Hep böyle mi olacak?

Kızlar resmi olarak boşanalı 3 ay oluyor. Zaten öncesinde çoktan bitmiş berbat bir evliliğim vardı. Çocuk yok zaten.Konularımı hatırlayanlar vardır belki. Ben çok kötü dönemler atlattım boşanana kadar ama çok şükur terapiyle,kendime edindigim yeni hobilerle hayatima yeniden odaklandım. Yani benim için her şey yolunda ailemden ayrı bir sehirde tek başıma yaşıyorum. Ben çevremdeki bazı insanların tepkilerinden rahatsızım eskiden beri bakımlıyım boşanma sürecim hariç(geçen sene bahar zamanları) giyimime,kendime dikkat ederim. Ama boşandiktan sonra iş arkadaslarımın birinden niye süsleniyosun ki hadi digerleri bekar da süsleniyor/ alışveriş yaptigimda yeni kıyafetler niye alıyosun ki eskilerini giy işte minvalinde şeyler söyledi çok üzüldüm. Belki kotü niyetli değildi ama kırıldım cevap da veremedim. Geçenlerde de komşum annen gelip seninle yaşasın niye teksin dedi. Benim ayrı bir hayatim oldugunu annemin de arada gelip kaldigini biliyor. Dün yine tekrar aynı şeyi söyledi bence annen gelsin seninle yaşasın sen mi istemiyosun ki diye ısrarla sordu. Rahatsız oldugumu belli ettim. Ve birkaç densizce laf daha etti..
Boşandiktan sonra herkes böyle hayatıma karışma hakkı mı bulacak acaba böyle mi oluyor? Bugun cok mutsuz bi gün gecirdim malesef komşum yüzünden. Sakin bir hayat süren biriyim bu arada kimseye bir rahatsızlığim vs yok
Komşuna bu bizim ailevi meselemiz annem kiminle nerede yaşayacağına kendi karar verir fikrinizi sorduğumu hatırlamıyorum diyeceksin, iş arkadaşlarına da tamam siz öyle yapın benim nasıl yapacağıma paşa gönlüm karar veriyor diyeceksin. Hiç de iyi niyetli falan değiller, Eğer öylelerse gayri ihtiyari seni kırıyorlarsa senin bu cevabından sonra yaptıkları hadsizliği farkedip özür dilerler zaten. Çizgin net olacak bu tip insanlara, çizip dışına iteceksin kesin ve net bi ifadeyle. Öfke yok, intikam hissi yok, kırıcı olma amacı yok, sen net bir gerçeği ifade edip onları hadsizlikleriyle baş başa bırakacaksın sadece. Tavrın “ne münasebet” olacak yani.

Valla aklıma geldi. KOnu sahibesi güzel giyiniyormuş, belki de çekemediler. Benim de arkadaşıma söylemişlerdi geçen yıl, kız 35 yaşındaydı komşu teyze sen evde kaldın nikahtan umudun yok neden giyime kuşama para harcıyorsun demiş :ruh: 6 ay sonra kız evlendi bu dangalak komşuya da davetiye götürüp eline tutuşturmuş iyi ki seni dinlemeyip parayı yatırmışım şimdi en zengin herifle evleniyorum sen aklını kendine sakla kimseye verme demiş sdhsdgsdffsfsf
Benim de tanıdığım biri bu şekildeydi 37 yaşında güzel bir kadındı insanlar sürekli evlenmiyor bu diye lafını ediyordu kız giyinse kimse süsleniyor saçma sapan insanlara tanıştırmaya çalışıyorlardı. Kızın mesleği iyi olmasına rağmen ipsiz sapsız adamlar için tanışın diyorlardı mesela. Resmen kıskançlık olduğunu ben görüyordum insanlar evlenince kendini birden üst düzey insan görüyor. Sonra o kadın çok zengin ve iyi biriyle evlendi üstelik kendinden genç. Şimdi de durdu durdu turnayı vurdu diyorlar

