Hep mi Kaynanalar ekitirilir, hi mi iyi ynleri yok? Sra iyi yanlarnda...

Ayy ben kaynanacığımı çok severim.Hiç bir kötülüğü olmaz bana.evime gelir ben mutfakta yoruluyorum diye bekler başımı.

Haftasonları gidersek hep sevdiğim yemekleri pişirir.yaprak sarmasına bayılırım.ben gelmeden sarar koyar.Bir huyu vardır bütün çocukları bir arada olsun ister oda herzaman mümkün olmuyor yani bana hayatta yalnız gelmez gelse otursa içine sinmez illaki eltimlerde olsun ister.

Bir eltim var evlerden ırak oda bana kaynanalık yapıyor.bende onu çağırmak istemem tek sorunumuz budur kaynanamla.ama ben ona sorun bile demiyorum çok şükür...

ben severim kayınvalidemi
gayet iyidir, görgülüdür
ara sıra beğenmediği şeylere burun kıvırır ama
sorun çıkmaz genel olarak aramızda

ne zaman yemege gitsek sofrayı donatır aklına ne gelirse yapar..

birşey yapmyınca öyle tavır yada laf yapmaz bazen karışmam işlerine kendi düzenini daha iyi bilir herkez sonuçta.. ama böyle dediğime bakmayın yeri gelir herşey elimden geçer fazlasıyla...

sesszidir öyle calgazanlığı yoktur açıkcası..ama bizden tırstığı içinmi öle orasını bilemiyorum tabii...

misafir geldiğinde çağırırsam gelir,biryere gittiğimzde de öyle biz çağırırsak gelir bende geleyimmi yada gideyimmi demez..

arada oğullarına ve torunlarına para verir ama biz bişey görmedik yani gelinler..

bayramlarda kahvaltımızda kuş sütü eksiktir hazrlar herşeyi ve bizi öyle çağırır..

ben nişanlıyım.
kayınvaldem ahlaklı bi hanımefendi.dinine bağlı.evlerine gittiğimde hiç iş buyurmaz ama ben üzerime düşen işleri yaparım. el öptürmeyi sever, ben de elini öpmekten gocunmam.bana sarılması samimidir. beni sevdiğini her fırsatta söyler.
ama kızlar ben yine de ÇOOOKKKKK KORKUYORUM.bildiğiniz gibi değil.ya evlenince değişirse diye. altlı üstlü oturma ihtimalimiz yüksek.kafam çok karışık.kaynanasından memnun olan o kadar az kişi var ki çevremde...of offfffffff

Benim kayınvalidemle pek sorunum olmaz. Her zaman sen nasıl istersen öyle olsun, sen daha iyisini doğrusunu bilirsin kızım der. Benimle her zaman gurur duyar. 1 kızım vardı sen gelince iki kızım oldu der hep. Ne alırsa görümceme banada alır. Benim sevdiğim bir yemek yapacaksa ya beni çağırır gelin bu akşam bizde kalın diye yada bekler benim geleceğim günü. Şimdi yazlıkta. Gittiğimiz her hatasonu sabah kalkar kahvaltıyı hazırlar. Sen bütün hafta çalışıp yoruluyorsun dinlen diye hiç bişey yaptırmaz. Allah Razı olsun. Ben kayınvalidemi severim.

okuyup okuyup ahhhhhh çektim kızlar.Allah muhabbetinizi bozmasın.benim kayınvalidemin en iyi tarafı çok iyi su böreği yapmasıdır.başka bişey de bulamadım.düşünüyom düşünüyom yine bulamıyom.belki ben göremez olmuşumdur artık.onca şeyden sonraaaaa

valla benim kaynana onuda iyi yapmaz cadı garının hiç artı yanını bulamadım gı düşünüyrüm düşünüyrimm bulamiyrum
:dilcikar:
cadı cadı cadı cadı cadı cadı cadısositososito

benim kaynanamın da en ii yanı yaşlı olması:)

