HER AY ANNE OLMAYI UMUTLA BEKLEYENLER(Umutlarımızın çiçek açması dileğiyle)

Smear testi (PAP smear) rahim ağzından sürüntü alma işlemidir. Smear testi rahim ağzı yani serviks kanseri için bir tarama yöntemidir. Smear testi yapmaktaki amaç rahim ağzında kanser olmayan fakat farkedilmezse yıllar sonra kansere dönüşme riski olan bazı lezyonları erkenden farketmek ve gerekirse tedavi ederek kansere dönüşmesini engellemektir.

Jinekolojik muayene sırasında özel bir çubukla rahim ağzındaki hücrelerden sürüntü şeklinde bir örnek cam üzerine alınır. Alınan sürüntüdeki hücrelerin cama sürülmesinden sonra üzerine sprey sıkılarak sabitlenir ve incelenmesi için patolojiye gönderilir. Hasta smear alınırken hiçbirşey hissetmez. İşlem çok kısa yaklaşık 1-2 dakika sürer.

Amerikan kanser derneğinin (ACS) ve Amerikan Obstetrik ve Jinekoloji Koleji (ACOG) önerilerine göre tarama amacıyla ilk cinsel ilişkiden 3 yıl sonra veya en geç 21 yaşında smear alınmaya başlanmalı ve daha sonra yılda bir alınmalıdır.
Smear testi gebelik oluşması, hamilelik, kısırlık gibi konularda bilgi vermez. Smear testine bakarak bir kadının gebe kalabileceği, bebek sahibi olabileceği anlaşılamaz.
Smear testi rahim ağzı (serviks) ile ilgili bazı hastalıklar hakkında bilgi verir.

Son düzenleme:
ya sana bişey olmasın canıımmm beniimmm geçicek bütün bunlar sabret güçlü oll

of yaaa geçsin bitsin lütfeeeenn
zaten polen uçuyomuş bugün çıktığıma pişamn oldum sabah sağlam çıktığım eve akşam botokslu gibi gergin döndüm şişti yine yüzüm zaten psikolojim bozuk aynaya baktıkça sinir oluyorum senden bi bok olmaz diyorum kendime

ay ne bilim canım yaa benim etrafımda smear yapılan 2 kadın vardı ikiside rahim ağzı kanseri olduğunu öğrendi bende o tahlil yapılınca sonucun aynı olduğunu düşündüm sanırsam :26:

ne alaka bende enfeksiyon kapmıştım balayında hatta sürekli kan geliyodu akıntı kanlıydı fitil kullandım geçti smearde temiz çıkmıştı aklına neden böyle şeyler getiriyosun kii olumlu düşünnnnn

Bizimkide kendi yapiyo..hemde tadini seviyomus....banada der al ic bak tadina daha icmedim. kokusu cok kotu...

hosheldin topigimizee.. gecmis olsun..
bende de laboquıck var o zaman sanırım kaybolmayacak

Ben de laboquik kullandim...yum. gunu bile silik cikti. ama simdi hamileyim...yani bu ay hic cift cizgi goremedim

bende ruh gibiyim ne vaaarrr her halinle fıstıksınnn sennnnn.

Smear testi rahim ağzını (serviks) değerlendirmek ve hem enfeksiyonlar hem de kanser- kanser öncüsü durumlar açısından kontrol etmek için kadınlara yapılan özel bir rahim ağzı tarama testidir.
Smear testi ('Smir' olarak okunur) ; (rahim ağzından) cam üstüne ince yayma, rahim ağzından sürüntü alma, CVS (Cervico- vaginal smear testi), PAP testi veya PAP smear testigibi isimlerle de anılmaktadır.
Smear testi (PAP testi) hangi amaçla yapılır?
Bu testteki en önemli amaç, özellikle rahim ağzı kanserlerinin ve kanser öncesi (prekanseröz) lezyonların erken tanınmasıdır. Son yıllarda jinekolojik muayene ve jinekolojik kontrollerin rutin bir parçası haline gelmiştir.

teşekkür ederim canım

hadi yaaa normal bişey yani :26:
ya diyorumya ben hiç duymadım böyle bişey zaten az önce ilaçlarımı almaya gittim dedim doktor böyle böyle dedi aklına kötü şeyler getirme dediler hemen ben bişey demeden o zaman daha çok işkillendim ((

onları duymaya programlı olduğun içinmi acabaaaa

Smear testi cubukla alindimi senden. eger oyleyse hep bakiyolatr ona gecen annemede yapmislatr. canimmmm uzme nolurrr kendini..

