• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep mi para yok olur bı adamda

Ayy delirdim okurken siz nicin evlendiniz?bu adam resmen eski karisina bakmak icin sizin evlenmis heralde.allah askina sizin kiziniz var once onu dusunmelisiniz.eski esinin makyaj malzemesiymis marketiymis bunlar icin annenizden borc aliyorsunuz.resmen eski esine sizin paranizla bakiyor.madem parasi yok niye ozele gonderiyor mesela

Ayy delirdim okurken siz nicin evlendiniz?bu adam resmen eski karisina bakmak icin sizin evlenmis heralde.allah askina sizin kiziniz var once onu dusunmelisiniz.eski esinin makyaj malzemesiymis marketiymis bunlar icin annenizden borc aliyorsunuz.resmen eski esine sizin paranizla bakiyor.madem parasi yok niye ozele gonderiyor mesela
Ben aslında evlenmeyi düşünmedim hiç.ilk eşimden çok çektim zor ayrıldım tam rahat ettim.baska isteyenlerde istedi ama bu eşim çok cebeci herkesi bağladı kendine.herkes güvendi benimde güveni kazandı.1 sene sonra evlendik.ilk başta yine bu kadar sorun yaşamadık.ama sonra borçlar arttı birkez iflas etti derken.diger taraflarda onun baktığını öğrendim.bu borç biter bunlar azalır düzelir diye diye bekletti beni.en son tabii yapicam onlar benim ailem sen karisamazsin önceliğim ailem demeye başladı bende kendi paramı saklamaya başladım.
Aslında eşimin evle alakası sıkıntısı yok.ama borclarimiz var.kendinin de çok borcu var.onlati da düşünse biraz plan yapsa hemen savunmaya geçmese yeter.

Ben aslında evlenmeyi düşünmedim hiç.ilk eşimden çok çektim zor ayrıldım tam rahat ettim.baska isteyenlerde istedi ama bu eşim çok cebeci herkesi bağladı kendine.herkes güvendi benimde güveni kazandı.1 sene sonra evlendik.ilk başta yine bu kadar sorun yaşamadık.ama sonra borçlar arttı birkez iflas etti derken.diger taraflarda onun baktığını öğrendim.bu borç biter bunlar azalır düzelir diye diye bekletti beni.en son tabii yapicam onlar benim ailem sen karisamazsin önceliğim ailem demeye başladı bende kendi paramı saklamaya başladım.
Aslında eşimin evle alakası sıkıntısı yok.ama borclarimiz var.kendinin de çok borcu var.onlati da düşünse biraz plan yapsa hemen savunmaya geçmese yeter.
Ben tabi eşim para yok dedikçe para verdim ama borç ödüyor diye biliyorum hep ablası eski eşinin kişisel eşyalarını aliyo diye biliyodum.sonra kendi kızı okula gitmemeye sorun çıkartmaya başladı.ablasi bu çocuk okulda devamsızlıktan kalacak okulu sevmiyor özele gönderelim benim oğlumun gitti yere indirim olur diye ikna etti.ozele gönderdiler ama orda da okula gitmedi kız.esim gidip hep imza falan attı sınavlara girdi çocuk sadece.zaten pandemi varken bir kez sınava götürdü kızıni ama ücreti ödedi.cocuk sırf okusun diye özel okula verdiler.
Benim kızım da okul aşığı.okul diye yayıp kalkar.derslerinde problem yok.ama ya istediğimiz yer olmazsa kızım okuldan sogursa diye bende özel okul dusunmustum.

Güzel kardeşim adamın önceliği ailesi ise niye seninle evlenmiş madem evlenmiş senin önceliğin ailen yani kızın olunca sen niye özele gönderemiyorsun gerçi ben özel okula karşıyım. Bu adam diğer kadından ayrılmadı ben diyeyim sana ,imam nikahı ile evli ve seni de paran için tutuyor. Gerçekler acıdır kusura bakma ama kullaniliyorsun. Sana, bana bisey olursa kardeşim bakar size demiş öyle yazmışsın diğer sayfaya ama şuan yüzüne bakmayan görümce abisi ölünce ne diye baksın ,kiziniz yegeni degil siz de yengesi. Lütfen aç artik gözlerini seni sömüren yükünden kurtul. Ya rest çek yâda...

