- 15 Kasım 2012
- 1.636
- 320
- 103
- Konu Sahibi cimcimesultan
-
- #29.021
tatlım evet ama ben receteli satılıyor diyo biliyorum... Bnde 1 tablet var ama bayrama şehir dışında olucam diyorum yanima alayım bulunsun... En iyisi ben yarn deneyim yada aile doktoruma yazdirim
canlarıııım nasılsınızz? Yarın adetin 3. Günü kontrole gideceğim kan tahlili falan vereceğim,dua edin nolur herşey yolunda olsun inşallah
canım umarım herşey yolunda gider güzel şeyler duyarsın doktorundan hakkında hayırlısı olsun sonu bebiş olsun bu adetin :)
canlarıııım nasılsınızz? yarın adetin 3. günü kontrole gideceğim kan tahlili falan vereceğim,dua edin nolur herşey yolunda olsun inşallah
Kızlar günaydınn dün söz verdiğim gibi tariflerimi yazıyorum aynen defterimde yazdığı gibi yazıcam gülmeyin
ET Yemeği(Tas Kebabı)
Yarım kilo sotelik dana eti
3 tane bayağı büyük boy kuru soğan
Soğanları doğra,az zeytinyağıyla kavur soğanları,soğanlar pembeleşsin ölmesin,eti yıka sıkarak soğanların üzerine ekle.Etle soğanı et suyunu bırakıp çekene kadar kavur.3 diş sarmsak doğra, bir dolu yemek kaşığı salça karıştır.Üzerine kaynamış su ekle(üzerine su çıkacak kadar koy) 45 dk orta ateşte kaynat.TUZU SUYU KOYDUKTAN SONRA KOY,SOĞANI ÖLDÜRÜRKENDE TUZ KOYMA
Bu aslında 4 kişilik misafir çok olursa tüm malzemeleri iki katına çıkarın gerisi aslında göz kararınıza ve damak tadınıza kalmış, gelelim muhteşem tatlıma
KADAYIFLI KREMALI TATLI
250gram kadayıf(yufkacılarda satılır çiğ kadayıf beyaz)
2 dolu yemek kaşığı margarin( teremyağ ile güzel oluyo)
1 çay bardağı şeker
Muhallebisi için
3 su bardağı süt
4 kaşık un
4 kaşık şeker
2 paket krem şanti
Yapılışı
Kadayıfı avucunda paramparça yap,ufala( kadayıfı biraz dolapta beklettikten sonra daha kolay oluyo parçalaması) Tavada margarini erit,kadayıfı koy pembeleşince şekeri koy hafifçe kızart hiç kahverengileşmesin
Muhallebiyi yap pişirdikten sonra hafif ılıyınca 2 paket kremşantiyi yedir içine.
Borcama önce kadayıfı azıcık ser,sonra kaşıkla muhallebiyi dök,sonra üstüne tekrar kalan kadayıfı ser,sonra tekrar muhallebiyi dök.
Kadayıfın içine kavurduktan sonra dövülmüş fındıkta katılabilir.Birde ben bazen muhallebinin içine çok az dövülmüş ceviz de katıorum çok güzel oluyo
AFİYET OLSUN CANLARIM...
Canım umarım güzel haberlerle gelirsin sonuçların tertemiz çıksın gelince yazmayı unuma
Harıkasın canımkahvaltı yapıyorum sonra hemen alışverişe çıkıcam ve kesin ikisini de yapıcam
Canım benim ellerine sağlık şimdiden eminim çok güzel olacaktır senin elinin lezzetide geçince yemeğe ohh miss, afiyet bal şeker olsun böylece çokta yorulmazsın, istersen kasaptan rica et normal kuş başından birazda küçük kessinler etleri, sonuçları merak ediyorum
Ay ay gazımı da verdin oo mutfakta harikalar yaratım :) sagolasun annende sende emi
Bu arada kasapta kebaplık ince doğarmış oluyo genelde 1 2 tl fark ediyo fiyatı olmadı ondan alırım ete de daha çok dokunmamış olurum
HÜLYACIM soğanda 6. günüm ilk defa bişeyi hiç ara vermeden azimle yapıyorum, tabi ben sabahları yapamıyorum ama akşam eve gider gitmez 1 bardak bide gece yatmadan önce 1 bardak içiyorum inşallah faydasını görürüm,sende nası bi etkisi olmuştu hayatım?
canım benim döngülerim kısaldı normal insanlar gibi adet olmaya başladım ilk kullandığım ay 29 günde sonraki ay 34 günde adet oldum sanırım yada 31gündü yani öyle kısaldı zaten soğandan sonra incir kürü kullandığım ay hmile kaldım rabbim nasip etti çok şükür darısı başına inş
bende zaten bu ay değilde öbür ay için hazırlık yapıyorum benim döngülerim 27 günde bir di son 2 aydır 32 güne çıktı bakalım çoğu insanın adetini geciktirmiş ama bakalım bana napacak zaten bu ay temizlesin içimi öbür ay da incir kürü ile bu işi sonlandırayım diyorum
canım bene iki ay yap sağoanı çünkü bende baya araştırdım ve en az iki ay yani 2yada 3 ay devam etmek gerekiyomuş sonra diğer küre geçiliyomuş
öbür ay da adete 10 gün kala yapıcam zaten önümüzdeki ay kendi doktoruma gidecegım için içim rahat olcak artık hayırlısı inşalah çoğu kişi daha kürü uygualrken hamile kalıyomuş ay şuan ezan okunuyo inşallah bende daha kullanırken hamile kalanlardan olurum,ama kısmet tabi artık ne gerekıyosa yapıcazz,şu güzel ramazan ayında her gun dua edıyorum allahım doktorda çare aratma çare sende diye
benim adetlerim düzensiz olduğu içn ve saraçoğluda siteyi güncelleyip değiştirdiği için ikinci kürede adet bittikten iki gün sonra başladım içmeye
gunaydin.....
ayy kizlar valla evde kalmak daha yorucu olabiliyormus yaa... sabahtan beri hic oturamadim hersey gozume batiyor ...
isteyken en azindan gormuyorsun bisey :)
boyle olunca hadi onuda yapim bunuda yapim bi bakiyorsun saatler gecmis
hulyacim sen delisin valla.. o halinle temizlikte temizlik... canim kadin cagirmadin mi zaten.. 1 gun yerine 2 gun gelsin yorma kendini bosuna ...
tazebahar
o tatli nasil guzel duruyor ... yarin aksam menumde mutlaka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?