hep kötüsünü düşünmek kötütü mü çağırır?

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
53
Ben herşeyi olumsuz düşünen birisiyim..Hep olmaz ben şanssızım diye düşünüyorum ve hayatımdaki hiç birşey de yolunda gitmiyor.Hep sonucu olumsuz düşünürüm sonu olumsuz olur sonrada içimden bak ben demiştim böyle olacağını biliyodum derim...Tahminlerimin hep olumsuz olmasından ve tahminlerimde de hiç yanılmamam sinirimi bozuyo.

İyi düşün iyi olsun diye bişey var mı gerçekten? Hep karamsar düşündüğüm için mi istediğim şeyler olmuyo
Yoksa işe yaramaz biri olduğum için mi

Ben herşeyi olumsuz düşünen birisiyim..Hep olmaz ben şanssızım diye düşünüyorum ve hayatımdaki hiç birşey de yolunda gitmiyor.Hep sonucu olumsuz düşünürüm sonu olumsuz olur sonrada içimden bak ben demiştim böyle olacağını biliyodum derim...Tahminlerimin hep olumsuz olmasından ve tahminlerimde de hiç yanılmamam sinirimi bozuyo.

İyi düşün iyi olsun diye bişey var mı gerçekten? Hep karamsar düşündüğüm için mi istediğim şeyler olmuyo

evet aynen öyle oluyor. bu enerji ile ilgili bir durum. olumlu enerji çevrene olumlu enerjileri toplar. kötü düşünce kötü düşünceyi doğurur. bununla ilgili kitaplar okuyabilirsin özellikle Bülent Gardiyanoğlu'nu tavsiye ederim. ücretsiz seminerler de veriyor takip edersen.
hiç başaramıyorum dersen ben psikolojik destek almanı tavsiye ederim.

Kendin de farkındasın neden bunda ısrar ediyorsun ki, bence doğru, negatige odaklanıyorsun, negatif konuşuyorsunuz, kendi kendini inkar etmemek içinde hep negatif şeyleri görüyorsun algıda seçici olarak
bence bu huyundan vazgeçmeye odaklan, iyi düşünemiyorsan nötr düşünerek başla derim

İyi düşünmek iyidir.
İyi düşünürseniz kötüde olsa en azından tüm süreci negatif duygularla geçirmezsiniz derim.
Mükemmelliyetçiyseniz kötü düşünürsünüz, asla mükemmel olmaz.
Her zaman hayal kırıklığı. Kendinizi akışa bırakın.
Kötü olursa bırakın kötü olduğunda düşünür dertlenir çare ararsınız.
Yinede tamamen bırakmamak gerekir. Aksi çok hayal dünyası olur :)

Feraceli Feraceli Benim de klasik duamdır "Allahım hakkımda hayırlı olanı gönlüme razı et,Gönlümün razı olduğunuda hakkımda hayırlı et":dua:
Etrafımdaki insanlara sorsanız çok şenşakrak,iyimser bir insanımdır.Ancak çok yakınlarım aslında karamsar olduğumu söyler. Kendi açımdan herhangi bir olay olsun ; iş, aşk , sağlık .. Hep kötümser düşünürüm. % 90 da kötü sonuç alırım. İster enerji diyin isterse nasip kısmet.. Ama artık gelin siz de benim gibiler de akışına bırakmayı öğrenelim. İlla pozitifi çağırmayı beceremesek de en azından kötü kötü düşüncelere kapılmayalım.
Umarım bu saatten sonra hakkınızda en hayırlısı gönlünüzce olur..

Ben olumlu düşünmenin etkisine inanıyorum. Hem evren enerjisi olarak hem dini olarak. Rabbim yeise kapılmayınız diye emrediyor. Çook zorlanıyorum dediğim anda bile burada bitti demedim her zaman bir çıkışı olduğuna inandım. Çok şükür aşabildim de.
Hem olumlu olunca yaşamak daha güzel daha kolay oluyor.

Bilinçaltınızı kendi sözlerinizle etkileyebilirsiniz. Sürekli "ben şanssızım, ben yapamam, ben mutsuzum" derseniz ona inanmaya başlarsınız ve gerçek olur. Evet kötüyü düşünmek kötüyü çağırır
Bu enerji konusu ÇOK derin o yüzden araştırma yapmanızı tavsiye ederim

Bir çok insan da sistem tersi işliyor, iyi düşününce b.ka batıyor, kötü düşününce süper şeyler oluyor. O yüzden iyi düşün iyi olsun, beynin her şeyi kontrol eder, çekim yasası, evrene mesaj falan boş işler bunlar..

