HER AY ANNE OLMAYI UMUTLA BEKLEYENLER(Umutlarımızın çiçek açması dileğiyle)

kızlar şu doğum parası olayı beni çıldırttı bugün sabahtan beri uğraşıyorum bilen biri varsa bana anlatabilir mi? net maaşımızı almamız için ne yapmamız gerkiyor nasıl oluyor?

Şimdi hastanenden 32. Hafta raporu alıyorsun müşavire veriyorsun doğumda hastaneden dogum kağıdı ve 10 haftalık çalışamaz raporunu alıyorsun onuda müşavire veriyorsun sonra parani alacaksın brüt maaşın 3/2 şini akacaksın

canım peki bürüt maaşın net maaşına denk gelmiyor mu eksik mi oluyor.. sabahtan beri muhabecilerle görüşüyorum bir türlü anlaşamadık

kızlar şu doğum parası olayı beni çıldırttı bugün sabahtan beri uğraşıyorum bilen biri varsa bana anlatabilir mi? net maaşımızı almamız için ne yapmamız gerkiyor nasıl oluyor?

Canim valla ben bilmiyom burda yillik gelirine gore devlet hesapliyor, yaklasik %80-%90 oduyor maasin ilk 6 ay sonra %60-%70e dusuyor bir sonraki 9 ay icin sonrada 3 sene dolana kadar da%50
Bende yarin dontordan aldigim evragi doldurup vericem isyerine onlar basvurcaklar benim icin..

Ahh sanslisin canim benimki hala yapma ben yaparim diyor ama islev yok, gene yapiyorum, usudum yoruldum hadi eve gidelim diyorum yok daha erken diyor, sinir ediyor beni ..

Sorma bakalim nasil olucak 3 sene evde ahh bazen cok mutluyum burda havalar TR deki gibi daha uzun yaz yok diye yagmur kar bayiliyorum kapa kapini otur, gormem meymeletsizlerin yuzunu , hele birde otekiler yanimiza tasininca off off ..

Bosver canim ben zaten almam ama verdi annem derim kendim aldigim euroyu gosteririm ki yeri gelince benim ailem sizinkiler gibi somurgecilik oynamiyor , kac ay duzenini bozdu kaldi onca hazirlikyapti senin ailenden ne gorduk demeye yuzum olsun ki eminim annem takisini flnda hazir etmistir gelirken..

Bizimki de anca başladı kız o da ayaklarım çok şişiyor yorukunca bide ağrım dalan oluyo doktor da sürekli uyarıyor ondan yani :)

Oh valla kapa kapını güzelce yetiştir kızını can yoldaşı oldun sana :) huyunca olsun inşallah

Eminim annelerimiz öyle oluyor ama kozalaklar bunu anılacakta biz görcez

Denk gelmiyor canım az daha alınıyor net maaşını söyle hesaplarım sana

bende onun araştırmasını yapıcaktım siz konuyu açmışsınız bilee :) şimdi ben işten çıktım ya özlem ama sigortam hala yatıyo. 1 buçuk yıllık filn ssk lıyım bu parayı alırken şu kadar gün ssk olmalı diye bi şart var mı. ben nette öle bişey okudum ama bide sana sorayım dedim. bide 970 üzerinden hesaplasana nekaa oluyomuş işten çıktım ama bari şu parayı alayım ilaç olur

Selam kıslar nasılsınız ne var ne yok,tatil sonrası iş ne kadar zor oluyo gözlerim kapanıyo zor tutuyorum göz kapaklarımı

Ay sorma bugün herkese zor geldi işe gitmek kaldı 4 gün var işte sonra tatil yine bide 30 Ağustos tatili var inşallah :)

Canım benim bildigim kadarı ile 32. Haftaya kadar çalışmak gerekiyor yani sigortan yatması gerekiyor diye biliyorum

Bildigim ise doğumdan önce en az 120 gün mü neydi yarın şirkette araştırım senin için yine de

830 840 tl gibi bir para yapar aylık canım :)

Sana zahmet canım hesaplarsan sevinirim 1673 tl maaş alıyorum net maaş bu bürüt maaş 2238 tl olarak gözüküyor şimdi ben ne kadar alıcam sgk dan ??

Aylık 1492 hesapladım canım. 200 tl neredeyse daha az alacaksın bu durumda. Adam gibi net ücret ödeyemiyorlar alengir içinde herşey

özlem günaydın canım bu doğum izni konusunda bende bişey sormak istiyorum belki bilgin vardır şimdi ben işten bu ay sonu itibariyle çıktım diyelim kendimi başka biyerden sgortalı göstersem atıyorum babamın işyerinden sigortalı göstersem doğum izni süresinden önceki 120 gün farklı işyerlerinden sigortalı olmuş olucam bu durumda alabilirmiyim izin parası yoksa aynı işyerimi olması geerkiyor

Aylık 1492 hesapladım canım. 200 tl neredeyse daha az alacaksın bu durumda. Adam gibi net ücret ödeyemiyorlar alengir içinde herşey

sağol canım çok saçma sapan işlemler anlamadım gitti.. zaten 4 ay veriyorlar onda bile aldığımız ücreti kesiyorlar sanki ihtiyacımız yokmuş gibi..

günaydın canım.. ben cevap vereyim doğumdan önce 120 gün sigortalı olman yeterli ancak doğum sırasında seni raporlu gösterecekler neresi olduğunun bi önemi yok yada devamlı çalıştığın yer olmasa da olur.. ancak 120 gün aynı yerde sigortalı olman gerekiyor bildiğim kadarıyla..

