- 9 Şubat 2013
- 1.555
- 7
- 358
- Konu Sahibi cimcimesultan
-
- #19.381
Smear testi (PAP smear) rahim ağzından sürüntü alma işlemidir. Smear testi rahim ağzı yani serviks kanseri için bir tarama yöntemidir. Smear testi yapmaktaki amaç rahim ağzında kanser olmayan fakat farkedilmezse yıllar sonra kansere dönüşme riski olan bazı lezyonları erkenden farketmek ve gerekirse tedavi ederek kansere dönüşmesini engellemektir.evet rahim ağzındaki sıvıdan huyuna bakılıyor diye biliyorum bende. ne bileyim yine ertelendi yani ben 1 ay daha ertelicem çocuğu dedim evet dedi hatta bi süre ertelesen iyi olur dedi
ben yaradan korkmuyrum sonuçtan korkuyorum bide bu akşam adama müjde verecektim yalan oldu oda.
galiba bayramdan sonraya kadar beklemem lazım
ya sana bişey olmasın canıımmm beniimmm geçicek bütün bunlar sabret güçlü oll
ay ne bilim canım yaa benim etrafımda smear yapılan 2 kadın vardı ikiside rahim ağzı kanseri olduğunu öğrendi bende o tahlil yapılınca sonucun aynı olduğunu düşündüm sanırsam :26:
Bizimkide kendi yapiyo..hemde tadini seviyomus....banada der al ic bak tadina daha icmedim. kokusu cok kotu...canım bizimki de başta öyle diyodu ama kürü daha etkiliymiş şimdi alıştı ben suyunun içindeki taneleri hemen süzmüyorum içinde kalıyor o zaman aynı mayve suyu gibi oluyor bizimki seviviyo valla her iki türlüsünü de hatta hep bana kızar kürümü hazırla diye çoğu zaman kendi hazırlar çünkü onun faydasını çok gördüğünü söylüyor
Slm kızlar. Bende her ay anne olmayı bekleyenlerdenim iki buçuk yıldır olmadı 6 ay önce pkolusun dediler. Bendeki tek belirti adet duZnszligi her ay 3 4 5 gün atar ...bı ay tedavi gördüm guZel yanıt aldım ama olmadı yine . Snr kürleri denedim soğan ise yaradı ama yine olmadı. İncirse hayatımda ilk defa 19gun geciktirdi adetimi. Tarlusalla söküldüm. İlk defa. PZrtsi hsg çekildim çok kötüydü, ve tek tüpüm tıkalı çıktı sanırım . Esimdede grade 1 varikosel var . İyice morelim bozuldu. Rbbm hyrlisini versin B'nde her ay bekliyorum mucizem gelsin diye...... Hiç iyi değilim ...
bende de laboquıck var o zaman sanırım kaybolmayacak
of yaaa geçsin bitsin lütfeeeenn
zaten polen uçuyomuş bugün çıktığıma pişamn oldum sabah sağlam çıktığım eve akşam botokslu gibi gergin döndüm şişti yine yüzüm zaten psikolojim bozuk aynaya baktıkça sinir oluyorum senden bi bok olmaz diyorum kendime
Smear testi (PAP smear) rahim ağzından sürüntü alma işlemidir. Smear testi rahim ağzı yani serviks kanseri için bir tarama yöntemidir. Smear testi yapmaktaki amaç rahim ağzında kanser olmayan fakat farkedilmezse yıllar sonra kansere dönüşme riski olan bazı lezyonları erkenden farketmek ve gerekirse tedavi ederek kansere dönüşmesini engellemektir.
Jinekolojik muayene sırasında özel bir çubukla rahim ağzındaki hücrelerden sürüntü şeklinde bir örnek cam üzerine alınır. Alınan sürüntüdeki hücrelerin cama sürülmesinden sonra üzerine sprey sıkılarak sabitlenir ve incelenmesi için patolojiye gönderilir. Hasta smear alınırken hiçbirşey hissetmez. İşlem çok kısa yaklaşık 1-2 dakika sürer.
