Hep kadınlar mi gider erkek tarafina?

Kizlar çalışan olsun,ev hanımı olsun.Hep gördüğüm evlenince kadınların erkek tarafina gitmeleri bekleniyor.Benim eski eşim de ailesiyle aynı sokakta oturmak istemediğim için çekirdek aile olmak istediğim için gelbeni çok suclamisti.Siz ne düşünüyorsunuz?
Esimin ailesi ile evlenmeden onceden beri problemliydik. Esim sagolsun arkamda oldu kaynanam evinin ustunde oturmamizi istedi
Esimde benim isimi bahane etti ve aileme yakin ev tuttuk ilerde cocuk olunca anane bakar diye. Kaynanama arada yine oglumu benden kopardi demesin diye gidelim diyorum ama ogullari gitmiyor. Bahane buluyor sürekli isime geliyor. Fakat benim aileme ben olmasam dahi haftada 3 gun gider ve bizimkiler haftaici gelmesin bize neden gelmiyosunuz diye arar cagirir mutlaka

Esimin ailesi ile evlenmeden onceden beri problemliydik. Esim sagolsun arkamda oldu kaynanam evinin ustunde oturmamizi istedi
Esimde benim isimi bahane etti ve aileme yakin ev tuttuk ilerde cocuk olunca anane bakar diye. Kaynanama arada yine oglumu benden kopardi demesin diye gidelim diyorum ama ogullari gitmiyor. Bahane buluyor sürekli isime geliyor. Fakat benim aileme ben olmasam dahi haftada 3 gun gider ve bizimkiler haftaici gelmesin bize neden gelmiyosunuz diye arar cagirir mutlaka
Eşim de hep beni suçladı yakın oturmadim kendi aileme yakın oturma sözü verdi.Evlendik 1 haftalıkken başladı ben ailemi soyutladim diye sonra da gitmeyi kabul etmeme rağmen hep boşanmak istedi bir türlü beni affetmedi evlenmeden aynı sokağı kabul etmedim diye.Allah mutluluğunuzu arttırsın ins bundan sonra ben de değerimi bilenlerle karsilasirim

Valla sen ben gibi saflar yaşıyor bunları bacım.
Benim bir arkadaş sevgiliyken daha ben ailemin yanında yaşayacağım haberin olsun.
Eğer tayinin benim memlekete çıkarsa yaparız nişanı demiş.
Daha ortada hiç bir resmiyet yokken oğlan tayin istemiş gelmiş.
Kız eşeği sağlam kazığa bağladı.
Sonra yaptı nişanı.
Şimdi iki çocuklu eşiyle birlikte ailesinin dibinde.
Eşi ailesine oğul oldu resmen.
Yılda iki kez gelen kvsine katlanamıyor.

Biz de söze bakıp atlaya atlaya gidiyoruz, afedersin b.k var.
Yüzüğü taktıktan sonra bizi kimsenin taktığı yok.
Allah'ın izniyle kızım olacak.
Ben salaktım onu çok kurnaz yetiştireceğim inşallah :KK70:
Ben de en başta konuştum ama evlenince bütün sözlerinden vazgeçip istediği hayatı dayatti yani köprüyü geçene kadar kabul etmiş göründü sonra da söz verdiysem senet mi imzaladım? yapamadım olmuyor diyerek işin içinden cikti

Beyefendi kendine gelince zorlamayı asla kabul etmez kafasına göre takılır,beni de zorlamaz ama gitmedigimde de sürat aşarak huzursuzluk vererek ya da oradan geç saatlerde gelerek cezalandirir
Sende oyle yap annengıle gıtmedıgı zamanlarda yap anlar kendıde oyle yaptıgı ıcın anlaması zor olmaz. Aman varya erkekler bı degısık gercekten bır kadını mutlu etmek okadar kolayken bunlar zorlastırıyorlar

Bilakis benim eşim, aileme benden iyi evlat oldu. Her dertlerine koştu, ailem de keza her sıkıntısında destek oldular ona. Sanki ben gelin konumuna düştüm. Kıskanmadım değil yani:)
Ben daha soğuktum onun ailesine ama ondan göre göre bende onun ailesine sıcak olmaya başladım.
Harika!! Çok beğendim yorumunuzu.
Aileniz normalde de size her konuda destek ve anlayışşılarsa siz de bunu hissettirdiyseniz eşinize o da eşinizin iyi bir karakteri olması yanında bir etken olmuştur. Ne yazık ki Türk erkekleri eğer kadın tarafı ilişkileri biraz az ve zayıfsa baskılamaya, koparmaya ve kendi taraflarına çekmeye çalışabiliyorlar.

