Hep kadınlar mi gider erkek tarafina?

Canım neden kalıyosun anlamadım. Bu adamlarda evlenince analarının kıymetini anlıyolar herhalde. Benim eşimde bazen anamda anam diye tutturuyo diyorum ki madem bu kadar anacıydın ayrılmasaydın eteğinden seninle mi uğraşıcam
Kalma sebebim boşanma aşamalarına geldik ve evde yüzüme bile bakmıyordu.Oraya gidince ailesiyle sohbet etsem de onun tarafından dislaniyor ve yok sayiliyordum.Bu kalmalarımi görev gibi gördüğünde bıraktım zaten

evlenmek demek yeni bir aile oluşturmak demek. yakın oturmak uzak oturmak kurulan ailenin ve kan bağı olan ailelerin tutumuyla alakalı olarak değişir.. herkes çok iyidir yakın oturulur hiçbir sorun çıkmaz.. herkes çok kötüdür uzakta oturulur ama huzursuzluk sürekli tepededir.
Bence bu işler tamamen karakterlerle alakalı.
Mesela benim evliliğimde hiçbir zaman kaynana vs sorunu olmamıştı. Farklı şehirlerde oturuyoruz ..Gelirler giderler biz gider geliriz benim için hiçbir sorun olmadı. Ama erkeklerin ve kadınların denge Kuramaması sonucu sorunlar çıkıyor . Evli olduğum kişi durduk yere beni zorlamış olsaydı veya ben ailem de ailem deseydim kesinlikle büyük sorunlar yaşardık. Biz hep 1 hafta orda 1 hafta orda kaldık. Kimsenin aklında soru işareti bırakmamıştık. Ayrıca bir şeyler alıp satarken önce kendi aramızda eğer aklımız yetmiyorsa onlara danışarak işe adım attık. Bazen haber vermedik (tatil - araba alımı vs) bile ..

yeni kurduğun aileye eski aileyi katarsan bence iş bozulur.. en iyisi karakterli olmak .. hayır diyebilmek dur diyebilmek karışma diyebilmek böyle olmaz diyebilmek. yoksa daha çook konu açılır kaynanam geldi 3 aydır bizde şeklinde
Hep bu şekilde bir yaşantı kurmak istedim ancak kendisi tek erkek olduğunu soyleyip sorumluluklarim var diyerek ve bu bahanenin arkasına saklanarak hep onlarla olmak istiyor

Ya şimdi kızacaksınız ama, koca diye pipisi olduğu için kendini kadından üstün zanneden evrimini tam gerçekleştirememiş adamlarla evlenirseniz, hayatınız ya sürekli ona uyum sağlamaya çalıştığınız ya da sürekli çatıştığınız için ama eninde onunda yıpranarak geçer. Kadınlar fazla evlilik odaklı yetiştiriliyor. Evlilik en kutsal amaçmış gibi... Karşılarına çıkan kütüğe değil de amaca odaklanıyorlar genelde, yeter ki evleneyim kafası ön plana geçiyor. Yalan mı? Kafalarındaki toz pembe hayallerden kafalarını kaldırıp da gerçeklere bakmayı akıl edemiyorlar. Evlilik gerçekleştikten sonra mecburen görüyorlar ama zira koca ve ailesinin emir komuta zincirine bodoslama giriş yapmış oluyorlar. Sonra yok kocam değişti, yok çok aileci, yok daha kaç aylık evliyiz ama ilgisiz. Bu adam hep böyleydi. En fazla evlenmeden önce ağzı güzel laf yapıyordu, flört ediyordu, bununla kandırıyordu seni. Ama aslında seni nasıl bir hayat beklediğini görüyordun. Aile yapısı, eşinin onlarla ilişkileri belliydi. Neyse, kısa keseyim. Seçimler önemli. Bir adam erkek bir adım önden gider kafasındaysa arkanıza bakmadan kaçın. Bu yaşanılanlar hep o kafanın ürünü.

Aynı yerde oturmak istememek çok doğal ben evleneceğim zaman bu teklif geldi ama ben reddettim çünkü ben çalışıyorum para için beni istiyorlardı ben paramı vermedim eşim e bile ama eşim kendi parasini veriyor kaynımın düğün borcunu eşim ödüyor mesela destek oluyor asgari ücretli diye ben şuan hamileyim elimde hamile eşim onu soruyor durumunu kaynım beni bi kere bile sormuyor bence biz kendimize ne kadar değer verirsek etraf o kadar veriyor işin doğrusu ŞANS ŞANS çalışıyorum kimseye ihtiyacım yok eşim de iyi bi maaş alıyor ama kayinvalidem diğer çocuklarına bizi somurtuyor

