Hep sorun çıkaran arkadaş

baloon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2014
716
83
73
Balıkesir
Ben en yakın arkadaşım yüzünden delirmek üzereyim.
Kız resmen hayatını triple, şikayetle, mızmızlıkla geçiriyor.
Gerçekten yıllardır çok değer verdiğim, sevdiğim biri. Ya da biriydi mi demeliyim bilmiyorum.
Bir tek benimle arası iyi şu sıralar. Benim dışımda bütün arkadaşlarımızla kavgalı.

Arkadaş ortamında gülüp eğlenirken, biri bir şaka yapıyor. Hemen surat asıyor, hepimizin moralini bozuyor.
Bir de bütün arkadaşlarımızın dedikodusunu bana yapıyor.
En ufak bir olayda "o benim artık dostum değil" deyip milletin arkasından atıp tutuyor. Sonra yüzlerine gülüyor.

Böyle olunca da ben ona güvenemiyorum.
Sürekli ona buna söylendiği için beni de habire mutsuz ediyor.
Görüşmeye mutlu gidip, kızın yanından mutsuz ayrılıyorum .
Tek yakın arkadaşı da ben kaldım. O yüzden sürekli dibimde. Arkadaşlığı bitirmek de çözüm değil. Ne yapacağımı şaşırdım.

Sadece arası seninle iyiyse ona düşündüklerini dışardan nasıl göründüğünü anlat baktın karşı geldi tek başına kalınca düşünüp anlayacaktır diye düşünüyorum bu çok sinir bozuucu bir durum benim bir arkadaşımda buna benzer şeyler yapıyordu ama her tartışmamızda hepimiz yaptığı şeyi yüzüne vuruyoduk artık eskisinden daha iyi en azından farkında

Problemli insanlardan uzak durmakta fayda var!
Basarılar

Kavgalı olduğu bütün arkadaşlarımız zaten yaptığı her şeyi yüzüne vurduğu için küstü.
Hatalarının farkında zaten. Hiç kimseyi kaybetmekten korkmadığnı söylüyor, bu yüzden bu kadar düşüncesiz.

Mesela birine saçma sapan bir şeyden dolayı küsüyor. Haksız olduğu için küstüğü kişi barışmak için bir şey yapmıyor. Sonra bu duruma daha çok kızıyor. Yok öyle dost olmaz olsun, ben de onu arkadaşım sanıyordum falan diye söylenip duruyor.
Ben söylüyorum "hata sen de boş yere küstün" diye. Umrumda değil kimsenin salakça şakalarını çekemem, böyle küs olmak daha iyi diyor.

Kendi için iyi olabilir ama beni de arkadaşlarımdan koparıyor.
Onların yanına gitmeyelim diyor okulda karşılaşınca. Biz her yere beraber giden bir arkadaş grubuyduk. şimdi sadece ikimiz gidelim, diğerlerine haber vermeyelim istiyor.

Ki ayrıca, diğerleri gibi sivri dilli değilim diye benimle arası iyi gibi geliyor. Şaka bile yaparken temkinliyim çünkü alınacak diye.

Son düzenleme:

O zaman kusura bakma canım ama ben olsam böyle biriyle arkadaşlığımı devam ettiremezdim diye düşünüyorum arkadaşın çok bencil biri Sen hangi tarafta olmak istediğine karar ver bence düşüncem sert ve bencilce mi bilmiyorum ama birçok insanla arası iyi olmayan biriyse dışardakilerde sevdiğin insanlarda senin öyle biri olduğunu düşünmeye başlayabilir Ve seni dolduruşa getirmeye çalışıyor farkındaysan düşünüp en iyi kararı vermelisin :44:

Ben de arkadaşlığımı devam ettirme taraftarı değilim ama tamamen yalnız kalıcak, kıyamıyorum da.
Ayrıca bu aralar çok kıskançlık hissediyorum.
Onun sayesinde tanıştırdığı kişilerle şimdi ondan daha yakın olmamdan da rahatsız hissediyorum bunu.
Dostum dediğim, gerçekten sevdiğim biriydi. Şimdi yapmacıkmış gibi geliyor, rahatsız oluyorum yanında.