Kızlar resmi olarak boşanalı 3 ay oluyor. Zaten öncesinde çoktan bitmiş berbat bir evliliğim vardı. Çocuk yok zaten.Konularımı hatırlayanlar vardır belki. Ben çok kötü dönemler atlattım boşanana kadar ama çok şükur terapiyle,kendime edindigim yeni hobilerle hayatima yeniden odaklandım. Yani benim için her şey yolunda ailemden ayrı bir sehirde tek başıma yaşıyorum. Ben çevremdeki bazı insanların tepkilerinden rahatsızım eskiden beri bakımlıyım boşanma sürecim hariç(geçen sene bahar zamanları) giyimime,kendime dikkat ederim. Ama boşandiktan sonra iş arkadaslarımın birinden niye süsleniyosun ki hadi digerleri bekar da süsleniyor/ alışveriş yaptigimda yeni kıyafetler niye alıyosun ki eskilerini giy işte minvalinde şeyler söyledi çok üzüldüm. Belki kotü niyetli değildi ama kırıldım cevap da veremedim. Geçenlerde de komşum annen gelip seninle yaşasın niye teksin dedi. Benim ayrı bir hayatim oldugunu annemin de arada gelip kaldigini biliyor. Dün yine tekrar aynı şeyi söyledi bence annen gelsin seninle yaşasın sen mi istemiyosun ki diye ısrarla sordu. Rahatsız oldugumu belli ettim. Ve birkaç densizce laf daha etti..
Boşandiktan sonra herkes böyle hayatıma karışma hakkı mı bulacak acaba böyle mi oluyor? Bugun cok mutsuz bi gün gecirdim malesef komşum yüzünden. Sakin bir hayat süren biriyim bu arada kimseye bir rahatsızlığim vs yok

Kızlar resmi olarak boşanalı 3 ay oluyor. Zaten öncesinde çoktan bitmiş berbat bir evliliğim vardı. Çocuk yok zaten

boşandiktan sonra iş arkadaslarımın birinden niye süsleniyosun ki hadi digerleri bekar da süsleniyor/ alışveriş yaptigimda yeni kıyafetler niye alıyosun ki eskilerini giy işte minvalinde şeyler söyledi çok üzüldüm.

İş arkadaşınıza, boşanan insanların da bekar olduklarını sert bir dille söyleyin.

İş arkadaşınızla arkadaşlık sınırlarınızı yeniden belirlemelisiniz. İş arkadaşınız, size bu cümleleri kurma hakkını nasıl ve nereden buluyor ?

İnanın bu tepkiler sadece boşanmış kadınlara verilmiyor. Yalnız ve bekar olanlara da laf atıp o mutsuz, saçma hayatlarının acısını sizden çıkarıyorlar işte. Beni tüm aile arkadaşlarım az çok tanır ne istediğimi neleri hedeflediğimi ona rağmen aynı soruyu milyon kez alzeimer gibi sormaktan çekinmezler. Oysa ki bir kez söylenen dedikoduyu hiç unutmazlar :D Yani siz belki kötü niyetli değildir demişsiniz ama bana göre kötü niyetli olmakla kalmayıp fesat, ruh hastası kimliğine sahip kişiler bunlar. Ve gerçektende analizlerime göre burnunu her şeye sokan bu tipler aslında evli veya bekar hayatlarında çok mutsuzlar. Aksi halde şık giyinmenin bekar olmakla ne ilgisi var? Ben ağzına lafı yapıştırıyorum asla çekinmem. Benim sinirimi zıplatırken çekinmeyenden ben niye çekineyim ki? Bana '' niye sevgilin yok? '' sorusu sorulduğunda eyvah diyorum zira algılayamayacaklar biliyorum. Hayırlı kısmet çıkmadı diyorum '' sen reddetmişsindir, sevmesende bir şans ver ileride seversin belki '' deneme kabininde sevgili deniyoruz :D İşte kimlerle nelerle uğraştığını, kendi içinde ne yaşadığını ve ne istediğini asla bilmiyorlar bilselerde önemsemiyorlar. Onların tek bir derdi var oda karışmak, boş laf etmek. O yüzden hiiiç aldırma çok b*kunu çıkaran olursa da lafını ver geç :) Hiç kimsenin lafıyla ilerlemem ben. İyi ki de öyle yaptım olduğum halimden çok memnunum.