Mesela ben bu işi istiyorum, bu işi hayal edicem ve o işi alıcam falan sistem böyle işlemiyor. Hayırlısı değilse olmuyor ki olmasın zaten. O işi çok istedin oldu, işe başladın ama başına kötü şeyler geldi ve ömrünü kötü etkiledi. Sen ne iyi ne kötü bilemezsin. O yüzden ısrarla olumlu düşüncem de bu ayağıma gelecek, kırmızı araba hayal edicem evren onu ayağıma getirecek, ee sonra o arabayla kaza yaparsan evren orada düdük gibi kalıyor. Oysa en baştan hayırlısını istemeli ve kararı evrene, beynine bırakmamalısın.

Benim felsefem her zaman olumlu ile birlikte en en en olumsuzu da düşünmeli, ona göre gardını almalı, önemli tedbiri elden bırakmamalısın. Hani kesin bu iş olumsuz olacak değil mantık ya olumsuz olursa olmalı. Genelde böyle yapıyorum ve olumsuz bir durumda planım oluyor ve lanet olsun ben çok olumluydum neden böyle oldu diye paralamıyorum kendimi. Bu hayatta Polyannacılar hep üzülür ve zaten Polyanna olmak da bize dayatıldığı gibi iyi bir şey değil. Kötümser de olma çok iyimser de.

Bilinçaltınızı kendi sözlerinizle etkileyebilirsiniz. Sürekli "ben şanssızım, ben yapamam, ben mutsuzum" derseniz ona inanmaya başlarsınız ve gerçek olur. Evet kötüyü düşünmek kötüyü çağırır
Bu enerji konusu ÇOK derin o yüzden araştırma yapmanızı tavsiye ederim

Bu olumsuz düşünmede baya ileri gittim..heeerşeyi şanssızlığıma bağlıyorum..En basidi şunu bile yapmaya başladım.Mesela bişey arıyorum atıyorum arkası dönük iki belgeden aradığım belgeyi elime almam lazım.İçimden diyorum ki bak şimdi yanlış kağıdı almışsındır diyorum döndürüyorum işte diyorum şans yokki. Kurtulmam lazm bu saçmalıktan

olumsuz düşünmek kendine zarar vermekten başka bir işe yaramaz. iyi düşün tabiki ama kendini çokta şartlama. sonra hayal kırıklığı oluyor...

Ben olumlu düşününce gerçekleşmiyor olumsuz düşününce gerçekleşiyor. Genelde ben de hep ters işler. O yüzden akışına bırakmak, olan olmayan her şeyi bütünüyle kabullenmek gerekli.

Olumsuzu çağırma, evrene enerji yollama gibi şeylere inanmam, kaza ve kaderi bu kadar basite indirgememek gerektiğini düşünüyorum. Başımıza gelen iyi ve kötü herşeyin allahtan geldiğine ve bir sebebi olduğuna inanırım, bu düşünce beni rahatlatır. İstediğiniz kadar bi yerlere enerji yollayın birşey olmazsa olmuyor, ya da tam tersi pek beklemediği halde insanın başına çok güzel şeyler geliyor.

Fakat şu var ki, aynı olayı herkesin algılama şekli farklı. Diyelim ki kaza yaptık ve arabamız perte çıktı. Bazı insanın canı bir süre sıkılır sonra fazla anlam yüklemeyip normal hayatına devam eder, kimisi de aynı kaza karşısında dünyanın sonu gelmiş gibi davranır, böyle şeyler zaten hep bana olur vs der. İlk grup insanın hayatı daha kolaydır, diğer grup hayatı kendine zehir eder.

Bence tüm olay algılama şeklimizde.

THE SECRET diye bir kitap arkadaşın ısrarlarıyla okumuştum tamda bundan bahseder olumlu düşünce gücü evrenne mesaj falan filan işte o zamanda inandırıcı gelmemişti şimdide gelmiyor
birşey olumlumluysa olumlu değilse olumsuz düşünürüm herşeyi olduğu gibi görmek işte

Back
X