Ben de aynı durumdayım, yakında evleneceğim zaten bunalıma girdim ekonomi yüzünden bir de çevredeki insanların tepkileri beni mahvediyor. Ne yapacaksınız, çok kötü zamanda evleniyorsunuz, beyaz eşya çok pahalanmış daha neler neler. Sağolun ya iyi moral veriyorsunuz. Ne yapalım evet pahalı da mecburen alacağız. 3 sene önce arkadaşımızın tek maaşla aldığı eşyaları biz bu sene çift maaşla alamıyoruz. Resmen ne kadar geç evlenirsen o kadar zarardasın.Vallahi konuyu ve tüm yazılanları okudum içim şişti.
Benim de yakıt masrafım haftada 100 TL'ydi, şimdi 3-4 güne bitiyor.
Ve 2019'da evleniyorum, tüm bunları okudukça gözüm korkuyor, babaevinde insan gül gibi yaşıyor, kira derdi yok, mutfak masrafı yok, eve her türlü destek oluyorum ama sonuçta bi mecburiyet yok..
şimdi evlenince her şey başa bela, hadi bi şekil geçinsek çocuk olana kadar, çocukla ne yapıcaz..
şartları daha da iyileştirmeyi beklesek yaşlar olmuş ben 30 nişanlım 32...
konuyu da ağlama duvarına çevirdim ama ben de şişmişim bunları düşünmekten..
Ayrıca enflasyon diye bir şey var, o zamanın 200 tl si şimdinin 400 tl sine eş değer zaten.Konuyla alakasız ama şu mantığı anlamıyorum.Çeyrek takıldıysa çeyrek götürülmeli.Şöyle düşünün eğer arkadaşınız altınını Size takmayıp kenarda saklasaydı o altın şuan 400 liraydı
Altını getirsinlerde :) evlenince görüceksiniz baya üstüne yatan olcakAyrıca enflasyon diye bir şey var, o zamanın 200 tl si şimdinin 400 tl sine eş değer zaten.
Daha dur bebek doğunca masraflar daha da artcak beziydi mamasıydı aşısıydı bizde bursada oturuyoruz 950 kira veriyoruz kredilerdi faturalardı kızımın masraflarıydı (1 yaşında) ay sonunu getiremiyoruz gene gitti 1 küçük altınTemmuzdan sonra çözemediğim bi şekilde eksiye giriyoruz sürekli, Kafam almıyor tama her şey zamlanıyor ama yani ne dışarıda yemek yiyoruz, ne kıyafet alıyoruz ne de ayakkabı.
Araba kredimiz 2250, kira 1250, toplamda 7250 maaş giriyor eve, ekstra olarak kaynanama destek oluyoruz, faturaları ihtiyacı marketi falan. Yemeği genelde kaynanam yapıyor evde yiyoruz yani. Yok ama her ay eksiden çıkamıyoruz. Aralık'ta doğumum olacak daha doğum parasını koyamadım bi kenara
Ne yapacağımı şaşırdım. Eşimin üstüne de gitmek istemiyorum çok didiklemedim soruyorum, hesabına giriyor, işte 200 markette harcanmış, işte 150 bebek için aldıklarımız falan, 100 benzin doldurdum vs vs ...
Nasıl düze çıkacağız, ne zaman eksisiz bi ay olacak şaştım. Ki kışın doğalgaz faturası da eklenecek masraflara
Pahalı markalardan almayın canım. 2tane marka var hem çok kaliteli hemde hala 20lira. Ayda 3 paketten 60 lira tutuyorMalesef kime dert yansam herkes aynı 4 ay önce 80 tanesini 35 liraya aldığım bebek bezinin şimdi 46 tanesi 38 lira siz hesap edin aylık 1000 lira bebek masrafı var bez ıslak mendil vs .
Bide üstüne bir ay giydiğini bir daha giyemiyor ..
Beğenmediğimiz BİM bile almış başını gidiyor .
Artık BİM bile lüks ..
Akşam yazmıştım bebek bezi kaliteli 20liraya var diye. Sonra markete gittik bez almaya bide ne göriyim bez 17ye düşmüş çoook mutlu oldum. Ama türkiyede düştümü bilmiyorum orada hala 20dir belki
Yazmak yasak olabilir bilemiyorum ama baş harfi s ile başlayanMarkası ne?
Yazmak yasak olabilir bilemiyorum ama baş harfi s ile başlayan
Ucuz bez değil bu hanimefendi. Hem ucuz hem kaliteli. Araştirin oldukça kaliteli bir marka ama digerleri gibi kazık değil sadece. 6 aydir çok memnunumucuz bebek bezi sızdırıyor nesi iyi pişik yapıyor bir de devamlı kullanılırsa
ben sizi mi alıntıladım da bana cevap yazdınız.ucuz beden kastım hangi marka yazmışmıyım iyi okuyun önceUcuz bez değil bu hanimefendi. Hem ucuz hem kaliteli. Araştirin oldukça kaliteli bir marka ama digerleri gibi kazık değil sadece. 6 aydir çok memnunum
Mevzumuz şu an bez ve ucuz bez buldugumu yazan kişide benim başka kime yazıcaksınızben sizi mi alıntıladım da bana cevap yazdınız.ucuz beden kastım hangi marka yazmışmıyım iyi okuyun önce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?