Tek çocuk mu ? Benim oğlanın da bu son 1 aydır sinek uçsa ağlama krizine giriyorİyi akşamlar hanımlar, benim derdim de bu. Ve son zamanlarda gerçekten beni yordu, tüketti. 4,5 yaşında bir oğlum var. Çok ama çok mızıldak bir çocuk. İletişiminin büyük bir kısmı ağlama şeklinde. Konuştum, görmezden geldim, anlamaya çalıştım, göz hizasına indim, ayak seviyesinde süründüm vs. Ama yok o bu huyundan vazgeçmiyor. Özellikle başka insanlar varsa dozajı daha da artırıyor. Şimdi diyebilirsiniz ki her ağladığında istediği yapılmış ondan olmuş. Ama bu ağlamalar öyle değil. Birkaç örnek vermek gerekirse; burnu akıyor bir feryat kopuyor aaaahhhhh burnum aktığğğğğ. Bağırma değil baya ağlama bu. Ya da dün parkta bir çocuk scootera bisiklet dedi bu çocuk neden doğrusunu bilmiyor diye ağlıyor, arabada giderken bir şey söylüyor sesten anlamıyoruz neden anlamadınız diye ağlıyor, birisi dışarda gülümsese konuşsa yine aynı tepki. Ama kendisi gidip koca insanlara laf atıyor selam veriyor ondan önce biri iletişime geçerse yandık. Yaratık görmüş gibi. Yani böyle aslında gayet normal söylenebilecek şeyleri yavrusunu kartal kapmış Fatma Girik dramasında aktarıyor bize. Onun dışında çok haşarı, beni yoran bir çocuk değil. Çoğu zaman çok anlayışlı, paylaşmayı çok seven, kendi kendine oyun kuran, yaşıtlarıyla oyun oynamayı seven bir çocuk. Konuşması da gayet iyi hani desem ki kendini ifade edemiyor o da yok. Ben huyu böyle deyip kabullenmeye çalışıyorum çoğu zaman ama mesela bugün senin tutumların yüzünden böyle bu çocuk yorumunu aldım. O zamanlar da acaba diyorum. Kış dönemi kreşe gitti bu arada öğretmenin de şikayeti ağlaması yönündeydi. 4 ay sonra doğum yapıcam bebekten sonra daha da artmasından ve idare edememekten korkuyorum. Akıl verin bu bacınıza ocağınıza düştüm.
Çocukken yaşadığım hastalıklarda ya da düştüğümde vesaire çok ağlıyormuşum abartı tepkiler veriyormuşum. Büyüdüm bu sefer ağır bir hastalıkla imtihan oldum. Rabbim sabrını verdi de güçlü kaldım ama damar yolu açılırken olsun hele sonda takılması kabusum olmuştu öyle ufak şeylerde (kimilerine göre ufak kimilerine göre değildir bir de büyük bir ameliyat geçirmişim ondan rahatsız olmadım ama rahatsız olduğum şeyler bunlardı ) çok moralim bozuluyor. Grip oldum diye moralim bozulmaz yanlış anlaşılmasın ama kimilerine göre basit olan damar yolu açma gibi olaylarda modum düşüyor rahatsız oluyorum. Bu yapı mı bilmiyorum sadece bu kısma yorum yapabilirimBirkaç örnek vermek gerekirse; burnu akıyor bir feryat kopuyor aaaahhhhh burnum aktığğğğğ.
Tek çocuk. Benim oğlan hep böyleydi. Zaten kolikti hiç susmayan ağlayan bir bebekti. Öyle ağlaya ağlaya gittiTek çocuk mu ? Benim oğlanın da bu son 1 aydır sinek uçsa ağlama krizine giriyor
Aslında düşünüyorum ben de biraz oğlum gibi bir çocuktum. İşte onun için yapısı böyle diyorum ama insanlar beni suçluyor.Çocukken yaşadığım hastalıklarda ya da düştüğümde vesaire çok ağlıyormuşum abartı tepkiler veriyormuşum. Büyüdüm bu sefer ağır bir hastalıkla imtihan oldum. Rabbim sabrını verdi de güçlü kaldım ama damar yolu açılırken olsun hele sonda takılması kabusum olmuştu öyle ufak şeylerde (kimilerine göre ufak kimilerine göre değildir bir de büyük bir ameliyat geçirmişim ondan rahatsız olmadım ama rahatsız olduğum şeyler bunlardı ) çok moralim bozuluyor. Grip oldum diye moralim bozulmaz yanlış anlaşılmasın ama kimilerine göre basit olan damar yolu açma gibi olaylarda modum düşüyor rahatsız oluyorum. Bu yapı mı bilmiyorum sadece bu kısma yorum yapabilirim
İnsanlara ben çekiyorum size ne diyin.Aslında düşünüyorum ben de biraz oğlum gibi bir çocuktum. İşte onun için yapısı böyle diyorum ama insanlar beni suçluyor.
