- Konu Sahibi cimcimesultan
-
- #24.941
canimm cok gecmis olsun hayirlisiyla hersey yoluna girecek stres yapma uzme kendini biliyoruz ki stres iyi olacak seyleri bile olumsuz etkiliyor dua et bizlerde edelim birbirimize.. duzelir canim bebisinde uzulur sonra uzme tatli canini Allah bilir herseyin hayirlisini
sabah pasaporta giderken dolmuşta bi erkek çocuğu vardı daha 1 yaşında felan heralde eşim öyle bi bakıyoduki çocuğa içim acıdı çok üzüldüm((
canım eger ıkı doktorda aynı seyı soyledı ıse kendını paralamanın anlamı yok artık esınde sende zorlu surec ıcın hazır oldugunuzda bence cok gecıkmeden gereklı calısamlara baslayın emınım cok yorucu bır surec bız buradayız ve her ıcın sıkıldıgında elımızden gelen tum destegımızı paylasacagız emın olabılırsın
rabbım yardımcınız olsun kısa zamanda gobusun kucagın dolsun ıns
canım ilaçlarını kullan önce tedavini ol gerisi allahın hikmeti kimlerim bebeği oluyo seninmi olmayacak. dilersen başka doktorada görün.
bi kere denk geldiyse ikincisindede denk gelir merak etme ama önce tedavini ol bak ben 4 aydır tedavi görüyorum ilaç içmekten içim dışıma çıktı ama sonunda çalışma izni aldım. inşallah sen benim kadar beklemeden hemen düzelirsin
geliboluya bikaç sefer gittim pek karşıya geçmiyorum deniz tutuyo
canım yaa nolur dayanıklı durmaya çalışın yazık anneciğine yaaa nekadar çok üzülmüş akşama kadar kendini biraz toparlmaya çalışsanda akşam annenin yanına gitsen hem oda senin iyi olduğunu görse iyi olmazmı ikiniz içinde şimdi hem kendin hem eşin hem bebeğin hem annen ve de seni seven üzüntünle çok üzülen bizler için kendine çok iyi bakıp mutlu olmalısın
canım bak tedviye git biran önce başla ama öncelikle kilo ver sakın yanlış anlama söylediğimi ama kilo sağlıklı insanlarda bile çok zararlıki bizler pkoluyuz kendi başımıza hamile kalabilme yetimiz yok malesef benim gittiğim doktor tüp bebek hakkında şunu söylemişti belki bu söz seninde tüp beebğe bakış açının değişmesine yardımcı olur tüp beebği son çare tek çözüm olarak görmeyin hemen tüp bebeğe atlamayın ama tüp bebek deyincede kendinizi paralamayın tüp ebebği kendi kendine çocuğum olmazsa çozuk sahibi olmama yardımcı olabilecek bi yol bi şans diye düşünün demişti sende o açıdan bak ama öncelikle kilo ve tedavilerin üzme sıkma canını neler atlattık burda bizler hepimiz ayrı ayrı imtihanlardan geçiyoruz inş buda geçicek ve bizlerde beebklerimizi kucağımıza alcaz
sabah pasaporta giderken dolmuşta bi erkek çocuğu vardı daha 1 yaşında felan heralde eşim öyle bi bakıyoduki çocuğa içim acıdı çok üzüldüm((
canım yaa nolur dayanıklı durmaya çalışın yazık anneciğine yaaa nekadar çok üzülmüş akşama kadar kendini biraz toparlmaya çalışsanda akşam annenin yanına gitsen hem oda senin iyi olduğunu görse iyi olmazmı ikiniz içinde şimdi hem kendin hem eşin hem bebeğin hem annen ve de seni seven üzüntünle çok üzülen bizler için kendine çok iyi bakıp mutlu olmalısın
sagol canım Allah razı olsun hepınızden dualarınızdan eksık etmeyıp moral verdıgınız ıcın
ıns hersey duzelıcek su anda daha ıyıyım ve ınanıyorum koca 5 hafta demı neler olmaz kı hem bu surecte belkıde hersey bırden duzelıcek
rabbım kocacıgına ve sana da nasıp etsın o pasadan ınsallah butun evı dagıtan pesınde anacıgını kosturan bı afacanın olsun emı
teşekkür ederim arkadaşlar hepinize. ben artık pek fazla girmem buraya çünkü daha çok üzülüyorum burda araştı bak kendi kendime kuruyorum.
