İşte ben kendimi sakin kafayla düşününce yaptığım eleştiri duygularını o söylemeden anlamak ya da ağlayacağı durumları önceden bilip önlem almak. Mesela geçen arkadaşla birlikteydik o çocuk bir anda oyuncağını aldı benimkinin elinden benimki de bağırdı ağlamayla karışık. Çocuğun annesi de aa neden öyle bağırdın x çok korktu dedi kendi kızı için ki çocuk gerçekten korktu yani. Ben de elinden oyuncağı alındı daha yeni almıştı oynamak için sinirlendi dedim. Arkadaşın yorumu şu oldu "sen neden araya giriyorsun böyle yaparsan ağlar tabii sen yapmışsın biraz da böyle"insanlar hep konuşuyor lütfen umursamayın her çocuk kendine özel
bir süre yersiz olan ağlamasına ilgisiz kalsanız belki bir umut düzelebilir mi, kendimizden pay biçelim düşeriz kimse yoksa ağlamayız ama birisi düştün müüü oyyy oy kıyamam dese ağlarız mesela , biraz o ilgili olmaktan da ağlamayı abartıyor olabilirİşte ben kendimi sakin kafayla düşününce yaptığım eleştiri duygularını o söylemeden anlamak ya da ağlayacağı durumları önceden bilip önlem almak. Mesela geçen arkadaşla birlikteydik o çocuk bir anda oyuncağını aldı benimkinin elinden benimki de bağırdı ağlamayla karışık. Çocuğun annesi de aa neden öyle bağırdın x çok korktu dedi kendi kızı için ki çocuk gerçekten korktu yani. Ben de elinden oyuncağı alındı daha yeni almıştı oynamak için sinirlendi dedim. Arkadaşın yorumu şu oldu "sen neden araya giriyorsun böyle yaparsan ağlar tabii sen yapmışsın biraz da böyle"
Bunu sürdürmem lazım işte. Bir gün yapsam diğer gün yapamıyorum. Ya da ben yapsam babası yapmıyor. Eşim her gün evde değil evde olduğunda da extra anlayışlı olmaya çalışıyor kendince olmadığı günleri telafi etme gibi. Ya da insan bazen tahammül edemiyor. Ya da ben kayıtsız kalsam o an yanımızdaki başka insanlar susturmaya çalışıyor gibi gibibir süre yersiz olan ağlamasına ilgisiz kalsanız belki bir umut düzelebilir mi, kendimizden pay biçelim düşeriz kimse yoksa ağlamayız ama birisi düştün müüü oyyy oy kıyamam dese ağlarız mesela , biraz o ilgili olmaktan da ağlamayı abartıyor olabilir
En son böyle bir konuşma yaptığımda bana şöyle cevap verdi: annecim ben bir robot olduğum için beni kullanan insan ağlama düğmeme basarsa ağlarım.Sakin ve başbaşa zamanlarınızda konuşun bu konuyu onunla, ağlamam seni daha zor durumda bırakıyor evet hakkını ara, oyuncağını işte ama düzgün bir sekilde konuşarak diye 3 günde düzelme olmaz tabi ki ama bu konunun üstünde durun, bu konuda kitaplar okuyun, benim kızım da birisi birşey deyince net cevap vermez mizirdanirdi oyun terapisinden sonra insanlara daha net cevaplar vermeye başladı
Ablamın oğlunu okudum sanki :)) o da aynen böyle. Ben açıkçası ablana kızıyorum çünkü duygu eğitimi yok çocukta. Sizinki de kızsa da sinirlense de her olumsuz duygusunda ağlıyor. Duygularına yönelik konuşsanız? Yeğenim mesela çok heyecanlandığında vurur. Ben ona şimdi çok heyecanlandın ama vurmamalısın diyerek konuşuyorum. Duygularını tanımasına yardımcı olursanız ve yaptığının yanlış olduğunu söylerseniz zamanla düzelir gibi.İyi akşamlar hanımlar, benim derdim de bu. Ve son zamanlarda gerçekten beni yordu, tüketti. 4,5 yaşında bir oğlum var. Çok ama çok mızıldak bir çocuk. İletişiminin büyük bir kısmı ağlama şeklinde. Konuştum, görmezden geldim, anlamaya çalıştım, göz hizasına indim, ayak seviyesinde süründüm vs. Ama yok o bu huyundan vazgeçmiyor. Özellikle başka insanlar varsa dozajı daha da artırıyor. Şimdi diyebilirsiniz ki her ağladığında istediği yapılmış ondan olmuş. Ama bu ağlamalar öyle değil. Birkaç örnek vermek gerekirse; burnu akıyor bir feryat kopuyor aaaahhhhh burnum aktığğğğğ. Bağırma değil baya ağlama bu. Ya da dün parkta bir çocuk scootera bisiklet dedi bu çocuk neden doğrusunu bilmiyor diye ağlıyor, arabada giderken bir şey söylüyor sesten anlamıyoruz neden anlamadınız diye ağlıyor, birisi dışarda gülümsese konuşsa yine aynı tepki. Ama kendisi gidip koca insanlara laf atıyor selam veriyor ondan önce biri iletişime geçerse yandık. Yaratık görmüş gibi. Yani böyle aslında gayet normal söylenebilecek şeyleri yavrusunu kartal kapmış Fatma Girik dramasında aktarıyor bize. Onun dışında çok haşarı, beni yoran bir çocuk değil. Çoğu zaman çok anlayışlı, paylaşmayı çok seven, kendi kendine oyun kuran, yaşıtlarıyla oyun oynamayı seven bir çocuk. Konuşması da gayet iyi hani desem ki kendini ifade edemiyor o da yok. Ben huyu böyle deyip kabullenmeye çalışıyorum çoğu zaman ama mesela bugün senin tutumların yüzünden böyle bu çocuk yorumunu aldım. O zamanlar da acaba diyorum. Kış dönemi kreşe gitti bu arada öğretmenin de şikayeti ağlaması yönündeydi. 4 ay sonra doğum yapıcam bebekten sonra daha da artmasından ve idare edememekten korkuyorum. Akıl verin bu bacınıza ocağınıza düştüm.
