- Konu Sahibi biraslankadini
-
Bazı arkadaşlar konu sahibine de sen neden çalışmıyorsun diye sormuş fakat konu sahibinin derdi o çalışsın hatta daha çok kazansın be yatayım değil. Adamda sorumluluk bilinci yok ve konu sahibinin anlatmak istediği ben dürtmesem adamın çalışmaya niyeti yok. Ev ekonomisini tabiki kadında erkekte sırtlanabilir ama bu adamın çalısmaya yüzü yok ve şikayet etmesi tekrar işi bırakacağı için kadını buna hazırlaması, "ama bak işte ben sana diyordum" demek. Bu tipleri makam odasında bir işe versenizde yine aynı şikayeti eder çünkü dertleri işin ağırlığı değil çalışmamak,tembellik. Konu sahibi sana tavsiyem çocuk falan yapmamalısın çünkü çocukda olsa bu adam degişmeyecek ve senin yükün on katina çıkacak ve geçirdiğin krizlere çocuğunda şahit olacak. Para hiçbirşeydir ama herşeydir.Gerçekten nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Eylül ayında ikinci yılını dolduracak bir evliliğim var. Bu süre içinde eşim 3 defa işten çıkartıldı.
6 aydır yeni bir işyerinde çalışıyor. Eve her gelişi mutsuz. Yorgun, bitkin ve hep şikayetçi.
Her gün en az bir saat ne kadar yorgun olduğunu anlatıyor. Artık sabrım tükendi.
İşten çıkarıldığı süreçlerde maddi zorluk yaşadık. Şuan çalıştığı yerde patronlarına sürekli bir posta koyma hâli var anlattığı kadarıyla.
Kibarca anlattım çalışması gerektiğini olmadı. Kavga ettim sinir krizi geçirdim olmadı. Çalışıyor ama sürekli şikayet ediyor. Bunu dinlemek bana çok yorucu geliyor. Ben de iş hayatı yaşamış bir insanım neyin nasıl olduğunu biliyorum. Bu kadar şikayet bana anormal geliyor.
Ne yapacağımı şaşırdım. Bir önceki konum çocuktu ama artık anladım neden çocuk istemediğini. Çünkü bana kalırsa sorumluluktan korkuyor.
Ben çalışmıyorum ama iş arıyorum. En son işten çıkarıldığında 10 ay işsiz kalmıştı. Evimiz kıra. O dönem benim çıkarıldığım işten aldığımız tazminatla ve ailemin desteğiyle gecindik ve kenarda para var diye rahattı. Herkesin yanında işten şikayet ediyor. İnsanlar bana onun için sorumsuz diyor ve ben arada kalıp üzülüyorum.
Ne yapmalıyım?
O 34 ben 25 yaşındayım ve kendisi tasarımcı.
Kusura bakma eşin essek gibi clisacak yapacak bişey yok ya çalışacak ya aç kalicaksiniz erkekten beklenilen şey sadece çalışması onuda yapamıyorsa ben erkeğim demesin evlenmeden önce dusunucekti calismamayi
Kendi işini kurmak istiyor ama daha önce kurup battığını ve yüklü borçlar ödediğini biliyorum. O yüzden istemiyorum böyle bir şeyi.ne yapmayı istiyor bu hayatta eşiniz? var mıdır bi düşüncesi, hayali, bir amacı?
Çocuğu yaş farkımız yüzünden düşünüyorum. Çünkü şimdi bile her şey için halsiz. Çocuğun her şeyine tek başıma koşmak istemiyorum.Ben size cok hak verdim. Siz ise baslasaniz cok gecmez esiniz isi birakir oyle bir potansiyel var. Ikinizde issizken tazminatiniza ve ailenize guvenmis yine aynisi yapar. Calismayi sevmeyen tembel bir insan kendi isini kursa dahi fazla yurutemez. Cocuk fikrini cok cok ileriye attin. Fazlaca sorumsuz
Çocuğu yaş farkımız yüzünden düşünüyorum. Çünkü şimdi bile her şey için halsiz. Çocuğun her şeyine tek başıma koşmak istemiyorum.
