- Konu Sahibi cimcimesultan
-
- #1.501
Sevgili Cimcime :)
Öncelikle lütfen sakin ol, daha yolun çok başındasın, eğer bebişin var ise her süreçte böyle stres yaparsan bebişini de zorlarsın.
Senin durumun şu anda boş gebelik değil. boş gebelik kesenin görünmesi ancak bebeğin görünmemesi demektir. boş gebelikte kese vardır ancak içinde bebiş yoktur kalp atışı duyulmaz vs.
Dış gebelik ise kesenin olması gereken yere değil tüpe yerleşmesidir.
Yukarıdaki her iki durumda da hamilelikle ilgili süreç ilk haftalarda normal seyrinde devam eder. kanda beta hcg artar, idrar çift çizgi olur ve erken hamilelik belirtisi dediğimiz şeyler görülebilir
dış gebelikte kanda beta değeri olması gerektiği gibi artmaz normalde 2 günde 1 iki katına çıkmalıdır.
boş gebelikte ise kalp atışı duyulmaz ve hiçbir doktor 8 - 9. haftaya kadar boş gebelik teşhisi koymaz.
Şimdi senin durumuna bakılırsa şuanda boş olup olmamasını konuşmuyoruz bile çünkü daha çok erken. dış gebelik olabilir mi bilemeyiz yaşayıp görücez ama henüz daha regl dönemin bile gelmemişken ultrasonda bişey görmemiş olmak çok normal.
en iyisi sakin kalmaya çalışıp test sonuçlarını beklemen.
hiçbir hamilelikle kendininkini kıyaslama lütfen bu dönemde nette bu konu ile ilgili yorumlar falan okuma. dua et, hayırlısı ise bebişim benle olsun diye.
Dışardan böyle söylemek kolay diyeceksiniz belki hepiniz ama aynı süreçlerden geçtiğim ve hala geçiyor olduğum için en doğrusunun böylesi olduğuna karar verdim.
Zaman zaman takip ediyorum sizi. okuduğumda da içimden dua ediyorum allahım hayırlısını ver hepsine, gönüllerine göre ver diye.
herkese sevgiler...
Sevgili Cimcime :)
Öncelikle lütfen sakin ol, daha yolun çok başındasın, eğer bebişin var ise her süreçte böyle stres yaparsan bebişini de zorlarsın.
Senin durumun şu anda boş gebelik değil. boş gebelik kesenin görünmesi ancak bebeğin görünmemesi demektir. boş gebelikte kese vardır ancak içinde bebiş yoktur kalp atışı duyulmaz vs.
Dış gebelik ise kesenin olması gereken yere değil tüpe yerleşmesidir.
Yukarıdaki her iki durumda da hamilelikle ilgili süreç ilk haftalarda normal seyrinde devam eder. kanda beta hcg artar, idrar çift çizgi olur ve erken hamilelik belirtisi dediğimiz şeyler görülebilir
dış gebelikte kanda beta değeri olması gerektiği gibi artmaz normalde 2 günde 1 iki katına çıkmalıdır.
boş gebelikte ise kalp atışı duyulmaz ve hiçbir doktor 8 - 9. haftaya kadar boş gebelik teşhisi koymaz.
Şimdi senin durumuna bakılırsa şuanda boş olup olmamasını konuşmuyoruz bile çünkü daha çok erken. dış gebelik olabilir mi bilemeyiz yaşayıp görücez ama henüz daha regl dönemin bile gelmemişken ultrasonda bişey görmemiş olmak çok normal.
en iyisi sakin kalmaya çalışıp test sonuçlarını beklemen.
hiçbir hamilelikle kendininkini kıyaslama lütfen bu dönemde nette bu konu ile ilgili yorumlar falan okuma. dua et, hayırlısı ise bebişim benle olsun diye.
Dışardan böyle söylemek kolay diyeceksiniz belki hepiniz ama aynı süreçlerden geçtiğim ve hala geçiyor olduğum için en doğrusunun böylesi olduğuna karar verdim.
Zaman zaman takip ediyorum sizi. okuduğumda da içimden dua ediyorum allahım hayırlısını ver hepsine, gönüllerine göre ver diye.
herkese sevgiler...
merhaba arkadaşlar beni yeni katıldım off yarın adet tarihim heycanla bkliyorum bnde tık yok blirti fln sadece çok fazla halsizim okadar
bugün hiç vakit geçmiyor. batı beklemek istemiyorum. ama zaman geçmiyor. bekle bekle. acele edip cuma günü kanda baktırdım yoktu. şimdide umutla umutsuzluk arasındayım.
çok güzel açıklamışsınız. teşekkürler. size de hayırlı hamilelik ve doğum diliyorum.
hay ağzına sağlık... çok güzel bilgi vermişsin..
çooook teşekkür ederimmm peki neden bu doktor hemen yapıştırıyo boş gebelik dış gebelik falan diye insanın moralini bozuyor
şuan yapabildiğim tek şey dua etmek zaten inşallah bebeğim benimledir
Aynı durumdayız seninle.. Ben de aynı şekilde yorgunum ve bel ağrım başladı sanırım bu ayı teğet geçtik :18::18:benim de 3gün kaldı canım ama ümitli değilim.her yerim ağrıyor.okuldan geldim,dökülüyorum.hiç halim yok.regl belirtisi işte.gene becerememişim öf yaf!
az önce doktordan geldim kızlar
sabah aradım 10:40 a randevu aldım bana söylemediler idrara sıkışık gel diye. doktora gittim hemşiresi idrara sıkışık gelmen lazımdı su iç sıkışmadan alamayız seni dedi.
kızlar ne olur bana bişey söyleyin kötü bişey yoktur dimi
hoşgeldin canım. inşallah bebeğin senledir.
kac gun once baktırdın kı canım
benim adetim 5 gün gecikti kızlar normalde 14 şubatta olmam lazımdı ama ben hadi biride benden olsun deyip 15 şubat dedim hep. ama meğer ben yanlış hesap yapıyomuşum. en son adet tarihinle aynı tarihi göze almak gerekiyormuş bu durumda yine şanslıyım adetime 1 hafta varken görmüş oldum çift çizgiyi
benim adetim 5 gün gecikti kızlar normalde 14 şubatta olmam lazımdı ama ben hadi biride benden olsun deyip 15 şubat dedim hep. ama meğer ben yanlış hesap yapıyomuşum. en son adet tarihinle aynı tarihi göze almak gerekiyormuş bu durumda yine şanslıyım adetime 1 hafta varken görmüş oldum çift çizgiyi
batdan 7 gün önce oluyo heralde.15 şubatta baktırdım. bat 22 şubat
hayırlıı olsunnnn :)gözün aydınnn:):):)
Sen neye göre hesaplıyordun ki? son adetinden 28 gün sonrası değil mi normalde_
oooo daha ne olsun. ben 1 hafta kala kanda göremediğime göre. demekki neymiş. senin keseyi görmen lazım bana göre. ama hcg önemli tabi 1500 üstü kese görünüyor ya canım
teşekkür ederim inşallah gözüm ayar
inşşşşş:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?