her akşam burdalar bıktım:(

anlam veremediğim bir şey daha var, neden ailesinden izin alıyorsun?
neyse ben daha fazla yazmayacağım
sinirlerim çok bozuluyor. umarım her şey gönlünce olur:34:
hayır canım asla izin almıyorum ben gidiyorum diyorum giderken..bazen onu da deiyorum eimle giyiniyoz çıkarken nereye diyor anca öyle söylüyorum yada eşim söylüyor biz annesigile gidiyoruz diye...sonra hemen eşime ama dayınlar gelcekti yatıya tarzında yalanlar uyduruyor ayıp olur falan diyor..ama kaçkere şahit oldum gelmediklerine..yazık...yarın gidicem bakalım acaba kaynanamda karşı nasıl bir tutum izlesem..kalıcamı ben gittikten sonra ğrense iyi olur..ama babamla gitcem gelip alcak beni..saol canım inşalah

canım bu sözü onlara vermiş olsaydım asla kandırmış gibi falan hissetmezdim çünkü onlarda beni kandırdı...ben bu sözü eşime verdim eşim tamam okadar sene yapamassın anladım dedi bu sene ev alıcaktık olmadı seneye söz dedi..anlaşma onlar değil yani...bu konuda hiç acımam çünkü onlarda bana acımadı..hatta dyorum keşke bu sözü onlara verseydim eşime değil...ozaman çekip gitmesi daha kolay olurdu belki..ama eşim maddi yönden gerçekten çabalıyor..ha bide seneye 4 yıllık üniversitesi bitiyor..birazda ondan seneye istiyor.bilmiyorum

Tamam onları geçtim, kocan verdiği sözü tutmuyor. Ama anladık, durumu yok. Ama anasını babasını çekip kenara bakın biz biraz mahremiyet istiyoruz hergün kızınız geleceğine dört gün onlar gelsin üç gün siz gidin. yada ablası mıdır kardeşi midir bilmiyorum arada laf çarptıramıyormu ki siz ortada hizmet diye dönerken eli kolu bağlı oturuyor. Yada anne kaderiminoyunu tedavi görüyor artık o eskisi gibi iş yapmayacak neden diyemiyor? Çaylar koyulurken kızkardeşine hadi bide senin elinden içelim karıcım bugün yoruldu otursun azıcık dese. Eşyaları eski yerine koyduklarında kaderiminoyunu böyle yapmamıştı niye eski haline döndürdünüz ki o böyle istiyor burası onun evi değil mi dese. Karım annesini özlemiş eee senin kızın gibi şanslı değil uzak ne yapsın falan dese hı? Olmuyor mu? Bunlarıda mı yapamıyor? Yada hala kıyamıyor musun eşine.

Yanlış şeylere kızıyorsun, yanlış kişilere bileniyorsun söyliyim.

Sen hatayı aynı evde yaşamaya karar vermekle yapmışsın.
Başka bir eve taşınmanız mümkün değil mi? Özel hayat diye bir şey söz konusu değil bu şekilde çünkü.
Bu da ilişkinizi, evliliğinizi etkiliyor. Ayrıca bu şekilde yıpranıyorsunuz.

Tamam onları geçtim, kocan verdiği sözü tutmuyor. Ama anladık, durumu yok. Ama anasını babasını çekip kenara bakın biz biraz mahremiyet istiyoruz hergün kızınız geleceğine dört gün onlar gelsin üç gün siz gidin. yada ablası mıdır kardeşi midir bilmiyorum arada laf çarptıramıyormu ki siz ortada hizmet diye dönerken eli kolu bağlı oturuyor. Yada anne kaderiminoyunu tedavi görüyor artık o eskisi gibi iş yapmayacak neden diyemiyor? Çaylar koyulurken kızkardeşine hadi bide senin elinden içelim karıcım bugün yoruldu otursun azıcık dese. Eşyaları eski yerine koyduklarında kaderiminoyunu böyle yapmamıştı niye eski haline döndürdünüz ki o böyle istiyor burası onun evi değil mi dese. Karım annesini özlemiş eee senin kızın gibi şanslı değil uzak ne yapsın falan dese hı? Olmuyor mu? Bunlarıda mı yapamıyor? Yada hala kıyamıyor musun eşine.