Amerikan kanser derneğinin (ACS) ve Amerikan Obstetrik ve Jinekoloji Koleji (ACOG) önerilerine göre tarama amacıyla ilk cinsel ilişkiden 3 yıl sonra veya en geç 21 yaşında smear alınmaya başlanmalı ve daha sonra yılda bir alınmalıdır.
Smear testi gebelik oluşması, hamilelik, kısırlık gibi konularda bilgi vermez. Smear testine bakarak bir kadının gebe kalabileceği, bebek sahibi olabileceği anlaşılamaz.
Smear testi rahim ağzı (serviks) ile ilgili bazı hastalıklar hakkında bilgi verir.
ne alaka bende enfeksiyon kapmıştım balayında hatta sürekli kan geliyodu akıntı kanlıydı fitil kullandım geçti smearde temiz çıkmıştı aklına neden böyle şeyler getiriyosun kii olumlu düşünnnnn
teşekkür ederim canım
hadi yaaa normal bişey yani :26:
ya diyorumya ben hiç duymadım böyle bişey zaten az önce ilaçlarımı almaya gittim dedim doktor böyle böyle dedi aklına kötü şeyler getirme dediler hemen ben bişey demeden o zaman daha çok işkillendim((
bende ruh gibiyim ne vaaarrrher halinle fıstıksınnn sennnnn.
canım yara değilkiyara olsa hemen yakardım ama yara değil bu yara yok sende enfeksiyon var kızarıklık aynen duruyo dedi. neden olduğunu araştıracak.
smear testini bu yüzden istedi. rahim ağzındaki kızarıklık kansermi değilmi buna bakacaklar. veya o hastalığa sebep olacak kadar kötü huylumu yoksa iyi huylumu diye bakılacak.
keşke yara olsa yara olanlar yakınca iyileşiyo ama ya bide kötü bişey olursa ben ondan korkuyorum
evet rahim ağzındaki sıvıdan huyuna bakılıyor diye biliyorum bende. ne bileyim yine ertelendi yani ben 1 ay daha ertelicem çocuğu dedim evet dedi hatta bi süre ertelesen iyi olur dedi
ben yaradan korkmuyrum sonuçtan korkuyorum bide bu akşam adama müjde verecektim yalan oldu oda.
galiba bayramdan sonraya kadar beklemem lazım
kızlar özür dilerim telefondaydım yazdım ama sonra sistem atmış beni kayıtlı değilim diye msj silindi....
ben bitik durumdayım
hamilelik heyecanımı bir süre daha erteledim ve ne kadar olduğu belli bile değil.
evet iltihaplarım gitmiş rahim tertemiz ama rahim ağzındaki kızarıklık hala geçmemiş.
doktor sağolsun yine muayene sonrası 1,5 saat gibi bir süre psikolojik destek verdi bana.
hatta espiri bile yaptı o kadar kustun kustun inat ettin ama bak ilaçlar yaradı diye...
yalnız ilaç tedavim bitmedi aksine 2 fitil daha aldım
yani şimdilik hamileik planlarımı 1 ay erteledim
o 1 ayın sonunda ne olur Allah bilir
smear testi istedi doktor
şok oldum
smear testinin ne anlama geldiğini biliyorum lütfen doğruyu söyleyin şüphe uyandıracak bir durum varsa gideyim başka yere ama ne olur oyalamayın beni dedim
sağolsun çok güzel bir örnekle açıkladı durumu ve bebek çalışmalarını ertelemem gerektiğini söyledi.
biz eski binayı yıkıp temelden değiştirdik yerine yepyeni sağlam bir bina yapıyoruz tam temeli atmışken daha beton kurumadan tuğla dizmeye başlarsak o bina yıkılır yada içinde insan varken yıkılır şuan o binayı yıkma biraz bekle test sonuçların güzel gelsin o zaman bakacağız dedi.
ya anlamıyorum ilaçları kullandığım zamanlar ilişki olmadı yaklaşık 16 gündür birliktelik yok hergün çamaşır değiştiriyorum yedikelrime içtiklerime dikkat ediyorum neden geçmiyo bu enfeksiyon .