Eşinizle adam akıllı konuşun. Ona sizin ailenizle ne kadar süre, ne samimiyette görüşürse artık sizin de o şekilde görüşeceğinizi, bencilliğinden bunaldığınızı, daha fazla kendinizi de ailenizi de ezdirmeyeceğinizi söyleyin. Gerekirse kavga çıksın bir şey olmaz.
Ne kadar ekmek o kadar köfte şekerim, işine geliyorsa, gelmiyorsa ben de artık sizinkilere gelip güler yüz göstermeyeceğim, herkes kendi ailesinde ayrı ayrı vakit geçirsin o zaman istediği kadar deyin.
He tabi ben bu tavrı herşeyi göze alarak yapardım. Çünkü ayrılık bile bu şekilde ezilmekten, yok sayılmaktan, köle yerine konmaktan iyidir. Siz de sonuna kadar gidebilecekseniz yakın gemileri, açın ağzınızı. Bir yuvayı sadece kadınlar düşünecek değil, o da sizi istiyorsa alır önüne takkesini nasıl yapsak diye düşünür bi zahmet.

Son düzenleme:
Aynı yerde oturmak istememek çok doğal ben evleneceğim zaman bu teklif geldi ama ben reddettim çünkü ben çalışıyorum para için beni istiyorlardı ben paramı vermedim eşim e bile ama eşim kendi parasini veriyor kaynımın düğün borcunu eşim ödüyor mesela destek oluyor asgari ücretli diye ben şuan hamileyim elimde hamile eşim onu soruyor durumunu kaynım beni bi kere bile sormuyor bence biz kendimize ne kadar değer verirsek etraf o kadar veriyor işin doğrusu ŞANS ŞANS çalışıyorum kimseye ihtiyacım yok eşim de iyi bi maaş alıyor ama kayinvalidem diğer çocuklarına bizi somurtuyor
Peki siz de daha evlenip aile kurma bilinci edinememiş adama çocuk mu yapıyorsunuz şuan? Bugün sizi takmayıp böyle davranan yarın çocuk olduktan sonra eliniz mahkum düşüncesiyle iyice bildiğini okuyup zıvanadan çıkar.

Ya şimdi kızacaksınız ama, koca diye pipisi olduğu için kendini kadından üstün zanneden evrimini tam gerçekleştirememiş adamlarla evlenirseniz, hayatınız ya sürekli ona uyum sağlamaya çalıştığınız ya da sürekli çatıştığınız için ama eninde onunda yıpranarak geçer. Kadınlar fazla evlilik odaklı yetiştiriliyor. Evlilik en kutsal amaçmış gibi... Karşılarına çıkan kütüğe değil de amaca odaklanıyorlar genelde, yeter ki evleneyim kafası ön plana geçiyor. Yalan mı? Kafalarındaki toz pembe hayallerden kafalarını kaldırıp da gerçeklere bakmayı akıl edemiyorlar. Evlilik gerçekleştikten sonra mecburen görüyorlar ama zira koca ve ailesinin emir komuta zincirine bodoslama giriş yapmış oluyorlar. Sonra yok kocam değişti, yok çok aileci, yok daha kaç aylık evliyiz ama ilgisiz. Bu adam hep böyleydi. En fazla evlenmeden önce ağzı güzel laf yapıyordu, flört ediyordu, bununla kandırıyordu seni. Ama aslında seni nasıl bir hayat beklediğini görüyordun. Aile yapısı, eşinin onlarla ilişkileri belliydi. Neyse, kısa keseyim. Seçimler önemli. Bir adam erkek bir adım önden gider kafasındaysa arkanıza bakmadan kaçın. Bu yaşanılanlar hep o kafanın ürünü.
Haklılık payımız çok o yüzden zaten kendime de çok kızıyorum.Ailesine ne kadar düşkün old görüyordum ama ağzı iyi laf yapıyor beni de mutlu edeceğine inandiriyordu.Evlendikten sonra hiç cabalamadi ve sona geldik

Peki siz de daha evlenip aile kurma bilinci edinememiş adama çocuk mu yapıyorsunuz şuan? Bugün sizi takmayıp böyle davranan yarın çocuk olduktan sonra eliniz mahkum düşüncesiyle iyice bildiğini okuyup zıvanadan çıkar.
Hayır yanlış anlaşılma oldu eşim bana karşı çok iyi anlayışlı şuan rahatsizlandigimda yemekte yaptı evde temizledi zaten öyle biri olmasa bırakmıştım şimdiye tek problem para konusunda ailesine fazla destek olması o düğün borcu öderken asgari ücretli kaynım araba aldı yani aldığı 7 binin 4 bini ailesine gidiyor

