Hep Şikayet hep memnuniyetsizlik

LasTRomaNce_arzu

Kafamda deli sorularrr
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2018
151
213
103
Öncelikle herkese güzel bir gün diliyorum.. Beni tekrar buraya getiren içimi dökme ihtiyacı. Çok uzun olcak gibi bunun içinde kusura bakmayın.Karşılıklı dip dibe binalardan sonra alt kat kiracı çıkınca kv ve kp ısrarlarıyla onların alt katına yerleştik .İlk başlarda istemedim ama hiç dile getirmedim bunu çünkü bilen bilir eşimin 2 kızı var .Ve biz sabahları işe gittiğimiz için geceleri kv de de kalıyorlar.Müstakil bina olunca (kp ait) alt katta olmamız çocukların inip çıkması vs.bende yatıp kalkmaları daha kolay olur diye düşündüm .İstemeyerek de olsa taşındık.

Çok şükür gezmede alış verişde misafir ağırlamada beni asla yalnız bırakmaz kv .Gittiğim her yere gelmek ister.Özellikle alış verişte huzur vermez kendi istediğini bana aldırmaya çalışır aldığım hiçbir kıyafeti beğenmez eleştirir. Bütün bunlar olurken sakinliğimi koruyorum daha doğrusu yoğunluktan münakaşa yapacak takati kendimde bulmuyorum.Ama Salı günü saat 7 de işten geldik eşimle. Çocuklara bakmak için direk yukarı çıktık kv de başladı bu gün temizlik yaptım canım çıktı vs vs.O arada eski bi arkadaşının eşi ile beraber bu akşam oturmaya geleceklerini söyledi.Ne ise yemek yememişler biz eşimle dışarda yemiştik.Kv de yemek yapmış hazırladım çocuklarla beraber yediler.Bulaşıkları yıkadım.Çamaşır varmış onları astım.Küçük kızın ödevi varmış onu yaptırdık eşimle .Ortalığı toparladım.Çayı koydum ikramlıkları hazırladım .saat 10geliyordu.çocukları yatırdık .O ara misafirler geldi onları karşıladım çay servisi yapayım mı dedim kv namaz kılcaz şimdi koyma ben koyarım dedi..Sonra eşimle evimize gittik.Dün akşam da mesaiden 8 de çıktık.Çocuklar aşağı inmeyince yukarı çıktık .Bi gittim ki benimle konuşan yok.Kv de bi tarafa yatmış hastayım diye kp oturuyor.İyi akşamlar dyrm ses yok.Hastamısın diyorum kv ye yarım ağız cevap veriyor vermiyor.Kp hiç konuşmuyor arkasını dönüyor.Büyük kız bile her nedense tripli cevap vermiyor.

Sebepte neymiş ben misafirlere hizmet etmemişim.Misafirleri tanımıyorum. Yaşı başlı insanlar yanlarında oturup konuşacağım bir şey yok üstelik yorgun gelmişim benimde kendi evimin işi var.Yarın işe gidicem dinlenmem gerek bunu düşünmüyorlar da kv misafirlere çay koymuş neymiş o bütün gün temizlik yapmış çok yorgunmuş yorgunluktan çaydanlığı devirmiş flan filan.Ben niye yukarda beklememişim misafir olduğunu bile bile aşağı inmişim.Benim yukarıda mutfakta beklemem gerekiyormuş ki misafirler gece 1 gibi kalkmışlar.Bana da anlatılan bir şey yok eşime anlatıyorlar ben mutfaktan duyuyorum.Eşimde sağolsun beni savunuyor ama kp hiç fırsat vermiyor bağırıp çağırıyor. Eşimde sinirlendi aşağı indik bizde.

Şimdi ben ne yapayım bu insanlara nasıl davranayım bu konuda benim bir suçum var mı?Temizlediği ev kendi evi ki durumu var ayda bir iki kere bir kadın tutup temizliğini yaptırabilir.gelen misafir kendi misafiri.Biz çocuklara gün içinde bakıyoruz yoruluyoruz karınla aşağı inmişsiniz gibisinden birşeyler söylemiş kp eşime.Tamamda bunda benim günahım ne ?O çocuklar benim kanımdan canımdan değil ama kp kv denin kanı canı.Ben benimmiş gibi sahiplendim bakıyorumda siz kendi torununuza bakmaktan mı şikayetçisinz? mecbur değilsiniz tabiki ama peki ben ne yapıyım evdemi oturuyorum gezip tozuyomuyum bende akşamda kadar çalışıyorum. Ayrıca da defalarca bu konuda işten önce konuşuldu çocuklara bakmak zorunda değilsiniz dedik ben bakayım dedim kv bu güne kadar sen mi vardında baktın ben sağ oldukça bakarım sen çalış oğlumun borcu var dedi.E şimdi bu yaptıkları ne oluyor peki?Vel hasıl ben nasıl davranacağımı şaşırdım hep bir şikayet hep bir memnuniyetsizlik. Eşim çok üzülüyor bu duruma benim yanımda duruyor.
İşten çıksam mı diye düşünüyorum geceden beri.İşten çıkıp çocuklara bakayım diyorum.Ama bu seferde küsmek için başka bahaneleri olur.Yada çalışmıyorum diye gece yarlarına kadar oturan misafirlerine hizmet ettirme çabasında olurlar gibime geliyor.Ne yapıcam şaşırdım kaldım.

