• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep mi para yok olur bı adamda

Bana dediği ablam aliyo kişisel eşyalarını.ama ben artık inanmıyorum.bizimde bı evimiz var ama bizim neden öyle masrafınız yok.ben hiç makyaj yapmam yapsamda gider alır yaparım.neden başkasına aldirayim.ben eşime destek olayım hemen bitsin borç dedikçe borç çıktı bıde ben borclandim.ama artık vermiyorum.ama bunu eşim anlasa ne güzel olur.
E ablasına parayı kim veriyor? Eşiniz veriyordur muhtemelen. Gerçekten sabırlı kadınsıniz. Ben burada dış kapının dış mandalı olarak sinirim bozuldu ailesinin tavrına. Cocukla ilgili masraflara da lafım yok yapsın elbette ama sizin de çocuğunuz varken oraya giden paralarda sizden destek beklemeden yapsın bunu.

Ailesinin sizi istememe gerekçesi nedir tam olarak? Tek sebep eski gelinlerinin üstüne gül koklamak istememeleri mi? Sanki siz ayırmışsiniz gibi bir düşmanlık

E ablasına parayı kim veriyor? Eşiniz veriyordur muhtemelen. Gerçekten sabırlı kadınsıniz. Ben burada dış kapının dış mandalı olarak sinirim bozuldu ailesinin tavrına. Cocukla ilgili masraflara da lafım yok yapsın elbette ama sizin de çocuğunuz varken oraya giden paralarda sizden destek beklemeden yapsın bunu.

Ailesinin sizi istememe gerekçesi nedir tam olarak? Tek sebep eski gelinlerinin üstüne gül koklamak istememeleri mi? Sanki siz ayırmışsiniz gibi bir düşmanlık
Ben tanıdığım da zaten ayrılmışlardı.eski eşiyle barissin istiyorlardı hep ama eşim istemedi gerçi kadında istemiyo diye duymuştum.ablasi çalışıyor oda kredi falan çekti eşime verdi.yardim etti ama sonra eşim hep vermeye başladı.ben dediğimde ablamda verdi unuttun mu yani bakicam onlara diyo

Bana adil geldi eski eşine aşırı önem veren adam değil ailesi. Adam kızına önem veriyor çok da iyi yapıyor. Yeni evlilik yapıp kızı kaderine terketseydi daha mı iyiydi. Evlat herşeyden değerlidir. Konu sahibi de tavrını koymamış baştan. Adam zorla para almamış. Kızıma biriktireceğim onun da kimsesi yok demeliydi
Kızına yaptığına birşey demiyorum elbette.
Ama adil olmadığını düşünüyorum yine.
Ailesine de sürekli yardım ediyormuş.

Bunlari yaptın diyelim eşine kredi çektirme o zaman, parasını olduğu gibi alma.

Konu sahibi bence de hatalı, evladını düşünmeliydi baştan itibaren ama bu eşinin haksızlık yaptığı gerçeğini değiştirmiyor bana göre.

Üzgünüm ama eşiniz sizinle kendini fonlamak için evlenmiş gibi görünüyor. Dün evlenmemişsiniz onca senedir insan eşiyle çocuk sahibi olmak istemez mi? Bir an önce maddi ilişkinizi bozun derim... Yarın bir gün çok üzülürsünüz.

Evlendiğinden beri eşine veriyormuş parasını konu sahibi. Borç var dediğinden sürekli neye ne kadardır verdiğini de bilmiyor. İki aydır vermiyormuş sadece. Kendi evladına bu kadar yatırım yapan adam, eşine de sen de kızın için birşeyler yap deyip paranın hepsini almamalı.
Bana adil gelmedi bu durum.
Evlendigimde benim borcum yoktu.altinlarim da vardı.yine param vardı daha azdı o zaman.ama hepsi bitti.son 2 aydır artık vermiyorum.son zamanlarda önce tabi aileme bakicam onlar benim annem ablam dedi sürekli.benim de gücüme gitti bende saklamaya başladım.farkediyo aslında bişey demiyor.ama sürekli çok borcum var nasıl öderiz ne yaparız diyo.ben zorunlu gibi hissediyorum.ama vermiyorum.

Konu sahibi bence de hatalı, evladını düşünmeliydi baştan itibaren ama bu eşinin haksızlık yaptığı gerçeğini değiştirmiyor bana göre.
Ama işte şu var adam sıkı sıkıya çocuğuna sahip. Kim ne derse aldırmıyor. Konu sahibi de aynını yapmalıydı evi geçindirmek senin görevin ben kendi gelirimle evladımı okutacağım demeliydi. Adam kabul etmezse de boşanmalıydı.