Benim eşim de ailesine sürekli para veriyor.Beni bu konuda konuşturuyor bile dolayısıyla aldığım parayı paylaşıyorum ben de zaten önemsemiyorum enayi yerine de koydurtmadim

Eşinizle adam akıllı konuşun. Ona sizin ailenizle ne kadar süre, ne samimiyette görüşürse artık sizin de o şekilde görüşeceğinizi, bencilliğinden bunaldığınızı, daha fazla kendinizi de ailenizi de ezdirmeyeceğinizi söyleyin. Gerekirse kavga çıksın bir şey olmaz.
Ne kadar ekmek o kadar köfte şekerim, işine geliyorsa, gelmiyorsa ben de artık sizinkilere gelip güler yüz göstermeyeceğim, herkes kendi ailesinde ayrı ayrı vakit geçirsin o zaman istediği kadar deyin.
He tabi ben bu tavrı herşeyi göze alarak yapardım. Çünkü ayrılık bile bu şekilde ezilmekten, yok sayılmaktan, köle yerine konmaktan iyidir. Siz de sonuna kadar gidebilecekseniz yakın gemileri, açın ağzınızı. Bir yuvayı sadece kadınlar düşünecek değil, o da sizi istiyorsa alır önüne takkesini nasıl yapsak diye düşünür bi zahmet.
Canım bunu dedim zaten tek taraflı ugrasmayacagimi bu seferde oradan çıkmadı beni yok saydı sen bana ben de sana karışmam dedi.Bir türlü aile olamadık ve gemileri yaktık zaten

Bu olay erkegin kendi ic dengesi ve aile dinamikleriyle ilgili bence. Saglikli yurutulmemis iliskiler... Ben bu forumda soyle bir sey okudum. Adam karisina diyor ki annemlere daha sık gitmeliyiz. Ben evlenmeden once cok play station oynadim onlarla ilgilenemedim.

E güzel kardesim bu farkindalik bu aydınlanma neden evlenince ortaya cikyor? Esas burayi sorgulamaliyiz.

Bu olay erkegin kendi ic dengesi ve aile dinamikleriyle ilgili bence. Saglikli yurutulmemis iliskiler... Ben bu forumda soyle bir sey okudum. Adam karisina diyor ki annemlere daha sık gitmeliyiz. Ben evlenmeden once cok play station oynadim onlarla ilgilenemedim.

E güzel kardesim bu farkindalik bu aydınlanma neden evlenince ortaya cikyor? Esas burayi sorgulamaliyiz.
Ay bu da çok komikmiş 😁😁

Benim eşim de ailesine sürekli para veriyor.Beni bu konuda konuşturuyor bile dolayısıyla aldığım parayı paylaşıyorum ben de zaten önemsemiyorum enayi yerine de koydurtmadim
Canim ben kendi paramı vermedim vermekde eşim de veriyor defalarca konuştum ben huzursuz oldum sonra çözümü o evin kirası doğal gaz su falan karşılıyor bende mutfak masrafını artık bebekte olacağı için eşim araba yi değiştirecek diyo araba benim kendi maaşımla aldım değiş dedim ve bebeğin dr. Muayene parasını ben veriyorum özel klinik çünkü artık mecbur diğer eşyalarında o alacak

Hayır yanlış anlaşılma oldu eşim bana karşı çok iyi anlayışlı şuan rahatsizlandigimda yemekte yaptı evde temizledi zaten öyle biri olmasa bırakmıştım şimdiye tek problem para konusunda ailesine fazla destek olması o düğün borcu öderken asgari ücretli kaynım araba aldı yani aldığı 7 binin 4 bini ailesine gidiyor
Anladım ama 7 binlik maaşının 4 binini ben istemediğim halde her ay kardeşine bağlayan bi adama karşı ya belki ben de maaşımın yarısını aileme harcardım, belki o politikalara bile girmez çoktan cıngar çıkartırdım, belki durum değişene kadar evliliğe çocuk da dahil herhangi bir yatırım yapmazdım. Ama bu şekilde mutlu mutlu ailemizi pekiştirmeye çalışamayacağım kesin.
Sağlıkla çocuğunuzu dünyayı getirin inşallah, beni de yanlış anlamayın lütfen, çünkü bilen bilir ben yorumlarımda genellikle böyle haksızlıklara dayanamıyorum. Çünkü siz de onun yaptığını yapsanız, sonra da ufak ev yardımlarıyla gönlünü almaya çalışsanız ne kadar tatmin olurdu? Sorun yapmaz mıydı? Kendisine yapamayacağınız hiçbir şeyi size yapmasına izin vermeyin.