eşimle akşam konuşucam ve ona göre yol izlicez artık.
biliyorum cok zor ve sıkıntılı bir dönem beni bekliyor.
iyi ki varsınız girer yazarım ben size face te ekli olanlarla ordan konuşuruz.
benim eltimin oğlu var 2 yaşına gircek eşimde ona deli oluyor. 2 gün görmese özledim diyor. Hep dua ediyorum rabbim onun gibi bir evlat ve banada eşimede diye.
inşallah birgün bizimde olucak Hülya cım.
yanımda hıc bellı etmedı oysa hatta benı bebek magazalarına goturdu suda cok guzel olur torunuma buda cok guzel olur dıye bır suru sey gosterdı falan sonra ben yoruldum dıye bındırdı yolladı daha onun otobusu gelmemıstı falan. Aradım ıyıyım geldı otobusum bndım falan dedı ama bıde eve varınca konustuk bısı dememıstı
bellı kı takmıs oda kafasına da caktırmamıs sıcak yorgunluk ıyıce vurdu sonra demekkı
ıns onunda sonucları ıyı cıkar yarın holterı cıkarcaklarmıs
aksam bole gıtmek ıstemıorum su an yuzume bakan ne oldu dıyor gozlerım butun gece aglamaktan ve uykusuzluktan kan canagı yuzum gozum sıs dayak yemıs gıbıyım sacım basım da ole daha kotu olur solemedım ona zaten ruya gordum bole oldu falan dıye
haklısın kesınlıkle hepınızınde dedıgı gıbı yavrucagım ıcın annem esım ve sızler ıcınde hersyın ıı olacagına ınanmak ve sabretmek zorundayım. Tesekkur ederım canım
canım çok geçmiş olsun inşaalah 26. hafta gittiğinde bir sorun olmaz sadece lafta kalır allahım bol bol şifa versin canımmmmKızlar çok kötüyüm
dün bebişimizi görmeye gittik baktı doktorumuz sonra 2. düzey detaylı ultrason cekılelım dedık once gıttık cekıldık bebıs masallah cok ıı herseyıne baktı doktor uzun uzun bı sorunumuz yok ınsallah hersey yolunda bebıs ıle ılgılı sonra ultrasondan cıktık resımlerı verdı masallah ogluma bal dudaklm bıde poz verdı annecıgıne 4 boyutlu onuda aldık koca dudaklı oglum fındık da hafıf kalkık burnu var :)
sonra doktor ama bı sorunumuz var dedı hamılelıkte gelısen rahım damarların gelısmemıs dedı ben hıc kotu dıye dusunmedıgım ıcın resımle oyalanıyorum bı yandanda eee ee dıe dınlıyorum en fazla normal dogum yapamazsın gbıı algıladım durumu cunku o an buda cok cok kotu bı durum degıl sonucta dıye
doktor tansıyonun takıp edılmelı bebek 26 haftadan sonra her hafta takıp edılmelı dıyınce dank ettı bende
meger bu damar bebege gıden kan ıle ılgılı bırseymıs ve yeterınce gelısmedıgı ıcın bebege yeterlı dolasım olmazmıs bu da gelısım gerılıgı yanı normalde 26 hafta dıye gıttıgımde hala 24 hafta olabılırmıs vs bu durum su anda son umudumuz 26 haftalık olana kadar damarın gelısmesını bekleyecegız eger 26 haftaya kadar bi anda gelısırse sorun yok ama gelısmezse bıze sıkı takıp baslıcak ve buyuk olasılıkla erken dogum ıle alınacak bebek
bırde annede kalıcı hastalık bırakabılırmıs bı durum hıpertansıyon seker gıbı hastalıklar doktor bunlarıda takıp edıcez yukselıerse hemen mudahale etmek zorunda kalabılırız dedı
bırde agrılarım var dıe ıdrar tahlılı ıstemıstım ondada ne arasanız cıktı yok efendım bakterı enfeksıyon kum dokuyormusum bı yandan agrılarım meger oglumun sucu degılmıs kum dokmektenmıs antıbıyotık verdı bobreklerın bu surede zarar gormesın dedı
aksam eve gıttık zaten canım sıkkın 1 de yattım 1 bucukta kabus gorerek uyandım 4 e kadar agla aggla sonra uyudum zaten 1 dede bakterı ıcın doktor fıtıl vermıstı bır kasıntı ıcten ıce mudahale de edemıorum ıcerde bı ara kasıntıdan krıze gırdım berbat bı gece gecırdım sımdı ısteyım ve bugun bır an oncebıtmelı
canım benim görümcemde 95 kilo ile hamile kaldı hatta ilk çocuğuna 5 yıl tedavi gördü bir şey olmadı. tedaviyi bıraktı hamile kaldı şimdi 4 yıl geçti ikinci çocuğu istediler ve hamile kaldı tedavi görmeden hatta onun eşinde sperm sayısı da çok azdı. yani allahım ol derse oluyorrbende pko var zaten.