Sizi ben anlarım. 6 yaşında, kolik başladı aynen öyle ağlaya ağlaya gitti. Yapı bu değişmiyor. Ama fark ettiyseniz duygusal zekaları yüksek bu tür çocukların. İşte böyle teselli ediyoruz kendimizi.Tek çocuk. Benim oğlan hep böyleydi. Zaten kolikti hiç susmayan ağlayan bir bebekti. Öyle ağlaya ağlaya gitti
Evet ben çekiyorum ama ikinci bebekten sonra işlerin daha da sarpa sarmasından korkuyorum. Bir çözümü varsa ya da gözümden kaçan bir şey iyi anlamda değişmek ve gelişmek isterim.İnsanlara ben çekiyorum size ne diyin.
Vallahi hakkını yemeyeyim çok güzel bir bebekti benim oğlan ama şımarık . evde tek olduğu için dünya etrafında dönsün istiyor , ilgi odağı kendisi değilse vay halimize , öte git diyorum öyle bir ağlıyor ki falakaya yatırdım sanırsın.Tek çocuk. Benim oğlan hep böyleydi. Zaten kolikti hiç susmayan ağlayan bir bebekti. Öyle ağlaya ağlaya gitti
Belki ilacı kardeşidir. Beklemeyi sabrı paylaşmayı öğrenir.Evet ben çekiyorum ama ikinci bebekten sonra işlerin daha da sarpa sarmasından korkuyorum. Bir çözümü varsa ya da gözümden kaçan bir şey iyi anlamda değişmek ve gelişmek isterim.
Ben yapı olarak öyle olduğunu düşünüyorum ama umarım değişir çünkü olaylara fazla tepki vermek insanı çok yoruyorAslında düşünüyorum ben de biraz oğlum gibi bir çocuktum. İşte onun için yapısı böyle diyorum ama insanlar beni suçluyor.
Duygusal zeka mı bilmiyorum ama zeki bir çocuk. Bazen ağlamalarını anlıyorum bile hatta ama o o kadar ağlak ki haklı ağlamaları arada kaynıyor. Mesela elinden hart diye çekip oyuncağını aldılar ay bir feryat. Oyuncağı alan çocuk sessiz sessiz oynarken bütün gözler benimkinin üzerindeSizi ben anlarım. 6 yaşında, kolik başladı aynen öyle ağlaya ağlaya gitti. Yapı bu değişmiyor. Ama fark ettiyseniz duygusal zekaları yüksek bu tür çocukların. İşte böyle teselli ediyoruz kendimizi.
Bence bir oyun terapisine götürün, duygularını konuşarak ifade etmeyi öğrenir, faydası olur okulda da bu sebeple sorun yaşamış kardeş gelince daha da artar kesin, ben kızımla ilgili asamadigim sorun olunca götürüyorum oyun terapisine çok da faydası oluyor ama içimdeki anne diyor ki şuan bir daha aglarsan olur olmadik bir carparim görürsün akshfkglEvet ben çekiyorum ama ikinci bebekten sonra işlerin daha da sarpa sarmasından korkuyorum. Bir çözümü varsa ya da gözümden kaçan bir şey iyi anlamda değişmek ve gelişmek isterim.
Sakin ve başbaşa zamanlarınızda konuşun bu konuyu onunla, ağlamam seni daha zor durumda bırakıyor evet hakkını ara, oyuncağını işte ama düzgün bir sekilde konuşarak diye 3 günde düzelme olmaz tabi ki ama bu konunun üstünde durun, bu konuda kitaplar okuyun, benim kızım da birisi birşey deyince net cevap vermez mizirdanirdi oyun terapisinden sonra insanlara daha net cevaplar vermeye başladıDuygusal zeka mı bilmiyorum ama zeki bir çocuk. Bazen ağlamalarını anlıyorum bile hatta ama o o kadar ağlak ki haklı ağlamaları arada kaynıyor. Mesela elinden hart diye çekip oyuncağını aldılar ay bir feryat. Oyuncağı alan çocuk sessiz sessiz oynarken bütün gözler benimkinin üzerinde
“Bunun doğrudan bir sebebi yok, birçok faktör etkili olabilir. Ben elimden gelenin en iyisini yapıyorum, ama bu konuda destek almayı da düşünüyorum.”
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?