şimdi ilaçları kullanacağım sonra adet olduktan sonra bitince yine gideceğim test için.
şuan gözlerim dolu dolu oldu. ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.
belkide en az 6 ay 1 sene erteliyorum hayallerimi.
belkide daha uzun sürecek bir tedavi sürecine gireceğim hiçbişey belli değil
şuan tek işim ilaçlarımı alıp adet olmayı beklemek
hani 13 mayısta hamileyim diye müjde vermeyi düşünüyordumya
ne zaman o müjdeyi vereceğim bilmiyorum.
ben aslında şuan hiçbişey bilmiyorum.
sadece haberiniz olsun aklınız bende kalmasın istedim.
hepinizi çok seviorum
canım ne denir bilemedim,ama sen kendini üzmeki allahımın izniyle biran önce düzelsin,evet belki bize uzaktan konuşmak kolay geliyor ama herşeyin başı moral, rabbimin mucizeleri çoktur,burda hepmiz heppimize dua ediyoruz,inşallah herşey güzel olacak,kendini üzme sakınkızlar özür dilerim telefondaydım yazdım ama sonra sistem atmış beni kayıtlı değilim diye msj silindi....
ben bitik durumdayım
hamilelik heyecanımı bir süre daha erteledim ve ne kadar olduğu belli bile değil.
evet iltihaplarım gitmiş rahim tertemiz ama rahim ağzındaki kızarıklık hala geçmemiş.
doktor sağolsun yine muayene sonrası 1,5 saat gibi bir süre psikolojik destek verdi bana.
hatta espiri bile yaptı o kadar kustun kustun inat ettin ama bak ilaçlar yaradı diye...
yalnız ilaç tedavim bitmedi aksine 2 fitil daha aldım
yani şimdilik hamileik planlarımı 1 ay erteledim
o 1 ayın sonunda ne olur Allah bilir
smear testi istedi doktor
şok oldum
smear testinin ne anlama geldiğini biliyorum lütfen doğruyu söyleyin şüphe uyandıracak bir durum varsa gideyim başka yere ama ne olur oyalamayın beni dedim
sağolsun çok güzel bir örnekle açıkladı durumu ve bebek çalışmalarını ertelemem gerektiğini söyledi.
biz eski binayı yıkıp temelden değiştirdik yerine yepyeni sağlam bir bina yapıyoruz tam temeli atmışken daha beton kurumadan tuğla dizmeye başlarsak o bina yıkılır yada içinde insan varken yıkılır şuan o binayı yıkma biraz bekle test sonuçların güzel gelsin o zaman bakacağız dedi.
ya anlamıyorum ilaçları kullandığım zamanlar ilişki olmadı yaklaşık 16 gündür birliktelik yok hergün çamaşır değiştiriyorum yedikelrime içtiklerime dikkat ediyorum neden geçmiyo bu enfeksiyon .
şimdi ilaçları kullanacağım sonra adet olduktan sonra bitince yine gideceğim test için.
şuan gözlerim dolu dolu oldu. ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.
belkide en az 6 ay 1 sene erteliyorum hayallerimi.
belkide daha uzun sürecek bir tedavi sürecine gireceğim hiçbişey belli değil
şuan tek işim ilaçlarımı alıp adet olmayı beklemek
hani 13 mayısta hamileyim diye müjde vermeyi düşünüyordumya
ne zaman o müjdeyi vereceğim bilmiyorum.
ben aslında şuan hiçbişey bilmiyorum.
sadece haberiniz olsun aklınız bende kalmasın istedim.
