- Konu Sahibi cimcimesultan
-
- #28.401
kızlar cok üzgünüm.. başımdan gecenleri bi anlatsam... antalyada tavsiyeler üzerine bi doktora gittim doktor gercekten anlattıkları kadar var... neyse altan muayne oldum doktorun ilk söylediği şey ne dersiniz polikistik over sendrozomu.. o an nasıl şok oldum.. ben daha önce defalarca hatta bekarlığımdan buyana kadın doğumculara gittim ya hiç mi görmezler anlamazlar bi doktor bile gelip demezmi pcolusun diye çok sinir oldum. bide doktor bana yumurta tembelliği var dedi. daha önceki doktorlar yumurtalarıma normal bi sorun yok demişlerdi.doktor 1 dakka da bütün sorunlarımı çözdü. aslında benimde kendimden şüpelenmem lazım kıllanmalarım tüylenmelerim evlendikten sonra 15 kilo almalarım hiç normal değildi ama testlerde ultrasyonda herşey normaldi.nasıl böyle bişi olur hala anlamış değilim. 9 aydan beri çocuk düşünüyorum ve ben pcolu olduğumu daha yeni öğrendim..... yardım edin kızlar bu pco sanırım pek iyi bişi değil kolay hamile kalınamıyomuş ilk duyduğumda eşimle dalga bile geçtim pcoluyum pcoluyum diye ağlancak halime güldüm.sonra internetten bi araştırdım bakmaz olaydım 15 gün oldu öğrenmeye başlayalı 15 gündür allak bullağım anca toparlanabildim. çok şükür yine allahıma başka dertler vermesin amin.
Kızlarrrr kafam daha da karıstı :)
selam kızlar
görüyorsunuzdur ugruyorum okuyorum yazdıklarınızı okuyabildiğim kadar ama genelde yorum yapmıyorum sakın demeyin bakıp bakıp çıkıyor diye,ne bileyim tarifi anlatılmaz bir psikoloji içindeyim sanırım yeryüzünde herekes anne olacakta ben olamayacakmışım gibi geliyor.2- aydır dra gitmeye arada verince şimdi tüpe başlamak ağustos yada eylül gibi beni yine strese sokuyor.İğneler,hormonlar,şirketten izin almalar,prosedürler rapor çıkartmak için bütün bunlar geriyor beni.Allah hepinize iyilikler versin.
ama tedavine bir yerden başlaman gerek ben klomen ve aşılama için iğne faslını bitirdim.olmadı bir cesaret devam edip olmazsada takdir Allahın demekten başka çare yok.hayatımızı kabusa cevirmenin bir anlamıda yok aslında ama beynime kalbime hükmedemiyorum.Dışardan bakan bu kız o kadarda üzülmüyor diyordur ama ben resmen oynuyorum herkese karşı.
içine atmasan aslında iyi olacak biliyorsun dimi. ama bendede var aynı durum ama kime sorsam kafana taktığın müddetçe olmaz kafandan attığın anda olacak diyorlar ama ama işte. bana dr yumurtlaman gayet iyi demişti eşimle ilgilide sıkıntı yok onada aktırdık. ama sende sıkıntı yok deyip 3 ay sonra klomen deyince korktum açıkcası. sen ne kadar kullandın canım kolemni herhengi bir yan etkisi falan varmı
,
bencede yaaa topikte kimseler kalmadı pufff((
akşam özzel bişey yapmadık canım işte öğrencileriyle yeemk yedik ordan hep birlikte çay içmeye gittik gece 12,30du eve geldiğimizde eşime bi sitem ettim bende çiçekle gelirsin sanmıştım dedim yapamdık bişey yani aman olsun napıyım evet önemli günler ama huzurlu olalımda bunun için kendimi üzemicem hiç boşverdim:)) bide sanırım alıştım ben cidden eşime ee kolaymı 13sene oldu tanışalı hiç özel günleri önemsemez çok uğraştım ama alıştıramadım evlendikten sonra ben alıştım sanırım:))
ama öğrencilerini sevdim çok şeker insanlar bikaçını tanıyodum zaten diğerleriylede dün tanıştım ayy hele biri vardı çocuk konuş konuş hiç susmadı acaip neşeli matrak kafa bi çocuk tabi çocuk dediğime bakmayın kimi iki üniversite bitirmiş kimi yüksek lisans yapıo:))) akşam boyu bizim bebişlere isim bulmaya çalıştılar:))
oyyyy ne şirinmiş bunlarrr merveciminde yüreğine sağlık :))) (sanırım bizim merveduman dimi bu merve:)) allah sağlıklı sıhhatli güzel mutlu günlerde giymek nasip etsin inş
ya zaten salı günü abdest aldım ama yok normal geldı azıcıkta olsa bende dn tam bıtmesını bekledım tum gun 7-8 damla gelmıstı oda kahve kahve aksam a dgru hc yoktu bende abdest aldım hatta mık mık bıle oldu :) sonra ıkıcıye abdest aldım tum gece yktu bsey sabah gelmıs ıste azıcık bende karar veremedımama bozmam ya herhalde :)
Evrimmm hiic uzulme caresiz dert degil...bu ay olmazssa yumurta takibi yaptirr derim ben.
