Hep Mızıldayan Ağlamayı Hayat Felsefesi Haline Getiren Oğlum

Aslında psikolog düşünüyorum. Davranışın pekişmesi konusunda şöyle bir öz eleştiri yapabilirim. Ağlayan çocuklarda bazen insan onun ağlamasına izin vermeden harekete geçiyor ağlama durumundan bıkmış oluyorsunuz çünkü. Tam bir kısır döngü gibi. Ama bence yüksek hassasiyet de var. Yüksek ses, rutinin değişmesi, evde o gün misafir olması gibi sebeplerden çokça etkileniyor. Kitap önerileriniz için de ayrıca teşekkür ederim. Mutlaka bakacağım

Aslında hepsi oğlumda var yani şöyle ben aslında ağlamanın altındaki sebebi anlıyorum o anda ama yine de ağlayarak ifade etmesine gerek yok

Kızı aynı böyle bir kadınla bir yerde denk geldik tesadüfen. Kız daha büyüktü ama aynı yani. O kadın da dedi mizacı bu 2 tane daha çocuğum var onlar böyle değil. Ama herkes beni suçluyor. Yani tam olarak beni anlayan biriydi.

Huysuz gerçekten eğrisi doğrusu bu. Hatta artık diyorum bazı çocuk yaramaz bazısı huysuz oluyor demek ki. En son böyle bir konuşma yaptığında bana şöyle cevap verdi: annecim ben bir robot olduğum için beni kullanan insan ağlama düğmeme basarsa ağlarım.

Kuzenimin kızı aşırı şımarık bir çocuk. İstemediği olduğu zaman bağırıyor, ağlıyor, annesine tokat atıyor falan. Her istediği yapılsın olsun bitsin istiyor. Benden sürekli onunla oynamamı istiyor ben bi yerden sonra sıkılıp bırakınca annesine gidiyor bu sefer annesi de benden oyun bekliyor velhasılı aşırı şımarık bi çocuk ama annesine kalsa çok ince, naif, duygusal bi çıtı pıtı benim çocuğum yok ama olsaydı eğer özellikle bana vurma konusunda sert bi tavır izlerdim. Bazı konular ince çizgidir bende. Ama kuzenimin eşine göre önemli değil. Çocuk pata küte girişiyor annenin verdiği tepki yüzüne bakıp susmak oluyor. Bilmiyorum belki sizin çocuğunuz da aslında şımarıktır ama size öyle gelmiyordur. Bu hususta biraz çevrenin dediklerine önem verin. Dedim ya bütün sülale o çocuğun şımarık olduğunu düşünüyor sadece annesi çok uyumlu, ılımlı, duygusal buluyor. Anne olunca kusuru görünmüyor pek çocukların. Böyle bir şey olabilir sizin durumda da

Oyun terapisi inşallah işe yarar en azından altta yatan başka bir sebep varsa onu öğrenirim. Psikolojik destek de düşünüyorum tabii

Bakın öyle bir durum değil. Mesela hiç istediğim olsun diye kendini yere atan ağlayan tutturan bir çocuk olmadı. Ya da kimseye vurmaz. Kimseyi istemediği bir şey yapsın diyw ağlayarak darlamaz.
Ya çok normal bir durumu ağlayarak ifade ediyor ya da kafasında oluşturduğu düzenin dışına çıkıldığında ağlayarak tepki veriyor. Mesela çişini yaparken bazen pipiyi yanlış tuttuğu için üzerine ya da dışarıya geliyor çiş. Aya aman ya rabbi nasıl ağlamak. Böyle oldu diye kızsam bağırsam korkup ağlıyor derim öyle bir durum da yok.