Günaydın hayırdır canım mide buluntuları mı yine

yok canım yaa akşam iş çıkışı arkadaşa gittim eve gittiğim 9u geçiyodu apar topar yemek yaptım namaz kıldım duşa girdim derken eşim geldi ama nasıl bi matkap sesi duruyo duruyo başlıyo geec 12yi geçiyodu yattım midem bulanıyo zaten zar şer tam uykuya dalarken bi ses oluyo sıçrıyorum yataktan bide yatak odasına nasıl ses geliyor duvarlar zıngırdıyo bildiğin sonra sızmışım saat 2buçuk eşim ayar olmuş kıvranıyo evde gidiyo apartmanda kapı kapı ses arıyo küfrediyo bağırıyo yok tam kesildi diyosun bidaha kapıcıyı arıyoruz açmıyo paşazadeleri eşim okadar sinirlenmişki nette ses olunca napılır onu araştırıyo adam çaresizlikten bende polisi aradım anlattım durumu hemen geldiler onlarda dinledi sesi şimdi nerden geldiğini bulursak şikayetçi olcakmısınız dedi eşimde olcam tabi dedi kapıcıyı bidaha aradı teşrif etti polisler gelsin deyince geldi polis soruyo bak bizde duyduk sesi sen ses duymuyomusun diyo yoo ben duymuyorum diyo yok böyle bişey polisler bu matkap sesine benzemiyo sanki vana gibi bişey olabilirmi dedi kapıcıda fırsat buldu ya olabilir hidrofordan geliyodur dedi neymiş daha öncede olmuşmuş be gerizekalı ben 2yıldır orda oturuyorum niye ses mes duymadım madem üstelik daha öncedende olduysa niye çaresine baktırmıyosunuz polis git vanayı kapat diyo kapatamam herkesin suyu kesilir diyo gerizekalı saat olmuş gecenin 3ü bide diyoki apartman taa 64daireli apartman birileri suyu kullnaınca oluyodur diyo sanki o saatte herkes sıraya girdi nöbetleşe belli aralıklarla suyu açıp ses yapıolar hayır anlamadığım okadar kalabalık apartmanda okaadr yaşlı var çocuğu olan var kimsede gık demedi millet ölü gibi uyudu yaa yok böyle bişey sabaah kadar sıçradım şimdide uykusuzluktan başım ağrıyo ve acaip sinirliyim hayır eşimde sinirden içmiş sigarayı içmiş sigarayı sanki evin içinde içmiş gibi nasıl kokuyo zehir gibi zaten midem bulanıyodu iice tuz biber oldu öyle işte eşim okaadr sinirli olmasaydı ben kapıya çıkar kapıcının ağzına eder ağzının payını verir oturturdum ama eşim çok sinirliydi niye çıktın diy kızar diye korktum bugün eve giderken saycam ama okadar aidat topluyolar gerizekalılar

canım seni çok iyi anlıyorum eşinin ailesinin böyle sorumsuz olması çok kötü bende aynı şeyleri yaşıyorum.. hele birde o onlar o kadar sorumsuzken eşin onları mükemmel görmesi insanı çıldırtıyor.. Boşver takmamayı öğrenmemiz gerekiyor sanırım. Rabbim hepimize sabır versin...

hımm ozaman olmadı aslında dün tam istediğim gibi bi iş teklifi geldi arkadaşımın eniştesi için bi iş çevirisi yapmıştım oda ozamandan beridir hülyayla beraber çalışalım diyomuş ama tabi benim arkadaş utanmış söyleyememiş dün söyledi bende ben zaten en başta düşündüm ama bende utandım sana söyleyememiştim şuandan sonrada hani bu işyerinden çıkıp oraya girmem olmaz ama evden takip edebilirim o bana atar çevirileri ben yaparım kabul ederse dedim ben bi konuşayım dedi maaş vermese sırf sıgortamı yatırsa bile benim için çok iyi olur çünkü ben bu işi bırakınca artık çalışmayı düşünmüyorum tekrar eğer o iş olursa çok iyi olur artık bu işyerimle konuşup ben size ödeme yapıyım siz yatırın sigortamı dicem en kötü ihtimal
Gunaydin canim, hayir olsun, yat dinlen evde bugun bol bol uyumaya calis. Valla annem karpuz yata yata buyur diyor :)
:)) bende aynını düşünüyorumda ben zaten yatmasamda büyücem ilerleyen zamanlarda o yüzden yatmayım diyorum hem zaten yatırmıyolarda:)) ayyy buarada benim şimdiden göbeğim çıktı biliyomusunuz ben kendim öyle sanıyorum yanlış yorumluyorum felan diyodum ama dün arkadaşlar görünce anaam şimdiden çıkmaya başlamış dediler öyle emin oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…