yaa benim k.validem de iyidir. Ama önce herkes bi maşallah desin lütfen, çünkü aramızın bozulması hayatta en son isteyeceğim şeylerden biridir.
10 senelik neredeyse evliyiz. ılk evlendiğimizde aldı beni bi köşeye bak kızım sen de artık benim bir kızımsın. Benim için (görümcemin adını deyip) neyse artık sen de osun. Birşey için çekinme etme. Burası da artık senin bir evin dedi.
10 yıl boyunca da gerçekten kvalide değil anne oldu. Hatta eşim kimi zaman bana takılır ben mi çocuklarıyım sen mi emin değilim diye. Hep arkadan eşimi öğütler, aman üzme etme, evde yardımcı ol. Bak yoruluyor sen de bir işin ucundan tut diye.
Evime düzenime karışmaz. Arada sırada gelir, gelince de iş yapmak ister. Sen yoruluyorsun ediyorsun ne iş varsa de, yapalım diye. Benim de hiç alışkanlığım yoktur birinden iş isteyemem. Yok anne otur et dedikçe üzülür, ben işine karışmak için değil geldik bi faydam olsun diye dedim diye.
Evine gidersem sevdiğim yemekleri yapar, iş yaptırmaz. Sen istiyorsan, oyalanmak istiyorsan yap yoksa yaparız biz yorulma der.
Görümcem benden küçük biraz da havai kafalı. Aman kızım sen konuş, beni dinlemiyor sen ablasısın. Seni dinler der. (Yani kızıma laf söyletmem havalarına girmez.)
Çocuğum oldu hiç karışmadı öyledir böyledir diye. Biz böyle yapardık şöyle yapardık ama eski zaman tabi, doğrusunu sen bilirsin dedi. Çocuğumu yetiştirmeme hiç karışmadı. Hatta benim önem verdiğim konularda kpederimi, görümcemi kaş göz ile idare etti, uyardı, benim eğitimime göre davranmalarını sağladı.
Ben birşeye üzülsem etsem o benden daha fazla üzülür. Artık korkumdan anlatamıyorum bile birşey yazık şekeri filan yükseliyor.
Ne bileyim yaa daha var bir sürü güzelliği. Hatta bir keresinde ayağıma kahvaltı bile getirmişliği vardır. Ben misafir var aşağı inmeye çekinirim diye (müstakil ev) tepsi hazırlayıp getirmiş. Sen çekinirsin gelmezsin ben de öyle çekinirdim gençken diye hazırladım dedi (çok utanmıştım yaa. koskoca kadın öyle yapınca).
Aklıma gelmiyor daha şimdi.. Yoksa çok var. Ayrılırken helallik isterim, hakkını helal et derim. Ne hakkım olacak kızım esas sen hakkını helal et der. Ne bileyim işte.
Aman kızlar tekrar ne olur maşallah deyin lütfen. Hiç çekmedim ama çekenleri okudukça insanın kayınvalidesiyle anlaşamamasının ne fena olduğunu anladım. Kvalidemle 10 yılı geçirdik. Allah kısmet ederse inşallah hep böyle on yıllar geçirmek isterim Allah'tan.

Aralıkta 13 yılı bitecek evliliğimizin.
Kayınvalidem ile zaman zaman çeliştiğimiz pekçok konu olmuştur.
Farklı kültürlerden olmamızın bir çok etkisinide hissettim bunca yılda.
Ancak en güzeli birbirimize olan saygımızı hiç yitirmedik.
Sağolsun kayınvalidem her zaman kollayıcı, üdare edici bir tavır
sergilemiştir bana karşı. Yaptığım hiçbir şeye kusur bulmadı.
Her zaman takdir etmeyi bildi, duasını ve güzel sözlerini eksik etmedi benden.
İlk günlerde çok yabancı gördüğüm evlerine, ne kadar ait olduğumu hissettirdi
bana.Allah ondan razı olsun bana zorluklar yaşatmadığı, her zaman destek verdiği için.

Aralıkta 13 yılı bitecek evliliğimizin.
Kayınvalidem ile zaman zaman çeliştiğimiz pekçok konu olmuştur.
Farklı kültürlerden olmamızın bir çok etkisinide hissettim bunca yılda.
Ancak en güzeli birbirimize olan saygımızı hiç yitirmedik.
Sağolsun kayınvalidem her zaman kollayıcı, üdare edici bir tavır
sergilemiştir bana karşı. Yaptığım hiçbir şeye kusur bulmadı.
Her zaman takdir etmeyi bildi, duasını ve güzel sözlerini eksik etmedi benden.
İlk günlerde çok yabancı gördüğüm evlerine, ne kadar ait olduğumu hissettirdi
bana.Allah ondan razı olsun bana zorluklar yaşatmadığı, her zaman destek verdiği için.

13 yıl değilki bizimki 5 yıl ama söylediklerinin hepsine bende katılıyorum farklı kültürlerden olmamıza rağmen aynen senin söylediğin gibi benim kayınvalidem allah herkese böyle kaynanalr nasip etsin

ben senden daha çok seviyorum dercesine yaptıkları kaydirigubbakcemile3
yani öyle içten gelerek değil bana nispet yaparcasına
biz kapıdan cıkınca arkamızdan camdan bakar bende bildiğim için
kocişe sırnasırım yamanırım sonrada dönüp ona el sallarım:dance:

İşte buu!! emellerine ulaşamayınca alışacaktır.zemuszemus

Hoş öyle bir hareket yapması bile saçma kendi sevgisiyle senin sevgini nasıl kıyaslayabilir

O annesi,sen karısı onunki anne şefkatidir.

