- Konu Sahibi cimcimesultan
-
- #24.261
ama oranın da bebişine eminim .ok faydadsı olur ebe hemşire falan geliyo demi ewe dogumdan sonra ızının cok dewlet tesvıklerı vardır kesın bızım gıbı bı ton borca ve saglıksız sartlara bırakmazlar emınım
ona da ewlılık kotu ekk falan dıyınde heveslenmesın :)
gızossssss ben sana kız demedımmm mı :)
Yok kis evde hemsre ebeyi kim kaybetmis ben bulucam dogumdan sonra ertesi gun taburcu bile oluyorsun ve eger dogum yapican hastaneye en gec 14 haftaya kadar kayit yaptirmazsan tahmini dogum tarihi ile doguma bile almiyorlar.. Devletin tek tesvigi asgari ucret kadar cocuk parasi onuda bizim alicamiz malum, anneye veriyorlar parayi ve anne yabanci bu durumda ben hakkimi kaybediyorum iste onunda etrafinda bir yol ariyoruz.. Ayrica dogum izi en az 6 ay en fazla 3 yil bu surecte ikinci cocugu yaparsan otomatik kaybediyorsun isini. Ama yapmazsan ilk 6 ay maasinin %80 sonraki aylar %50 isveren odemek zorunda..
aa ben o sekılde duydum 15 gun bebegı yıkamak emzırme ıcın falan ebe gelıor dıe demekkı yanlıs ulke kalmıs aklımda
burada 8 hafta once 8 hafta sonra dogum ızını ve parayıda dogum ızının bıtınce alıorsun 4 ay para yok
ole 3 yıl falan dıe de bısı yok sonrakı tum ızınler ucretsız ya 2 aylık bebegını bırakacaksın ve ıse baslıcaksın lohusalık bıter bıtmez yada parasız evde cocuguna bakacaksın
Oylesi daha kotu kimsen yoksa benim gibi ufacik emen bebegi kime nereye birakican.. hadi burda 2 -3 yasina gelince krese fln verirsin bi sekilde cozum bulunur ma yazik 2 aylik bebisi birakmak annesiz.. Hadi guvene bilecegin biri olsa annem fln kalsa basinda sorun degil calisirsin bir sekilde ama ben kaynanamada birakamam simdi oda meskul olucak torunuyla..
Sen ne yapmayi planliyorsun ?
ben 4 ay yasal ızın ucretlı 4 ayda ucretsız yaparım bebısı 6 aylık ıken anneme bırakırım dıye dusunuyorum ama ınan sımdıden bırakma anı aklıma geldıkce aglıcak hale gelıyorum mecbur olanlar nasılda bırakıor o el kadar yavrucakları
sen ne kadar calısmıcan canım
Canim bende emin degilim ama 2 sene sanirim evdeyim.. Annem yakin olsa 1 sene sonra donerdim ise, o bakardi. 2 yasindan oncede krese almiyorlar, babkici tutsan hem nasil guvenicen hem butcemizi asar .. Ben iki sene evde duruyim diyorun nasilsa maasin yarisi gelicek.. Sonra donerim ise 270 gun daha calisitiktan sonra 2. dogum iznine cikabiliyorsun.. Allah nasip ederse o zamanda ikinci bebis icin bir 2-3 yil izin yaparim ..
bır bırıncıye bakalımda ıkıncısı kısmet artık canım :)
rabbım yardım etsın keske bızdede yarım maas olsa bende calısmazdım valla aslında esıme kalsa gecınırız dıyor ama bızım kredı borcu var malum ev ıcın daha 4 bucuk sene tek basına ev kredı cocuk derken zor olur esıme bakalım hayırlısı
kızım geliyooooooooooooooooooooooooooooooo
ayyy maşallah canıım hayırlı olsun..Rabbim sağlıkla gelmeyi nasip etsin. minik pirensesimizz
ne zaman öğrendin peki sen ? ayy acaba bende ikili teste gittiğim zaman öğrenebilirmiyim ki :44:
Haklisin canim borc varken zor olur bizd kredi cekmeyi planliyoruz ama bir ev parasi degil tadilat icin sadece. Cocuk parasida alabilseydik o zaman tam maas aliyormusum gibi olucak rahat ederdik bizde ama bunada sukur.. Annen el degil sonucta hele durum benim burdaki gibi hic degil, Allah bir kolyligini verir sizede ins hemencik odersiniz..
