam diyen birinin arkasından kimse yalvarmaz da sebebini sorup düzeltmeyi deneyebilirdi elbet
Baştan bizde öyleydik. Eşim tek gitmez her gün resmen kayinvalidemdeydik. Bir gün gitmeyelim surat yapıyorlardı. Eşime dedim bir hafta iznin var benle hiç zaman geciremiyorsun. Zaten evlilik zor bir süreç alışma bakımından işler birikti düzenim yok. Sonra eşime dedim sen ailemi istemiyorsun dedi. Neyse bir gün kayinvalidemdeyiz ben görümcem falan oradaydı dedim yarın akşam arkadaşa gidicem falan. Ondan sonra ben arkadastayken eşim mesaj attı annemle ablan geldi çay demlediler iciyoruz. Delirdim. Görümcem falan zaten yatak odama da pat diye girerdi. Hic sevmem kendi eşyalarımı izinsiz karisilmasini. Eşime patladım. Ailem tabi onların da evi dedi. Onların eviyse ben de çıkıyorum dedim. Kapidan çevirdi neden istemiyorsun dedi. İstememekle alakasi yok dedim bu ev ortak alanimiz ve ben istemiyorsam saygı bekliyorum dedim. Eğer çok görüşmek ortak eve paylasmak isteseydim niye bu eve masraf yaptık annenin yanına geçerdik dedim. Sen evlisin dedim evliliği acikladim ve ailen kabullenemedi dedim. Zaten orda birşey imi unutsam giydiklerini görüyordum. Bir kere kayinvalidem bizdeydi dönüşte ona hırkamı verdim yağmur başlamıştı ertesi gün gittigimde görümcem giyip ise gitmiş hirkami. Biseyim kalıyor kullaniyorlar. Şuan vermiyorum hicbiseyimi. Ondan sonra esim hak verdi. Bir gün yine kayinvalidem dediki oğlum beni burda yalnız birakma (evde 3 çocuğu 1 torunu ve eşi var) her gün gel kapidan göreyim yine goreyim dedi. Güldüm. Zaten eve gittigimizde eşimi çalmışim gibi davraniyorlardi. Eşime annenin dedigi mantikli mi sence dedim. Ya benimkiler deseydi. Evet değil dedi. Yani iş kayinvalidelere kalsa ogullarini kiskaniyorlar çoğu. Ama altta hiç kalmadım ne olursa olsun. Kalpte kirmadim ama susmayacagimi hepsi fe bilir. Eşine dahi çok sevdiğini hissettiriken ona mahkum olmadığını hissettirmen gerekli bence. Yoksa olmuyor. Şimdi eşim bana da yardım eder. Temizlik yaptığımda bazen yemeği dahi yapar. Baskın karakter yok iki kişi de birbirine saygılı. Kimse alttan almiyor. Çok şükürBir de çok güzel yere değinmişssiniz ben hiç bir zaman yardım etme gitme yapma demedim. Aksine git dedim ama ben böyle oldukça evi umursamaz oldu tüm ev işini bana yıktı bir de üstüne ev iline laf eder oldu. Laf edeceğine sağa sola koştururken evinle de ilgilen dedim. Eve her şeyi alıyorum ne eksik diyor e bende çalışıyorum alıyorum diğer sorumlulukların yok mu. Milletin huzurunu düşündüğü kadar evinin de huzuru önemli Dışarıdaki sorunları getirip evde bir gerginlik bir huzursuzluk yaratıyor. Zaten ben e ailesiyle ilgilenmesin mi diyen gelinleri anlamıyorum sanki ailesiyle bağını kes dedik. Erkeği de böyle dolduruyorlar zaten o ailene yanaşmanı istemiyor diyip.
Kesinlikle. Önceliği siz olmalısınız. Zaten kimse sevdiği üzülsün ailesiyle kötü olsun istemez. Gelinde kayinvalide de böyle düşünmeli.Aslında sebebini biliyor yine arkamdan iş çevirdi. Benim hakkımda ailesi ile mesajlaşıyordu. Beni istemediğim bir şey hakkında hemen sildi mesajları. Arkamdan yapma dediğim şeyi yapmaya çalıştı. Benim zoruma giden aileyle arkamdan iş çevirmesiydi. Hem suçlu hem güçlü.