Eklem hastalığı var.
Ama genel olarak söylenmeyi sevmesinden rahatsızım. Hastalığını her şeyde öne sürer. Sürekli işi hastalığı falan konuşuluyor evde. Ben bardağın dolu tarafına bakmasını söyledikçe o tam tersi.
Deneyebilirim bunu. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.bence esinizi bir doktora goturun..belki bir antidepresana baslar ve esinizin is hayatina karsi olan bu olumsuz takintilari azalabilir, hayata daha mutlu bakabilir.
Bunu onunla konuşabilirim. Teşekkür ederim.Sanırım eşiniz büyütülürken sorumluluk bilinci verilmemiş.. Ve başka sorunlarıda var,kırılgan bir karakter.Bünyesi de hassas olabilir ve tüm bunlar birleşince böyle bir hal almıştır.. Bende de var aynısı,ama mecburiyetten yenmek zorunda kalıyorum. Çok sıkıyor beni disiplinli yerler ve fazla iş yükü. Eşini anlayabiliyorum. Onu psikolojik olarak eğitmek gerek.. Bir işi yaparken zevk almalı ve her yapılanı haksızlık olarak görmemeli.. Tüm bunlar için destek alması gerekli. Kendine telkin vermeyi öğretebilirsin ona.. Kaçmak yerine işi başarma ve tamamlama duygusunu aşıla mesela..Emin ol o da kendinden memnun değildir
Yani kadini suçlamış!Konu sahibinin affına sığınarak, cevaplamak isterim;
Adam işe girip çıkıyor, aylarca iş arıyorum diye esasen iş beğenmeyip çalışmıyor, çalıştığında iş yerini, patronu, diğerlerini beğenmiyor, didişiyor vs. Bu şartlar altında çalışmıyor diyemiyorsunuz.
Adam davada, ben sadığım, evimdeyim, karıcığıma çok yük bindi hezeyan geçiriyor yoksa sorunumuz yok, ben şahaneyim karım geceyarılarına kadar çalışır eve gelmez sesim çıkmaz, bana bir aile düzeni bile sağlayamadı ama katlandım ( kızımız doktor), ama boşanacaksak benim maddi durumumda, hayat standartlarımda ağır değişiklik olacak, bakın yine işsizim, karımın maaşı şu kadar, ev karımın ailesinin, ben gitmek zorunda kalacağım, 10 senemi bu aileye verdim, dımdızlak kapının önüne koyuluyorum, adaletinize sığınıyorum diyor.
Dilekçelerindeki cümleler mealen böyle. Ayrıca katkı payı talebi de var, eve o çok iyi bakmış, boyacının parasını o ödemiş, çerçeveleri değiştirtmiş,ev değer kazandıysa onun sayesinde kazanmış vs... Biz açıkçası, boşanma sonrasında bir tazminat (manevi) davası da patlatır diye düşünüyoruz.Eki Görüntüle 2664292 Konu dağilmasın diye uzatmamıştım, o beğenmediği ailenin evinde oturuyor.
Mahkeme dışında, sen kimsin ki benim gibi adamı boşuyorsun, madem benle gelecek düşünmüyorsun, o bilmemneredeki evi verin bana boşanayım diyor. Madem benle gelecek düşünmüyorsun şu demek, ileride ananın-babanın malını mülkünü başkalarıyla yiyeceksin.
Zaten fikstir bu. Baskasinin isinde calismadan kendi isini kurmak ister ama o is yerinde de calismaz isler kendiliginden dönsün, para da gökten yagar diye düşünüyorlar!Kendi işini kurmak istiyor ama daha önce kurup battığını ve yüklü borçlar ödediğini biliyorum. O yüzden istemiyorum böyle bir şeyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?