Hep Mızıldayan Ağlamayı Hayat Felsefesi Haline Getiren Oğlum

insanlar hep konuşuyor lütfen umursamayın her çocuk kendine özel
İşte ben kendimi sakin kafayla düşününce yaptığım eleştiri duygularını o söylemeden anlamak ya da ağlayacağı durumları önceden bilip önlem almak. Mesela geçen arkadaşla birlikteydik o çocuk bir anda oyuncağını aldı benimkinin elinden benimki de bağırdı ağlamayla karışık. Çocuğun annesi de aa neden öyle bağırdın x çok korktu dedi kendi kızı için ki çocuk gerçekten korktu yani. Ben de elinden oyuncağı alındı daha yeni almıştı oynamak için sinirlendi dedim. Arkadaşın yorumu şu oldu "sen neden araya giriyorsun böyle yaparsan ağlar tabii sen yapmışsın biraz da böyle"

Geçen gün arkadaşımla konuşuyorduk o da çok ağlıyormuş anlamlı anlamsız sürekli ağlıyormuş. Hatta o kadar çözememişler ki her hafta kurşun döktürüyolarmış, doktora götürüyolarmış. En son doktor sakinleştirici ilaç vermiş al bunu kır yemeğine koy yedir bari öyle sakinlesin diye. Ama tamamen mizaç meselesi ondaki konu, hala çok duygusal bir kız öyle ota çöpe ağlamaz ama kolay etkilenir ve rahat ağlar.
Bazen sadece mizaç meselesi oluyor ya

bir süre yersiz olan ağlamasına ilgisiz kalsanız belki bir umut düzelebilir mi, kendimizden pay biçelim düşeriz kimse yoksa ağlamayız ama birisi düştün müüü oyyy oy kıyamam dese ağlarız mesela , biraz o ilgili olmaktan da ağlamayı abartıyor olabilir

Bunu sürdürmem lazım işte. Bir gün yapsam diğer gün yapamıyorum. Ya da ben yapsam babası yapmıyor. Eşim her gün evde değil evde olduğunda da extra anlayışlı olmaya çalışıyor kendince olmadığı günleri telafi etme gibi. Ya da insan bazen tahammül edemiyor. Ya da ben kayıtsız kalsam o an yanımızdaki başka insanlar susturmaya çalışıyor gibi gibi

Benim bir tanıdığın çocuğu felaket ağlıyormuş, doktor doktor gezdirmişler. Götürdükleri bir doktor "yedi (ya da yetmiş de olabilir hatırlamıyorum) çocukta bir böyle ağlayan çocuk görülür, yedi yaşına kadar da ağlar" demiş.
Senin çocuk o çocuklardan mı bilmiyorum inşallah değildir ama bazen ne yapsak da çaresiz kalıyoruz. Mizaç bambaşka olay

En son böyle bir konuşma yaptığımda bana şöyle cevap verdi: annecim ben bir robot olduğum için beni kullanan insan ağlama düğmeme basarsa ağlarım. Bu cevabı size yazacaktım başkasına yazmışım yanlışlıkla

Ablamın oğlunu okudum sanki :)) o da aynen böyle. Ben açıkçası ablana kızıyorum çünkü duygu eğitimi yok çocukta. Sizinki de kızsa da sinirlense de her olumsuz duygusunda ağlıyor. Duygularına yönelik konuşsanız? Yeğenim mesela çok heyecanlandığında vurur. Ben ona şimdi çok heyecanlandın ama vurmamalısın diyerek konuşuyorum. Duygularını tanımasına yardımcı olursanız ve yaptığının yanlış olduğunu söylerseniz zamanla düzelir gibi.

Kızımda duyusal hassasiyet var.
O da aynı durumda.
Oğlunuzda da olabilir bir uzmanla görüşmek iyi olur

Cocuklar böyle şeyleri çok yapıyor ama sen robot değilsin diye anlatın ona, evet o an oyun oynuyor olabilirsin ama bu oyun rahatsız edici oluyor veya oyun oynadığını açıklamalı sn vs deyin...ya da bir tane carpmayim şimdi sana robotmus deyin akshfkgl

Duyusal hassasiyet belirtileriniz neydi
Aşırı sinirli ve çok büyük tepkiler veriyordu.
Biz o öfkeden dolayı başvurduk psikiyatriye.
Onun dışında kıyafet ıslaklığından rahatsız oluyordu mesela.
Bazı yediği şeylerin yapısı rahatsız ediyordu.

Merhaba bilişsel terapi 30 gün öneriyorum benim hayatım öyle yoluna girdi

“ bugün senin tutumların yüzünden böyle bu çocuk yorumunu aldım“ cok ama cok yalnış bir cümle hayatımda boyunca kimseye olumsuz eleştiri yapmam aklımdan geçse bile . O insan zaten üzgün daha cok üzmeye gerek yok o yüzden hep sevilen insanlar terapi gibi gelen biri oldum . Siz cok daha zor günler yaşadınız bu süreç geçici üstesinden geleceksiniz çocuk büyütmek büyük bir sorumluluk ilerledede farklı sorunlar yaşıycaksınız bilişsel terapi ile 30 günde geçicek

Sağlığınıza cok dikkat edin yazın ortasında salgın var Çinlilerden mi geldi hastalık anlamıyorum bebeğim var ufak grip oldum bakmakla zorlanıyorum ama gecicek en azından o sağlıklı diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…