evet sizin suçunuz var bile bile aynı binaya taşınmak.buradaki konuları da mı hiç takipetmediniz ?

ayrıca o nasıl misafirlik anlayışı gece 10 da gelip 1 de kalkmışlar siz zaten o saatte uyumuşsunuzdur mutemelen her normal insan gibi

Ya şimdi eşiniz duruma çok üzülüyormuş da, üzüleceğine siz işten gelip bin tane işe koşturana kadar o ne yapıyor kısmı asıl önemli olan. Anlattığınızdan sadece kızının ödevine yardım etmiş gibi anlaşılıyor, siz de bu arada sofra kur kaldır, çamaşır as, çay yap, servisleri hazırla, bin parçaya bölünmüşsünüz. Eşinizin ailesi ayrı gaddar elbette, tam gün çalışan bir insandan, eve gelip o kadar iş hallettikten sonra bir de misafire hizmet beklemeleri terbiyesizlik. Yardıma çok ihtiyaçları varsa, oğullarına sizi şikayet edeceklerine, ondan istesinler yardım etmesini. Ailenin kölesi filan mısınız? Bırakın küssünler, konuşsunlar, hiç taviz vermeyin, hatta gerektiğinde sesinizi çıkarın. İnsanlarla anladıkları dilden konuşmak gerekiyor bazen.

Hiç istemedim ama mecbur kaldım taşınmaya.Evet ben 12 de uyumuştum zaten

Evet yukarda bana aşağıda yardım ettiği kadar yardım etmiyor.Bu konuda eşimi eleştiriyorum.Ses çıkarma konusuna gelince Kendi kendimi zor kontrol ediyorum.Ne olursa olsun ipleri koparmıyım diyorum.Çünkü eşimin öyle çok akrabası yok ailesi ile aramız açılmasın yarın çocuğum olur yüz yüze bakıcaz diyorum ama onların beklentileri yakında benim gibi sakin birinide delirticek gibi.

Sizden çok eşinizin çabalaması lazım aradaki dengeyi kurmak için. Kendinizi ortam bozulmasın diye hırpalamayın. Karşı tarafın da böyle bir endişesi olsa, daha makul davranırlardı ama saçmalıyorlar, bu durumda ilişkilerin bozulmaması ya kendinizden sürekli taviz vermenize bağlı ya da eşinizin ailesiyle adamakıllı bir konuşmasına. Çocuklar için gelmiş alt katlarına yerleşmişsiniz zaten, büyük fedakarlık bence. Ne işleri varsa oğullarıyla çözsünler.

İzin vermeyin. Alt üst oturarak büyük hata yapmışsınız.
Çocuklardan o kadar şikayetçiyse kendi evinizde göz kulak olacak bakıcı tutun.
Bunu söylüyorum çünkü siz mesafe koydukça anlattığınız örnekteki gibi çocuklar size karşı etkilendikleri için ters tutumlara girebilirler.

Allah yardımcınız olsun...
Bence daha fazla istemediğiniz şeyler yapmayın işten falan çıkmayın mesela

hazır ortamı kıvamına gelmişken kendinizi geri çekin,çıkmayın bu kadar fazla yukarı Siz de işten gelince evinize geçin, eşiniz çıksın çocukları alsın insanlar her zaman daha fazlasını ister ne yapsanız yaranamazsın

yapıp da kötü olacağınıza yapmayın kötü olun

Çocuklar kaç yaşında peki? Ve neden sadece sizde kalmıyorlar. Bi orda bi burda onlar ve sizde sürekli bir karmaşa halündesiniz. Resti çekip çocuklara bakın ve ordan taşının

Misafir niye öyle geç bir saatte geldi ki onu anlamadım erken bir saatte gelseler sen zaten Çaylarını verirdin . Asla işten ayrılma hizmetçi olursun.

Gerçekten burada acılan milyontane konu var artık bilr isteye kabuk ediliyor sonra ben napayim akıl verin . Taşınmadan önce sorulsa assslaaa derdim de şimdi çekeceksiniz mecbur

Çocuklar kaç yaşında peki? Ve neden sadece sizde kalmıyorlar. Bi orda bi burda onlar ve sizde sürekli bir karmaşa halündesiniz. Resti çekip çocuklara bakın ve ordan taşının
Biri 11 biri 9 yaşında.Okula gidiyorlar öğle yemeğe geliyorlar.Bizde eşimle çok erken işe gidiyoruz.Ve bazen geç geliyoruz.Gün içerisinde ilgilenicek kimse olmadığı için hafta içi kv de de kalıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…