Son düzenleme:
Kız aileleri kızımıza faydamız olur diye yakınında olsun ister, erkek aileleri oğlumuzun bize faydası olur diye yakınında olsun ister. Aradaki temel fark bu. Bir kadının yapacağı en akıllı hamle ailesinden fazla uzaklaşmamakmış onu anladım ben. Şu an iki aileden de farklı şehirde oturuyoruz ama benimkilerden daha uzağız. Eşim asla aileme gidelim vs diyemiyor ben demeden, çünkü uzakta olan benim söz hakkı bende. Hoş zaten öyle ailem ailem diyen biri de değil.

Canım bunu dedim zaten tek taraflı ugrasmayacagimi bu seferde oradan çıkmadı beni yok saydı sen bana ben de sana karışmam dedi.Bir türlü aile olamadık ve gemileri yaktık zaten
Sonra ne oldu? Siz adım attınız, siz istediği gibi olmaya devam ettiniz belli ki, ama bakın mutlu değilsiniz ve bu şekilde haklı olarak mutlu da olamayacaksınız. Bence siz gemileri tekrar yakın, kül edin, istiyorsa küllerinden doğursun tekrar. Paşa gönlü istemiyorsa da ne istiyorsa onu yapsın.
İstiyorsa her gün orda kalsın gelmesin ne olmuş, siz de kaynana karşısında koca olamamış kocanıza yaranmaya çalışmak için sahte gülücükler saçmaya çalışıp içinizden sinir hastası olacağınıza, onların midelerini doldurmak için etraflarında fır dönmeye çalışacağınıza çekin evinizde eşofmanları alın elinize kumandayı meyveyi bakın keyfinize ya. Aman dibine girsin öyle kocası da kaynanası da boşverin. Yatsınlar ana oğul koyun koyuna siz de koca yatağınızın keyfini çıkarın.

Son düzenleme:
Anladım ama 7 binlik maaşının 4 binini ben istemediğim halde her ay kardeşine bağlayan bi adama karşı ya belki ben de maaşımın yarısını aileme harcardım, belki o politikalara bile girmez çoktan cıngar çıkartırdım, belki durum değişene kadar evliliğe çocuk da dahil herhangi bir yatırım yapmazdım. Ama bu şekilde mutlu mutlu ailemizi pekiştirmeye çalışamayacağım kesin.
Sağlıkla çocuğunuzu dünyayı getirin inşallah, beni de yanlış anlamayın lütfen, çünkü bilen bilir ben yorumlarımda genellikle böyle haksızlıklara dayanamıyorum. Çünkü siz de onun yaptığını yapsanız, sonra da ufak ev yardımlarıyla gönlünü almaya çalışsanız ne kadar tatmin olurdu? Sorun yapmaz mıydı? Kendisine yapamayacağınız hiçbir şeyi size yapmalarına izin vermeyin.
Canim senin anlamadığın nokta zaten bende ona yakın maaş aliyorum karışmıyor ne yaptın paranı demiyor dilemezse yeri geliyor ünv okuyan kardeşime gönderiyorum yeri geliyor harcıyorum 3 yılda 1 kere bile napıyorsun demiyor

Kocayla mi alakali aileyle mi alakali bilemedim. Eşim de benim ailemi ziyaret etmeyi seviyor cunku kendi ailesi devamli kasvet, devamli sikayet, her gittigimizde mutlaka dert anlatirlar.
Asla birlikte disari cikmayiz (5bucuk yildir evliyim esimin anne babasiyla hic disari cikmadik)
Sanirim aileyle alakali , benimkiler oldukca verici ve sicaktirlar , o yuzden herkes sever , bende eski esimin ailesiyle ortak hicbirsey yapmadim ama eski esim benim ailemle surekli beraberdi hatta cogu zaman bensiz giderdi 😂

Benim annem tek bir kadın babam yok mesela annem hergün bendedir ki eşim ister bunu çünkü işi gereği gece çok geç gelir evde aklı kalıyor. Ve benim tarafıma daha sıcaktır tabi bu istisna..ama ben vallahi kırkyılda bir gidiyorum 1 vesaitlik yoldalar ama bu aileyle de kaynaklı biraz sanırım. Birde bunu en baştan belli etmeniz lazım. Çünkü genelleme yapmak istemiyorum ama bazı kadınlarımız evlenmeden önce erkeğin her istediklerini her dediklerini yapıyolar bir çizginiz olması lazım mesela bana eşim evlenmeden önce hergün anneme gidiceksin dese kesinlikle reddederdim.oda istemese mesela annemi bende anlayış gösteririm. Ama evlenmeden önce her dediklerine her söylediklerine he derseniz sonrası yok böyle oluyor işte. Hayır demeyi bilmemiz lazım bence..

Back
X