Yavaş yavaş araya mesafe koymak en iyisi olacak galiba

Bencede koymalısın Şöyle birşey söyleyeyim liseye kadar hiç arkadaşlarımı kıskanma aldığım şeylerin aynısını başkasının almasına kızma vb. gibi huylarım yoktu lisede bazı arkadaşlarım sağolsunlar öyle şeyler yaşattılar ki edinmediğim iğrenç huylar edindim sayelerinde onları atmaya çalışıyorum üzerimden arkadaşın etkisi çooook fazla

Doğru söylüyorsun , şimdilik onun huylarını gördükçe aman ben de onun gibi olmayayım diye normalden de anlayışlı davranıyorum herkese.
Ama zamanla ona benzeyebilirim de
Körle yatan şaşı kalkarmış ne de olsa.

Lise son sınıf dönemimde vardı benimde böyle bir arkadaş başımda inanamazdım. Deli ederdi. Sayesinde derslerim bile düşmüştü onu düşünmekten.
Uzak dur derim. Sen onu alttan aldıkça o seni yönettiğini falan düşünecektir egosunu tatmin edecektir.

bir an acaba konuyu ben mi açtımda unuttum diye düşündüm bu kadar benzerlik olmaz

Şimdilik laflarının etkisi olmadığını farkında. Ama ilerde ne olur bilemiyorum
Yapıcağını yapıyor, sonra niye herkes senle iyi anlaşıyor da benimle küsüyor diye bana alıyor, kıyamıyorum o zaman.
Hayatıyla ilgili her şeyi de bana danışıyor, benim fikrimi almadan adım atmıyor neredeyse. Böyle olunca da uzaklaşmak beni kötü gösterirmiş gibi geliyor. Ama sinir hastası olucam onun yüzünden

cnm arkadaşının hafifte olsa bi psikolojik tedavi alması lazımbence.

Bu kız beni delirteceek. Şimdi de bi laf sokma huyu başladı bana karşı.
Gülümseyerek söylüyor, sanki şaka yapıyor gibi bir de.
Tersliyorum ufak ufak, yüzü düşüyor sonra. Arkadaşlarımda benim yanımda oluyor. Daha da bozuluyor.

bir de benim cümlelerimi kendininmiş gibi söylemiyor mu, deli oluyorum.
Mesela ben umumi tuvalate hiç girmem. Okul olsun, cafe olsun girmem hiç. Hatta başkasının evinde de girmem. söylerim de bunu ona.
Onun hiç takıntısı yoktur, girer nerede olursa olsun.
Geçen gün tuvaletim geldi diye söyleniyordu. Arkadaşım da "e gitsene tuvalete" dedi.
"ay yok ben umumi yerde giremem kii" dedi. şaştım kaldım.
Deli midir nedir.

sende bunu diğer arkadaşlarına söyle. onlarda buna açıklasınlar oda rezil olsun.

Onların yanında da yapıyor ki. bir ben mi dikkat ediyorum anlamadım.
Ben başım, karnım ağrıyınca, daha doğrusu hiçbir hastalık için ilaç kullanmıyorum.
Zaten sürekli ilaç kullanmam gereken bi hastalığım var, o yüzden ilaçlardan tiksiniyorum. Bunu da hep söylerim, başım ağrısa, grip olsam kendi kendine geçmesini beklerim, ilaç içmem.

O da normalde en ufak ağrısında başlar herkese ağrı kesici sormaya. Her hastalığında ilaç yazdırır bir sürü.
Bu ara "ben ilaç kullanmam kolay kolay, kendi geçer nasılsa diye sabrediyorum " demeye başladı.
İki gün önce ilaç istediği insanlara diyor bunu. Anlamıyorlar, ben söylesem ne olacak ki.

Arkadaşlarımızda şikayetçi zaten ondan. Yaşam enerjimi alıyor resmen kız

Çok dertliyim ondan yana Madem böyle benimle yarıştırıyor kendini, madem hiç kimseyi kaybetmekten korkmuyor, niye dibimden ayrılmıyor onu da anlamıyorum. Bunaldım valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…