Harika!! Çok beğendim yorumunuzu.
Aileniz normalde de size her konuda destek ve anlayışşılarsa siz de bunu hissettirdiyseniz eşinize o da eşinizin iyi bir karakteri olması yanında bir etken olmuştur. Ne yazık ki Türk erkekleri eğer kadın tarafı ilişkileri biraz az ve zayıfsa baskılamaya, koparmaya ve kendi taraflarına çekmeye çalışabiliyorlar.
Çok doğru tespit!Ailemi çok cagirmadim gitmesi için de baskı kurmadım.Yakinda oturmasına rağmen senede 3 defa geldi ve kendi ailesini kutsallastirdi ve nitekim ayak uydursam da yeterli gelmedi ve sürekli kendi tarafına çekmeye calisti

Ben de en başta konuştum ama evlenince bütün sözlerinden vazgeçip istediği hayatı dayatti yani köprüyü geçene kadar kabul etmiş göründü sonra da söz verdiysem senet mi imzaladım? yapamadım olmuyor diyerek işin içinden cikti

İşte sözlere inanmamak lazım.
Akıllı olmak lazım dedim ya.. :)
Hepsi aynı hep..
Demiştim o zaman öyleydi şimdi böyle.
Şartlar değişti bıdı bıdı oluyor..

Genel durum öyle malesef,istisnalar kaideyi bozmaz.Kadinlar da bunu degistirmek adina pek bir şey yapmıyor.Evlilik gündeme geldiği vakit kadınların ağzı dili bağlanıyor sanki ve herşeye eyvallah diyorlar.Çunku o evlilik onlar için hayati bir mesele oluyor.Eş adayları vazgeçecek diye ödleri kopuyor. Evlendikten sonra ise olaylar katlanarak büyüyor,bu sefer de çoğunlukla boşanmak istemedikleri için yine sineye çekiyorlar herşeyi.Malesef...

Ben bu sebepten dolayı boşanıyorum.Bırakın gitmeyi aynı mahallede yaşayan kaynanam yatılı misafirlik yapıyordu bende. Erkek aileleri çocuklarının önlerindeki 10 gram organa fazlasıyla güvenip sürekli yönetme ve iç içe olma derdindeler. Olay tamamen bu. Ezilen hep kadın. Karşı çıkınca terbiyesiz oluyorsun. Çıkar yol yok. Şehir değiştirsen yatılı gelir gene gelir gitmezde bu sefer. Çıkmaz sokak böyle zihniyetler. Çocuk yapmadan kurtulmak lazım. Zira birinin ailesiyle yaşayacaksam bu kendi ailem olur.
Evet erkek çocuk da erkek çocuk.Yuvasi da yıkılsa bize baksın yeter mantığı...Ana kuzusu erkekler keşke hiç evlenmese

Genel durum öyle malesef,istisnalar kaideyi bozmaz.Kadinlar da bunu degistirmek adina pek bir şey yapmıyor.Evlilik gündeme geldiği vakit kadınların ağzı dili bağlanıyor sanki ve herşeye eyvallah diyorlar.Çunku o evlilik onlar için hayati bir mesele oluyor.Eş adayları vazgeçecek diye ödleri kopuyor. Evlendikten sonra ise olaylar katlanarak büyüyor,bu sefer de çoğunlukla boşanmak istemedikleri için yine sineye çekiyorlar herşeyi.Malesef...
Aslında eyvallah demedim de kandirildim diyelim.Ama evlendikten sonra boşanmak istemediğim için sineye çektiğim doğru keşke öncesinde daha kararlı dursaydim

Pardon bu durumda siz de kusurlu oluyorsunuz farkındasınız di mi? Erkeğin annesine yakın oturup her gün görüşmek kusursa sizinki de kusur. Bu nasıl bir zihniyet? Böyle sık görüşmelerden ve beraber tatillerden vs asla hoşlanmam kendi ailem veya eşimin ailesi hiç farketmez. Seven de olabilir elbette ama bir zahmet cinsiyet ayırmaksızın diğer sevenlere de laf etmeyecek o zaman.
Yooo.
Eşimle tanıştığımızda hepimiz aynı şehirdeydik, atamaları annemin şehrine istedik. Şimdi her gün annemi görüyorum. Ayda bir sülalemle görüşüyoruz. Yazları bizim yazlıktayız maaile eşim fln.
Bayramlarda ilk gün babamların elini öper ikinci gün geçeriz. Memleketlerine giderler her yaz dört senedir gitmedik. Senede iki bayran iki de taillerde gider beş gün görür döneriz. Totalde yılda 15 gün anca görüyorum.
Bize zaten gelmezler. Bazen yılda bir beş gün de onlae gelirse gelir.
Erkeğine bağlı.
Sizinkinin kusurunu ger erkeğe mal etmeyin.

