Her Adımımı Başkasına Haber Verme Dürtüsü

Çocukluğumdada çok fazla eleştirildim hala elestiriliyorum maalesef

Elestitide dedigim yani keske hatalarimdan dolayi olsa sacimi toplama seklimden giydigim kiyafetlerin renklerine cantamdan ayakkabima herkes bende elestirecek birsey buluyor
oyuzden işte bendede vardı hala izleri var. sanki düsüncenin dogrulugundan emin olmaıyorsun.

Merhaba hanimlar farkindayim hergun konu aciyorun ama zaten cevrende anlatacagim kimse olmayinca solugu burada aliyorum
Bu sekikde yorum yapacakların okumadan geçmesi ricamdır

Konuya gelecek olursam ne zamandan beridir böyleyim hatırlamıyorum ama uzun bir süredir attığım her adımda başkalarına hesap vermek zorubdaymisim gibi attığım her adında birilerine haber veriyorum yada obaylatma ihtiyacı hissediyorum

Örnek vermek gerekirse misal bi sure once bi tanidigim araciligiyla bi ise başvurmuştum ses seda yok arayıp sorsam sanki aracı kidiyi mahcup edecekmisim gibi hissediyorum arayacagim her zamsn o kisiyi arayip abi arayayim mi arasam uygun duser mi bilmem ne diye soruyorum

Yada gecen gun bi tanidikla lonusunca ise ihtiyacin varsa bi bakalim dedi bende kisiyi pek tanimiyirum hemen bi arkadasima soyledim

Yada biri benden hoslansa yada girusmek istedigini söylese illa birine soyleme ihtiyaci hissediyorum ama bu soylemede paylasma ddgilde hesap verme icgudusu gibi

Son olarak bugun bekledigim isle ilgilenen kisi is degisikligiyle baska bir yere gidecekmis ve tahminimce artik olmayacak gibi gorunuyor bendd araci kisiye sordum iste arayip hayirli olsun demem ilgilendigi icin tesekkur etmem gerekir mi falan dedim

O kiside bekle ben arayip sorayin isle ilgile falan sonra bakarsin falan dedi ama sanki onay bekleme ic gudusuyle aradim o kisiden haber gelmeden aradim

Tesekkur ettim hayirli olsun dedim falan sonra araci olan tanidiga mesaj attim ben aradim konustum isle ilgilide soyle soyle dedi diye

Mesaji gormus ama cevap vermedi ayip mi oldu keske yapmasaydim niye beklemedim falan diye yedim bitirdim kendimi

Bu arada yasim 29 ve bu ruh hali beni cok yipratiyor psikologa gidiyorum bu durumu anlattim ama bu kinuyla ilgili ilerleyen zamsnlarda konusalim dedi am bu durum gunden gune beni yipratiyor

Kendi basima bir karar alsam kimseye sormadan hareket etsem sanki felaketim olacakmis gibi hissediyorum o gun uykum gelmiyor kendimi yeyip bitiriyorum bu durumu yasayan var mi aranizda var ise bu durumu nasil yendiniz

istedigin kadar konu acabilirsin, kimse sana birsey demez merak etme :) sen ben olmasak kimin derdini okuyacak bu kadar kadin :D

iste bunun adina YALNIZLIK diyoruz ..

hesap vermek gibi degilde sanki birilerinin seninle veya ilgili durumla ilgilenmesini istiyosun gibi.

Elestitide dedigim yani keske hatalarimdan dolayi olsa sacimi toplama seklimden giydigim kiyafetlerin renklerine cantamdan ayakkabima herkes bende elestirecek birsey buluyor
Kurban psikolojısıne gırmeyın, kendı hayatınızı özgürce yasayın, kendınızı rahatlatmak ıcın kısısel gelısım kurdlarına katılmanızı tavsıye ederım. Ben kursu aldım ve hayatım değişti :)

incelemenızı tavsıye ederim, ucretsız tanıtımları da var

Son düzenleyen: Moderatör:

Kurban psikolojısıne gırmeyın, kendı hayatınızı özgürce yasayın, kendınızı rahatlatmak ıcın kısısel gelısım kurslarına katılmanızı tavsıye ederım. Ben kursu aldım ve hayatım değişti :)

incelemenızı tavsıye ederim, ucretsız tanıtımları da var

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hanimlar farkindayim hergun konu aciyorun ama zaten cevrende anlatacagim kimse olmayinca solugu burada aliyorum
Bu sekikde yorum yapacakların okumadan geçmesi ricamdır

