Hep Yalnız mı Olacağım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ne oldu şimdi “ evlenilen kızların ” zeka ve eğitim seviyesi düşük kızlar olduğuna mı kanaat getirildi. bir süre de kendinizi buna ikna edip devam edersiniz.
Böyle bir şey asla söylenmedi. Erkeklerin bakış açısıyla ilgili düşüncemi dile getirdim. Lütfen alakasız bir konuyu alakasız bir yere çekip laf söylemeyin. Burada insanlar destek almak için yazıyor. Fikrinizi beyan edebilirsiniz ama açıkça incinmiş insanlara karşı biraz daha merhametli, sevgiyle yaklaşılabilir bence.
 
Keşke ağacı yeşermez. Önüne bak.
 

Canim ablacigim sert yorumlar varsa kendine gelmen icin. Bogazici mezunuysan, Bogazicini temsil edeceksin. Bogazici dedigin ulkenin top okullarindan, girmesi zordur, herkes dereceyle girer, ulkenin en akill cocuklari oraya girer, girdikten sonra da hayatlari bakislari degisir.Kampus universitesi gercekten insanin hayatini degistiriyor. Ben de benzer bir okuldan mezunum diyeyim, klupleriyle, sosyalligiyle hayatimin en guzel 4 yilini geciridm ustelik cok da sey kazandim. Neresinden bakarsan bak oyle bir okudlan cikip bu kadar cahilce dusuncelere sahip olamazsin, olmamalisin. Ultra egitimli kadin da Ortacag kafasindaysa, senin kadar olanaklara shaip olmayan kadinlar ne yapsin, insanlar bunu soylemis. Soylemek gerekiyor ki kendine gel, ortada toplumsal bir mesele var kisisel alinma.
 
Sizin kendi görüşünüzden başkaca bir görüşe bile tahammülünüz yok. Benimde sizin niteliklerinizi övücü, erkekleri yerici bir noktadan bakmam gerekiyor. Konuyu okuyunca zeki, kariyerli, eğitmli kadınla evlenilmediği erkeklerin ezildiği için flört bile etmediğine kadar gelinmiş. Bu insanların kendini rahatlatması için tutunacak bir dal. Erkekler hadsiz siz 8/10 birisiniz diyelim erkek 4/10 yine sizi elde edebileceğini düşünür. Kariyerinizle övünür, paranızın hayalini kurar, ailesine x mesleğe sahip kız buldum diyebilmek ister. Kendi çapına asla bakmaz. Benim görüşüm bu. Siz kendinizi pohpohlayarak nereye kadar gitmeyi düşünüyorsunuz bilemem.
 

Rica ederim, dediğim gibi kendinizi kurtarmanıza gerçekten çok sevindim.
Diğer yazılanları da anlayabiliyorum. Genel olarak kadını böylesine aşağılayan düzene ve bu düzeni kabullenen kadınlara yönelik bir öfkenin ifadesi onlar. Benim de bu öfkeyi paylaştığımı belirtmek isterim. Başka bir durumda kuracağım cümleler farklı olurdu.

Ancak sizin durumunuzun tamamen farklı olduğunu düşünüyorum. Çok uzun süreli gaslighting ve manipülasyona maruz kalmışsınız.
Konuya ilişkin dinlediğim bir podcast'te piskolog "gaslighting sonunda kişi 'kendimi tanıyamıyorum' der ya da arkadaşları 'seni tanıyamıyoruz artık' der. Bu cümleleri kuruyorsanız veya duyuyorsanız ilişkinizi yeniden gözden geçirin" demişti. Eski sözlünüz sizin benliğinizi yok etmek için tam da bu yöntemi kullandı işte. Bence herşeyden önce bir nefes alın ve bundan kurtulacak gücü bulduğunuz için kendinizi tebrik edin.
Ayrıca gaslighting ve manipülasyon üzerine biraz okursanız da iyi olabilir. Nasıl bir cendereden çıktığınızı anlamanızı sağlar.

Terapi aldım ama sonuç alamadım demişsiniz. Terapistiniz ile ilgili yorumunuzu hatırlar gibiyim. Öyle bir terapistten sonuç almamanız normal zaten. Hatta öyle bir terapiste rağmen ayrılmışınız, tebrikler
Bence başka bir terapistle yeniden deneyin. Gerçekten işinin ehli, örümcek kafalı olmayan bir trerapistle çalışmanın size iyi geleceğini düşünüyorum. Umarım her şey sizin için çok güzel olur.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…