Her ay daha da eksiye girmek :(

Sadece ev kirasını ödeyebiliyor, babasından maaş alıyor. BEn de o şekilde sordum zaten tek başına maket alışverişi bu kadar tutamaz dedim ki faturasını da ödüyoruz zaten ne almış dedim ama işte ekstreye bakmamıştım.

Eksiye girmek veya artiya cikmak aslinda sadece gelirle degil, hesabi iyi tutmakla da alakali.

Dogum yaptim 2016 sonunda.
O arada 4 ay calismadim.
Kira borc kredi yoktu. Araba yoktu yani masrafi da yoktu
5000 tl esimin maasi ile cok zorlaniyorduk. Herkes sok oluyordu ne yapiyorsunuz parayi diye

Simdi hesabi iyi tutmayi ogrendim.
Tatilden disarda yemekten hic kismam
Bogazimdan hic kismam
Herseyim markadir
Maaslarimiz da yukseldi ve benim de maasim baslayinca 15000e yakin gelirimiz var.
Ama suan su pahalilikta bize o zaman yetmeyen 5000 yetiyor.

Cunku saga sola o kadar 3 ona 5 buna derken para harciyormusuz ki...
Sanirim bunu siz degil ama kayinvalideniz yapiyor suan

Bebeginiz icin bu harcamalara el atin. Baska care yok
Bir de gelirinize kiraniza ve ailelere destek olusunuza bakilirsa yanlis anlamayin ama o kredi size fazla. Daha uygun bir araba ile degisim gibi bir sey mumkun degil mi :/

Anneciğimin meşhur lafıdır:
'Para harcarken kazanılır' der.
Eve giren para kadar nereye,nasıl harcandığı da önemli.
Biz karı koca çözümü taksitle alınacak şeyler ve kasko,mtv gibi ödemeler haricinde kredi kartı kullanmamakta bulduk.
Markete cebinizdeki belli bir nakitle gidince
'at sepete' yapamıyorsunuz mesela.
Son aylarda ekonomik kriz nedeniyle biz de daha dikkatliyiz.
Bakıyorum da önceden gereksiz alışveriş yapıyormuşum.
İhtiyaç-keyfi alışveriş dengesine biraz dikkat etmek bile yetti bizim aile bütçesini toparlamaya.

Kayınvalide 1900 tl harcayarak hem ayıp etmiş ,hem de abartmiş.Eksiye düşmeniz normal o böyle harcarsa.

bu ay 1000 tl yerine 900 tl ile geçinmeye karar verdim.artı 1 çeyrek yerıne 2 çeyrek arttıracağım bu paradan azimliyimmm hırs yaptımm

Bence kvne destek sizi zorluyor.kvn yalniz mi yasiyor.hic geliri yok mu sizden baska cocugu yok mu

Kk da xxx miktarla gecinebilir miyiz diye acilan konularda surekli "biz 10-15binle gecinemiyoruz" diyen insanlar goruyordum. :) Gelirine gore gider diye bisey yok bence de. Eline 2 kurus fazla gectikce 3 kuruş fazladan harcamak diye bisey var. Boyle insanlarin eline aylik 50bin gecse yine o para yetmez. Aylik 2-3 bine gecinenler cidden varlar.

Esimin yeni evliyken issiz kalmasi ve diger islerinin bozulmasi haric biz hic eksiye girmedik, girmiyoruz da. Suan aldigindan daha dusuk maasla da gecindik zamaninda ozamanlarda da eksiye hic girmemistik.

Siz çalışıyormusunuz ?

Kavgaya gerrk yok canim tatli dille herdeyin üstesinden gelinir esinle güzel güzel konusman kaafi bence yani bitek söyle vak bebisiniz gelicek hesap kitap tutmamiz lazim de bez fiyatlari bebegin giderleri hepsini simdiden hesaplayin esinle kenara para koynak birikim yapmak herzaman sizin icin en güzeli . Annesine elbette yardimci olucak ama herseyin fazlasi zarar bununda neresinden dönülse kaar... hesap sormak sorgulamak gibi degil sadece bilmek iste neden ekside oldugunuzu

Para zaten ancak yeter canim. Siz su an 3750 ile geciniyorsunuz. Bizim market masrafimiz 800-1000 arasi mesela. Yol parasi, faturalar, her ay cikan hastane masraflari ile belki az bir miktar kenara atabilirdiniz ama kayinvalide de olunca yetmiyor olmasi normal geldi bana.
Kayinvalideyi aradan cikarmaya bak :)

Biz de evleneli 2 seneyi geçti bütçe olayını hala düzene oturtamadık. Yani sizin gibi eksiye giriyoruz devamlı. Ben de bu şekilde ne olacak bilemiyorum becerebilenler aydınlatırsa biz de faydalanırız belki

Duzelmeeeez ömür böyle geçecek bir kiloya yakin tavuk göğsü 15tl olmuşsa ama maaş ayniysa olmaz o hesap araba varsa benzini vergisi ev varsa vergisi çocuk varsa okulu servisi bitmiyo maalesef.biz artık pazar günleri wvde yemek Yitip çıkıyoruz dışarıda ancak bi dondurma yiyoruz öyle tutumlu olmaya çalışıyoruz.dışarıda yemek yemek en az 60 tl. Birde sigara iciliyosa hele 2 kişi de iciyosa vayy halimize

cogu insan bu sekilde uzulme zamanla olur herşey suan hayat cok pahali sukur sen hanilesin biz ekstra tup bebek odemesi yapiyoruz 3 ayda 1 falan :)
Çok şükür canım , eşime bunu demiştim Rabbim bize emanet nasip etti sağlıklı bir şekilde buna şükretmeliyiz. Allah'ım İnşallah size de mucizelerini nasip etsin. Sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşallah.. amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…