Aynen birebir dediğiniz gibi hep beni ezdi. Asla demedi sorunu onlar yaratıyor. Benim ailem yapmaz dedi. İftiralar ortaya çıktı ikimizde kulaklarımız ile duyduk bana öyle bir şey yok onu öyle demedi dedi. Benim aklımla alay ediyor ailesinin yaptığı şeyi gizlemek için olana bile olmadı diyor. Bir de gidip ailesine beni kötülemiş evde ne yemek ne temizlik yapıyor huzur da vermiyor diye hepsi yalan ama.Eski konularınızı bilmiyorum .Eşiyle ailesi arasında dengeyi sağlayamayan sürekli bir tarafı ezen adam adam değildir zaten.Dediginiz gibi ailesi olarak görseydi sizi de ezmez ezdirmezdi.
Bşzde sadece ilk 2 3 ay öyleydi taki ablası evimize gelene kadar daha sonra bizim evlilik dikiş tutmadı. Her gün arar sen niye evde temizlik yapıyon yapma derdi. Ona kız bağır gezdirme bırak evde otursun arkadaşları ile görüştüme derdi. Eşim zamanla baktım onun her dediğini bana yaptırmaya çalıştı. En son maaşının hepsini nedenn göndermiyorsun dedi. Eminim bunuda ablası dedi al tüm maaşını. Halbuki kredi yok borç yok ben zaten yarısını eşime gönderiyorum. Kavga Etmediğimi bir şey kalmadı ama bana bir şey alalım desem hep geçiştirir almazdı halbuki ben zaten çalışıp kazanıyorum istedim ki onun da gönlü olsun. Bilmiyorum ya belki onlar gibi iki yüzlü olsam bu sorunlar olmazdı eşimin önünde gülsem onlara arkalarından konuşsam ama eşim benim hakkımda konuşturur onlar hakkında konuşturmazdı.Baştan bizde öyleydik. Eşim tek gitmez her gün resmen kayinvalidemdeydik. Bir gün gitmeyelim surat yapıyorlardı. Eşime dedim bir hafta iznin var benle hiç zaman geciremiyorsun. Zaten evlilik zor bir süreç alışma bakımından işler birikti düzenim yok. Sonra eşime dedim sen ailemi istemiyorsun dedi. Neyse bir gün kayinvalidemdeyiz ben görümcem falan oradaydı dedim yarın akşam arkadaşa gidicem falan. Ondan sonra ben arkadastayken eşim mesaj attı annemle ablan geldi çay demlediler iciyoruz. Delirdim. Görümcem falan zaten yatak odama da pat diye girerdi. Hic sevmem kendi eşyalarımı izinsiz karisilmasini. Eşime patladım. Ailem tabi onların da evi dedi. Onların eviyse ben de çıkıyorum dedim. Kapidan çevirdi neden istemiyorsun dedi. İstememekle alakasi yok dedim bu ev ortak alanimiz ve ben istemiyorsam saygı bekliyorum dedim. Eğer çok görüşmek ortak eve paylasmak isteseydim niye bu eve masraf yaptık annenin yanına geçerdik dedim. Sen evlisin dedim evliliği acikladim ve ailen kabullenemedi dedim. Zaten orda birşey imi unutsam giydiklerini görüyordum. Bir kere kayinvalidem bizdeydi dönüşte ona hırkamı verdim yağmur başlamıştı ertesi gün gittigimde görümcem giyip ise gitmiş hirkami. Biseyim kalıyor kullaniyorlar. Şuan vermiyorum hicbiseyimi. Ondan sonra esim hak verdi. Bir gün yine kayinvalidem dediki oğlum beni burda yalnız birakma (evde 3 çocuğu 1 torunu ve eşi var) her gün gel kapidan göreyim yine goreyim dedi. Güldüm. Zaten eve gittigimizde eşimi çalmışim gibi davraniyorlardi. Eşime annenin dedigi mantikli mi sence dedim. Ya benimkiler deseydi. Evet değil dedi. Yani iş kayinvalidelere kalsa ogullarini kiskaniyorlar çoğu. Ama altta hiç kalmadım ne olursa olsun. Kalpte kirmadim ama susmayacagimi hepsi fe bilir. Eşine dahi çok sevdiğini hissettiriken ona mahkum olmadığını hissettirmen gerekli bence. Yoksa olmuyor. Şimdi eşim bana da yardım eder. Temizlik yaptığımda bazen yemeği dahi yapar. Baskın karakter yok iki kişi de birbirine saygılı. Kimse alttan almiyor. Çok şükür
Eşim bir kere beni ağlattı diye diye ablasına övünerek anlatıyordu zaten sonra bir daha ona asla güvenemedim ne zaman yanına gitsa telde konussa öyle davrandığını düşündüm. Boşanmayı isteyince ben suçlu oldum benimkiler kuruntu değildi kulağıma duydum. Etkisini de bir daha hiç üstümden atamadım çünkü seven insan sevdiğinin göz yaşına dayanamaz. Sonra da her olayda ben de boşanalım dedim çünkü duyduklarım beynimin içinde döndü durdu kendi de hiç güven vermedi yaptıklarıyla. Güvenimi kazanması gerekirken aksine gitti telefonu şifreledi ellemeyeyim diye. Kendine güvenen adam şifre koymazdı zaten korkacak bir şeyi var şifreledi dedim. Onlar eskide kaldı güven bana dedi ama asla güven verecek şekilde davranmadı.Kesinlikle. Önceliği siz olmalısınız. Zaten kimse sevdiği üzülsün ailesiyle kötü olsun istemez. Gelinde kayinvalide de böyle düşünmeli.
