Hep dert, hep sorun

sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer doğru ama üfleyerek yemek 7 yıl aynı evde nikahsız bir ilişki sürdürmek mi?bence daha bir büyük yanlış yapıyorsunuz ağzınızın daha çok yanacağının farkında değilsiniz sanırım..hem madem bu insana evlenecek kadar güvenmiyorsunuz onun hakkında tereddütleriniz var neden 7 yıldır berabersiniz??ev arkadaşı,eş,sevgili,anne-baba..vs her kimse aynı evin içinde yaşayan insanlar maddi konuları konuşmalı paylaşmalı birlikte karar almalı ama birbirlerinin cüzdanındaki parayı almamalı...kimsenin böyle bir şey yapmaya hakkı yok ...tavrınızı koyun ortaya bence...

konuyu dağıtmak gibi olmasın ama oturduğunuz ev kimin vallahi meraktan soruyorum başak bir amacım yok.

Arada bir evlilik bağı olmadığından ortada ''onun askerlik işi için para biriktiriyoruz onun işi için benim paramı nasıl elimden alır'' gibi cümleler dönmesi çok normal.Sen ve ben yani hala biz olunamamış.

yanlış anlama olmasın. birlikte yaşamanıza karşı değilim. ama eşim kelimesini bende yadırgadım. o sizin erkek arkadaşınız eşiniz değil....

o önemsiz bulduğunuz bir imza bu gün eşinizden yada erkek arkadasınızdan
bir çok hak talebinde bulunmanıza yardımcı olur

çok doğru daha ne denir ki:1no2:
ne münasebet benimde maaşım var eşim benim cüzdanımdaki
paraya el koyacak ve bana çocuk gibi harçlık bırakacak
çok kaba bi davranış

belki kızacaksınız ama,şekerim ben bunun üstüne bişey demem işte budur,
bence sen ilk yanlışı evlenmemekte yapmışsın,
sizin hiç bir bagınız yok ayrıldıgınız anda sadec senin paralarını ve seni kullanmış olacak ve inanki önce evlenmekle bi hata yaptım bir daha yapmam demişsin asıl hatayı bu sefer yaptıgını anlayacaksın
gelelim para konusuna nasıl oluyoda senin çalışıp kazandıgın parayı alabiliyo,
bence aklına başına devşir

İyi artık, evlilik olmasın, benim parama el koysun, askerliğini keyfekeder yapsın sonrada birini bulup bana tekmeyi kolayca bassın. Kusura bakmayın ama böyle adama para yedirmem. Kaldıki adam zaten size resti çekmiş. Siz eşim demişsiniz ama ben sevgiliniz diyeceğim, sizin cüzdanınızdaki paraya el koyma hakkı yoktur. Siz şimdiden ona bu hakkı verirseniz sonrasında ne yaparsınız bilmiyorum.

canım benim ister eşin ister sevgilin olsun senin paranı o şekilde alıp sonra küs demeye hakkı yok.... önce resmi nikahınızı yapın ondan sonrada o nasıl askerliğim için parabiriktiriyorum diyorsa sizde geleceğim için biriktiriyorum derseniz.. taviz verme .. resmi nikahı mutlaka hallet bakalım ozaman da diyebilecek mi ister küs ister bohçanı al git

arkadaş sizce nikahsız yaşamam yanlışmı diye sormamış
dini açıdan yorumlayın dememiş
günlük hayatımızda nasılsın diye sorulduğunda nasıl ki 30 yaşındayım diye cevap vermiyorsak
lütfen burada da aynı şeyi yapmayalım
konular sorular amacından sapıyor
gelelim konuya
bence çok ayıp etmiş erkek arkadaşın
hoş bir ceza olmamış

aynen katılıyorum, üstelik hakedilmemiş ve vermeye de hakkı olmayan bir ceza :mymeka:

Yavrum benim be.....Şeniz

ya tamam beni ilgilendirmez çünkü bazen erkele evlenince değişiyoo..
ben bile sözlenince fol yok yumurta yok sözülüm nasıl değişttii belki kız bundan korkuyordur çünkü flört etmek gibisi yoktur..
ama imza önemli değil demeyin çok çok önemli

canım senin için önemli olabilir ama herkes için önemli değil işte, arkadaş önemsemiyor olabilir, ne yapalım şimdi, yargılayalım mı onu? herkes fikrini söyledi, arkadaş ille de ikna olup evlenmek zorunda değil ki.

Bu kisiden kisiye degisir....
Benim icinde imza önemli senin icinde önemli onun bunun icinde ama bu arkadasimiz icin önemli degil...olabilir bu onun bilecegi istir...Varsada ilerde bunun desavantajinida görecek olan odur...

Hayret ediyorum bazen biz kadinlara, hemcinsimize ne kadar acimasiz olabiliyoruz.benneyaptımki

Arkadasimiz nikahsiz oturuyorum yanlismi dogrumu dememiski

Ayrica nikahli olanlarda bu tür sorunlar yasanmiyormu? Ben kac kere sahit oldum gördüm ve duydum....

ben yadırgamadımkiii ayrıca ben imza önemli derkende kendi fikrimi söyledim nasıl onun için öenmsizce fikri buysa benimkide bu ben şimdi fikrimi dile getirmeyeyim mi ona demeidmki anı evde oturmak yanlış günah eşim deme bide bunları ben söylemedimkiii başka arkadaşlar ağır eleştirmişşşş ben değil lütfen ayrıca ben önemli dediğimdede onu seni beni btün bayanları düşündüğüm için dedim

ben ne nikahsız oturmak yanlış dedim ne eşim deme dedim lütfen doğru kişileirnkini alıntı yapın ben gayet uyumlu msj yazdım

canım benim savunduğun şeyleri ben söylemedim lütfen ama ben yadırgamadım böyle kimseyi ya acımasızcada eleştirmedim

evlenip evlenmemek kişinin kendi kararıdır ve saygı duyulması gerekir kesinlikle katılıyorum arkadaşı bu konuda da kınamıyorum kesinlikle..

ama aynı evin içinde 7 yıl yaşamak demek ne demek bir düşünelim...muhakkak birlikte edinilen bir takım şeyler vardır yarın öbür gün bu adam arkadaşı kapının önüne koyarsa ( cüzdanından para alma cezası veren adam her şeyi yapabilir ) ya da arkaşımız bu adamla yollarını ayırmak isterse arkadaşımız ne yapabilir kanun karşısında acaba maddi yönden?

arkadaşların evlilik konusunda bu kadar yorum yapmasının nedeni bu bence yoksa işin ahlaki boyutu kişinin tamamen kendini ilgilendirir...

canım benim savunduğun şeyleri ben söylemedim lütfen ama ben yadırgamadım böyle kimseyi ya acımasızcada eleştirmedim

Güzelim neden bu kadar alingan davraniyorsun anlamadim...benneyaptımki

Senin mesajindan alinti yapmamin sebebi...Imza önemli demeyin cok cok önemli diye yazdigindandir....bende evet senin benim icin öyle olabilir ama bu arkadasimiz icin böyle degil demek istedim.

Acimasizca elestirenler diyerekte sen kast etmedim...yanlis anlamani istemem..

Rahat ol sen:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…