Yanlış şeylere kızıyorsun, yanlış kişilere bileniyorsun söyliyim.
çay servisinden nefret etmiştim mutfağa git gel yapmaktan çay taşımaktan ,çay ocağında çaycı gibiyimdim yani :1: töbe estağfirullah ağlancak halime gülüyorum :44: hiç iyi değilim....eşim bu durumdan çok rahatsız oldu ve bilmem bilirmisin yanıcı jel var çaydanlık kutusu diye bişey var jeli yakıyosn çaydanlığı üstüne oturtusyon kutunun ve fokur fokur hiç soğumadan ocaksız kaynıo çay...bundan almış misafir gelince salondaki orta masaya bunu koycaksın ve herkez kalkca kendi doldurcak demişti...ve uygulamaya başladık...tabi herşey bunla bitmiyor...annemlere gitmem konusunda bikere annesine dedi sen hergün kızını görüyosun ya ona ben izin veriyorum sana noluyor,ailesini görmesini ne ben ne sen kimse engelleyemez dedi...ve o olaydan sora ilk defa kalmaya gidicem bakalım nekadar işe yaradı...

Sen hatayı aynı evde yaşamaya karar vermekle yapmışsın.
Başka bir eve taşınmanız mümkün değil mi? Özel hayat diye bir şey söz konusu değil bu şekilde çünkü.
Bu da ilişkinizi, evliliğinizi etkiliyor. Ayrıca bu şekilde yıpranıyorsunuz.
canım kiraya çıkmıyor işte ille ev alacak o da kolay değil..

canım kiraya çıkmıyor işte ille ev alacak o da kolay değil..

Tatlım artık evler kira ödenir gibi alınabiliyor. Karşına al konuş. Bize nasıl anlatıyorsun rahatsız olduğunu o da bilsin.
Senin için bir şeyleri göze alsın. Elinde maaşı, mesleği varsa sorun olmamalı.

ailen birazda kaçarak evlendin diye tepkili olabilir mi?
çünkü zaten sen kaçınca elalem diyeceğini demiştir bide geri dönmeni kaldıramıcak durumdalar heralde

Tatlım artık evler kira ödenir gibi alınabiliyor. Karşına al konuş. Bize nasıl anlatıyorsun rahatsız olduğunu o da bilsin.
Senin için bir şeyleri göze alsın. Elinde maaşı, mesleği varsa sorun olmamalı.
canım kira öder gibi bitek tokiler var bildiğim kadarıyla onunda takistleri 6 ayda bir arttığı için vazgeçtik tokiden..o da bilio canım bilmezmi hatta artık kağle bile almıo beni hergün aynı yakınmalarımdan dolayı..ben buna bağlıyorum..

ailen birazda kaçarak evlendin diye tepkili olabilir mi?
çünkü zaten sen kaçınca elalem diyeceğini demiştir bide geri dönmeni kaldıramıcak durumdalar heralde
canım ben kaçarak evlenmedim ki üstüne üstük davullu zurnalı girdim bu eve kına gecem oldu evimizin önünde yani herşey başta benim beraber dururum baba dememle oldu..şimdi yeri gelio ailem bile yüzüme vuruo bunu dururum dedin biraz sabret diyolar..

çay servisinden nefret etmiştim mutfağa git gel yapmaktan çay taşımaktan ,çay ocağında çaycı gibiyimdim yani :1: töbe estağfirullah ağlancak halime gülüyorum :44: hiç iyi değilim....eşim bu durumdan çok rahatsız oldu ve bilmem bilirmisin yanıcı jel var çaydanlık kutusu diye bişey var jeli yakıyosn çaydanlığı üstüne oturtusyon kutunun ve fokur fokur hiç soğumadan ocaksız kaynıo çay...bundan almış misafir gelince salondaki orta masaya bunu koycaksın ve herkez kalkca kendi doldurcak demişti...ve uygulamaya başladık...tabi herşey bunla bitmiyor...annemlere gitmem konusunda bikere annesine dedi sen hergün kızını görüyosun ya ona ben izin veriyorum sana noluyor,ailesini görmesini ne ben ne sen kimse engelleyemez dedi...ve o olaydan sora ilk defa kalmaya gidicem bakalım nekadar işe yaradı...