İki yüzlü olmak çözüm değil onlar gibi olursun sadece ve sende baskalarina yaşadığını yaşatırsin. Baya alttan almissin bence. Görümcem öyle yaptığında eşime gorumcemin tavrını begensem onla evlenirdim senle değil derdim. İkiniz nasıl bir evlilik istediğiniz hakkında hiç konuştunuz mu mesela. Ben en başta konuştum şuan eşim zıt bisey yapamiyor. Oda aynı şekil bana dedi bende onlara dikkat ediyorum. Aradaki köprüyü Kuracak olan esiniz. Kendi ailenden örnek ver gorumcemin yaptığını benim ailem yapsa sana ne yaparsın gibisinden. Erkekler sonuç odaklı düşündüğünden hatalarini direk söyleyince dinlemiyorlar bile aciklamani. Belki örnekle anlar.Bşzde sadece ilk 2 3 ay öyleydi taki ablası evimize gelene kadar daha sonra bizim evlilik dikiş tutmadı. Her gün arar sen niye evde temizlik yapıyon yapma derdi. Ona kız bağır gezdirme bırak evde otursun arkadaşları ile görüştüme derdi. Eşim zamanla baktım onun her dediğini bana yaptırmaya çalıştı. En son maaşının hepsini nedenn göndermiyorsun dedi. Eminim bunuda ablası dedi al tüm maaşını. Halbuki kredi yok borç yok ben zaten yarısını eşime gönderiyorum. Kavga Etmediğimi bir şey kalmadı ama bana bir şey alalım desem hep geçiştirir almazdı halbuki ben zaten çalışıp kazanıyorum istedim ki onun da gönlü olsun. Bilmiyorum ya belki onlar gibi iki yüzlü olsam bu sorunlar olmazdı eşimin önünde gülsem onlara arkalarından konuşsam ama eşim benim hakkımda konuşturur onlar hakkında konuşturmazdı.
Sal gitsin bacım ben okurken tahammül edemedjm. Babam gibi bi adam sanırım esiniz. Babamda öyleydi annemle bizden başka herkes değerliydi siddetini anlatırdı öve öve. Küçükken bilakis insan yanında döverdi akrabalarda izlerdi. Tövbe ettim böyle insanlara. Duvara anlat bu adama anlatma. Aile bilinci olmayan bencil herifler işte.Eşim bir kere beni ağlattı diye diye ablasına övünerek anlatıyordu zaten sonra bir daha ona asla güvenemedim ne zaman yanına gitsa telde konussa öyle davrandığını düşündüm. Boşanmayı isteyince ben suçlu oldum benimkiler kuruntu değildi kulağıma duydum. Etkisini de bir daha hiç üstümden atamadım çünkü seven insan sevdiğinin göz yaşına dayanamaz. Sonra da her olayda ben de boşanalım dedim çünkü duyduklarım beynimin içinde döndü durdu kendi de hiç güven vermedi yaptıklarıyla. Güvenimi kazanması gerekirken aksine gitti telefonu şifreledi ellemeyeyim diye. Kendine güvenen adam şifre koymazdı zaten korkacak bir şeyi var şifreledi dedim. Onlar eskide kaldı güven bana dedi ama asla güven verecek şekilde davranmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?