Hep dert, hep sorun

yani parayi ayirmiyoruz gelirde giderde bir ama onun askerlik parasini biriktiriyoruz ben hic ses etmedim bugüne kadar halada etmem bugün böyle davranmasi beni üzdü acikcasi.ama hic bisey söylemedim

aa neden bişey söylemiyosun? o parada senin hakkın yok mu?
deseydin o zaman bundan sonra ayrı gayrı diye.. senin kazandığın paradan ne kadar harcadığının hesabını nası soruyo sana? 5 yaşındaki çocuk musun sen ne kdr harcayacağının hesabını yapamicak mısın?
çok sinirlendim..

bir imza değil işte sadece o. öyle olsa neden her yıl milyonlarca insan evlensin? o basit imzaya neden herkes ihtiyaç duysun? bu en basitinden sosyal hayatta o insanı eşin olarak seçtiğinin, onu eşin olmaya layık bulduğunun göstergesidir. Birlikte yaşamak ayrı bir şey, birlikte yaşayanlara saygım var, ancak siz evli değilsiniz, o da sizin kocanız değil. Ayrıca o bir imza diye küçümsediğiniz şey boşanma sırasında ihtiyacı olan tarafın hayatını kurtarabiliyor, pek çok konuda sizin kucağınızda çocuğunuzla ortada kalmanızı engelliyor, çocuğunuzun toplumun gözünde gayrimeşru duruma düşmesine mani oluyor, çocuğunuzun sağlıklı bir aile ortamında yaşamasını sağlıyor, sizin sosyal hayatta göğsünüzü gere gere her yere eşim diyerek katılmanızı sağlıyor. En basitinden otellerde bile evli olup olmadığınızı sorarlar. Eğer sizin için bunların bir önemi yoksa onu bilemem tabii.... :1ninca:

ikiniz de para kazanıyorsanız o para ikinizin parası, imza önemli olmayabilir sizin için tabi ama e azından bu kurumun iki kişiye de getirdiği bazı hak ve yükümlülükler var. sadece o kazansa dahi cüzdanınızdaki parayı nasıl alır?

sen şimdi gerçekten samimi olarak diyebilirmisin ki,bana evlenme teklif etse kabul etmem,bir imzanın önemi yok diye.
paranı alırken ister küs ister küsme demiş.bence bundan sonra daha dikkatli olmalısın.
bu başlangıç olabilir.senin bu konudaki düşüncelerini bile bile bunu yapması ise düşündürücü.

valla su an mantikli düsünemiyorum ben ne diyim simdi bu adama?

o evlenmeyi cok istiyor ama ben istemiyorum acikcasi cünkü o hatayi bikere yaptim daha yapmam icin baya bi gözüm kapanmasi lazim bilmem belkide evliligin iliskiyi öldürdügünü düsünüyorum ama benim sorunm evlenmek yada evlenmemek degil arkadaslar sorun bu yazdigimdir tepki veremedim kendime sastim valla

erkek arkadasının böyle birsey yapmasına müsade etme. onun birikimini sen düşünmek zorunda değilsin ayrıca. onun annesi değil eşi olacaksın inşallah.
eş olmak demek paylasım demektir. bu paylasımda cüzdan dahil diğer bircok konuya ortak karar vermelisiniz.
ne demekmiş bundan sora böyle. buna müsade etme bence. ve beraber evlilik öncesi paylaşımda bulundugunuz için ilişkinizi laçkalastırma bu tür konularla. yarın birgün evlenirseniz. kji evlilik sadece bir imza değil. ileride paylaşabileceğiniz pek bir heyecan güzellik kalmaz bana göre.
ve aklına gelen lafı yutan sen olma. yol su elektirik olarak sana dönecektir bu susmaların

seni tebrik ediyorum...kaç yaşındasın bilmiyorum,ögrenci oldugun yazıyor ama bunları düşünmüş olman çok harika...ve daha evli değilsin...keşke herkes senin gibi düşünebilse.

Paraya el koymak bir baslangic,gerisi gelecektir.Misal araba varsa ruhsat ya da ehliyete,ozgurluk varsa ozgurluge,arkadas ve aileyle gorusmelere....Madem nikah aski olduruyor,o halde birlikte yasamak surunduruyor baksaniza.
Hem sekiz senelik evli oldugum hem de su an calismadigim halde esim bana bir kere bile hesap sormamistir,biz hayati paylasiyoruz cunku imzadan baska.Yani bu ne demekk,evlilik imza demek degildir,otesidir yasamayi bilene!!!

erkek arkadaşınızın askerlik parasını birlikte biriktiriyorsunuz.işi hallolduktan sonra size bir tekme atmayacağı ne malum.siz basit bir imza diyorsunz ama bir bakıma o imza sizin garantiniz,siz onun parasını biriktirmek zornda değilsinizki,şimdiden başlamış bak ister küs ,ister git diye