adet duzensizligi varmiydi sende... bide sanirim benimlw birlikte ayni ay sende gebelik yasadin kimyasaldi yanlus hatirlamiyorsam...yani hamile kalabiliyorsun..
bak okulda arkadasim var kadin pcoluymus. ilk evlenince dr a gittim. Cocugun hemencecik olmaz demis dr.
o da korunmamis. ilk ay hamile kalmis. ikinci cocugu da karar verdikteb iki ay sonra olmus....
pconunda cesitlieri var sanirim.
sen cok arastirip moralini bozmaa bide yumurtan oyle tembellesmesin canjm..
arada gir topige ozletme kendini..
rica ederim canım benim Rabbi'm hayırlı günlerde giymeyi nasip etsin böyle bebeklere hediye alınca mutlu oluyorum ben küçük bir sürpriz yapmak istedim canım benim beğendiğine sevindim :)
btc kürü ne nasılb bişey
benimde yarın doktorda 2. randevum var bakalım benim yumurtacıklar ne alemde acaba?
kızlar birşey soracagımmm şimdi benim dün adetimin 6. günüydü akşam saat 23:00 gibi abdestimi aldım.bugün oruç için niyetlendim ama sabah azıcık kahverengi akıntı şeklinde gelmiş orucum bozulmadı değil mi?
yaa sorma ... derdim yemekte dgil aslinda folikasit - vitamin fln iciyorum.. ufak tefek zorluyorum yemege... alicagini aliyor ztn stoklardan bu zamanlarda... ztn 200 kalori fazla tuketmemiz gerekliymis sadece... gerisi bize kaliyoo :)
benim derdim nette turlu turlu seyler okuyorum... sonra haydaaa durma yor kendine .... hem kendimi hem bebisi strese sokuyorum salak gibi... valla su minnik kendini bir gosterse bana bi ses verse pit pit diye
vallahi cnm Allah sana kolaylik versin... Ama zamanla azalir mide bulantilarin belki.. meyve sebze ye bolbol.. havuc fln kitir kitir ye.. et fln agir gelebiliyo gercekten... gunde toplamda bir avuc findik ceviz badem fln.. hersaat basi 1-2 tane atsan agzina yeticek
ayın 26sına randevu aldım daha önce gidip menun kalmadığım bi doktordan bakalım tekrar bi gidiyim bide karnıma baksın şeyimi beğenmedi belki karnımı beğenirde iyi davranır:))) eee borumu tek seferde iki tane doğum yaptırmış olcak bisürü para kazancakcak benim üzrimden hem devletten hem benden
selam kızlar
görüyorsunuzdur ugruyorum okuyorum yazdıklarınızı okuyabildiğim kadar ama genelde yorum yapmıyorum sakın demeyin bakıp bakıp çıkıyor diye,ne bileyim tarifi anlatılmaz bir psikoloji içindeyim sanırım yeryüzünde herekes anne olacakta ben olamayacakmışım gibi geliyor.2- aydır dra gitmeye arada verince şimdi tüpe başlamak ağustos yada eylül gibi beni yine strese sokuyor.İğneler,hormonlar,şirketten izin almalar,prosedürler rapor çıkartmak için bütün bunlar geriyor beni.Allah hepinize iyilikler versin.