evrene ne verirsen o sana onu geri verir öncelikle bunu unutma.. o testin sonucu kötü çıkacak diye bi kaide yok aksine iyi çıkacak. rahmin temizmiş yani o kızarıklık belkide düşükten sonra hala geçmeyen yada iltihapın oluşturduğu bişeyde olabilir neden hemen kötüye yoruyosun ki. doktor ne olduğunu anlamak için yapıyo o testi. belli ki iyi doktor kötü bişey olsa zaten söyler kuzum.. sen şimdi o çıkacak şahane sonucu bekle. şahane diyorum çünkü sonuç temiz çıkacak kötü şeyler aklına getirme evrene pozitif enerji gönder hadi bakim hayallerini de fazla rafa kaldırma ulaşabileceğin yerde olsun. senin güçlü olduğunu hepimiz biliyoruz canım. sakın üzme kendini biz hep yanındayız.

canım ne denir bilemedim,ama sen kendini üzmeki allahımın izniyle biran önce düzelsin,evet belki bize uzaktan konuşmak kolay geliyor ama herşeyin başı moral, rabbimin mucizeleri çoktur,burda hepmiz heppimize dua ediyoruz,inşallah herşey güzel olacak,kendini üzme sakın

benim akıntım vardı,smear yaptılar,bi pok çıkmadı.üst komşumuz aylardır regl olmuyordu,smear yaptılar.sonıç : menopoz yani her smear senin gördüklerine benzemiyo canım.felaket tellalığı yapıp,üzülme.bence sen polen alerjinle ilgilen.emin ol şeyin geçecek,alerjin devam edecek

benim de polen alerjim var,pkom varrr,yımırtam yoookkk

Kiz tabiii nerdeyse her bayana yapiyolar bu testi. annem kayinvalidem..gecen ablamda gitmid o da yapyirmis..hatta ablammmuayene sirasinda kanama yasamis. drr "odemli iltihap var" demis ondan oluyomus kanama. bazen ilski sirasinda kanama yasayanlara duyurulur... yani anca benim gibi alttan. muayeneye gitmeyenlere yaptiramiyor dr ler.:)

çok teşekkür ederim canım şuan kendimi ona odakladığım için çocuk falan aklıma gelmiyor inan :26:

çok teşekkür ediyorum canım umarım dediğin gibi olur :26:

Smear testi cubukla alindimi senden. eger oyleyse hep bakiyolatr ona gecen annemede yapmislatr. canimmmm uzme nolurrr kendini..

hayır canım almadılar daha. ilaç kullancam bidahaki adetten sonra gitcem yani 19 mayıs gibi

manyak yaa güldürdün yine beni
aklım şeyimde zaten neden kızarıyosa pislik
zaten çilek çiçek polen yumurta herşeye alerjim var şimdi 3 aydır kocamada oluşcak vücut reaksiyon göstercek ilerde doktor tamam yap çocuğu deyince.

oh yaa valla rahatladım herkese yapılıyosa.
sen neden alttan muayene olamıyosun elimde olsa senin yerine açıverirdim ben alıştım artık bakmayan kalmasın diye bağırsam yeridir

canım çok üzme kendini bak benim ablam 7 yıldır ilişki sırasında hep kanaması oluyormuş ve bunu bize hiç demedi ve doktora da gitmemiş akıllı yine kanaması olmuş bunu bize söyledi ve bunu doktora gitmesi için ikna ettim. ve gitti doktor rahim kanserinden şüphelenmiş çünkü kontrol etmiş hiç bir sorun bulamamış yara falan smaer testi istedi ben kanamayı araştırıyorum hep kanser diyor ben kafayı yiyordum sürekli ağlıyordum 2 hafta ne uzun geldi sonuçları almak için. çok şükür sonuç temiz geldi. iltihaptan oluyormuş.

Kız cimcimeee ne bu hal yapma kuzummm banada çok yaptılar smear illaki kötü olcak die bişi yok o kızarıklık kürtajdan sonra oluşan vi durum oluo arkadaşımdada olmuştu inan ve sonrasında ilaçlarla geçti ne kanseri deliii tahriş oluo ve içerisi sürekli ıslakn nemli olduğu için kolay kurumuo anladın mı bebeğimmm arkadaştan biliorummm içini ferrah tıt ilaçlarla geçicek kızartı ve 1-2 aya gayet normal olucaksın bebiş çalışmalarına devam ediceksin bak wallahi ! Bana inan kocanın sürpriz olayına ne kadar ısrar etsemde hayır dedin ama sürpriz yaptı bundada emininmm inan tatlım

evet şimdide bana 1 ay çok uzun geliyo kürtajdan sonra doktor 3 ay korun dicek diye kalbimi tutmuştum korktum bunu duymaktan ama korun dese daha iyiymiş zaten 3 ayı öyle böyle geçireceğim :/

canım evet sen ısrar ettin ama ben hayır dedim bu sefer öyle düünmeyip seni dinleyeyim en iyisi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…