Her ay daha da eksiye girmek :(

Biraz tadiniz kaçsın o zaman. Evin harcamalarının nereye gittiğini bilmek sizin en doğal hakkınız. Bakın kv ye harcama yapmamak demiyorum ama en azindan bilmek hakkınız. Ihtiyaci varsa elbet evlat olarak yardim edeceksiniz amaaa ekstra şeyler işin içine giriyorsa sizde ailenize ekstra harcamalar yapın o oranda para gönderin bakalim ne tepki veriyor eşiniz. Ama zaruri harcamaları için ihtiyacı varsa kv.denizin hiç lafını etmeyin derim anneniz sonuçta.

Valla yontemini bulursaniz bana da soyleyin
Bende ay sonunu getiremiyorum
Eskiden 100 tl benzin alirdim bi hafta yeterdi simdi 3 gunde bir 100 liralik benzin aliyorum
Markete girer 100 lira verir cikardim simdi 200 den asagi cikamiyorum
Aynen ya. Önceden 100 liralık benzin aldığimda gösterge dört çubuk yükselirdi. Şimdi iki çubuk. Ben de önceden iki sinirlenirsem şimdi dört sinirleniyorum bu duruma.

Kayinvalidenizle birlikte mi mi yasiyorsunuz?Onun ayrı evi mi var?

ülke olarak düze çıkamayız artık
herseye yüzde yüz zam geliyor nasıl çıkalım ?

Kusura bakmayın ama gelirinize göre araba krediniz çok yüksek. Hem kira ödeyip hem kayınvalideye yardım edip hem çocuk beklerken o kredi tutarı elinizi ayağınızı bağlar. Ki bağlamış. Yanlışınız orada bence.

kmayı

Ee faturalar, alış-veriş? Ayda sadece 400 tl mi harcıyorsunuz
3500 ün içinde fatura da var ama doğalgaz duruma bağlı kışın 150 filan gelirdi şimdi zam geldi kesin 200 olur . O hesapta doğalgaz yok. Cebimizde 3400 3500 kalır mesela . Bende ayın başında hemen mutfak masrafını filan ayırırım duruma göre bir kısmına altın alırım

Ben sadece annemin faturasını ödüyorum, elektrik ve suyunu, yazın toplamda 100 falan oluyor, kışın 200 oluyor annem sobayla ısınıyor kışın. Bir de yazın 1 ay annemde kaldığımda market alışverişlerini yapıyorum.
Görünürde kaynanam da bi şey almıyor gibi, yani kıyafet veya ayakkabı olarak. Ama işte çözemedim maalesef

Hayat çok pahalandı. Acil ihtiyaçlar dışında hiçbir şey almıyorum. Bende hamileyim en temel şeyleri alacağım. Gelir düzeyimiz iyi olduğu halde dikkatlı harcama yapmak zorunda kalıyorum.
Zaten çok uygun bi oyun parkı aldık bebeğimize, oda falan yapmayacağız, eşim pek istemiyordu ama yeğenlerimin eskilerini de istedim ablamdan kıyafet giderimiz çok olmasın diye.

Valla yontemini bulursaniz bana da soyleyin
Bende ay sonunu getiremiyorum
Eskiden 100 tl benzin alirdim bi hafta yeterdi simdi 3 gunde bir 100 liralik benzin aliyorum
Markete girer 100 lira verir cikardim simdi 200 den asagi cikamiyorum
Benzin aynen.Ben de 1 hafta için 100 liralık alıyordum.Şimdi 3 günde bir 100 liralık alıyorum o kadar koydu ki cebime.Toplu taşıma kullanıyorum uzak yerlere yoksa benzin menzin dayandiramiyorum.

Herkes aynı durumda sanırım
Evimize 10.000 giriyor
Ben müşavirim bazen artısı olur ama eksisi olmaz
Biri lise biri ilkokul çocuk okutuyoruz . Ufaklığı özelden aldım düşün öyle battık.
4000 ev kredisine gidiyor . Mutfak masrafı her gün artıyor . Aldığım peynirin kilosuna 32,50 yazmış adam Maltepe'de
Geçen şarküteriye girdim çıkamadım desem yeri var .
Ve 1000 1000 derken hesabım -10 000 i görünce elden borçlandım kapattım .
Ben her ay kenara para atardım ,şimdi neredeyse büyük oğlana harçlık veremeyeceğim .Nakit sıkıntısı var
var da var yani
Sizin bebekte gelecek
Bezler mamalar almış başını gitmiş
Allah hepimize yardım etsin ne diyeyim.

Kayinvalidenizle birlikte mi mi yasiyorsunuz?Onun ayrı evi mi var?
Evi ayrı, geliri yok babasının maaşını alıyor, o da sadece kirasına yetiyor maalesef. Aslında çalışır ama hastalıkları çıktı ben de istemiyorum o yüzden bu saatten sonra çalışmasını, bir de ben işe başlarsam bebeğimize bakacak bi aksilik olmazsa.

her harcamayı kuruşu kuruşuna not etmeyi önerin. en azından eşiniz yapmsa da bile siz yapun. böylece kaçakları net görebilirsiniz.

bir de ev kirayken araba almak, araba kredisi varken çocuk yapmak... yanlış anlamayın bana düşmez belki ama çok açılmışsınız.

ben de Bursalıyım
Hep ağıza sakız olmuş İstanbul çok pahalı diye ancak Bursanın da kalır yani yok ki.
Kesinlikle aşırı pahalı bi şehir, evet her şey zamlandı her yerde ama ablamlar adanada daha kolay geçiniyorlar. En azından doğalgaz onlara kışın 170 gelmişti tüm evleri açık olmasına rağmen bize 350. Pazar alışveriş olarak da orası daha uygun mesela. Soğan yazın bursada 5 tl idi, oraya gittim 2 tl.

Çözüm para yönetimini elinize almak. Ekstreleri ortaya çıkarmak vs. Diğer konu ise malesef artık ayda eve giren 7bin lira bile geçinmek için yeterli olmuyor herşey çok pahalı. Bu sebeple kendinizi suclamayin. Hiç birşey yapmamış gibi geliyor insana ama ay sonunda gelen kredi kartında sadece market alışverişleri gibi zaruri ihtiyaçlar inanılmaz çok geliyor

Evet evler de istanbulla aynı fiyatta.
Allah hepimize yardım etsin .

Ben bodrum'dayim , inanilmaz pahali burasi
Bizde yurtdisina yerlesmeye karar verdik , gun sayoyoruz simdi , insan gibi yasamayi ozledim

yurt disindan bildiriyorum burasida pek farkli degil. gerci diger ulkeler nasil bilmiyorum ama sizin nasil kazandiginiza da bagli, burada ay sonunu zor getiriyoruz resmen 2 kisi calismasi lazimki her sene izin icin para biriksin. bende gebeyim aralik basi dogum daha dogru duzgun bir hazirlik yapamadim

kriz var malum ve malesef bebek ürünleri daha da zamlanacak gibi
yani temmuzdan beri ekside olmayan var mıdır bilmiyorum, muhtemelen yoktur, çünkü maaşlar aynı ama zamlar katmer katmer
neyse yılbaşına kadar elektrik ve doğalgaza zam yokmuş, sevinelim bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…