Eşinin iyi yönlerini bulmaya programlamışsın kendini. Zaten yapması gereken şeyleri yaptığında "canııım beni düşünüyor" diyorsun. Önemli olan bu durumun süreklilik arzetmesi. Yanıcı jel alan da eşin, sen ağlarken karşına geçip gülen de.

canım ben kaçarak evlenmedim ki üstüne üstük davullu zurnalı girdim bu eve kına gecem oldu evimizin önünde yani herşey başta benim beraber dururum baba dememle oldu..şimdi yeri gelio ailem bile yüzüme vuruo bunu dururum dedin biraz sabret diyolar..

upsss başkasıyla karıştırdım demek ki çok afedersin kuzum

canım kira öder gibi bitek tokiler var bildiğim kadarıyla onunda takistleri 6 ayda bir arttığı için vazgeçtik tokiden..o da bilio canım bilmezmi hatta artık kağle bile almıo beni hergün aynı yakınmalarımdan dolayı..ben buna bağlıyorum..

Kira öder gibi evler bir tek toki için geçerli degil ki nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama bazı büyükşehirlerde aylık kira öder gibi ev satan inşaat şirketleri var yada kredi çekerekte alabilirsin kiraya verecegin parayı krediye ödersin en azından kredi tutarı sabit kalır artmaz illa büyük ev olacak diye birşey yokki 1+1 de olur 2+1 de olur bence yanlış anlama ama eşin ayrı ev istemiyor gibime geliyor bahane üretiyor sanki yanılıyorda olabilirim.:50::50:

Kira öder gibi evler bir tek toki için geçerli degil ki nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama bazı büyükşehirlerde aylık kira öder gibi ev satan inşaat şirketleri var yada kredi çekerekte alabilirsin kiraya verecegin parayı krediye ödersin en azından kredi tutarı sabit kalır artmaz illa büyük ev olacak diye birşey yokki 1+1 de olur 2+1 de olur bence yanlış anlama ama eşin ayrı ev istemiyor gibime geliyor bahane üretiyor sanki yanılıyorda olabilirim.:50::50:
hiç duymadım canım eşime sorayım belki haberi vardır gerçi öle bişe duysa hemen sölüo bana...ama biz büyük ihtimal kredi çekcez..ya kötü evlerede kredi vermiyolar ama yinede var veren ....borçlardan dolayı eşim seneye diyo ..seneye maaşıda artcak okulda bitcek ...

tüm sayfaları okuyamadım, benim bile içim şişti... ev üstüne ev zaten olmaz, bir de 3. bir ev gelmiş... yeme içme hizmette sınır yok, herkesin de işine gelmiş tabi bu... evinizi ayırmadıkça huzurunuz olmaz, bebek düşünür müsünüz, o zaman da kayınvalideniz mi bakar bebeğe... ailenizin yanına gitmenize de eşiniz en sonki tutumunu sürekli sergilerse, ailesi karışamaz.

tatlım okurken bana fenalık geldi:(çok zor bir durum fakat aslında bi o kadar da kolay anneme gidiyorum diyeceksin ve gideceksin.Arana duvar ör demiyeceğim çünkü aynı evdesiniz fakat hep bir mesafe olsun ki senden çekinsinler.Saygı duydurt kendine.Onları mecbur kıl. Biraz da sessiz kalmışsın bunu yapma derim sessiz kaldıkça tepene binerler.Sen çok asletlisin,tartışmacı bir huyun yok fakat artık umursama ve içinden geleni yap en azından ailenle görüşmeye giderken