Oğlu ekstradan bir anne şefkati görmek için evlenmediğinden,

Aranızdaki sevgiyi kıyaslamaması lazım..

Ay ne günlere kaldık ya, birde nispet yapıyorlar:oklava:

Kendi sevgisiyle senin sevgin birmiş gibi..:icecream:

Bu oğlan anneleri neden çocuklarını başkasıyla paylaşamaz ki anlamam

Hep oğlu olanlar böyle değil,bir kızı bir oğlu bile olsa kızını damadından kıskanmaz..

(Afedersiniz ama) oldu olacak birde karılık yapsınlar o çok sevdiği oğullarına burda neler okuyoruz..
Yok benimi daha çok seviyorsun onumu bu ne demek?Böyle bir soru sorulur mu seni anne deseydi o gelin ne düşünürdü ordaa

Kaynana'nında koltukları kabarırdı eminim:kızgın:
diyorum yaa anne şefkati başka aşk başka diyee ama nedense kaynanalar daha ayıramamış bunu!!

Son düzenleme:
yaa benim k.validem de iyidir. Ama önce herkes bi maşallah desin lütfen, çünkü aramızın bozulması hayatta en son isteyeceğim şeylerden biridir.
10 senelik neredeyse evliyiz. İlk evlendiğimizde aldı beni bi köşeye bak kızım sen de artık benim bir kızımsın. Benim için (görümcemin adını deyip) neyse artık sen de osun. Birşey için çekinme etme. Burası da artık senin bir evin dedi.
10 yıl boyunca da gerçekten kvalide değil anne oldu. Hatta eşim kimi zaman bana takılır ben mi çocuklarıyım sen mi emin değilim diye. Hep arkadan eşimi öğütler, aman üzme etme, evde yardımcı ol. Bak yoruluyor sen de bir işin ucundan tut diye.
Evime düzenime karışmaz. Arada sırada gelir, gelince de iş yapmak ister. Sen yoruluyorsun ediyorsun ne iş varsa de, yapalım diye. Benim de hiç alışkanlığım yoktur birinden iş isteyemem. Yok anne otur et dedikçe üzülür, ben işine karışmak için değil geldik bi faydam olsun diye dedim diye.
Evine gidersem sevdiğim yemekleri yapar, iş yaptırmaz. Sen istiyorsan, oyalanmak istiyorsan yap yoksa yaparız biz yorulma der.
Görümcem benden küçük biraz da havai kafalı. Aman kızım sen konuş, beni dinlemiyor sen ablasısın. Seni dinler der. (Yani kızıma laf söyletmem havalarına girmez.)
Çocuğum oldu hiç karışmadı öyledir böyledir diye. Biz böyle yapardık şöyle yapardık ama eski zaman tabi, doğrusunu sen bilirsin dedi. Çocuğumu yetiştirmeme hiç karışmadı. Hatta benim önem verdiğim konularda kpederimi, görümcemi kaş göz ile idare etti, uyardı, benim eğitimime göre davranmalarını sağladı.
Ben birşeye üzülsem etsem o benden daha fazla üzülür. Artık korkumdan anlatamıyorum bile birşey yazık şekeri filan yükseliyor.
Ne bileyim yaa daha var bir sürü güzelliği. Hatta bir keresinde ayağıma kahvaltı bile getirmişliği vardır. Ben misafir var aşağı inmeye çekinirim diye (müstakil ev) tepsi hazırlayıp getirmiş. Sen çekinirsin gelmezsin ben de öyle çekinirdim gençken diye hazırladım dedi (çok utanmıştım yaa. koskoca kadın öyle yapınca).
Aklıma gelmiyor daha şimdi.. Yoksa çok var. Ayrılırken helallik isterim, hakkını helal et derim. Ne hakkım olacak kızım esas sen hakkını helal et der. Ne bileyim işte.
Aman kızlar tekrar ne olur maşallah deyin lütfen. Hiç çekmedim ama çekenleri okudukça insanın kayınvalidesiyle anlaşamamasının ne fena olduğunu anladım. Kvalidemle 10 yılı geçirdik. Allah kısmet ederse inşallah hep böyle on yıllar geçirmek isterim Allah'tan.

