yaa benim k.validem de iyidir. Ama önce herkes bi maşallah desin lütfen, çünkü aramızın bozulması hayatta en son isteyeceğim şeylerden biridir.
10 senelik neredeyse evliyiz. İlk evlendiğimizde aldı beni bi köşeye bak kızım sen de artık benim bir kızımsın. Benim için (görümcemin adını deyip) neyse artık sen de osun. Birşey için çekinme etme. Burası da artık senin bir evin dedi.
10 yıl boyunca da gerçekten kvalide değil anne oldu. Hatta eşim kimi zaman bana takılır ben mi çocuklarıyım sen mi emin değilim diye. Hep arkadan eşimi öğütler, aman üzme etme, evde yardımcı ol. Bak yoruluyor sen de bir işin ucundan tut diye.
Evime düzenime karışmaz. Arada sırada gelir, gelince de iş yapmak ister. Sen yoruluyorsun ediyorsun ne iş varsa de, yapalım diye. Benim de hiç alışkanlığım yoktur birinden iş isteyemem. Yok anne otur et dedikçe üzülür, ben işine karışmak için değil geldik bi faydam olsun diye dedim diye.
Evine gidersem sevdiğim yemekleri yapar, iş yaptırmaz. Sen istiyorsan, oyalanmak istiyorsan yap yoksa yaparız biz yorulma der.
Görümcem benden küçük biraz da havai kafalı. Aman kızım sen konuş, beni dinlemiyor sen ablasısın. Seni dinler der. (Yani kızıma laf söyletmem havalarına girmez.)
Çocuğum oldu hiç karışmadı öyledir böyledir diye. Biz böyle yapardık şöyle yapardık ama eski zaman tabi, doğrusunu sen bilirsin dedi. Çocuğumu yetiştirmeme hiç karışmadı. Hatta benim önem verdiğim konularda kpederimi, görümcemi kaş göz ile idare etti, uyardı, benim eğitimime göre davranmalarını sağladı.
Ben birşeye üzülsem etsem o benden daha fazla üzülür. Artık korkumdan anlatamıyorum bile birşey yazık şekeri filan yükseliyor.
Ne bileyim yaa daha var bir sürü güzelliği. Hatta bir keresinde ayağıma kahvaltı bile getirmişliği vardır. Ben misafir var aşağı inmeye çekinirim diye (müstakil ev) tepsi hazırlayıp getirmiş. Sen çekinirsin gelmezsin ben de öyle çekinirdim gençken diye hazırladım dedi (çok utanmıştım yaa. koskoca kadın öyle yapınca).
Aklıma gelmiyor daha şimdi.. Yoksa çok var. Ayrılırken helallik isterim, hakkını helal et derim. Ne hakkım olacak kızım esas sen hakkını helal et der. Ne bileyim işte.
Aman kızlar tekrar ne olur maşallah deyin lütfen. Hiç çekmedim ama çekenleri okudukça insanın kayınvalidesiyle anlaşamamasının ne fena olduğunu anladım. Kvalidemle 10 yılı geçirdik. Allah kısmet ederse inşallah hep böyle on yıllar geçirmek isterim Allah'tan.