- Konu Sahibi cimcimesultan
-
- #3.081
Down sendromlu ikizlerden birinin kalbi durdurulunca diğeri de öldü...
Güncelleme:21 Şubat 2013 11:28
Adana'da ikiz bebeklere 5.5 aylık hamile olan 36 yaşındaki Hatice Demet Buzpınar'un down sendromu olduğu saptanan ikizlerinden birinin kalbine iğne yapılarak gelişimi durdurulunca, diğer bebek de anne karnında öldü. Olaydan iki gün sonra, annne de hayatını kaybetti.
İddiaya göre, bir fabrikada dış ticaret uzmanı olan Hatice Demet Buzpınar'ın ikizlerinden birinin down sendromu olduğu saptandı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde görevli Prof. Dr.Cüneyt Evrüke, Buzpınar'a down sendromu olan bebeğin kalbine iğne yapılarak gelişimini durdurabileceğini ya da bu şekilde dünyaya getirebileceğini söyledi. 1 çocuk annesi olan genç kadın, down sendromu olan ikizin kalbinin durdurulmasını isteyince 13 Şubat'ta Balcalı Hastanesi'nde operasyon yapıldı. Taburcu edildikten 2 gün sonra evinde fenalaşan Hatice Demet Buzpınar tekrar götürüldüğü hastanede ameliyata alındı.
Genç kadının, kalbi durdurulan bebeği, diğer ikizi ve rahmi alındı. Yoğun bakımda tedavisi süren genç kadın, 18 Şubat'ta geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Aile, Prof. Dr. Cüneyt Evrüke hakkında ihmal iddiasıyla suç duyurusunda bulunurken Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova da, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Prof.Dr.Cüneyt Evrüke ise ihmal ve kusur iddialarını kabul etmedi, "Ailenin acısını anlıyorum ama bu bir komplikasyondu" dedi.
evet aslında öyle mesela normal gunluk hayatımda çok fazla aklıma gelmiyo mesela ben 1 hafta burda yoktum o zaman nerdeyse aklıma bile gelmedi gezdim dolandım durdum ama buray agelince buraya takılınca biri bi beliri yazıyo aaa bende de var dıyorum aslına bakarsan aylardır her belirti var zaten olmuyo onuda biliyorum herşeyin psikolojık oldugunu kısmette ne zaman varsa o zaman olacak onu da biliyorum
evet yaaa sanki ben testi yaptım diye sonuçmu değişcek varsa zaten bi gün ortaya çıkacaktutmayın beniii yarın ilk idrarla yapıyorummmmmmmmmm itiraf edeyim dün akşam zor tuttum kendimi yapmamak için ama bu göğüslerimdeki gariplik ve asıklarımdaki batışmalar beni aşka davet ediyor:18::18:
canım her belirtiyi kendine uyarlamaya çalışma bence. herkesin belirtisi farklıdır. ayrıca aynı insanda bile hamilelikler arasında farklar olabiliyo. biliyorum zor. ama dediğin gibi başka şeylere konsantre ol. kendini ne kadar çok dinlersen o kadar zorlaşıyor. kendimden biliyorum. bu ay bende senin gibiydim. yok şu oldu hamileyim. aa bak bu da bende var dedim kendi kendime. ama bunlar boş. sadece teste güveneceksin ve relax olacaksın o kadar . bu ay kısmetse ben kendi adıma takılmıycam yumurtlama gününe falan. sadece keyfime bakacam o kadarsana da tavsiye edeim canım rahatla biraz. hamilelikte en önemli şey rahat olabilmek.
Kızlar merhaba.. Haftaya cuma doktora gidiyorum ara ara beta hcg yi tekrar yaptırıyorum sma doktor ve hastane konusunda kararsızım Ankara'da olup doktor tavsiyesinde bulunabilir misiniz bana.??
ayy içim parçalandı, çok üzüldüm..belki diğer bebeğin kalbinin durdurulmasını istemesydi böyle olmazdı..,allah ın verdiğine razı olmak lazım sanırım..
inanmayacaksınız ama benim ablamın ark hmaileyken dr neredeyse 9 ay boyunca bebeğinin engelli olduğunu söylemiş hatta başka dr lrada alalım demişler kabul etmemiş..bebek bir doğmuş sapasağlam..şaka gibi değilmi inanılmaz allah ın hikmeti işte
hekız şimcik test mest yokkkbakarsınız birden allah izin verirse tabi yazabilririm birgün hamileyim dieee
Down sendromlu ikizlerden birinin kalbi durdurulunca diğeri de öldü...
Güncelleme:21 Şubat 2013 11:28
Adana'da ikiz bebeklere 5.5 aylık hamile olan 36 yaşındaki Hatice Demet Buzpınar'un down sendromu olduğu saptanan ikizlerinden birinin kalbine iğne yapılarak gelişimi durdurulunca, diğer bebek de anne karnında öldü. Olaydan iki gün sonra, annne de hayatını kaybetti.
İddiaya göre, bir fabrikada dış ticaret uzmanı olan Hatice Demet Buzpınar'ın ikizlerinden birinin down sendromu olduğu saptandı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde görevli Prof. Dr.Cüneyt Evrüke, Buzpınar'a down sendromu olan bebeğin kalbine iğne yapılarak gelişimini durdurabileceğini ya da bu şekilde dünyaya getirebileceğini söyledi. 1 çocuk annesi olan genç kadın, down sendromu olan ikizin kalbinin durdurulmasını isteyince 13 Şubat'ta Balcalı Hastanesi'nde operasyon yapıldı. Taburcu edildikten 2 gün sonra evinde fenalaşan Hatice Demet Buzpınar tekrar götürüldüğü hastanede ameliyata alındı.
