Sadece ev kirasını ödeyebiliyor, babasından maaş alıyor. BEn de o şekilde sordum zaten tek başına maket alışverişi bu kadar tutamaz dedim ki faturasını da ödüyoruz zaten ne almış dedim ama işte ekstreye bakmamıştım.Kayinvalidenizin maaşı vs yok mu ya da başka çocuğu?neden sadece siz bakıyorsunuz?
Nasıl bi market ki bu 1900tl harcanmış.havyar filan mı yiyolar kahvaltıda.
Benim için çok büyük bi sorun olurdu bu.kusura bakmayın ama bu şartlarda asla düze çıkamazsınız . Siz her şeyden kısıp 1900tl kv ye vermek üstelik siz de çalışıyorsunuz zor yani
Anneciğimin meşhur lafıdır:Sadece ev kirasını ödeyebiliyor, babasından maaş alıyor. BEn de o şekilde sordum zaten tek başına maket alışverişi bu kadar tutamaz dedim ki faturasını da ödüyoruz zaten ne almış dedim ama işte ekstreye bakmamıştım.
Bence kvne destek sizi zorluyor.kvn yalniz mi yasiyor.hic geliri yok mu sizden baska cocugu yok muAçıkçası kaynanam çok tutumlu değil üstüne bi de kredi kartı 1900 gelmişti ağustos ayında ilk kez o zaman eşime dedim annen ne harcamış diye. Ama bi daha soramadım. Ondan sonra ne kadar geldi kartı bilmiyorum ..
Yani ne kadar kavga edebilirim bilmiyorum. Dermanım da yok kavgaya tartışmaya. Hani ver bakayım desem gösterecektir ama tadımız çok kaçar sanırım.
Eksiye girmek veya artiya cikmak aslinda sadece gelirle degil, hesabi iyi tutmakla da alakali.
Dogum yaptim 2016 sonunda.
O arada 4 ay calismadim.
Kira borc kredi yoktu. Araba yoktu yani masrafi da yoktu
5000 tl esimin maasi ile cok zorlaniyorduk. Herkes sok oluyordu ne yapiyorsunuz parayi diye
Simdi hesabi iyi tutmayi ogrendim.
Tatilden disarda yemekten hic kismam
Bogazimdan hic kismam
Herseyim markadir
Maaslarimiz da yukseldi ve benim de maasim baslayinca 15000e yakin gelirimiz var.
Ama suan su pahalilikta bize o zaman yetmeyen 5000 yetiyor.
Cunku saga sola o kadar 3 ona 5 buna derken para harciyormusuz ki...
Sanirim bunu siz degil ama kayinvalideniz yapiyor suan
Bebeginiz icin bu harcamalara el atin. Baska care yok
Bir de gelirinize kiraniza ve ailelere destek olusunuza bakilirsa yanlis anlamayin ama o kredi size fazla. Daha uygun bir araba ile degisim gibi bir sey mumkun degil mi :/
Siz çalışıyormusunuz ?Temmuzdan sonra çözemediğim bi şekilde eksiye giriyoruz sürekli, Kafam almıyor tama her şey zamlanıyor ama yani ne dışarıda yemek yiyoruz, ne kıyafet alıyoruz ne de ayakkabı.
Araba kredimiz 2250, kira 1250, toplamda 7250 maaş giriyor eve, ekstra olarak kaynanama destek oluyoruz, faturaları ihtiyacı marketi falan. Yemeği genelde kaynanam yapıyor evde yiyoruz yani. Yok ama her ay eksiden çıkamıyoruz. Aralık'ta doğumum olacak daha doğum parasını koyamadım bi kenara
Ne yapacağımı şaşırdım. Eşimin üstüne de gitmek istemiyorum çok didiklemedim soruyorum, hesabına giriyor, işte 200 markette harcanmış, işte 150 bebek için aldıklarımız falan, 100 benzin doldurdum vs vs ...
Nasıl düze çıkacağız, ne zaman eksisiz bi ay olacak şaştım. Ki kışın doğalgaz faturası da eklenecek masraflara
Açıkçası kaynanam çok tutumlu değil üstüne bi de kredi kartı 1900 gelmişti ağustos ayında ilk kez o zaman eşime dedim annen ne harcamış diye. Ama bi daha soramadım. Ondan sonra ne kadar geldi kartı bilmiyorum ..
Yani ne kadar kavga edebilirim bilmiyorum. Dermanım da yok kavgaya tartışmaya. Hani ver bakayım desem gösterecektir ama tadımız çok kaçar sanırım.
Çok şükür canım , eşime bunu demiştim Rabbim bize emanet nasip etti sağlıklı bir şekilde buna şükretmeliyiz. Allah'ım İnşallah size de mucizelerini nasip etsin. Sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşallah.. amincogu insan bu sekilde uzulme zamanla olur herşey suan hayat cok pahali sukur sen hanilesin biz ekstra tup bebek odemesi yapiyoruz 3 ayda 1 falan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?