adetlerim düzensiz yumurtlamam düzensiz.
aynı değiliz yani.
ama sen dr git en yakın zamanda.
canım çok geçmiş olsun inşaalah 26. hafta gittiğinde bir sorun olmaz sadece lafta kalır allahım bol bol şifa versin canımmmm
tabiki koskoca 5 haftada neler değişir neler inş herşey yoluna gircek üzme kendini
ayy benim için yaptığın duayada caanı gönülden kocaman bi aaamiiin diyorum rabbim isteyen herkese versin inş göbüşünde olanlarada hayırlısıyla kavuşmak kokusunu içine çekebilmek nasip etsin
anneler yaa canım benim benim annem gibi nasılda içine atıp hiç belli etmemiş ama biz yapsak nekadar ustalıkla saklasakta sıkıntımızı hemen anlarlar inş anneciğinde iyileşir canım benim
canım çok geçmiş olsun inşaalah 26. hafta gittiğinde bir sorun olmaz sadece lafta kalır allahım bol bol şifa versin canımmmm
kızlar tabloma bakın tablomda "v" çıkmış acaba ne anlama gelirki bebiş varmı demek acaba:)))))
442474 Ovulation charts on FertilityFriend.com
akıllım o eve taşınırken aklın nerlerdeydi?sevmekmi iğreniyorum canım evin içi idare eder ama giriş kat ve rutubet hat safhada bu evde ne insan yaşar uzun süre ne bebek hasta ederiz olcak çocuğuda zaten.bıktımmmmmmmmmmmmmmmm bu iğrenç yerden insanları bile bi garip bu sokağın
canım ya yüzünü gören cennetlik.nerelerdesin?sağolasın canım bende yokluğum farkedilmemiş bile dedim kendi kendime
hoşbuldum. güzel haberlerle döndüm çok şükür. % 80 lik bir başarı var tedavimde. rahim tertemiz yara %90 düzeldi. sadece yara etrafında çok az iltihap kalmış onun içinde tekrar fitil ve antibiyotik verdi doktor. ama sen çalışmalara başlayabilirsin verdiğim ilaçların gebeliğe sakıncası yok hemen çalışmaya başla yoksa kafayı yiceksin dedi doktor
cuma günü ilaçlar bitiyo p.tesi yumurtlama günüm çok şükür tam zamanında ilaçlar bitmiş olacak
belki bu ay bende....