Keşke eşim en baştan kızını alıp bizimle yasatsaydi.ben çocukları çok severim zaten çok mutlu olurdum.2. çocuk için nasıl istekliydim zaten ikinci çocuğum olurdu.kiza büyük zaten lise 3 şuan.kizimda 8. Sınıf aralarında fark da yok.ikisi birlikte okurdu.esikin kızı okulda çok sıkıntılı belki faydamiz olurdu.ama istemediler zaten beni kızı da istemez tabii bu durumda.hep senin kızının rizkina yer o kadın dediler bana ama benim kızınin rızkı için ne olursa olsun bı dahlim olmaz.mafk zaten bu zamana kadar ama halen beni öyle görüyorlardı eminim

Güzel kardeşim adamın önceliği ailesi ise niye seninle evlenmiş madem evlenmiş senin önceliğin ailen yani kızın olunca sen niye özele gönderemiyorsun gerçi ben özel okula karşıyım. Bu adam diğer kadından ayrılmadı ben diyeyim sana ,imam nikahı ile evli ve seni de paran için tutuyor. Gerçekler acıdır kusura bakma ama kullaniliyorsun. Sana, bana bisey olursa kardeşim bakar size demiş öyle yazmışsın diğer sayfaya ama şuan yüzüne bakmayan görümce abisi ölünce ne diye baksın ,kiziniz yegeni degil siz de yengesi. Lütfen aç artik gözlerini seni sömüren yükünden kurtul. Ya rest çek yâda...
Haklısın tabii benim bu lafı görmem anlamam kabul etmem kaç senemi aldı.suan artık duygu sömürüsü yapsa para istese acindirsa asla vermem.zatdn asla borca girmem.benim eşimden daha az gelirim var aslında.bende aldigiyla borç ödediğini düşündüm.ama baktım ki bitmiyor.sonra önce benim ailem demesi son noktayı koydurdu.simdi harcarim kızıma veririm kalanı biriktirin daha iyi.ama eşimde bunları anlamadikca biz nasıl duzelicez.

Paranı kaptırma artık o kadar diyeyim. Boşanma bahaneleri de yalan gibi geldi.
Yok para vermem artık benimde yok diye sizlanirim hep.bence eşime kalsa zaten bosanamazdi ama kadın boşanmış zaten.esim en sonunda tamam demiş.

Yok para vermem artık benimde yok diye sizlanirim hep.bence eşime kalsa zaten bosanamazdi ama kadın boşanmış zaten.esim en sonunda tamam demiş.
Bak kardeşim kadına kibirli falan diyor sonra hem kendi parasını hem senin paranı yediriyor. Sen daha mahzun ,(böyle mi ifade etsem ?) daha sessizsin büyük ihtimal. Seni kullanmış bu adam. Oylelerine öyle kadın olmak lazım. Senin gibi olmak yaramaz bunlara.

Bak kardeşim kadına kibirli falan diyor sonra hem kendi parasını hem senin paranı yediriyor. Sen daha mahzun ,(böyle mi ifade etsem ?) daha sessizsin büyük ihtimal. Seni kullanmış bu adam. Oylelerine öyle kadın olmak lazım. Senin gibi olmak yaramaz bunlara.
Aslında çok kavga ederim hemen kızarım bişey olursa.sessiz değilim her cevabı da veririm ama para konusunda hep bı sıkıntım var benim.kim bişey istese dayanamam.para harcamiyi da severim ama birine yardım edeyim diye kendimi yirtiyorum hep.son borçlanmalar dan sonra hep borcu düşünür oldum.bu kadar borç varken önce ailem demesi beni yıktı.bende kızımı düşünürüm o zaman diyip geri çekildim.ama bu adamın duzelmesi lazım yoksa çok zor

Aslında çok kavga ederim hemen kızarım bişey olursa.sessiz değilim her cevabı da veririm ama para konusunda hep bı sıkıntım var benim.kim bişey istese dayanamam.para harcamiyi da severim ama birine yardım edeyim diye kendimi yirtiyorum hep.son borçlanmalar dan sonra hep borcu düşünür oldum.bu kadar borç varken önce ailem demesi beni yıktı.bende kızımı düşünürüm o zaman diyip geri çekildim.ama bu adamın duzelmesi lazım yoksa çok zor
Duzelmez ki bu adam. :(

Aynen asıl mesele bu.
Yorumlarda hep kendi öz kızına okul masrafı vs versin gerisine karışmasın yazılmış ama buraya eski eş gelse konu açsa, boşandık eşim kızımın okul taksidini ödüyor başka bir şeye karışmıyor dese, eşimin yeni karısı ve kızı hiçbir şeyleri eksik kalmadan yaşıyor dese ne yazarız?