canım benim eşimin sperm hızı yavaştı 2 ay kadar keçi boynuzu kürü ve çakşır kökü suyu içti maşallah fazla fazla çalıştırmışki iki yumurtam vardı ikisinide 12'den vurmuş bu ay :)))
canım allaha şükür iyiyim bugünde iyi başladım güne inşallah böyle devam eder dün akşam yemektede yiyebldim bissürü (tabi benim başkasının bissürü anlayışına göre benimki kedi maması kadar kalıyo ama neyse) sonra çay içmeye gittik 2yada 3bardak çay içtim gecede 2de uyudum maşallah hiç sıkıntım olmadı ama midemde bi noktada öyle bekliyor mide bulantısı en ufak bi kötü bişey duyduğumda öğürmeye başlıyorum:))
amaan allah kolaylık versin canım aman sende etrafındakilerin yapmacık hareketlerine ba bak gül içinden onlarla eğlen napcan yapcak başka bişey varmı haa bu arada ben böyle bir kayınvalide böyle akraba olmayım diede dua etmeyi unutma bide sevmediklerine nefretle bakma sakın hamileyken allah korusun çocuğun onlara felan benzemesin
sağolasın valla yiyebiliyorum:))
böyle konular öyle bağrışmayla celallenmeyle çözülmüyor malesef hem senin hem eşinin en sakin zamanlarınızı kolluycaksın ve sakin sakin ben istemiyorum en başta böyle konuşmuştuk hem şimdi çocuk için daha zorlu bir tedavi sürecinede giriyoruz eğer aile yakınına gidilecekse ben şu dönemde daha çok ihtiyacım olacağı için annemin yanına gitmeyi tercih ediyorum diyebilirsin güzellikle anlat olayı ablanların ailenin yakınına gitmek için okumadım ben de üstelik senin ailene önem verdiğini bu yüsdende kedni ailenden de uzak olmayı seçtiğini izmire giderseniz huzursuzluk çıkabileceğini anlat ama eşinin ailesini kötülemden inş düzelirsiniz sorun gönlüne göre hallolur
internette çok kaybolma canım bende ilk öğrendiğimde aradım taradım anaa bi psikolojim bozuldu nette abartılanlardan anladığım pkolu olanların çocuğu olmaz olsada çook uzun yıllar ve uğraşlar sonunda olur çok bozulmuştum bisürü ağlamıştım ama öyle bişey değilmiş pkonun çeşitleri oluyor esranında dediği gibi ve nette abartıldığı gibi bi hastalık değil yani en azından pkodan daha kötü hastalıklar var bendede vardı bak hamileyim hemde ikizlerime bende çocuk istemeye başlayalı korunmayı bırakalı tam 1 yıl olmuştu ama adamakıllı doktor kontrolüyle takip edeli sanırım 5yada 6ay olmuştu okadar üzme kendini doktoruna git sürekli hazır iyi bi doktorda bulmuşsun inş hemen gelir beebğin
Günaydın canlarım nasılsınız?
Bizi bugün zorlu bir gün bekler
2 ilk görüşme 3 ikinci görüşme umarım artık netliğe bağlanır.
Evin boşuna kendini üzme bence pco lu olup hamıle kalan cok onemlı olan takıp edılerek bılınclı gıtmek
bence doktorunu hıc bırakma kontrollerıne gıt.
Bence bır an once bebısı kucagına alacaksın
Bu arada topigi niye boşluyorsunuz bakim siz kulaklarınızı çekmek lazım sizlerin
Hülyacım nasılsın? Bence artık alışıyorsun duruma o bulantı hıssı yanı hazırda bekleyen ögürme istegi olur ben hıc kusmadım ama bende bıle vardı sendede olucaktır bencede neyden tıksınıyorsan uzak dur ben 3 ay yagsız yemek pısırdım yag tuketmedık evdesırf yag kokusundan tıksındım dıye hala cekırdek gormek ıstemıyorum yagı aklıma gelıyor hemen
akşam nasıl geçti?
Hülyacım canım ateş topiğinde meryem suresinden bahsetmiştin ya, ben de o duaya başlamak istiyorum.
Ben Kuran bilmediğim için latincesini okusam olur mu sence_? Bir de 58. ayette tilavet secdesi var sanırım, ordada bir dua var.