Duyusal hassasiyet belirtileriniz neydiKızımda duyusal hassasiyet var.
O da aynı durumda.
Oğlunuzda da olabilir bir uzmanla görüşmek iyi olur
Cocuklar böyle şeyleri çok yapıyor ama sen robot değilsin diye anlatın ona, evet o an oyun oynuyor olabilirsin ama bu oyun rahatsız edici oluyor veya oyun oynadığını açıklamalı sn vs deyin...ya da bir tane carpmayim şimdi sana robotmus deyin akshfkglEn son böyle bir konuşma yaptığımda bana şöyle cevap verdi: annecim ben bir robot olduğum için beni kullanan insan ağlama düğmeme basarsa ağlarım.Bu cevabı size yazacaktım başkasına yazmışım yanlışlıkla
Aşırı sinirli ve çok büyük tepkiler veriyordu.Duyusal hassasiyet belirtileriniz neydi
Merhaba bilişsel terapi 30 gün öneriyorum benim hayatım öyle yoluna girdiÇocukken yaşadığım hastalıklarda ya da düştüğümde vesaire çok ağlıyormuşum abartı tepkiler veriyormuşum. Büyüdüm bu sefer ağır bir hastalıkla imtihan oldum. Rabbim sabrını verdi de güçlü kaldım ama damar yolu açılırken olsun hele sonda takılması kabusum olmuştu öyle ufak şeylerde (kimilerine göre ufak kimilerine göre değildir bir de büyük bir ameliyat geçirmişim ondan rahatsız olmadım ama rahatsız olduğum şeyler bunlardı ) çok moralim bozuluyor. Grip oldum diye moralim bozulmaz yanlış anlaşılmasın ama kimilerine göre basit olan damar yolu açma gibi olaylarda modum düşüyor rahatsız oluyorum. Bu yapı mı bilmiyorum sadece bu kısma yorum yapabilirim
“ bugün senin tutumların yüzünden böyle bu çocuk yorumunu aldım“ cok ama cok yalnış bir cümle hayatımda boyunca kimseye olumsuz eleştiri yapmam aklımdan geçse bile . O insan zaten üzgün daha cok üzmeye gerek yok o yüzden hep sevilen insanlar terapi gibi gelen biri oldum . Siz cok daha zor günler yaşadınız bu süreç geçici üstesinden geleceksiniz çocuk büyütmek büyük bir sorumluluk ilerledede farklı sorunlar yaşıycaksınız bilişsel terapi ile 30 günde geçicekİyi akşamlar hanımlar, benim derdim de bu. Ve son zamanlarda gerçekten beni yordu, tüketti. 4,5 yaşında bir oğlum var. Çok ama çok mızıldak bir çocuk. İletişiminin büyük bir kısmı ağlama şeklinde. Konuştum, görmezden geldim, anlamaya çalıştım, göz hizasına indim, ayak seviyesinde süründüm vs. Ama yok o bu huyundan vazgeçmiyor. Özellikle başka insanlar varsa dozajı daha da artırıyor. Şimdi diyebilirsiniz ki her ağladığında istediği yapılmış ondan olmuş. Ama bu ağlamalar öyle değil. Birkaç örnek vermek gerekirse; burnu akıyor bir feryat kopuyor aaaahhhhh burnum aktığğğğğ. Bağırma değil baya ağlama bu. Ya da dün parkta bir çocuk scootera bisiklet dedi bu çocuk neden doğrusunu bilmiyor diye ağlıyor, arabada giderken bir şey söylüyor sesten anlamıyoruz neden anlamadınız diye ağlıyor, birisi dışarda gülümsese konuşsa yine aynı tepki. Ama kendisi gidip koca insanlara laf atıyor selam veriyor ondan önce biri iletişime geçerse yandık. Yaratık görmüş gibi. Yani böyle aslında gayet normal söylenebilecek şeyleri yavrusunu kartal kapmış Fatma Girik dramasında aktarıyor bize. Onun dışında çok haşarı, beni yoran bir çocuk değil. Çoğu zaman çok anlayışlı, paylaşmayı çok seven, kendi kendine oyun kuran, yaşıtlarıyla oyun oynamayı seven bir çocuk. Konuşması da gayet iyi hani desem ki kendini ifade edemiyor o da yok. Ben huyu böyle deyip kabullenmeye çalışıyorum çoğu zaman ama mesela bugün senin tutumların yüzünden böyle bu çocuk yorumunu aldım. O zamanlar da acaba diyorum. Kış dönemi kreşe gitti bu arada öğretmenin de şikayeti ağlaması yönündeydi. 4 ay sonra doğum yapıcam bebekten sonra daha da artmasından ve idare edememekten korkuyorum. Akıl verin bu bacınıza ocağınıza düştüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?