Önceki konularından hatırlıyorum seni.
Yorum yapma fırsatı bulamamıştım, yazayım dedim şimdi.
Aslında en büyük hata eşinde... Bunun sen de farkındasın bence.
Eşin kararlarında istikrarlı olsa hiç bu tarz sorunlar yaşamazsınız..
Ama sanırım o da evdekilerin ağzına bakıyor.
Bir erkek için en kötü şey!
Yanlış eş seçimi ve beraberinde gelen sorunlar diye düşünüyorum.
Umarım düze çıkarsın arkadaşım.
Allah kolaylık versin.

bütün yorumları okumadım zaten düşüncemin değişeceğini sanmıyorum

ilk önce bende haftanın 2 yada 3 günü annemdeyim hele ki şimdi hamileyim çalışıyorum ve ağır geçiyor hamileliğim
hiç olmadı annemlerde yemek yiyip eve gidiyoruz buna da ne kayınvalidem ne de aynı eve oturmaya gelen abimin eşi karışamaz ( ki öyle bi gelinimiz yok )

hele ki gelmesinler diyemez dedirtmem aynı eve evlenmeyi kabul eden kişinin belki toz pembe hayalleri olabilir ama o hayaller imkansızdır sen o evin hanımı değilsin olamazsın da kimse seneleri verdiği eve gelin geldi diye al bu ev senin sen çekip çevir ben köşe yastığı gibi dururum kızımın gelip gelmemesine bile karış demez bunu düşünmen başlı başına hata

aynı şekilde senin annene gitmene ne kayınvaliden ne de kayınpederin karışamaz nasıl ki onun kızı gelip ailesini görüyorsa senin de en doğal hakkın aileni ziyaret etmek ama bunun sorumlusu da eşin seni korumayı bilmiyor

sana çalış diyoruz eşin iş beğenmiyor tokiye çık diyoruz yok eşim istemiyor eşine ses çıkar diyoruz olmuyor bebek işini ertele böyle aileye bebek yapma diyoruz ama çok istiyorum diyorsun

çocuk için herkes delirir ama şartlar çok önemlidir senin o evde yaşama hakkını elinden alıyorlar sende böyle bi eşe ve aileye ödül gibi al çocuk diyorsun

üzgünüm sen o eşten hala umutlu olabilirsin ama dışarıdan olan birisi ve bütün konularını bilen birisi olarak
bence eşin seni oyalıyor ayrı eve çıkmayı düşünmüyor bi kaç gün seni ayrı eve çıkacaz para biriktirip diyor ama en fazla 5 10 gün sürüyor sonra aynı eş aynı aile

ahh vahh la ömür geçmez evet çok zor durumda olabilirsin ama ağlayıp sızlanmakla bi yere varamazsın
şart koş eşine bi göz dağı ver bakalım baktın düzelmiyor sende yoluna bakarsın yaşın daha küçük o ailenin elinde heba olmaktansa
ailenin evine dön daha iyi

herşey koca demek değil herkesin bi duruşu olmalı bu hayatta seni o evde herkes ayrı bi yönetiyor sen robot değilsin bi bireysin bunun farkına var artık

Eşnizle gezmeye falan çıkmıyormusunuz.Bazı geceler mesela arkadaşlarınıza,yemeğe vs çıkın.Annesi evde nasıl olsa

senin konularını okurken bunalıyorum
boğuluyorum resmen

ilk konularında bu eve dayanamıyorum eşimle mutluyum destekçim diyordun
sonra ailem hep arkamda her zaman yardımcı diyordun
eşim para biriktiriyor diyordun görüyorsun ki borç da bitmiyor para da birikmiyor
bu seneye yalanının hala neresine inanıyorsun
bugün gördün ki kimse kimseye çare değil
şunu anla artık sen bi şeyler yapmazsan kimse yapmayacak
senin de yapmayacağını aynı tas aynı hamam yaşayacağını biliyorum da işte sinirden yazdım

Son düzenleme:
Back
X