Adam kendi kizinin bütün ihtiyaçlarını karşılamak istiyor. Yeni eşiyle (konu sahibi) ve kızıyla evinde eksiksiz sofra kuruyorsa kendi kızının da aynı şartlarda yaşamasını istiyor.
Öte yandan konu sahibi ve kızıyla yaşadığı evin masraflarına da konu sahibinin madem düzenli geliri var, o da ortak olacak tabi ki.. bundan normal ne var?

İkinci evliliğini yapan, ilk evliliginden çocuğu olan ve eski eşi çalışmayan bir adamla evlenirken adamın gelirinin bir kısmının gideceğini düşünmüş olmalısınız

Ben yine aynı yorumu yazardım. evet bosandığı kadina bakmak zorunda değil kizına bakmak zorunda. Birakın baskasını ben kocamdan bosansam bana baksin demem ortak çocuğumuza sorumluluklarını yerine getirsin yeter.

Eski karisinin da her ihtiyacını düsünup karsılarsa o zaman o eski karisi olmaz. iki evli bir adam gibi olur. eski karısınında yeni karısina sunu sunu alıyor demeye hakkı yok kuma değiller zira adamın bir tane karısı var o da konu sahibi.

Bu arada konu sahibin evinde eksiksik sofra kuruluyorsa konu sahibinin eve maddi desteği var eski es gibi sadece eski kocadan eski kayınvalideden eski gorumceden bekleyip evde oturmuyor. o kurulan eksiksiz sofraya buyursun kızıda gelsin otursun bunu kimse bir sey diyemez ama kız gelmiyor anne kizi dolduruyor bir nevi kuması gibi yarış halinde ama onlar kuma degil eski eş hak idda edemez.

konu sahibi zaten kıza yapılan harcamayı dert etmiyor. eski karisini kirasi faturasi yemegi makyaj malzemesi bile bir sekilde kocasindan karsilaniyor dert ettiği bu ve haklı.

Herkese iyi geceler.ben artık düşün düşün bı yol bulamadım.esimle 2. Evliliklerimiz.onun ilk evliliğinden kızı var benim de bir kızım var.kizim ben eşim beraber yaşıyoruz.cok şükür çok iyi babalık yapıyor kızıma o büyüttü neredeyse.biz evlendigimizde eşimin ailesi beni istemedi.daha doğrusu kimseyi istemediler eski gelinlerin istediler.ama biz evlendik.11 yıldır evliyiz bir kez eşimin ailesiyle görüşmedik.esim gider görür yemek yerler beraber olurlar ama biz hiç görüşmüyoruz.sonra çocuğunuzda olmadı eşim istemedi halen istemiyor.cocuga bakmak büyük sorumluluk iki çocuğumuz var diye.esimin ailesi halen eski gelinleriyle beraber.ayni sokakta oturuyolar.yedikleri içtikleri bir.ayrilmadilar yani.esimin ablası eşime maddi anlamda yardımcı oluyor.bende yardımcı oluyorum.ama eşim hem eski ailesine hem kendi ailesine hem bizim aileye bakıyor.3 ev gecindiriyor.gecen ay halasının oğlu borç yolladı ablası para verdi ben para verdim annemden borç aldım verdim ayrıca.ama halen para yok para yok diyor.ben ayrıca birikim yapayım çok borcumuz var diyorum eşim para yok dedikçe veriyorum.ama benimde kredi borcum var.artik ne diyeceğini ne yapacağımı şaşırıyorum.ablasina eski eşine kızına annesine herkese bu adam bakıyor.bizimde çok borcumuz var.benimde çok borcum var ama bize gelince para yok diyor.evimizde herseyimiz tam alıyor eksik etmiyor çok şükür hakkını yiyemem.ama borcumuz var abi.aolene de biraz az destek ol bari diyorum artık içimden.
Sİİzn ayrı onun ayrı ne borcu bu 11 yıldır bitmemis?
Nafaka vermek zorunda,evlenirkn onu biliyordunuz.
Eski gelinleriyle görüsmeleri onları baglar,siz engel olamazsınız.
Ama bukadr borcunun ne borcu oldugunu bilirsek daha detaylı yardımcı olur yorımcular.
Ev borcu flaansa sonucta o da birikim.
Bide cok cok zor durumda kalmadıkca esiniz,bırc vermeyin.
Önce kendi borclarınızı kapatın derim.