canım çoookk geçmiş olsun bitanem.Kızlar çok kötüyüm
dün bebişimizi görmeye gittik baktı doktorumuz sonra 2. düzey detaylı ultrason cekılelım dedık once gıttık cekıldık bebıs masallah cok ıı herseyıne baktı doktor uzun uzun bı sorunumuz yok ınsallah hersey yolunda bebıs ıle ılgılı sonra ultrasondan cıktık resımlerı verdı masallah ogluma bal dudaklm bıde poz verdı annecıgıne 4 boyutlu onuda aldık koca dudaklı oglum fındık da hafıf kalkık burnu var :)
sonra doktor ama bı sorunumuz var dedı hamılelıkte gelısen rahım damarların gelısmemıs dedı ben hıc kotu dıye dusunmedıgım ıcın resımle oyalanıyorum bı yandanda eee ee dıe dınlıyorum en fazla normal dogum yapamazsın gbıı algıladım durumu cunku o an buda cok cok kotu bı durum degıl sonucta dıye
doktor tansıyonun takıp edılmelı bebek 26 haftadan sonra her hafta takıp edılmelı dıyınce dank ettı bende
meger bu damar bebege gıden kan ıle ılgılı bırseymıs ve yeterınce gelısmedıgı ıcın bebege yeterlı dolasım olmazmıs bu da gelısım gerılıgı yanı normalde 26 hafta dıye gıttıgımde hala 24 hafta olabılırmıs vs bu durum su anda son umudumuz 26 haftalık olana kadar damarın gelısmesını bekleyecegız eger 26 haftaya kadar bi anda gelısırse sorun yok ama gelısmezse bıze sıkı takıp baslıcak ve buyuk olasılıkla erken dogum ıle alınacak bebek
bırde annede kalıcı hastalık bırakabılırmıs bı durum hıpertansıyon seker gıbı hastalıklar doktor bunlarıda takıp edıcez yukselıerse hemen mudahale etmek zorunda kalabılırız dedı
bırde agrılarım var dıe ıdrar tahlılı ıstemıstım ondada ne arasanız cıktı yok efendım bakterı enfeksıyon kum dokuyormusum bı yandan agrılarım meger oglumun sucu degılmıs kum dokmektenmıs antıbıyotık verdı bobreklerın bu surede zarar gormesın dedı
aksam eve gıttık zaten canım sıkkın 1 de yattım 1 bucukta kabus gorerek uyandım 4 e kadar agla aggla sonra uyudum zaten 1 dede bakterı ıcın doktor fıtıl vermıstı bır kasıntı ıcten ıce mudahale de edemıorum ıcerde bı ara kasıntıdan krıze gırdım berbat bı gece gecırdım sımdı ısteyım ve bugun bır an oncebıtmelı
benden çok yaşayacaksın ,hade gene iyisinsadece biz değil bekleyen herkes olsun inşallah.
sen-ben-hsst-ebda-merve-adını sayamadığım diğer tüm kızlar inşallah bayrama hepimiz hamile gireriz :)
hastaneden geldim
bağıra çağıra ağladım arabada.
iltihap varmış kasıklarımdaki ağrı ondanmış.
ilaç verdi.fiitl merhem verdi. kullancakmıyım bilmiyorum.
rahimde problem yok.
yumurtalıklar polikistik yapıda.
sen bi kere hamile kalmışsın denk gelmiş ama bidaha nezamn hamile kalırsın bilmiyorum.
kendiliğinden hamile kalman cok zor.
bence vakit kaybetmeden tedaviye başlayın. zaman geciyor sonuçta 1 yıl olmuş.
yumurtlaman düzensiz adetin düzensiz bunların yoluna sokulması lazım dedi.
kilo vermen lazım dedi.
fitil merhem verdi,kullanacak mıyım diyorsun?kan testi yapmadı.
ben dedim zaten acıkca ne varsa söyleyin ben herşeye hazırım dedim ama dilim konuşmuş içim hiçbirşeye hazır değilmiş.
benim kendi dr söylemişti o yüzden bırakmıştım ona gitmeyi. o klomen falan herşeyi denemişti ama ne yumurta olutu doğru düzgün oluşanlarda gelimedi. adet olmadım falan filan.. en sonunda izmir e tüp bebek merkezine yolladı beni. ama ben gitmedim çünkü o onu söylediyinde ben kahrımdan öldüm. ve aynı şeyleri yine yaşıyorum.
idrar yolları iltihabı,sistit,enfeksiyon hatta kötü kokulu akıntılar hamileliğe engel.öncelikle geçmiş olsun cnım.rahatsızlığını tam anlayamadım ama benimde idrar yollarımda yanma var ara ara oluyo idrarımda cok kötü bi yanma oluyo sanki alt tarafımı bıçakla kesiyolar o kadar kötü.demek istediğim ben yeni evliyim çocuğum yok acaba bu rahatsızlıklar cocuk olmasına engel mi?yani rahatsızlıklarımız aynı mı
evet canım yaa.Kızlaarr sizler nasılsınız acebaa :) Güzel haberler gelicek mi yakın zamandaaa :)))
Ayy bana sanki güzel haberler gelecek gibi geliyyy hadi inşallah..
ben artık gün içinde giremiyorum buraya. Patronum yerime yeni bir eleman aldı. artık o bakıcak muhasebeye bende ona işleri öğretiyorum. beni bugün canımdan bezdirdi ama. Sababh beri başım çatlıyo ağrıdan Nasıl olacak böle bilmiyorum.
