Hep birlikte sağlıklı yaşama

Kahvaltı
Çökelek salatası ( 1 adet çökelek , domates, salatalık, kapya biber, soğan, z.yagi)

Öğlen
1 büyük kase yoğurt içine semizotu dogradım, sarımsak ve pul biber ekleyip yedim.

Akşam üstü
türk kahvesi

akşam
1 yeşil elma.

Bir de eminim daha evvel yine yazılıp anlatılmıştır ve biliyorsunuzdur ama verecek aşırı kilonuz yoksa (15-20 kg ve üstü) haftada 1 kg’dan fazla vermek pek sağlıklı değil.
Özellikle çok az yiyip hızla verdiğimiz kiloları diyet kafasından çıktığımız an geri almaya başlıyoruz.
O yüzden bence bu süreyi kilo vereceğimiz kısa bir zaman dilimi olarak görmekten ziyade yeni yaşam stilimize alışacağımız bir süreç olarak görmeli ve ömür boyu sürdürmekte zorlanmayacağımız şekilde bir beslenme düzeni oturtmalıyız.

Ben az yemezsem imkanı yok kilo veremem. hedef kiloma ulaştıktan sonra korumaya geçince normale dönecem sağlıklı bir biçimde. Gerci simdi yine makul yiyorum. Yoksa ben ne kacamaklar yaptım arada. Şubat'tan bu yana 16 kilo verdim. Ayda yaklaşık 3,5 kilo gibi bir şeye tekabül ediyor.

aynen oyle kesınlıkle katılıyorum
gercekden az yememek lazım az yıyınce vucut yagı saklıyor
proteın agırlıklı bol sebze yıyerek herseyden yıyerek zayıflamak gerekıyor
sekerı kızartılmıs urunlerı unlu urunlerı kesmek kısıtlandırmak yeterlı

dedıgın gıbı yasam bıcımı olmalı
demın ınstagramda gordum 30 senedır asla seker ve seker ıceren seyler tuketmeyen 70 yasında ama 40 yasında gıbı duran kadının hıkayesını

Kesinlikle yaşam stili bu olmalı.

O kadını ben de görmüştüm inanılmaz birşey gerçekten

Ayda 3,5 normal zaten
Tabii ki kilolu halinizdeki kadar yiyerek kilo veremeyiz zaten, azaltmadan olmaz
Ama istediğimiz kiloya gelince de kilolu olduğumuz zamanlardaki yeme düzenimize dönersek (alıştıra alıştıra da olsa) yine kiloları alırız diyorum
Bu süreci biraz da nefsimizi ve zihnimizi ömür boyu sağlıklı ve dengeli beslenmeye hazırlamak için değerlendirmeliyiz

Evet canım çok haklısın. Kilit nokta bu, sağlıklı ve dengeli beslenme.. Ben bazen dayanamayıp evde pişen kekten böbrekten tırtıklıyorum ama paketli şeyleri ağzıma koymayali uzun zaman oldu. Ekmek de çok nadir, o da kahvaltıda az bişey. Böyle böyle alisacaz işte.

Çok güzel özetledin Ev Kushu. Şok diyetler değil, sağlıklı yaşam biçimi amaç.

Kızlar selam, ben de bütün arkadaşları tebrik ediyorum. Dediğiniz gibi mesele kilo vermek değil,yaşam tarzı haline getirmek. Benim hamilelik öncesi uzunca süre öyle bir yaşam tarzım vardı ama hamilelikte yaşadığım talihsiz bir kem göz mağduriyeti ve lohusalıkta sütüm kesildi korkusu alt üst etti dünyamı. Dünyamı diyorum gerçekten kendi bedenime çok özen gösterir ve iyi bakardım. Son 1 yıldır ciddi anlamda insan içine çıkmak istemedim. Hayatımın en kötü ve en zor senesiydi(dünyalar güzeli bebeğime rağmen:/ başkaca sebepler de vardı ama eminim fiziken o şekil olmasam herşey daha kolay olacaktı benim için.
Şimdi ideal kilomdayım ama ideal bedende değilim. Maalesef vücuda giren 20 küsür kilo,hiç hoşlanmadığım şekilsizliklere sebep oldu. Allah a binlerce şükür,sağlıklıyım başka bir derdim yok ama hiç hoşlanmıyorum şahsen bedenimden.
İnşallah en kısa sürede harekete geçerim spor için de.
Herkes sağlıkla istediği bedene kavuşur inşallah

Canım bir kere yaptıysan yine yaparsın. Düzenli spor gerçekten irade işi, bence diyetten daha zor. Sen de isteyince yapacak irade varmış.

benim vermem gereken 35 kilo var ve nasil gidecek diye dusunuyoru.mm

Koşturmadan menüleri unutuyorum hep. Bu sabah yulafli krakerlerimi yedim, saat 4 gibi de 1 elma. Akşam yemeği olarak 1 adet enginar ve 1 çatal da kuskusun tadına baktım. Evdeki süt bitsin diye tarçın, zerdeçal ve nescafe kattığım keçi sütunu içiyorum şu an.

afiyet oksun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…