Sİİzn ayrı onun ayrı ne borcu bu 11 yıldır bitmemis?
Nafaka vermek zorunda,evlenirkn onu biliyordunuz.
Eski gelinleriyle görüsmeleri onları baglar,siz engel olamazsınız.
Ama bukadr borcunun ne borcu oldugunu bilirsek daha detaylı yardımcı olur yorımcular.
Ev borcu flaansa sonucta o da birikim.
Bide cok cok zor durumda kalmadıkca esiniz,bırc vermeyin.
Önce kendi borclarınızı kapatın derim.
Eski eşi nafaka istememiş.hic nafaka verilmedi.kizina tabi ki bakacak herseyini karşılamak zorunda kızının hakkını verecek tabi asla bişey diyemez kimse onun için.
Ayrıca ailesine bakıyor.tamam zor durumda tabii annesine babasına ablasına yeğenine bakar.ama 10 yıldır zor durumlari bitmedi.esimin borcu bir dükkanımız battı iflas ettik.oradan geliyor.ablasi da destek oldu dükkan zamanı ona da o zamandan beri destek veriyoruz.
Benim üzerime olan borç ikinci dükkanı benim üzerime açtık.1 sene çalıştım kızımda yardım etti.odemeler alınacaklar verilecekler derken bende borclandim.dukkani devrettik parayla borcun bı kısmını kapattım.ama borç halen duruyor taksitle ödüyorum.
Eşim kendi borcunu hiç ödemedi.cunku ablasının borcu annesinin ihtiyaçları babası ister ona verir derken kızınin özel okuluna da ödeme yapmaya başladık.kizi annesiyle yaşadığı için kira elektrik telefon internet dogazlgaz market pazar kızının ihtiyaclari onlarında hala veriyor.3 ev geçiniyoruz yani.benim derdim baksın herkese sorun değil versin.ama borcumuzu da verelim.hadi benim borcum bı senede bitecek.ama eşimin borcu var.o borç oldukça ne ev ne araba ne birikim olacak bizde.bunlari planlayıp konuşuyorum ama önce ailem diyor tabii ben bakicam ablamda bana yaptı diyor.o evde kızım olduğu sürece herşeyini yaparım eksik bırakmam diyor.ee benim paramda ortada kayboluyor.

Yok değil ama kira gelirimiz çok iyi.kardesime bana anneme yetiyor.annemde çalışıyor zaten.
AY bana okudukca sinir geldi.
Abla al kzıını git ya,niye evlisin hala?
Senin babanın malını elin kadını yiyor farknda mısın?
Senin cocugun gidemezken adamın cocugunu özel okulda okutuyırsn.
Sacmalık ya
Degil 11 sene 11 gün yapmam senin su yaptıgını😱

Eski eşi nafaka istememiş.hic nafaka verilmedi.kizina tabi ki bakacak herseyini karşılamak zorunda kızının hakkını verecek tabi asla bişey diyemez kimse onun için.
Ayrıca ailesine bakıyor.tamam zor durumda tabii annesine babasına ablasına yeğenine bakar.ama 10 yıldır zor durumlari bitmedi.esimin borcu bir dükkanımız battı iflas ettik.oradan geliyor.ablasi da destek oldu dükkan zamanı ona da o zamandan beri destek veriyoruz.
Benim üzerime olan borç ikinci dükkanı benim üzerime açtık.1 sene çalıştım kızımda yardım etti.odemeler alınacaklar verilecekler derken bende borclandim.dukkani devrettik parayla borcun bı kısmını kapattım.ama borç halen duruyor taksitle ödüyorum.
Eşim kendi borcunu hiç ödemedi.cunku ablasının borcu annesinin ihtiyaçları babası ister ona verir derken kızınin özel okuluna da ödeme yapmaya başladık.kizi annesiyle yaşadığı için kira elektrik telefon internet dogazlgaz market pazar kızının ihtiyaclari onlarında hala veriyor.3 ev geçiniyoruz yani.benim derdim baksın herkese sorun değil versin.ama borcumuzu da verelim.hadi benim borcum bı senede bitecek.ama eşimin borcu var.o borç oldukça ne ev ne araba ne birikim olacak bizde.bunlari planlayıp konuşuyorum ama önce ailem diyor tabii ben bakicam ablamda bana yaptı diyor.o evde kızım olduğu sürece herşeyini yaparım eksik bırakmam diyor.ee benim paramda ortada kayboluyor.
Adam iyi yere asıl dükkanı acmıs.
Siz hala düzelir diye bekliyorsunuz🤦🏻‍♀️