Ebda-Hülyaa kozalaklar bizden de çok hevesli ve istekli oluyolar aslında bebek konusunda. bizlere pek göstermeseler de bu ortada.. Rabbim onların yüzüne baksın tez vakitte evlatlarınızı göndersin sizlere.
evet canım yaa.
hiç çaktırmıyordu ama nasıl da istiyormuş meğer.
Allah Allah nası negatif çıkar ya,ben çok inanmıştım,o kadar mikmik yaptık diyor.
bu arada o da alıştı ,mikmik diyor.
geçen de spoş dedi.içimden kıs kıs güldüm,iyice bizden oldu kozalak.
topiğe girse yabancılık çekmeyecek
saol canım,inşş en kısa zamanda kavuşuruz bebişlerimize.benim herifimde öle diyodu bu ay çok çalışmıştık neden olmadıki diyodu. işte ozaman kendi içindeki üzüntüden çok ona üzülüyosun. sonra ama dualarımı değiştirdim. Eşimin yüzüne bak Rabbim evladımızı bize gönder dedim. çünkü o benden de hevesliydi. İnşallah sizinde bebeğiniz gelicek Rabbim kozalağının yüzüne baksın inşallah..
ayy oda bizim kullandığımız kelimeleri mi kullanıyo. hahah bi erkek ağzından duymak ne garip ne komik yaa. valla girse yabancılık çekmez bizde anlamayız zaten enee K.K.'da erkek varmış bidene demeyiz
dün sinemalar hülyadandı.
çoookkk teşekkür ederim canım.
bu arada eşime test negatif dedim.
hayallere dalmasın diye.
onun 1 ay sonra çok önemli bir sınavı var.
illa soruyor:sınavda stres yapmayayım diye mi söylemiyorsun,yalan söyleme.
hadi lütfen doğru sölee.daha sınava daha var.sınava bikaç gün kala söyleme sadece diyor.
beni sinirden gülme tuttu.bak biliyordum,gülüyorsun diyor.fesupanallahhh!!!
kuzum yaa demek ki çok heves etmiş.
Kızlaarr sizler nasılsınız acebaa :) Güzel haberler gelicek mi yakın zamandaaa :)))
Ayy bana sanki güzel haberler gelecek gibi geliyyy hadi inşallah..
ben artık gün içinde giremiyorum buraya. Patronum yerime yeni bir eleman aldı. artık o bakıcak muhasebeye bende ona işleri öğretiyorum. beni bugün canımdan bezdirdi ama. Sababh beri başım çatlıyo ağrıdan Nasıl olacak böle bilmiyorum.
Ebda-Hülyaa kozalaklar bizden de çok hevesli ve istekli oluyolar aslında bebek konusunda. bizlere pek göstermeseler de bu ortada.. Rabbim onların yüzüne baksın tez vakitte evlatlarınızı göndersin sizlere.
akıllım o eve taşınırken aklın nerlerdeydi?
du ben söyleyeyim : aklın fikrin mikmikteydi.kutuların arasında fantazi yapıyordun
neyse canım sevmiyorsan bi an evvel kurtul.
zaten şimdi bebişin de var.kozalağın size kıyamasssss
canım ya yüzünü gören cennetlik.nerelerdesin?
sahalara dönüşünü bekliyoruz.
inşşş bu ay hamiş olursun da kurtuluruzzz
canım çoookk geçmiş olsun bitanem.
ama kendini fazla üzme,yoksa paşamda etkileniyor biliyorsun.