Ben hayatta şunu öğrendim
Siz insanlara ne kadar karışma hakkı verirseniz onlar o kadar karışıyor.
Bebek bekliyorum, dertleşmek istediğim arkadaşlarımdan bile aaa ama niye şunu yaptın bunu niye aldın/almadın, annen niye bu kadar gün kalacak, daha az kalsaydı daha çok kalsaydı diye yorum yapanlar oluyor
Diyeceğiniz şey çok basit: ben böyle uygun gördüm
Konuya komşuya da iş arkadaşlarınıza da sadece bu kadar açıklama yapacaksınız:
Gülümseyip “fikrine teşekkür ederim ben böyle uygun görüyorum” diyeceksiniz. Zaten bi afallıyorlar suratları saçma bi şekil alıyor

Ne yazık ki insanımızda bi haddini bilememe sorunu var, size özel değil, boşanmış birine özel değil herkese karşı bu böyle. Örneğin benim bekar kuzenim var ataması olup ev tutunca kendine güzel güzel ev eşyaları aldı, ona da “ne gerek var evlenince alırsın, sen şimdi tayincisinci”ler musallat oldu.

Evet dediğim gibi keyif benim ben böyle uygun görüyorum diyeceksiniz

Haklısınız kötülük olmasın diye susuyorum devamı geliyor

Bırakın olsun o kötülük!! Bu insanlar sadece sizin üzerinizde tepinirler, hayatınızda olmasalar da çok bir zararını görmezsiniz.
"Hadsize haddini bildirmek, 40 yetime kaftan giydirmekten üstündür" derler. Sizin etrafındakiler de hadsizlikte tavan yapmışlar. Bırakın kötü olur muyuz diye düşünmeyi, insanlar haddini aştığı yerde hadlerini bildirin. Bir daha sizinle ilgili yorum yapmadan önce iki defa değil 40 defa düşünmek zorunda kalsın hadsizler!!!

Haklısınız kötülük olmasın diye susuyorum devamı geliyor
Onlar yapsın siz susun. Olur mu öyle şey. Size kötülük sadece bu. Fikrini merak ettiğimde sorarım deyin geçin. Böylelerine mümkün olduğunca tepeden konuşmak lazım. Yalnız bu yaşadığınız boşanmaya has bir durum değil. Belli ki boşboğaz insanlar. Her konuda boş boş konuştuklarına eminim, dikkatinizi ilk kez çekmiştir.

Sana ne kardeşim, bu seni hiç ilgilendirmez, baban giysin eskilerini, çünkü eşşeğin tenasül uzvundan dolayı filan gibi cevaplar verin. Hadsizliğe terbiyesizliğe tahammül etmek zorunda değilsiniz. Duyguları incinmesin diye dilinizi ısıracak bir insan da yok karşınızda. Aradığını bulamayınca defolur gider zaten.

Bu kadar narin kibar olursanız daha çok üzerler sizi. Gerektiği yerde gereken cevapları vermekten hiç çekinmeyin.. Bana iş arkadaşım öyle bir laf söylese seni ilgilendiren ne var sanane keyfimin kahyası mısın derim..
Kendi kul hakkınıza girmeyin, onlar sizi üzüyorsa siz de onları üzün..

Bunun bosanmayla.alakasi yok. Insanlar bekarlara da evlilere de ayni hadsizligi yapiyor. Siz simdi alınmıssınızdır.

Ama boşandiktan sonra iş arkadaslarımın birinden niye süsleniyosun ki hadi digerleri bekar da süsleniyor
bu ve komşu teyze vb. bunların hepsi art niyetli bile isteye kırmak rencide etmek ezmek için söylemen sözler. kimsenin sizi aşağı çekmesine densizliğine hadsizliğine sessiz kalmayın lütfen

boşandığım zaman çevremdeki herkesi ayıklamıştım, neredeyse etrafımda kimseyi bırakmadım. bir gün kendime iç çamaşırı alıcam, bakıyorum yanımda en yakın arkadaşım sen artık böyle şeylere bakma demez mi. napıyım donsuz mu gezeyim.
sonrasında taşındım, kimsenin beni tanımadığı yer bana iyi gelir dedim. sadece işe gidip gelirken görüyorlar ama bu sefer akıllıyım yanıma kimseyi yaklaştırmıyorum. bu defa da çok havalı kimseyle konuşmuyor dendi.
"hayırdır, sen niye benle ilgileniyorsun"
en güzel cevap kısadan "sanane" daha da uzatana ben böyle münasip görüyorum.

Back
X