Ben tanıdığım da zaten ayrılmışlardı.eski eşiyle barissin istiyorlardı hep ama eşim istemedi gerçi kadında istemiyo diye duymuştum.ablasi çalışıyor oda kredi falan çekti eşime verdi.yardim etti ama sonra eşim hep vermeye başladı.ben dediğimde ablamda verdi unuttun mu yani bakicam onlara diyo
İnsanların aile bağları kuvvetli olması güzel ama işin içine bu kadar maddiyat girmesi gerçekten sinir bozucu. Üstelik bu kadar zor geçinmeye çocuğu özel okula göndermesi. Ki bunu da eski eşinin baskısıyla yapmak zorunda kalmış bence. Devlet okullarının suyu mu çıkmış? Zaten pandemide boşa gitti o özel okullara verilen paralar. Ayranı yok içmeye :işsiz:

Eşim esnaf bana da dediki bı dükkan acalim sen dur başında evde de sikilmazsin.actik dükkanı bir sene sonra borçlanmaya başladım bende.mal alınacak ödeme derken benimde borcum oldu.dukkan benim üstüme olmasa kredi cekmezdim ama oldu artık.4 sene oldu kapattık dükkanı sonra ben zorlanmaya başladım.

Evlendigimde benim borcum yoktu.altinlarim da vardı.yine param vardı daha azdı o zaman.ama hepsi bitti.son 2 aydır artık vermiyorum.son zamanlarda önce tabi aileme bakicam onlar benim annem ablam dedi sürekli.benim de gücüme gitti bende saklamaya başladım.farkediyo aslında bişey demiyor.ama sürekli çok borcum var nasıl öderiz ne yaparız diyo.ben zorunlu gibi hissediyorum.ama vermiyorum.
Vermeyin.

Kızınıza birikim yapın lütfen.

İstediği kadar söylensin dursun.

Eşiniz ailesine yardım edecek diye siz kızınız için kenara koyacağımız parayı eşinizin eline saymayin. Ne münasebet.

Ama işte şu var adam sıkı sıkıya çocuğuna sahip. Kim ne derse aldırmıyor. Konu sahibi de aynını yapmalıydı evi geçindirmek senin görevin ben kendi gelirimle evladımı okutacağım demeliydi. Adam kabul etmezse de boşanmalıydı.
Evet adam sadece kızına değil annesine ablasına da aynı öyle.bari eski eşine az ver birazını o karsilasin diyorum.o evde benim kızım yaşıyor zor durumda bırakamam diyor.ben borclanmasam bu kadar bırakmadım ama oldu artık.

Aynen öyle. Madem aile olarak ortak noktada buluşamiyorlar bir yerde dağılıyor ve kendi çocuğu eksik kalıyor, o sebeple en azından kendi gelirini kendi idare etmeli ben de onu söylüyorum. Bir de eski eşi ve ailesi biraz dolduruyor bence adamı

Vermeyin.

Kızınıza birikim yapın lütfen.

İstediği kadar söylensin dursun.

Eşiniz ailesine yardım edecek diye siz kızınız için kenara koyacağımız parayı eşinizin eline saymayin. Ne münasebet.
Dediğim gibi çok gücüme gitti önce ailem demesi sonra bende vermedim.ama o düzelmezse daha zor durumda oluruz diye korkuyorum

Aynen öyle. Madem aile olarak ortak noktada buluşamiyorlar bir yerde dağılıyor ve kendi çocuğu eksik kalıyor, o sebeple en azından kendi gelirini kendi idare etmeli ben de onu söylüyorum. Bir de eski eşi ve ailesi biraz dolduruyor bence adamı
Eskiden ailesi hep o kadın senin paran için evlendi parani yer diyolardi.adam beni somurdu sonra.ailesi de buna katkı verdi tabi.surekli ver ver deneylerinden belli.

Evet adam sadece kızına değil annesine ablasına da aynı öyle.bari eski eşine az ver birazını o karsilasin diyorum.o evde benim kızım yaşıyor zor durumda bırakamam diyor.ben borclanmasam bu kadar bırakmadım ama oldu artık.
Vallahi sadakatsiz volkan gibi hep kızı bahane. Yahu kızına bu kadar düşkünse boşanmasaymis madem. Sizin de çocuğunuz var. Kızı için söylediği her şeyi kendi kızınızın da varlığını hatırlatarak iade edin.

Dediğim gibi çok gücüme gitti önce ailem demesi sonra bende vermedim.ama o düzelmezse daha zor durumda oluruz diye korkuyorum
Eşiniz korksun siz değil.

Önce ailem diyen adamdan çocuk istemeyin ayrıca.
Çünkü bu zihniyeti değişmez eşinizin.
Siz çekersiniz yine sıkıntıyı.
Var olan evladınız için yatırım yapın, eşiniz gibi.

Eskiden ailesi hep o kadın senin paran için evlendi parani yer diyolardi.adam beni somurdu sonra.ailesi de buna katkı verdi tabi.surekli ver ver deneylerinden belli.
Belki de hala parasını yediğiniz gibi saçma bir mantıklari olduğu için, sürekli kendilerini muhtaç gösterip para istiyorlardir? Yani size para kalmasın diye

Benim de kızım var diyorum.senin kızın ilk boşanmış anne babanın kızı değil diyorum.benim kızımda ne zorluklar çekti bize bişey olsa çocuğa ne olacak diyorum.haklisin ama elimden geleni yapıyorum diyor.ama ben bı laf söylesem savunmaya geçiyor.

Back
X