Aslında rahim içi damar gelişememesini azlık,kısıtlılık gibi kelimelerle tanımlasak daha iyi olur.bebişin kilo ve fizik olarak noormalden daha az büyümesi ve gelişmesi,zeka olarak geri olması ise kesinlikle söz konusu değil.
bol su ve sıvı tüketmeyi ihmal etmeyesin.
dengeli beslenmen lazım tatlım.
sigara kesinlikle yok.
stres yaratacak olaylardan uzak duruyoruz.senin yaptığın gibi saatlerce ağlayıp helak olmuyoruz
düzenli olarak hafif egzersiz yapmak yararlı olabilir.
düzenli uyku uyaman ve dinlenmen çok önemli bu süreçte canım.
bu arada seninki gibi doğan bebişler genelde doğduktan birkaç ay sonra akranlarını yakalıyorlar.
kıtlıktan çıkmış gibi yemek yeme hali görülüyor bu bebişlerde
bu sebeple her şeyin iyi olacağını düşün.
en fazla erken gelir paşamız,erkenden kavuşursun annesi,öper koklarsın işte
benden çok yaşayacaksın ,hade gene iyisin
bugün mutfakta yemek yaparken inş bayrama hamiş gireriz diye geçirmiştim içimden.
fitil merhem verdi,kullanacak mıyım diyorsun?
doktor,tıp düşmanı mısın arkadaşım?
kullanacaksın elbette.yoksa nası iyileşeceksin?
enfeksiyonla,iltihapla hamile kalmak mümkün değil.
doktor sana ne güzel yol göstermiş.
boşuna beklemenin ne anlamı var.
zaten pkoluymuşsun.bu yumurtlama yok demek.
eee yumurta yoksa bebek de yok.
sen klomen kullandım yumurta olgunlaşmadı demişsin.
klomenle olgunlaşmayan yumurtalar için iğne tedavisine geçilir.
demek ki klomen yeterli gelmiyor sana.gonal f,menogan,puregon,merional vb.uyarıcı bir iğne tedavisine geçmen lazım.
hemen öle klomenle olmuyor zaten deyip pes edeceksen işin zor.
gerçekçi ol biraz,ayakların sağlam bassın.
insan olanın başına her şey gelebilir.
bir sürü pkolu var,ben de dahil.her ay kıçımızı yırtıyoruz yumurta oluşsun diye.
ayrıca son çare olarak da tüp bebek olacağını biliyoruz.
bu dünyanın sonu değil;aksine yeni başlangıçların habercisi
idrar yolları iltihabı,sistit,enfeksiyon hatta kötü kokulu akıntılar hamileliğe engel.
hamişliği boş ver,niye doktora görünmeyip acı çekiyorsun anlamadım.
bu rahatsızlıklar antibiyotik tedavisi olmadan asla geçmez.
hatta antibiyotikle geçerse dua et.nüks etmesi veya mantara çevirmesi olasıdır.
evet canım yaa.
hiç çaktırmıyordu ama nasıl da istiyormuş meğer.
Allah Allah nası negatif çıkar ya,ben çok inanmıştım,o kadar mikmik yaptık diyor.
bu arada o da alıştı ,mikmik diyor.
geçen de spoş dedi.içimden kıs kıs güldüm,iyice bizden oldu kozalak.
topiğe girse yabancılık çekmeyecek
saol canım,inşş en kısa zamanda kavuşuruz bebişlerimize.
kozalak öle bi adapte olmuş farkında değil.
doktora gidiyorum : yımırtan çatlamış mı diyor.eskiden hiç anlamazdı yumurtadan falan.
hıı çatlamış iki taneymiş diyorum.
iyi öyleyse akşama mikmik var diyor,iki yumurta ikiz olur,çok çalışmamız lazım diyor.
geçen de test negatif çıktı dedim ya,bu sefer 2 bira içip mikmik yapıcam, spoşlar ayıkken yolu bulamıyorlar,belki kafayı bulurlarsa rotayı da tuttururlar diyorve spoş dediğinin farkında bile değil.
içine işlemişim adamın diye diyeonu da kendime benzettim sonunda
Kizlar ben geldim, cok sukur evdeyim..
Sanirim herkes kotu bir gun gecirmis, Allah sifa versin ins hepimize saglikla bebislerimize kavusmak nasip etsin..
Bende koca gun deli gibi calistim bgn cook is birikmis, Turkiyedeki olaylardan dolayi cok iptal var ortalama temmuz ayi icn yapilan rezervasyonlarin %70i iptal, ugrastik durduk ..
canım ya yüzünü gören cennetlik.nerelerdesin?
sahalara dönüşünü bekliyoruz.
inşşş bu ay hamiş olursun da kurtuluruzzz
benden çok yaşayacaksın ,hade gene iyisin
bugün mutfakta yemek yaparken inş bayrama hamiş gireriz diye geçirmiştim içimden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?