hepinizi çok seviorum
onları duymaya programlı olduğun içinmi acabaaaa
teşekkür ederim canım
hadi yaaa normal bişey yani :26:
ya diyorumya ben hiç duymadım böyle bişey zaten az önce ilaçlarımı almaya gittim dedim doktor böyle böyle dedi aklına kötü şeyler getirme dediler hemen ben bişey demeden o zaman daha çok işkillendim((
evrene ne verirsen o sana onu geri verir öncelikle bunu unutma..o testin sonucu kötü çıkacak diye bi kaide yok aksine iyi çıkacak. rahmin temizmiş yani o kızarıklık belkide düşükten sonra hala geçmeyen yada iltihapın oluşturduğu bişeyde olabilir neden hemen kötüye yoruyosun ki. doktor ne olduğunu anlamak için yapıyo o testi. belli ki iyi doktor kötü bişey olsa zaten söyler kuzum.. sen şimdi o çıkacak şahane sonucu bekle. şahane diyorum çünkü sonuç temiz çıkacak kötü şeyler aklına getirme evrene pozitif enerji gönder hadi bakim hayallerini de fazla rafa kaldırma ulaşabileceğin yerde olsun. senin güçlü olduğunu hepimiz biliyoruz canım. sakın üzme kendini biz hep yanındayız.
canım ne denir bilemedim,ama sen kendini üzmeki allahımın izniyle biran önce düzelsin,evet belki bize uzaktan konuşmak kolay geliyor ama herşeyin başı moral, rabbimin mucizeleri çoktur,burda hepmiz heppimize dua ediyoruz,inşallah herşey güzel olacak,kendini üzme sakın
Smear testi cubukla alindimi senden. eger oyleyse hep bakiyolatr ona gecen annemede yapmislatr. canimmmm uzme nolurrr kendini..
benim akıntım vardı,smear yaptılar,bi pok çıkmadı.üst komşumuz aylardır regl olmuyordu,smear yaptılar.sonıç : menopozyani her smear senin gördüklerine benzemiyo canım.felaket tellalığı yapıp,üzülme.bence sen polen alerjinle ilgilen.emin ol şeyin geçecek,alerjin devam edecek
benim de polen alerjim var,pkom varrr,yımırtam yoookkk
Kiz tabiii nerdeyse her bayana yapiyolar bu testi. annem kayinvalidem..gecen ablamda gitmid o da yapyirmis..hatta ablammmuayene sirasinda kanama yasamis. drr "odemli iltihap var" demis ondan oluyomus kanama. bazen ilski sirasinda kanama yasayanlara duyurulur... yani anca benim gibi alttan. muayeneye gitmeyenlere yaptiramiyor dr ler.:)
canım çok üzme kendini bak benim ablam 7 yıldır ilişki sırasında hep kanaması oluyormuş ve bunu bize hiç demedi ve doktora da gitmemiş akıllı yine kanaması olmuş bunu bize söyledi ve bunu doktora gitmesi için ikna ettim. ve gitti doktor rahim kanserinden şüphelenmiş çünkü kontrol etmiş hiç bir sorun bulamamış yara falan smaer testi istedi ben kanamayı araştırıyorum hep kanser diyor ben kafayı yiyordum sürekli ağlıyordum 2 hafta ne uzun geldi sonuçları almak için. çok şükür sonuç temiz geldi. iltihaptan oluyormuş.
Kız cimcimeee ne bu hal yapma kuzummm banada çok yaptılar smear illaki kötü olcak die bişi yok o kızarıklık kürtajdan sonra oluşan vi durum oluo arkadaşımdada olmuştu inan ve sonrasında ilaçlarla geçti ne kanseri deliii tahriş oluo ve içerisi sürekli ıslakn nemli olduğu için kolay kurumuo anladın mı bebeğimmm arkadaştan biliorummm içini ferrah tıt ilaçlarla geçicek kızartı ve 1-2 aya gayet normal olucaksın bebiş çalışmalarına devam ediceksin bak wallahi ! Bana inan kocanın sürpriz olayına ne kadar ısrar etsemde hayır dedin ama sürpriz yaptı bundada emininmm inan tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?