Benim ezberim sıfır. O duayı kağıttan okusam olur mu acaba:44:
inşallah fazla bekletmez seninki bekletmemiş bak ne güzel.. inan çok sevindim senin adına hemide ikiz haa:) canım sen çatlatma iğnesi kullandınmı yumurtada sorun var mıydı
bundan sonra üstüne düşçem zaten ben hiç bi sorun yok diye ciddiye almıyodum ablam saolsun peşini bırakma sonra cok uğraşırsın dedi biran önce iyi bi doktor bul ve kontrele gitti iyikide gitmiştim. benim iğne fobim var cok korkuyorum inşallah çatlatma iğnesi işe yarar. bundan sonra ole yapçam zaten takip etcem tek doktorda kalcam. topiğe bayadır uğramıyordum valla ama dayanamadım tekrar döndüm bak özledim sizleri
Canım hoşgeldin tekrardan
Pco olmana üzülme çok. İnan ki çevremde pco olup da hamile kalan bir sürü kişi var. Takibini yaptırdıktan sonra neden olmasın?
Bak hülya da pco ydu, benim en yakın arkadaşım da pco, ablam da pco. Hepsi de hamile kaldı anne oldu.
canım kuranı arap harfleriyle yazılmış olanını değilde okunuşu yazılıyo ordan okumaktan bahsediyosun dimi arapça bilsen daha güzel olur tabiki ama senin dediğin gibide olur neden olmasın ama dikkat etmende fayda var çünkü arapçada bi noktadan bile çok anlam değişebiliyor ee bide latin harfleriyle yazınca bazı yerlerde çok uyduruk yazıyorlar diyanetin felan varsa ordan oku istersen yada internette kuran okumaları varya istersen türkçesini sen aç yani latin harfleriyle yazılışını netten okusun sen takip et öylede yapabilirsin secde de okuncak şey çok kısa "semiğna ve atağna ğufraneke ve ileykel mesiyyr" kağıttan okumak olurmu inan bilmiyorum ama ezberlemeye çalış istersen
yok ben çatlatma iğnesi hiç kullanmadım canım benimki oluşunca çatır çatır çatlıyodu kendiliğinden ama klomen kullnamayınca yumurta olmuyodu yani tek kullnadım bir ay olmadı büyümedi çift kullanınca ikişer ikişer oluyodu
ayy kusura bakma kafanı karıştırmak istememiştim sen en iyisi için nasıl rahat edecekse öyle davvran nihayetinde ameller niyetlere göredir
canım allah kolaylık versin inş rabbim seninle birlikte hepimizin herkesin emeklerinin karşılığını versin stres yapmamaya çalış canım napalım demekki kaderde buda varmış rabbim daha büyük dert vermesin die düşün ve bol bol dua et inş olur ilk denemenizde yıllarca her yolu deneyip defalarca tüp bebek uygulamasına giripte bebk sahibi olamayan insanlarda var çocuğunu kaybeden insanlarda var onları düşün ve nolur moral depola çünkü en çok ihtiyacın olan şey moral
sorma dışarıya derdini belli etmekmi iyi yoksa etrafa mutluyu oynamakmı iyi bilmiyorum annem bize hep söylemeyin kimseye derdinizi derdi evet kayınvalidem düşmanım değil nihayetinde kızsamda etsemde halime bin şükür biçok insana göre çok daha rahatım ve eşimin annesi ama ne biliyim biraz utangaçlıktan birazda ne gerek var diye belli etmedik bizde hiç ilk hamile olduğumu öğrendiğinde dediği ne oldu biliyomusun eşimin kuzenleride geçen sene evlenmişti teyzenle geçenlerde konuşmuştuk ne onlardan ne sizden kimseden haber çıktığı yok bir senedir bekleyip duruyoruz dedi hiç bilmiyoki ben bir senedir neler çekiyorum eşimede dedim bilsin diye annemin bişeyden haberi yok anca konuşuyo dedim
bende klomen kullnadım canım klomen konusunda heralde ebda ve ben uzman olmuşuzdur klomeni en fazla 5 yada 6ay kullanabiliyosun canım yan etkisi olduğunu bilmiyorum ama oluşan yumurtaların çatlamazsa kiste dönüşüyo bunun içinde doktor takibi gerekiyo kokma canım inş klomenle hallolur sorun ben 4 ay kullandım klomeni o kafaya takmama meseleside canım allah olacağı zaman öyle bi rahatlık veriyoki geriye dönüp baktığında şaşıp kalıyosun
