Hep İkinci Plandayım.. Lütfen bir nasihat verin.

Efrah

Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2013
12
0
6
Ankara
Merabalar, ben lise 3 öğrenciyisiyim.
Sitede fazla bir paylaşımım olmadı ama takipçi olarak iyiyimdir :) Bir sıkıntım var ve dayanamayacak duruma geldim o yüzden tavsiye almaya karar verdim.
3 senedir sınıf arkadaşı olduğum bir kız var. En yakın arkadaşım değil ama ayrı gayrımızda yok. Kız çok güzel. Her yerde kendini belli eden bir kız. İyi kötü anlaşıyoruz onunla ama çok baskıcı. Sürekli insanlar üstünde hakimiyet kuruyor. Ne hikmetse herkesde buna izin veriyor. Ben son bir kaç aydır bu durumdan çok skıldığım için yavaş yavaş kendime çeki düzen verdim bazı konularda mesafe koydum. Ama durum şu ki onun bencillikleri boyunu aştı. İnsanların dış görünüşleriyle çok sık alay ediyor. Öyleki kendisi güzel olduğu ve baskıcı bi kiişilik olduğu için kendinde kusur da bulamıyor. Biri çıkıp çirkinsin dese kimse sallamaz yani. Öte yandan alay ettiği hiç kimse, sen kimsinde bana boyle diyosun? da demiyor. Kul köle oluyorlar resmen kıza.
Mesela cuma günü sınftaki bi çocuğun kellik yaşamasıyla ilgili bas bas bağırarark alay etti. Onun yerine ben utandım ama sınıf nerdeyse aferin deyip plaket vericekti kıza. Herkesde bi eziklik bi müsamma. Sanırsınız başbakanın kızı. Hİçbir çıkarlarıda yok böyle davranarak elde edicekleri en ufak bir fayda yok askine kendilerini ezdiriyorlar. Onun dışında kız güzel olduğu için beni sürekli ikinci plana atıyorlar. Hatta şöyle söyleyim, beni herhangi bir plana bile atmıyorlar :D
Ayrıca kız sürekli alttan altta benimle yarış içinde. Benim salaklığımda bunu yeni farkediyor olmam. Sürekli beni geçmeye her konuda üstün olmaya çalışıyormuş meğer. Bunu anladığımda resmen tepemden kaynar sular döküldü. Şimdide kendimi çok ezik hissetmeye başladım. her zamn ilk onunla konuşuluyor, hakaret dahi etmiş olsa önce hep o.
Kıskanmadır belki bunun adı bilmiyorum ama hergünn eve ağlayarak gelir oldum. Güzel kızın yanındaki çirkin kız gibi geziyorum hep. Kaldıramıyorum resmen. Erkek kız herkes önceliği ona tanıyor. İnanın anlamıyorum. Benimde mi öyle hakaret etmem, imparator gibi davranmam gerekiyor. Hiç bi zaman başka biriyle kendi elinde olmayan bi kusuru yüzünden dalga geçmedim hele hele arkadaşlarının önünde kalabalıkta... Bilmiyorum kendimi çok kötü hissediyorum. Güzel oluyum benide biraz farketsinler diye uğraşmaktan hasta oldum. sinir stressten avuç avuç saçlarım döküldü, kilo verdim. Kendimde kusur araya araya özgüvenim yerle bir oldu. Artık bakkala bile gidemez oldum. Dışarı çıktığımda ellerim titremeye başladı son zamanlarda. Giderek dahada kötü bi hal alıyor durum napmam lazım sizce bir yardım edin.
Şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederim. Allah razı olsun..

Kendinizi yanında mutsuz hissettiğiniz,size bu kadar olumsuz duygular yaşatan biriyle yanyana durmayın.Uzaklaşın ondan.Mecbur değilsiniz ki ona.

Lise zamanlarında dış görünüş insan ilişkilerinde artı puan olabiliyor evet ama inanın bunu ilk sıraya koymayan,karaktere göre değerlendirme yapan insanlar da vardır elbet.

Ek olarak , yıllar yıllar sonra dönüp fotoğraflara baktığınızda yahu bu muymuş o dillere destan güzellik diyor insan.Ben demiştim=)

O kiz dalga gecerken kimsenin tepki vermemesi, o kizi ciddiye almadiklarini gosterir bana gore. Yani sandigin kadar saygin olmayabilir, idare edilen, arkasindan gulunen biri olabilir.

Ikincisi, o kizi sen de bu kadar ciddiye alma. Kendi yoluna bak. Sen kendine guvenir, kendinle barisirsan insanlar sana gelir. Onun golgesi gibi dolasma. Kendin ol. Isine gelmediginde sınırını koymayi bil.

O kiz dalga gecerken kimsenin tepki vermemesi, o kizi ciddiye almadiklarini gosterir bana gore. Yani sandigin kadar saygin olmayabilir, idare edilen, arkasindan gulunen biri olabilir.

Ikincisi, o kizi sen de bu kadar ciddiye alma. Kendi yoluna bak. Sen kendine guvenir, kendinle barisirsan insanlar sana gelir. Onun golgesi gibi dolasma. Kendin ol. Isine gelmediginde sınırını koymayi bil.
Öyle biri değil. Yani bunca yaşananlara rağmen kimse ona höt diyemiyor..
Haklısınız ama yapamıyorum. Özgüvenimden eser kalmadı. Kendimi sürekli kusurlu eksik biri gibi hissediyorum. Bnca sene yan yanaydık o yüzden ayrılamıyorum hemen. Ben ayrılsam o ayrılmıyor. Durumum pek iç açıcı değil yani.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim, zahmet edip okumuş ve yorum yazmışsınız. Yardımınız için çok çok sağolun :)

Kendinizi yanında mutsuz hissettiğiniz,size bu kadar olumsuz duygular yaşatan biriyle yanyana durmayın.Uzaklaşın ondan.Mecbur değilsiniz ki ona.

Lise zamanlarında dış görünüş insan ilişkilerinde artı puan olabiliyor evet ama inanın bunu ilk sıraya koymayan,karaktere göre değerlendirme yapan insanlar da vardır elbet.

Ek olarak , yıllar yıllar sonra dönüp fotoğraflara baktığınızda yahu bu muymuş o dillere destan güzellik diyor insan.Ben demiştim=)
Haklısınız, elimden geldiğince bunu yapmaya uğraşıyorum ama aynı sınıf aynı sıra derken hep dip dibeyiz.
Aynen dediğiniz gibi dış görünüş acayip önemli oluyor. Aslında saçıma başıma takan birisi değilim. Yani son zamanları düşünürsek, 'hiç değildim'. Ama yanımda sürekli beni ezmeye çalışan ve genelde çoğu faktörde ezende bir kız var. Yani bu durumda karektere bakılması biraz imkansız geliyor..
O yıllar çabuk geçsin ne olur. Ben şimdiden eskidim yıprandım :)
Yorumunuz içinde çok teşekkür ederim. Samimiyetime inanmışsınız ve aynı sıcaklıkta öğüt vermişsiniz. Sağolun, tavsiyelerinize uymaya çalışıcam :)

Back
X