Pardon bu durumda siz de kusurlu oluyorsunuz farkındasınız di mi? Erkeğin annesine yakın oturup her gün görüşmek kusursa sizinki de kusur. Bu nasıl bir zihniyet? Böyle sık görüşmelerden ve beraber tatillerden vs asla hoşlanmam kendi ailem veya eşimin ailesi hiç farketmez. Seven de olabilir elbette ama bir zahmet cinsiyet ayırmaksızın diğer sevenlere de laf etmeyecek o zaman.

Çocuğuma annem bakıyor çünkü.Kreşi yarım gün öğleden sonra kreşten alıp evimize getiriyor. Ben gelince çay kahve içip eşim işten gelmeden kendi evins dönüyor. Aile toplantılarımızdan da eşim de benim kadar keyif alıyor bu da suç değildir herhalde😁 Ki dediğim gibi ailem zaten haftasonları fln bizden görüşme talep etmez. Sık boğaz etmez. Bazen iki üç hafta görmez eşim. Benve çocuğum her gün görüyor.
Eşimin ailesi daha muhafazakar ben eşim ve benim ailem değiliz. Daha çok eğleniyor bizimkilerle. Benim yaptığım bir durum değil.
Yaşadığımız şehirdeki evi babam verdi araları gayet iyi saatlerce tabla satranç oynarlar, aynı şehirde havuzlu site içinde yazlık var. Karadenizin en tepesinde dağlık alan yerine bu yazlıkta park havuz bahçe koşuşturmasını ikimiz de tercih ediyoruz.

Deniz tatiline de çekirdek aile çıkıyoruz ayrıca zaten. Bu yazlık yaşadığımız şehirdeki bir ev. Yani karasal iklimde kavrulmak yerine kaçıyoruz. Ağustosta da genelde bir hafta on gün tatil ayrıca başbaşa yapıyoruz zaten. Ben de sevmem anne babayla tatili o konuda haklısınız

bu durumm biraz eşle alakalı sanırım ..
adalet varsa iletişim iyiyse eşin ailesiyle hayat normal gider :)
öbür türlü heep mecburiyet kadın gitmek zorunda kalır ..

Bende şehir değişerek evlendim, bunun için çok pişmanım ama eşimin işi yüzünden, çok sorunlar yaşadım eş ailesiyle özellikle annesiyle, bizi oturduğu evin alt katına sokmaya kalktı kabul etmedik, akrabasının evine sokmaya kalktı kabul etmedik, Farklı ilçeden tutacaktık kıyameti koparttı, ne hakla?
Aynı ilçeden tuttuk, şimdi tekrar taşınacağız başka ilçeye. Bizim dediğimize döndü 1 sene sonra.
Bu arada bana hakaretler edip 1 sene psikolojik şiddet uyguladı, en son da insan değilsin senden bi bok olmaz gibi kelimeler edince bende film koptu, açtım ağzımı yumdum gözümü, bir daha asla yüzüne bakmam, kurtuldum şükür. Eşime de söyledim ben artık bu laftan sonra da onun yüzüne bakıp evine gidersem köpek olurum kendime saygım kalmaz görüşmeyeceğim sana ağır gelecekse boşanalım gözümü kırpmam dedim, eşim benim yanımda oldu görüşmüyorum.

Kizlar çalışan olsun,ev hanımı olsun.Hep gördüğüm evlenince kadınların erkek tarafina gitmeleri bekleniyor.Benim eski eşim de ailesiyle aynı sokakta oturmak istemediğim için çekirdek aile olmak istediğim için gelbeni çok suclamisti.Siz ne düşünüyorsunuz?
Eşimin ailesi 200-300 metre uzağımda ailem 3 km ben eşimin ailesine eşim benim aileme ayda bir gideriz beraber.

Bende şehir değişerek evlendim, bunun için çok pişmanım ama eşimin işi yüzünden, çok sorunlar yaşadım eş ailesiyle özellikle annesiyle, bizi oturduğu evin alt katına sokmaya kalktı kabul etmedik, akrabasının evine sokmaya kalktı kabul etmedik, Farklı ilçeden tutacaktık kıyameti koparttı, ne hakla?
Aynı ilçeden tuttuk, şimdi tekrar taşınacağız başka ilçeye. Bizim dediğimize döndü 1 sene sonra.
Bu arada bana hakaretler edip 1 sene psikolojik şiddet uyguladı, en son da insan değilsin senden bi bok olmaz gibi kelimeler edince bende film koptu, açtım ağzımı yumdum gözümü, bir daha asla yüzüne bakmam, kurtuldum şükür. Eşime de söyledim ben artık bu laftan sonra da onun yüzüne bakıp evine gidersem köpek olurum kendime saygım kalmaz görüşmeyeceğim sana ağır gelecekse boşanalım gözümü kırpmam dedim, eşim benim yanımda oldu görüşmüyorum.
Bu insanları anlamıyorum yaaa neden böyle şeyler yapıyorlar ne hakla...

Back
X