- 9 Temmuz 2008
- 1.426
- 320
- 163
- Konu Sahibi kardelennim
-
ya arkadaş müslüman mı değil mi onu bile bilmiyorsunuz, türkiye de yaşayan herkes müslüman mı ya da sonuna kadar inançlı mı?
herkes evlenmek zorunda mı, konu bu mu?
arkadaş evli de olsa adam karakteri gereği gene aynı davranacaktı hiç şüphem yok, belki daha da rahat olacaktı, parasına direk el koyacaktı
bunun nikahla hiç ilgisi yok
konuyla ilgili olarak da senin biraz fazla harcama karışan bir adam senden askerlik için para biriktirmeni talep ediyor, haksızlık değil mi?
ezdirme bence kendini
ben de tepki alırım belki ama umarım iyi tepki olur çünkü yorum yapmadan geçemeyeceğim, burda savunulan kişilere hak ve getirileri olan resmi nikahtır, sizin müslümanlıkla ilgi kurduğunuz ise imam nikahıdır, sadece imam nikahı bu ülkede suçtur.
sadece imam nikahı ile yaşamak suçtur.müslümanlığının birazcık bilincin de olan bir insan zaten hem resmi hem dini nikahl yaparak yaşar karşı cinsle.bu arada size kötü
bir tepki vermeye de hakkım olduğunu sanmıyorum.sizde benim yaptığım gibi ne düşünüyosanız özgürce onu yazmışsınız o kadar
arkadaş sizce nikahsız yaşamam yanlışmı diye sormamış
dini açıdan yorumlayın dememiş
günlük hayatımızda nasılsın diye sorulduğunda nasıl ki 30 yaşındayım diye cevap vermiyorsak
lütfen burada da aynı şeyi yapmayalım
konular sorular amacından sapıyor
gelelim konuya
bence çok ayıp etmiş erkek arkadaşın
hoş bir ceza olmamış
İşte ben bu imza konusuna ifrit oluyorum.Biz müslümanız. Böyle nikahsız yaşamak dinimizce uygun değil.Yani sizcesi falan yok bu imzanın ...
Neyse konumuza gelelim bugün paranızı elinizden alan insan yarın herşeyinizi alır sizi kapının önüne koyar hakkınızı bile arıyamazsınız. İşte imza bu işede yarıyor..
haklısınız arkadaş bizden parasına el konulma durumunu değerlendirmemizi istemiş. Ama el koyanın kim olduğuna bağlı olarak yapacağımız yorum da değişecek. O yüzden el koyanın kimliğiyle ilgileniyoruz. Resmi nikahlı eşiyse biraz daha sabırlı ve temkinli olmasını tavsiye edebiliriz, eğer aralarında resmi bir ilişki yoksa şimdiden böyleyse evlenip aradaki bağı kuvvetlendirince nasıl olur kim bilir deyip bir an önce ayrılmaları gerektiğini söyleyeceğiz örneğin. Ayrıca yazdığı şeylerin hangisine yorum yapacağımız da bizim seçimimiz değil mi? Yani ben yazısındaki çelişkiye yorum yapmak istiyorum, arkadaşımın durumunun bu para konularında kendini savunabilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum, ve ilk önce haliyle bu konuda yorum yapmak istiyorum. Bu konudaki görüşümüzü bildirdikten sonra benim söyleyeceğim şey şu olacak: Yaptığınız harcama ikinizi birden maddi açıdan zora sokacak derecede olsa bile el koymaya hakkı yok, kazançlarınız farklı neticede. Sizin emek verip kazandığınız paranın nasıl harcanacağı da sizi ilgilendirir. Siz onu askerlik konusunda da destekliyorsunuz üstelik. Yaptığı hafiften nankörlük gibi geldi bana.
Arkadaşım 2. paragrafta yazdığın şeylere yürekten katılıyorum ama arkadaşımızın müslüman olup olmadığını, ya da müslümansa ne kadar inançlı olduğunu bilmiyoruz, herkesin inancı Allahla kendi arasındadır biz kendimizden mesulüz o yüzden bu konuya girmesek daha iyi olur diye düşünüyorum
yani parayi ayirmiyoruz gelirde giderde bir ama onun askerlik parasini biriktiriyoruz ben hic ses etmedim bugüne kadar halada etmem bugün böyle davranmasi beni üzdü acikcasi.ama hic bisey söylemedim
arkadaşım
bizlere derdin anlatan herkesin hayat kritiğini yapmak ve konuyla alakasız olarak acımasızca işimize geldiği gibi eleştiri yapma hakkı kimsenin yoktur
aynı ev paylaşmış iki kişinin problemi var karşımızda
fazla paraharcadığı için erkek arkadaşı cezalandırmış
konu bu
yazılan yorumlardan bir iki tane aklımda kalan;
müslümanız nikahsız yaşanmaz
neden evlenmediniz
bize ne allahaşkına yaa
bize neden sorulan kısımla ilgilenmiyoruzda birden teolog yada sosyolog oluyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?