Konuya gelecek olursam ne zamandan beridir böyleyim hatırlamıyorum ama uzun bir süredir attığım her adımda başkalarına hesap vermek zorubdaymisim gibi attığım her adında birilerine haber veriyorum yada obaylatma ihtiyacı hissediyorum

Örnek vermek gerekirse misal bi sure once bi tanidigim araciligiyla bi ise başvurmuştum ses seda yok arayıp sorsam sanki aracı kidiyi mahcup edecekmisim gibi hissediyorum arayacagim her zamsn o kisiyi arayip abi arayayim mi arasam uygun duser mi bilmem ne diye soruyorum

Yada gecen gun bi tanidikla lonusunca ise ihtiyacin varsa bi bakalim dedi bende kisiyi pek tanimiyirum hemen bi arkadasima soyledim

Yada biri benden hoslansa yada girusmek istedigini söylese illa birine soyleme ihtiyaci hissediyorum ama bu soylemede paylasma ddgilde hesap verme icgudusu gibi

Son olarak bugun bekledigim isle ilgilenen kisi is degisikligiyle baska bir yere gidecekmis ve tahminimce artik olmayacak gibi gorunuyor bendd araci kisiye sordum iste arayip hayirli olsun demem ilgilendigi icin tesekkur etmem gerekir mi falan dedim

O kiside bekle ben arayip sorayin isle ilgile falan sonra bakarsin falan dedi ama sanki onay bekleme ic gudusuyle aradim o kisiden haber gelmeden aradim

Tesekkur ettim hayirli olsun dedim falan sonra araci olan tanidiga mesaj attim ben aradim konustum isle ilgilide soyle soyle dedi diye

Mesaji gormus ama cevap vermedi ayip mi oldu keske yapmasaydim niye beklemedim falan diye yedim bitirdim kendimi

Bu arada yasim 29 ve bu ruh hali beni cok yipratiyor psikologa gidiyorum bu durumu anlattim ama bu kinuyla ilgili ilerleyen zamsnlarda konusalim dedi am bu durum gunden gune beni yipratiyor

Kendi basima bir karar alsam kimseye sormadan hareket etsem sanki felaketim olacakmis gibi hissediyorum o gun uykum gelmiyor kendimi yeyip bitiriyorum bu durumu yasayan var mi aranizda var ise bu durumu nasil yendiniz

Özgüveniniz düşük. Doğru kararları alabileceğinize inanmıyorsunuz sorun bu. Daha doğrusu durmadan birilerine danışma ihtiyacı duymanızın sebebi bu.

Muhtemelen psikoloğunuz da ilerleyen görüşmelerinizde bahsedecektir, çok yüksek ihtimalli seçeneği ben size söyleyeyim; BAĞIMLI KİŞİLİK.
Onaylanma ihtiyacı hissediyorsunuz, birilerine danışmadan adım atarsanız, kendi kararınızın sonucu olumsuz olursa yoğun bir suçluluk hissine kapılacağınız muhakkak. Çevrenize karşı sürekli sorumluluk, hesap verme, suçluluk hissiniz vardır muhtemelen. Her denileni yapmaya çalışıyorsunuzdur. Kendinizden çok çevrenizi düşünürsünüz. Eşinizden/sevgilinizden ayrılacak olsanız kendinizi düşünmezsiniz, "O bensiz ne yapar" der ayrılamazsınız. Hayır diyememe huyunuz vardır, haklı bile olsanız birin itiraz edince içiniz içinizi yer. Çok büyük hataları bile affedersiniz, tepkinizi koyamazsınız insanlara. Bu tarz şeyler... Tabii bu sadece size yardımcı olmak için tahminen söylenmiş bir seçenek. Sizi tanımıyorum ve sadece yazdığınız tek bir özelliğinizden yola çıkarak size bir seçenekten bahsettim. En doğrusunu sizi takip eden psikoloğunuz söyleyecektir.

Değişime nickini ve avatarini degistirmekle baslamaya ne dersin? Ne o oyle tam bir sıdıka falan? Silkelen biraz. Kendine gel. Acizim diye diye aciz olucaksin.

Back
X