Maaşallahhh :nazar:

10 sene evel geldim evine...5 evladima bir tane daha eklendi dedin...güzel kizim dedin bagrina bastin...baslarda zor oldu sana alismak....dogru düzgün tanimadigim bir kadina Anne gibi özel bir kelimeyi söylemek....samimi yüzlerden ayrilip yabanci bir aileye ailem demek.....elinden geleni yaptin sen....sofrada ilk benim tabagimi doldurur en cok yemeyi bana dökerdin...yesene Annecigim cok zayifsin deyip ben yiyene kadar sofradan kalkmazdin....utana SIKILA yedigmi görünce üzülür ogluna niye böyle bu kiz bizden niye cekiniyor birseyleri yanlismi yapiyoruz acaba derdin

Gel zaman git zaman cekinerek yemek yedigim evin simdi bir hanimida benim...simdi sofrada oturdugmuz zaman ben ilk olarak senin tabagni doldurur en cok yemeyi sana dökerim....yesene Anne sekerin düsecek der sen yiyene kadar sofradan kalkmam.....

Allah senden razi olsun Annecigim....Sabrin, Anlayisin, hosgörün ve ilgin icin.....ufak tefek sorunlarimiz oldu...olacakda ama hicbir zaman kalbimizi kirmadik....Allah senden razi olsun Annecigim...bana Annesizligimde Anne oldugun icin....

ne güzel yazmışsın ablacım:1hug:

10 sene evel geldim evine...5 evladima bir tane daha eklendi dedin...güzel kizim dedin bagrina bastin...baslarda zor oldu sana alismak....dogru düzgün tanimadigim bir kadina Anne gibi özel bir kelimeyi söylemek....samimi yüzlerden ayrilip yabanci bir aileye ailem demek.....elinden geleni yaptin sen....sofrada ilk benim tabagimi doldurur en cok yemeyi bana dökerdin...yesene Annecigim cok zayifsin deyip ben yiyene kadar sofradan kalkmazdin....utana SIKILA yedigmi görünce üzülür ogluna niye böyle bu kiz bizden niye cekiniyor birseyleri yanlismi yapiyoruz acaba derdin

Gel zaman git zaman cekinerek yemek yedigim evin simdi bir hanimida benim...simdi sofrada oturdugmuz zaman ben ilk olarak senin tabagni doldurur en cok yemeyi sana dökerim....yesene Anne sekerin düsecek der sen yiyene kadar sofradan kalkmam.....

Allah senden razi olsun Annecigim....Sabrin, Anlayisin, hosgörün ve ilgin icin.....ufak tefek sorunlarimiz oldu...olacakda ama hicbir zaman kalbimizi kirmadik....Allah senden razi olsun Annecigim...bana Annesizligimde Anne oldugun icin....

KIZ ALLAH SENİ NE ETMESİN NASIL BİR YAZI BU
NE İÇTEN YAZILMIŞ OKURKEN HAYRAN OLDUM DOĞRUSU alkisalkisalkis SÜPERSİNİZ KUTLUYORUM SİZİİİİİ
AĞLAMAMAK İÇİN ZOR TUTTUM KENDİMİ

benim kayınvalidemde iyidir.Annem gibi değil de arkadaşım gibi sanki.Bi anne gibi düşünmez beni çoğu zaman,kızım dememiştir birkere.Ama çok severim çok iyidir aramız...

Bende 1 yıllık evlıyım
onun Öncesıde 2 yıl tanıŞıklıĞım var
saolsun benımkı de anlayıŞlıdır
onlar alt katta bız Üst katta oturuyoruz
eŞım ıŞı dolayısıyla bıraz geÇ gelır
eŞım gelır gelmez 2 dk durup gıder hemen yanlız bırakır bızı
pazara gıderse sorar ılla ne ıstersın dıye
karpuz alsa benı asla atlamaz
ben ne yemek ısterım dıye haftasonları hep sorar
normalde hafta ıÇı ben yaparım aslada karıŞmaz bana
bı derdı olduunda oĞluma anlatamam senle paylaŞırım der
ne bılıyım anlayıŞlıdır hep
bı konuda bıŞey yapacaksa hep bana danıŞır nasıl yapalım dıye
ama bende anlayıŞlıyımdır ona karŞı kırmamaya Özen gÖsterırım
2 oĞlum vardı bıde kızım oldu der
bazı Şeylerde karŞılıklı bence

benimki evinde bana iş yaptırmaz ama ben iş yapmaya kalkınca eşim de bana yardım ediyor oğlu yorulmasın diye olabilir

bir de sdarma yapınca bana da yapar buzluğuma koymam için düşünür gerçi ilk teklifi yaprak vermekti benim vaktim yok vermeyin uğraşamam diyince sarıp vereyim dedi oğlu yesin diye de olabilir

ama ben beni sevdiğinden bunları yaptığını düşünüyorum eşime göre annesi beni severmiş çünkü :)

Back
X