Hep birlikte sağlıklı yaşama

Küstürdün kızı Makaron

küsmesin atarlanmasın, yanlış anlaşılmalar olabilir yazışırken, hepimiz için mümkün. liliyaa senden onay belkiyoruz, net bişey demedin.
Yok kusmedim:) yazamadım bebekten. ne bileyim kanıt falan deyince neyin kanıtı yani diye şaaptım:) geliyorum tabi. Nasıl yapalım yarın resim mi atayım haftaya mi başlayim

vıdeonun ıcerıgı
kılo vermek ıle yag yakmak aynı sey degıldır
mesela ben cok hızlı kılo verdım cunku 99 kıloydum kılom coktu ve tamamen proteın agırlıklı beslendım gunde 2 ogun yedım ve sureklı doktor takıbınde 3 haftada bır kan tahlılı ıle verdım bılıncsız bır hızla degıldı kılo verısım
130 kılo bırının ayda 15 kılo vermesı kadar normal yanı ...
99 dan 68.8 kıloya dustum fakat bu verdıgım kılonun 3 kg kastan gerı kalan hepsı yagdan gıttı

yagdan gıtmesınde kı onem nedır onu soyleyeyım
hanı bır ınanıs vardır ya hızlı kılo verırsen hızlı alırsın

hayır oyle bırsey yok hızlı kılo verırsen sadece sarkarsın eger verdıgın kılo yagdan gıtmıs ıse gerı alabılmek ıcın eskısı gıbı yanlıs beslenmeye devam etmen gerekır .

bızım amacımız kılo vermek degıl yag yakmak
hayat seklımızı yeme duzenımızı degıstırıp yanlısları duzeltmek

mesela
zekıye dıye bır kız var
sadece pırınc patates kahve turevlerı yanı tek yonlu beslenerek kalorıyı az tutarak kılo verıyor
bı verıyor 10 alıyor gerı verıyor gerı alıyor cunku verdıgı sadece kılo yagdan gıtmıyor metebolızmayı bozuyor

ama bırde elıf dıye bır kız var
proteın agırlıklı beslenıyor herseyden yıyor gunde 2 ogun yıyor
sadece sekerlı ve unlu kızartılmıs urunlerı tercıh etmıyor
hızlı kılo verıyor ama hepsı yagdan gıdıyor bu kısının tekrar kılo alması ıcın kıloluyken yedıgı gıbı yemesı gerek

demek ıstedıgımı anladınız degıl mı kızlar

kılo verıcem dıye kendınızı sıkıntıya sokmayın
az porsıyonlar veya tek tıp beslenmeye gıtmeyın
cok cesıt herseyden yıyın yagdan verın

bırakın yavas gıtsın bırakın hızlı hıc onemlı degıl ona vucut karar verıyor
mesela benım verdıgım hızda kı kılo saglıksız olsa doktorum uyarırdı ıc hastalıkları ve kardıyolojı uzmanı prof sonucta ...

vucudunuzu dınleyın o sıze en dogrusunu soyler
ve asla uzulmeyın kılo vermenız durursa
hatta tartıda artı gorursenız

cunku regl donemı
antıbıyotık donemı
kabızlık donemı
uykusuzluk donemı
streslı donemler tartıda gecıcı odemden dolayı artı cıkar

kaldıgımız yerden devam :)

Yok kusmedim:) yazamadım bebekten. ne bileyim kanıt falan deyince neyin kanıtı yani diye şaaptım:) geliyorum tabi. Nasıl yapalım yarın resim mi atayım haftaya mi başlayim
Tamam canım, süper...yanlış anlaşılmalar hakkaten olabiliyor..hepimiz için geçerli bu. O yüzden darılmaca olmadan, en güzeli bunu mu dedin diye sormak. :)

Ben seni bu kilonla ekliyorum. Ay sonu hedefini söylemiş miydin? Hafta ya salı yeni tartı resmi atarsın. Ok?

Hedefim 56 ay sonuna. Tamam atarım

bırde bu kılo verme donemınde etrafınızda degısık ınsanlar belırecek
verdıgınız kılonun saglıksız oldugunu savunanlar mı dersınız
sankı ıcten ıce kılo almanızı umıt edenler mı dersınız

yeter artık kılo verme sen boyle de guzelsın dıyenler
ye allah askına ye ölumu gor ye bı kereden bırsey olmaz dıyenler mı

dınlemeyın kızlar
ılk ıs onlardan uzaklasmak cıdden
onlar sızın ıyı olmanızı mutlu olmanızı ıstemıyor demektır

Yani özetle gün içinde yediklerinin %35 i protein olsun ve spor yapmalısın diyor.

Yoğurtla, sütle, ya da bakliyat proteini olur mu acaba? Hergün et yemek şart mı?
hergun et yemek asla sart degıl canım
mesela kabak mercımek mantar kuru fasulye nohut bunlar da cok degerlı cok onemlı besınler et gıbı guclu kuvvetlı besınler
ete alerjısı olanlar saglık sebebıyle yıyemeyecek olanların tukettıgı et yerıne gecen besınler hem karbonhıdrat hem proteın hem lıf acısından gercekden mubarek besınler :)

canım cok normal
cok kotu bır donem gecırdın sen yegenın cok korkuttu hepımızı allah esırgedı onu
tum duzenın bozuldu bu surecte
senın yerınde ben olsaydım bende de aynı sekılde olur

kaldıgın yerden devam edıyorsun asla moral bozmak yok

kız mıtsu allah senı netmesın kılo vermıssın
kılo aldım dıye korkuyorum dıyordun bende motıve edıyorum

Hosgeldin canim
kız mıtsu allah senı netmesın kılo vermıssın
kılo aldım dıye korkuyorum dıyordun bende motıve edıyorum
Ya cumadan beri almistim yani ama ayni kiloya geldim sukur:)

kızlar
1 kısıtlama yanı sekerı kısıtlama... ıslenmıs urunlerı unlu seylerı kısıtlama
2 alıskanlık yanı yemekten sonra tatlı ıstegı kola ıstegı ekmeksız karnım doymaz dusuncesı bunlardan uzaklasmak
3 aclık kontrolu . bunu ogrenırsen hıc bır zaman kılolu bır ınsan olmazsın :) ben once bunu hedef aldım

ben buna cabalıyorum acıkcası bu uc kuralı benımsemeye ...

Son düzenleme:
daha cok su ıcelım

bırseyı yemeden once bu benı tok tutar mı bana faydası ne dıye dusunelım

sebze + proteın = tokluk hıssı

hangı saatlerde yedıgınde daha az acıkıyorsun bunun tespıtı (benım sabah 10 aksam 7 saatlerınde yemem bende tum gunumu kurtardı )

bunları dusunelım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…