kızım geliyooooooooooooooooooooooooooooooo
Kizlar valla bu ulkeden de insanlarindan da nefret ediyorum. Sabah kozalakla surati bir karis yabancilar polisine gitik anneme davetiye cikarmaya ben yabanci oldugum icin 30 gunden fazla davet edemiyorum o yuzden onun davet etmesi lazim neyse sabahin 6.30 ordaydik siraya girmek icin 8 de ofis acildi onumuzde 1 kisi vardi girdik iceri, alt tarafi 2 -3 ay dogum yapicam annem yanimda olsun istiyorum ne deseler begenirsiniz evraklar iyi hos tamam banka hesap dokumune geldi sira 60 000 euro istiyorlar 90 gun icin ki 90 gun kisa doneme giriyor ustu uzun donem oluyor fiyat dahada artiyor. Zaten bende para basiyorum evde, seyahat masrafi bebek masrafi kimsenin umrunda degil sanki doguma cagirmiyoruz. Resmen hayvan muamelesi..
Nefret ediyorum nefret burdan disarsi 10 drece kapali yagmurlu kasvetli bir hava ev desen Alah`lik temizlik yapmak bile icimden gelmiyor..
offffff offffffffffffff
ne amacla geldigine bagli mesela turist olarak geliyorsa kac gun kalicaksan ulkede o tarihleri kapsayan ucak bileti ve otel rezervasyonlarini ve yine bu seyahat sureni kapsicak miktarda bankada cash gostermen lazim, ben annemi davet ettigim icin bu nakiti benim gostermem gerekiyor + konaklamasi saglik sigortasi fln bunlari garanti etmem lazim.. Bunun yaninda bazen ek garanti olarak ustunde ne varsa tapu fln gostermeni istiyorlar, offff offf evlenirken neler cektim bir bilsen..
selam kızlar
hülya bel ağrıların yumurtlama belirtisidir inşallah.Gizem kızın hayırlısı ile şansıyla beraber gelsin inşallah.Burcu bütün sorunlar bir bir hızlı şekilde çözülür ve annen yanına gelebilir inşallah.
Ekinci okuduğumda aaaaaa demişim tebrikler Allah tamamına erdirsin.Neler yaptın değişik taktikler tavsiyeler var mı nasıl hamile kaldıgınla ilgili.Tekrar tebrikler:)
bu sabah öğrendim canımcımmm kalçam tutuldu ondan gitmiştim kalsiyum yazsın diye bakalımmı dedim gel bakalım dedi öyle %80 kız ama 16.hafta civarında daha net belli olur dedi.
ikili testte sanırım öğrenemessin 2 hafta önceydi benim öğrenemedim :) 14-15.haftalarda öğrenirsin tatlımmmm
hadi gene iyisiniz ohh gelinleride buldunuz bide okuyacağı üniversiteyi belirledinizmi tamamdııırrr :))
esranınkkide bi kesinleşeydi kız olduğu:)))
ne güzellRabbim bizlere de sağlıkla sıhhatle nasip etsin herşeyi
bende 1 ay daha beklerim. sağlıklı olsun da geç öğrensekte olur napalım :) bebeğim arada benimde kalça kısmımdan ağrı vuruyo özellikle yürürken. kalsiyum eksikliğinden mi oluyo yani. başka sıkıntılı bir durum yoktur demi.
hadi gene iyisiniz ohh gelinleride buldunuz bide okuyacağı üniversiteyi belirledinizmi tamamdııırrr :))
esranınkkide bi kesinleşeydi kız olduğu:)))
bugün bebeğimin kalp atışlarını gördük çok güzel bir duyguymuş... Allah isteyenlere başta hsst olmak üzere adı aklıma gelmeyen herkes en kısa zamanda bu güzel duyguyu yaşatır inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?