hep kötüsünü düşünmek kötütü mü çağırır?

Ben bu olumlu düşünme enerji yollama işlerinin insana kapasitesinin çok üstünde misyonlar yükleyerek psikolojisini bozduğunu düşünüyorum. Bazı insanlar ciddi ciddi enerji yollayarak bişeyleri değiştirebileceğine inanıyor.

inanç bir çeşit afyondur insanları oyalar teselli eder tutunma gücü verir çok karşı olmasamda körü körüne inanç banada saçma gelir
reel düşünmek daha düz daha objektif bir bakış kazandırır olamayacak bir şeyin peşinden umut etmemeyi öğretir
bu yanlış anlaşımasın hayal edersin çalışırsın gerçekleşir bu ayrı bir kavram

Dünyanın en büyük Pollyannacı tipi ben olabilirim. Hep bir şey olmuyorsa daha iyisi olacağı içindir derim kendime. İstediğim bir şey gerçekleşmediğinde vardır bunda bir hayır derim. Örnek veriyorum bir işe gireceksiniz. Mülakata girdiniz. Sizce güzel geçti ama sonuçtan yine de korkuyorsanız kötüyü düşünmeyin. Hakkımda hayırlısı neyse o olsun diye dileyin.Belki işe giremeyeceksiniz ama belki de hakkınızda hayırlısı odur.
Enerjidir, olumlu düşünmek olumluyu çağırır konularına ben girmeyim. O herkesin inancına göre değişir. Ama yine de güzel günleri düşlemeyi öğrenmek lazım.
Ha birde iki kağıdı elime alıyorum seçmem gereken kağıt yerine diğer kağıt elimde oluyor diye şanssız olduğunuzu düşünmüşsünüz. Yapmayın Allah aşkına zaten iki kağıdın içinde %50 şansınız var doğru kağıdı seçmeniz için. İlk seferde doğru kağıdı bulmuş olmanız neyi değiştirecekti ki? Böyle ufak şeyler için kendinizi dünyanın en kötümser, şanssız insanı ilan etmeyin.

Olumsuz düşünmeye niye bu kadar odaklisin? Belki olacakları önceden hissedebiliyorsun sezgilerin kuvvetli. Hem olumsuz düşünmek bence hayal kırıklığını önler. Her şeye olumlu baksan her olmadığında hayal kırıklığı hissedersin. Belki bu da senin savunma mekanizman. Yalnız şunu yapıyorsan olmaz: Ben bunu yapamam. Ben kesin yanlış karar veririm. Ben başarılı olamam vs. Kendine güvenmelisin. Yaşadığın her olumsuzluk ilerideki adımların için sana bir ders olmalı bir merdiven gibi basamaklarinda yükselmelisin. Bir çeşit kişisel gelişim süreci gibi. Olumsuzlukları fırsata dönüştür.

genelde olumlu düşünmek için gayretederim olumsuz düşünmek olumsuzu çağırır mı bilmiyorum da bir süre sonra düşündüğümüz o olumsuz şeyleri gerçekten var sanıp öyle yaşamaya başlayabiliyoruz.sonra da negatif bir sürü insan oluşuyor işte.

Hersey nasip kismet.....bende senin gibiyim genelde hep olumsuzunu dusunuyorum annem cok kiziyo bana oyuzden ama suan elimden geldigince allahim hayirlisini nasip et insallah diyorum

Ben de tüm aksiliklerin, olumsuzlukların beni bulduğuna inanırım maalesef..

Sanki herkes için hiç olmayan şeyler işin içine ben girsem olacak olur.

Tabi ki bu duyguyu doğuştan edinmedim.
Yaşadıklarım sonucu gözlemlerim bende bu düşünceyi iyice yerleştirdi.

İyi düşün iyi olsun diyenlere inanıyorum aslında.
Ama kendim bir türlü uygulayamıyorum.
Hep bir tasa, bir endişe, bir karamsarlık..

yorumları cok merak edıyorum .zira bende öyleyım.

Kendi anlayışına göre değişir. Bana sorarsan ben bilimsel olarak lak diye böyle bişey yok derim.

Ama şöyle bi kısmı var. Sürekli kötüyü düşünürsen kötü bişey olduğunda aha çağırdım, bak gördün mü çıktı gibi olur. Daha çok gözüne batar ve depresyona kadar yolu var. Yani o kötü şey belki normalde de olacak ama sen çağırmış gibi oldun. O yüzden yeterince kötülük varken sürekli karamsar olmamak en güzeli. Zaten çağırmasan da oluyor.

Yakın arkadaşlarımdan birisi durmadan kötü düşünür hep bana dert yanardı ben de tam tersi ya vardır bunda da bir hayır üzülme sıkılma ne olacak düzelir derdim. İş konusunda da hep kötü şeyler söyledi olmayacak biliyorum atanamayacağım zaten hangi istediğim oldu ki falan demişti şimdi o 2 yıldır memur ben hala atama bekliyorum :)

Gariptirki bende olabilicek en kotu senaryoyu yazarim, ve baktim o kdrda kotu degilmis, Havalara ucarim.
Mesela bi kac ay once puanlarimi alamasim okulda, stajim yaniyordu. Sallantidaydi.
Once bi uff dedim.
Snra basladim plan yapmaya soktan cikip " stajim olmazsa 6 ay bosum, ders yok, full calisirim 6 ay, hatta bi istanbula giderim gelrim" vs diye.
Kotu seylere hazirlikli olurum ve baktim daha az kotu bisey oldu, sukrederim.

Bende hep olumsuz düşünürüm yaşadıklarıma bagliyorum bunu iyi düşünüp hayal kırıklığına uğramaktansa gibi veya kötü olucak diye korkudan bilmiyorm ama hep olumsuzu düşünürüm bu aslında piskolojik rahatsızlık ama elimde degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…