canım kuranı arap harfleriyle yazılmış olanını değilde okunuşu yazılıyo ordan okumaktan bahsediyosun dimi arapça bilsen daha güzel olur tabiki ama senin dediğin gibide olur neden olmasın ama dikkat etmende fayda var çünkü arapçada bi noktadan bile çok anlam değişebiliyor ee bide latin harfleriyle yazınca bazı yerlerde çok uyduruk yazıyorlar diyanetin felan varsa ordan oku istersen yada internette kuran okumaları varya istersen türkçesini sen aç yani latin harfleriyle yazılışını netten okusun sen takip et öylede yapabilirsin secde de okuncak şey çok kısa "semiğna ve atağna ğufraneke ve ileykel mesiyyr" kağıttan okumak olurmu inan bilmiyorum ama ezberlemeye çalış istersen
yok ben çatlatma iğnesi hiç kullanmadım canım benimki oluşunca çatır çatır çatlıyodu kendiliğinden ama klomen kullnamayınca yumurta olmuyodu yani tek kullnadım bir ay olmadı büyümedi çift kullanınca ikişer ikişer oluyodu
bende bi kere klomen kullandım iğne falan nermemişti yumurtalarım çatlamıştı. o ay kimyasal gebelik gecirmiştim zaten ama bu ay sraphone diye bi yumurtlama ilacı kullandım doktor foleküller hiç büyümedi diğer ay çatlatma iğnesi başlıcaz dedi kafam çok karışık bu doktorlar 6 yıl okuyoz diye meslek başına geçiyolar her biri farklı bişi soliyo
canım benim eşimin sperm hızı yavaştı 2 ay kadar keçi boynuzu kürü ve çakşır kökü suyu içti maşallah fazla fazla çalıştırmışki iki yumurtam vardı ikisinide 12'den vurmuş bu ay :)))
canım allaha şükür iyiyim bugünde iyi başladım güne inşallah böyle devam eder dün akşam yemektede yiyebldim bissürü (tabi benim başkasının bissürü anlayışına göre benimki kedi maması kadar kalıyo ama neyse) sonra çay içmeye gittik 2yada 3bardak çay içtim gecede 2de uyudum maşallah hiç sıkıntım olmadı ama midemde bi noktada öyle bekliyor mide bulantısı en ufak bi kötü bişey duyduğumda öğürmeye başlıyorum:))
amaan allah kolaylık versin canım aman sende etrafındakilerin yapmacık hareketlerine ba bak gül içinden onlarla eğlen napcan yapcak başka bişey varmı haa bu arada ben böyle bir kayınvalide böyle akraba olmayım diede dua etmeyi unutma bide sevmediklerine nefretle bakma sakın hamileyken allah korusun çocuğun onlara felan benzemesin
sağolasın valla yiyebiliyorum:))
böyle konular öyle bağrışmayla celallenmeyle çözülmüyor malesef hem senin hem eşinin en sakin zamanlarınızı kolluycaksın ve sakin sakin ben istemiyorum en başta böyle konuşmuştuk hem şimdi çocuk için daha zorlu bir tedavi sürecinede giriyoruz eğer aile yakınına gidilecekse ben şu dönemde daha çok ihtiyacım olacağı için annemin yanına gitmeyi tercih ediyorum diyebilirsin güzellikle anlat olayı ablanların ailenin yakınına gitmek için okumadım ben de üstelik senin ailene önem verdiğini bu yüsdende kedni ailenden de uzak olmayı seçtiğini izmire giderseniz huzursuzluk çıkabileceğini anlat ama eşinin ailesini kötülemden inş düzelirsiniz sorun gönlüne göre hallolur
internette çok kaybolma canım bende ilk öğrendiğimde aradım taradım anaa bi psikolojim bozuldu nette abartılanlardan anladığım pkolu olanların çocuğu olmaz olsada çook uzun yıllar ve uğraşlar sonunda olur çok bozulmuştum bisürü ağlamıştım ama öyle bişey değilmiş pkonun çeşitleri oluyor esranında dediği gibi ve nette abartıldığı gibi bi hastalık değil yani en azından pkodan daha kötü hastalıklar var bendede vardı bak hamileyim hemde ikizlerime bende çocuk istemeye başlayalı korunmayı bırakalı tam 1 yıl olmuştu ama adamakıllı doktor kontrolüyle takip edeli sanırım 5yada 6ay olmuştu okadar üzme kendini doktoruna git sürekli hazır iyi bi doktorda bulmuşsun inş hemen gelir beebğin
Eki Görüntüle 758505 Eki Görüntüle 758506 Eki Görüntüle 758507
Merve teyzemizden hediyelerimiz geldi :)
Teşekkürler mervecim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?