AY bana okudukca sinir geldi.
Abla al kzıını git ya,niye evlisin hala?
Senin babanın malını elin kadını yiyor farknda mısın?
Senin cocugun gidemezken adamın cocugunu özel okulda okutuyırsn.
Sacmalık ya
Degil 11 sene 11 gün yapmam senin su yaptıgını😱
Bana bizim borcumuzu ödüyorum o eve kendi calistigimdan veriyorum diyodu hep.ben borç bitecek diye bekledim hep.ama eşimin borcu olduğu gibi duruyormuş.bide bana hep önce benim ailem demesi beni uyandırdı.artik para vermiyorum.sajliyorum harcıyorum biriktiriyorum.ama esiminde bunları görmesi lazım.ben normalde ayrılırım zaten ama bırakmıyor.tartismaya başladığımız an anneme gidiyo hemen annem araya giriyo.sonra kızımı devreye sokuyu.bekle bekle ben catladim artık.

Bana bizim borcumuzu ödüyorum o eve kendi calistigimdan veriyorum diyodu hep.ben borç bitecek diye bekledim hep.ama eşimin borcu olduğu gibi duruyormuş.bide bana hep önce benim ailem demesi beni uyandırdı.artik para vermiyorum.sajliyorum harcıyorum biriktiriyorum.ama esiminde bunları görmesi lazım.ben normalde ayrılırım zaten ama bırakmıyor.tartismaya başladığımız an anneme gidiyo hemen annem araya giriyo.sonra kızımı devreye sokuyu.bekle bekle ben catladim artık.
Annenizle kıza yoruldıgınuzu söyleyin artk
Siz ısrarla ıyı niyetli diyorsunuz ama ben bi iyi niyet göremedim
Heleki kzıınız icin,anneanne de yardım etsin özele gönderelim dedikten sonra.
Anneanne ne alaka?
11 senedir siz öbür ailesine yardım ederken ,anneanneye sormus mu?
Kzıınıza harcayın paranızı lütfen.
Yarın ayrılsanız kimse aferin demicek
Yapmasaydın diyecekler.

Annenizle kıza yoruldıgınuzu söyleyin artk
Siz ısrarla ıyı niyetli diyorsunuz ama ben bi iyi niyet göremedim
Heleki kzıınız icin,anneanne de yardım etsin özele gönderelim dedikten sonra.
Anneanne ne alaka?
11 senedir siz öbür ailesine yardım ederken ,anneanneye sormus mu?
Kzıınıza harcayın paranızı lütfen.
Yarın ayrılsanız kimse aferin demicek
Yapmasaydın diyecekler.
Ah annemle kızıma neler dedim.halimi gördüler kaç kez sinir krizi geçirdim.agla ağla bı hal oldum.tabii ikiside üzüldü ama kızım baba baba baba sürekli.annemde illaki borç bitecek düzelir merak etme bı borcun bitsin diye bekletiyor.esim de ben daha ne kadar böyle calisicam hastalaniyorum diye sizlaniyo ama masraflar aynı borclar aynı.

Kocanız ailesine eski eşine bakıyo sizde adamın işi düzelecek, borcu bitecekte bize sıra geleck diye bekliyorsunuz. İşin özeti dışardan görüneni bu. Peki neden elin adamını besliyosunuz gidin annenizle oturun mis gibi çocuğunuzu da büyütün. Hiç değilse para nere gitti falan filan diye düşünmekten sinirleriniz bozulmaz. Annenize de anlatın böyle böyle beni darlıyo para konusunda deyin. Ne demek canım o tarafa eksiksiz yaşasınlar diye upraş bu taraf bişey diycek olmasın diye hep para yok borç var de. Siz bişey istemeyin diye devamlı borç harç konuşuyo olabilir

Back
X