Sevgililer arasında olur böyle şeyler heralde ne biliyim
Evli olsanız yorum yapabilirdim ama
Şimdi neye göre yorum yapacağımı bilemedim :jeyyar:

su an dogru kararin ne oldugunu düsünüyorum simdi gidip konussam kesin sonu tatli olmayacak ama düsünüyorum harcadigim para benimde param ve kendi paramla pararsiz kalmak hmmm kesin bir tavir almam lazim anladim bunu

siz onun resmi nikahlı eşi olsaydınız size bu denli çıkış yapması biraz zordu.. çünkü giderseniz dava açarsanız nafaka tazminat gibi haklarınız vardı...

ama altı üstü basit bir imzaya sahip olmadığınız farklı soyadlarla sadece bir çatı altında yaşadığınız için adam size gayet rahat postasını koymuş..

madem sizde çalışıyorsunuz size böyle davranmamalı.. madem git dedi.. bence gitme zamanı geldi...

Canim ben bu parana el koyma meselesine hic hos bakmadim süprizzzzz ,
sen calisan bir bayanmisin ve resmi olarakda evli degilsiniz bir erkege yakismayacak bir davranis bu bence :1no2:
anladigim kadariyla yurt disindasiniz askerlik parasida biriktirdigine gore ..
Ornegin evli degilsiniz ayni evi patlasiyorsunuz paralarinizda ayni hesapda hic para pul sorunu yok aranizda diyelim ama o askerlik parasini biriktirince kendine gore istediklerini alinca sana al bokcani nereye istersen git dediginde yilarca seni matdi ve manevi kulanmis oluyor!!!! buna dikat lutfen ,
hem kadinligindan faydalaniyor hem parandan ama ayrilik halinde senin onda hic bir hakin yok sadece bosa gecirdigin en guzel yilarin var , Evli olsaydiniz onun mali senin malin senin malin olun mali olurdu her neyiniz varsa bosandiginiz takdirde ortadan bolunurdu bunu unutma evlenince sanki bosanilmiyormu diye dusunme canim evlenince seni kulanmis olmuyor hayati patlasiyorsunuz ama bu sekilde ev arkadasi gibisiniz!! bence en buyuk yanlisin senin , bu adam senin kocan olsaydi "canim bu ay cok acilmisiz biraz harcamalarina dikat et lutfen" diye bilirdi ondada gene ayligini alip duzdanini bosaltamaz!! cunku seninde kendi maasin var !!! lutfen dikat kulandirmayin kendinizi rica ederim!!!!

Evli olup olmaman sadece seni ilgilendiren bir konu...
Belki sütten agzi yanmis biri olarak evlilik müessesine sicak bakmiyor o yüzden nikahlanmak istemiyorsun...olabilir tercih meselesi...

Her ne olursa olsun ayni evi paylasan bir cift olarak birbirinize sorumluluklariniz var....hesab bir ise ikinizinde bu hesabta söz hakki vardir...Fazla para harcamana böyle tepki vermesi cok yanlis...sende onun askerlik parasinin birikimi icin yardimci olmak zorunda degilsin o zaman...

Susma ve ezdirme kendini...ister esin olsun ister sevgilin...

Ayrica karisida olsa böyle davranan erkekler var arkadaslar, bunun evli olup olmamakla bir alakasi yok...bizim bir tandik karisina bir paket sigarayi bile aldirmazdi hemde kadin temizlik isinde calisiyor aile bütcesine katkida bulunuyordu...

çelişkili olmuş...
eşiniz mi sevgiliniz mi?
aile ve nikah olayına karşı olabilirsiniz..
ama bu gibi durumlarda nikahınız olmadığı kişiden hiçbirşey talep edemezsiniz...

Çalışan bir bayanmısınız orası pek netleşmedi herhalde,profilde evhanımı yazmışsınız...
Onu bir anlasak..
ÇAlışıyorsanız sizin paranızı elinizden almaya hakkı yoktur...
Siz ona askerlik ödemesi için para biriktirmek zorunda değilsiniz..
Çeksin kredi ödesin askerliğini...

Yok eğer çalışmıyorsanız,kazanç kendisine aitse o zaman işler değişir tatlım....

sevmiyorum bu yaptığımı ama söylenecek birşey kalmamış ki
budur!!

Sen onu eşin olarak görüyorsun ama bariz belli ki o seni eş olarak görmemiş
aynı evi paylaşmanıza ragmen nikah yok?
hayretler içerisindeyim.....
çok şaşırdım böyle kadınlar varmı ki?
kaldı ki akıllı bir kadına benziyorsunuz öncelikle nikah yapın derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…