Genç kadının, kalbi durdurulan bebeği, diğer ikizi ve rahmi alındı. Yoğun bakımda tedavisi süren genç kadın, 18 Şubat'ta geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Aile, Prof. Dr. Cüneyt Evrüke hakkında ihmal iddiasıyla suç duyurusunda bulunurken Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova da, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Prof.Dr.Cüneyt Evrüke ise ihmal ve kusur iddialarını kabul etmedi, "Ailenin acısını anlıyorum ama bu bir komplikasyondu" dedi.
evet aslında öyle mesela normal gunluk hayatımda çok fazla aklıma gelmiyo mesela ben 1 hafta burda yoktum o zaman nerdeyse aklıma bile gelmedi gezdim dolandım durdum ama buray agelince buraya takılınca biri bi beliri yazıyo aaa bende de var dıyorum aslına bakarsan aylardır her belirti var zaten olmuyo onuda biliyorum herşeyin psikolojık oldugunu kısmette ne zaman varsa o zaman olacak onu da biliyorum
canım her belirtiyi kendine uyarlamaya çalışma bence. herkesin belirtisi farklıdır. ayrıca aynı insanda bile hamilelikler arasında farklar olabiliyo. biliyorum zor. ama dediğin gibi başka şeylere konsantre ol. kendini ne kadar çok dinlersen o kadar zorlaşıyor. kendimden biliyorum. bu ay bende senin gibiydim. yok şu oldu hamileyim. aa bak bu da bende var dedim kendi kendime. ama bunlar boş. sadece teste güveneceksin ve relax olacaksın o kadar . bu ay kısmetse ben kendi adıma takılmıycam yumurtlama gününe falan. sadece keyfime bakacam o kadarsana da tavsiye edeim canım rahatla biraz. hamilelikte en önemli şey rahat olabilmek.
Canım işin ilginç tarafı bütün belirtiler var bende ama her belirti sonrası yok yaa ne hamilesi kesin hamile değilim diğer aylardaki gibi tek çizgiyi görücem deyip duruyorum,belirti var evet ama burdakiler yazdıkça farediyorum ama biliyorumki buda kendimi aldatmanın başka yolu ama yine biliyorumki yarın tek çizgiyi görüp hayatıma kaldıgım yerden devam edicemen iyisi öyle olmak aslında
çekecem valla sayfalarca hemde alalhım izin verirse ogün bayramım olacak yeniden doğdugum gün olacakyazacaksın tabiki canım ve halay cekicez senin için. hep beraber sana ve bebeğine alkış gönderecez. yakın o günler . stres yok.
zaten yabancı olmadıgın için eski usul kertme yapmıyom bide onu yapsam takısı makısı 10 adet 20 gramdan adana burması 1 set 1 tek taş 1 söz yüzügü nişan söz düğün giğisileri geceligi günlük giyecegi gezmelkik ayrı olsun ev şyaları en lüksünden salon takımı gümüşlük ha birde ev olsa daha iyi olur çocuklar zorlanmaz hani geçimdeaboovvvvvvvvvvvvv düşündümde böyle isteyenler varmıki
canım çift çizgi gördüğün günler ve sonrası ama sen silik de çıksa değerlendir.. önce silik çokmaya başlıcakmış sonra ikiside koyu olacakmış işte o gün.. ama sen öndende başla çalışmalara
yaw yazdıkya üste adamı hasta etmeyinoğlum büyüsün etsin kendi alır eşyalarını öle de herşey istenmez erkek tarafından
ben alalhımdan hep huzurum olsun geçnecegişm kadar param olsun istedim dünyalar kadar eşyan paran olsa bir ekmeği huzurla yiyemedikden sonra hiç önemi yok allahım hayırlısını versinvar tabiki canım benim. hem onlar daha kımetli oluyor canım. tecrübeyle sabit.
ya tamam ne kızıyon görmedik alla alla. hem erkek tarafı şimdiden herşeye böyle cevap verirse. nesrinim sen bir daha düşün derim ben
ben alalhımdan hep huzurum olsun geçnecegişm kadar param olsun istedim dünyalar kadar eşyan paran olsa bir ekmeği huzurla yiyemedikden sonra hiç önemi yok allahım hayırlısını versin
abovvvvvvvvvvvvv kaynanalığı tuttuuyok kız sezgim bitanedir yapmaz öle şeyler
abovvvvvvvvvvvvv kaynanalığı tuttuuyok kız sezgim bitanedir yapmaz öle şeyler
bilemem artık nesnesimben zaten kıskanç biriyim oğlum olsa gelinin çekeceği var benden kızım olursa da ağlar dururum herlde
valla sezgi de en sonunda tırstı. kızım olsun diyodu en son okuduğumda. korktu anacım.sezgim şaka yapıyom canım kızmıyon dimi sevdiğimden yani.insan sevdiğini yerden yere vurumuş misali
gir ortalarına yat ozaman canım ala alal olurmu kız onlar mutlu olsun gerisi boş sende mutlu olun
pazar olabılır cunku daha cok erken deger dusuk cıkcak meraktan karnıma agrı gırcek ne me lazım yavrum buyusun varsa ıcerde yoksada garantı olur
stres yapma canım benim. pazartesi kan tahlili en temizi. halaymı cekicez pazartesi ne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?