Benim 10 yaşındaki de ağlayarak yaptırıyor her istediğini, ama bana değil ! Diyorum ona eğer ağlamak istiyorsan odana gidip ağlayabilirsin , sakinleşirsen seninle konuşabilirim ama bu durumda seninle konuşmam!
Duygularını örtmene gerek yok , kimseyi rahatsız etmeden istediğin kadar ağla !
Baktım fayda etmiyor , bir anne terliği işi çözüyor

Aynı benim kız, 8 yaşına girecek daha yeni yeni aşıyor bu durumu, su istiyorum ühühühü diye agliyoordu.
tırnagi kapiya carpsa agliyordu vs vs.
Ne zaman ağlamasını umursamadım o zaman kesilmeye başladı.
Hatta dün bir arkadaşı benden ağlayarak bir şey istemeye çalışırken ağlarsan hiç yapmaz boşa uğraşma dedi

Ya çocukların dertleri de kendileri gibi tatlı.
Pipiyi yanlış tuttu diye ağlamak

Ben bu konularda daha netim ama babamız daha nazını çekme odaklı. Zaten o varken daha da artıyor. Mesela suluk kapağını açarken bazen pat diye fırlıyor kapak. Hep o şekilde açılsın istiyor. Kapatıp açıyor deniyor. En son başlıyor ağlamaya. "Her zaman öyle açılmıyor, o şekilde açılmaması su içmene engel değil. Senin için önemli olabilir ama olmayan şeyler için bu kadar ağlamak seni yorar." Ya da sadece "susadıysan iç suyunu yoksa bırak o suluğu elinden" tarzındayım. Ama babası iki saat ikna etmeye çalışıyor. Bazen diyorum ben anlayışsız anne miyim?

Düşse bir yeri acısa bu kadar ağlamıyor ya şaka gibi. Fiziki acılarda hemen kendini toparlıyor ama duygular konusunda başarısız

Çok çok özür dileyerek sormak istiyorum, herhangi bir otizm belirtisi var mı?
Geçen gün bir film izledim, çocuk bir kere olan bir şeyi sürekli aynı olmasını istiyordu , mesela makarna sosa değmeyecek, otobüste kimse onun daha önce oturduğu koltuğa oturmayacak gibi gibi, eğer istediği olmazsa avazı çıktığı kadar bağırıyordu

Mesela ekran saati bitti kapatıyoruz deyince kapatırız bunun için ağlamaz. Yatma saati geldi yatıyoruz, yatmamak için ağlamaz, yemekten önce abur cubur yiyemeyeceğini bilir ağlamaz. Bunun ağlamaları daha değişik

Hiç belirtisi yok. Hatta oyun terapisine götürdüm o zaman daha kreşe gitmiyordu, yaşıtlarıyla iletişimde çekingendi bu sebepten götürdüm ama o da öyle bir şey söylemedi.
Kreşten de böyle bir şey duymadım. Aslında ağlama sebepleri olabilir şeyler yani sinir bozucu şeyler olabilir ama benim oğlanın tepkisi fazla aşırı

sanki kafasında şey var ,her şey düşündüğüm ölçüde ve doğrultuda olmalı ,kapak istediğim gibi açılmalı ,ya da çişimi değirmeden yapmalıyım ,bu ve bunlar gibi birçok şey olmayınca başaramadım kaygısı mı oluyor çözemedim ,çünkü şımarık olsa zorla istediğini yaptırır inatlaşır vs vs ,biraz duygusal hassasiyetleri olan bir çocuk gibi geldi

Oyun terapisi inşallah işe yarar en azından altta yatan başka bir sebep varsa onu öğrenirim. Psikolojik destek de düşünüyorum tabii
Ya illaki altta yatan bir sebep olmasına gerek yok, alışkanlık olabilir, huyu olabilir oyun terapisi çocuğun anlayacağı bir dildir,çocuğa doğrusunu oyun diliyle öğretme şeklidir biz anne babalar bazen çok büyütüyoruz kafamızda illa altta yatan travma veya başka birşeye gerek yok alışkanlık huy vs vs...umarım fayda gorursunz biz faydalarini gorduj

Evet bence de sebep bu ama insanlara göre o ağlamış ben istediğini yapmışım sonuş bu olmuş. İnsanların kafasında sadece istediğini yaptırmak isteyen çocuk ağlar kalıbı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…