HER AY ANNE OLMAYI UMUTLA BEKLEYENLER(Umutlarımızın çiçek açması dileğiyle)

*** ISPANAKLI KEK ***
MALZEMELER:
Keki için:
5 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı haşlanmış ıspanak püresi
1 adet limon kabuğu rendesi
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 kg. süt
2,5 fincan şeker
2,5 fincan un
50 gr. margarin
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
Üzeri için:
Toz antep fıstığı ve hindistan cevizi ( bolca )
YAPILIŞI:
Ispanağı ayıklayıp, yıkayıp, bir tencerede biraz sulu ve yağsız olarak haşlayın ve blendırdan geçirin.
Kek için olan malzemeleri sırasıyla çırpın.
Yağladığınız yada yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye kek harcını dökün ve yayın.
180 derecede pişirin.
Krema için; sütü,şekeri ve unu krema kıvamında pişirin.
Ocağı kapattıktan sonra margarin ve vanilya koyup, çırpın.
Bir paket krem şantiyi toz halinde kremaya ekleyin ve yine çırpın.
Hazır olan kremayı kekin üzerine yayın.
Kremanın üzerine bol toz antep fıstığı serpin.
Onun üzerinede bol hindistan cevizi serpin.
Tabi bu arada benim yaptığım gibi değişik şekiller verebilirsiniz.
Dilimlediğimiz enfes kekimiz servise hazır.
Tarif benden deneyip, afiyetle yemesi sizden. Kolay gelsin.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.

kızlar dün yaptım herkes fıstık sandı ben hayatımda böyle mükemmel bi tatlı yemedim eşim hala fıstık sanıyo bi borcam ne ara bitti anlamadım şiddetle tavsiye ediyoruuuummm

valla bende anlamadım ki :) normalde tv seyrediyoruz diyelim bi bakıyorum yanaşmış mıncık mıncık. kuduruk benimkisi sanırım. geçen kendime keçiboynuzu pekmesi aldım. kansızsam iyi gelir fln diye. ona da yediriyim dedim benim ihtiyacım yokk dedi. iyiki yedirmemişim, iyice azcak hahahhah. bi gün yapmayalım sızlanır. kırmızı günlerden nefret edio ztn. ilk günden itibaren soruo bitmedi mi daha diye. tek sevincim gece uyandırmaz, öyle kocalarda var sonuçta.
ama sana diyim, eğer mikmik çok olsun istiosan, giydiğin kıyafetlere de önem vermen lazım. öle pamuklu pijamalı dolaşana kimse yanaşmaz. hoş gecelikler var. sabahlığınla birlikte öle dolaş. hep dibinde otur. o yapmıosa da ilk adımı sen at.

ayy bizimkine hergün koy sucuklu yumurta yesin deli gibi yiyoo
biftek falan olabilir yada köfte.ben köfteleri hazırlayıp buzluga atıyorum yapcağm zaman çıkarıyorum eriyo çok rahat oluyo valla

benimki öğlen yemeğinde sever yumurtalı sucuğu
bende hazırlayıp dondurucuya koyuyorum rahat oluyo etleri bile kasaba 250 şey gram ayırtıyorum her birini ayrı ayrı paketliyo çözdürürken hepsini çıkartmak zorunda kalmıyorum tavuğuda bütün alıp parçalıyorum .

canım ya bende bu ay regl olursan ikinci günüğ hemn bal tarçın ç.otuna başlıycam.. tadı çok beter onun ...incir kürünüde denedim tadı fena değildi aslında sen sevmedin mi

ay ben yiyemedim ne bileyim yaa incirin tadını aldım hoşuma gitmedi içiyorum 10 dk geçmeden gidip kusuyorum eşimde kızdı zaten 2 kilo aldın onuda kusarken vercen dedi bıraktım bende

Canım özelden msj yazmışsın okudum bütün yazdıklarını sen ilaç tedavisi gördün mu yazdigin belirtilerin hepsi ben de var gibi çok heyecanlandım şimdi muhabbetinixe limon sıkıyorum ama

canım evlenmeden once kullanmıstım sonra duzeldı demıstı doktor hemen cocuk ıstemıyorsanız bosuna ılac yukleme demıstı
2 yıl sonra ıste ılacsız oldu sadece bıtkısel :)

ınsallah sendede vardır kac gun var bata

gizoşşşşş ben yedim bundan süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

melemen yapamam yumurtaya allerjim var ben yemiyosam oda yemesin tavuk sote evet iyi fikir onu yapayım bari bide
HER AKŞAM 16:30 DA BUGÜN NE PİŞİRSEM KK HER AY ANNE OLMAYI UMUTLA BEKLEYENLER TOPİĞİNDE

bız ıkı topıcıgı bırlestırdırk bu topıcte hepsını bulabılırsın sekerım

ben bayılırım tavuğa ama eşim hiç yemez sinir oluyoruumm

bide bide bide hepimiz için yarın kırmızıları görmemiş bir gün dililyorum sezzgii özellikle senle ben tam batı iyice sıkışanlar olarak umarım yarında geldiğimizde gelen giden yok deriz:))

AY AMİN AMİN İNŞALLAH AMİİİNNN

ayy canım geçmiş olsun, hiç ihmal etme bence hemen yarın dr a git.. yumurtaların sapasağlam olması lazım, erteleme sakın, çok çok geçmiş olsun, Allah ım inş bebik vardırda o yapıyordur

VALLA CANIM işten güçten gidemiyorum ki. işe 10 dakika geç gelsem laf oluyo doktora hiç gidemem.. İnşallah uzun sürmezde gitmek durumunda kalmam.. bebek yapar mı bilmiyorum ki :26: eğer yapıyosa da çok acıtmasın canımı

8 gün var canım benim kasik agrimda çok fazla idi ilaclardan diyorum ben de ins belirtidir

8 gün var canım benim kasik agrimda çok fazla idi ilaclardan diyorum ben de ins belirtidir

8 gun cokmus canım sen sımdı hıc dusunmemeye calıs en azından 4 5 gun kalana kadar ınsallah vardır ama
yoksa zaman ınan kı gecmıyor ben oncekı ay ole olmustum gercı kur falan kullanmadım ole duzenlı ılıskıde yoktu ama ben neredeyse on gun oncesınden hamıleyım dıe gezıordum sonuc husran tabı

ınsallah vardır cnm ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…