Biraz tadiniz kaçsın o zaman. Evin harcamalarının nereye gittiğini bilmek sizin en doğal hakkınız. Bakın kv ye harcama yapmamak demiyorum ama en azindan bilmek hakkınız. Ihtiyaci varsa elbet evlat olarak yardim edeceksiniz amaaa ekstra şeyler işin içine giriyorsa sizde ailenize ekstra harcamalar yapın o oranda para gönderin bakalim ne tepki veriyor eşiniz. Ama zaruri harcamaları için ihtiyacı varsa kv.denizin hiç lafını etmeyin derim anneniz sonuçta.Açıkçası kaynanam çok tutumlu değil üstüne bi de kredi kartı 1900 gelmişti ağustos ayında ilk kez o zaman eşime dedim annen ne harcamış diye. Ama bi daha soramadım. Ondan sonra ne kadar geldi kartı bilmiyorum ..
Yani ne kadar kavga edebilirim bilmiyorum. Dermanım da yok kavgaya tartışmaya. Hani ver bakayım desem gösterecektir ama tadımız çok kaçar sanırım.
Aynen ya. Önceden 100 liralık benzin aldığimda gösterge dört çubuk yükselirdi. Şimdi iki çubuk. Ben de önceden iki sinirlenirsem şimdi dört sinirleniyorum bu duruma.Valla yontemini bulursaniz bana da soyleyin
Bende ay sonunu getiremiyorum
Eskiden 100 tl benzin alirdim bi hafta yeterdi simdi 3 gunde bir 100 liralik benzin aliyorum
Markete girer 100 lira verir cikardim simdi 200 den asagi cikamiyorum
Kv ye de yardım ediyormuşunuz bizimse gelirimiz tam o civarda 7000 . 2300 ev kredisi , 750 ev kirası, 50 aidat . Toplam 3500 giderimiz var geri kalanı cebe atıyorum
Temmuzdan sonra çözemediğim bi şekilde eksiye giriyoruz sürekli, Kafam almıyor tama her şey zamlanıyor ama yani ne dışarıda yemek yiyoruz, ne kıyafet alıyoruz ne de ayakkabı.
Araba kredimiz 2250, kira 1250, toplamda 7250 maaş giriyor eve, ekstra olarak kaynanama destek oluyoruz, faturaları ihtiyacı marketi falan. Yemeği genelde kaynanam yapıyor evde yiyoruz yani. Yok ama her ay eksiden çıkamıyoruz. Aralık'ta doğumum olacak daha doğum parasını koyamadım bi kenara
Ne yapacağımı şaşırdım. Eşimin üstüne de gitmek istemiyorum çok didiklemedim soruyorum, hesabına giriyor, işte 200 markette harcanmış, işte 150 bebek için aldıklarımız falan, 100 benzin doldurdum vs vs ...
Nasıl düze çıkacağız, ne zaman eksisiz bi ay olacak şaştım. Ki kışın doğalgaz faturası da eklenecek masraflara
ben de BursalıyımKafamda ciddi ciddi şehir değiştirme fikri var şahsen ama şu anda ha deyince olacak bi şey değil
kmayıTemmuzdan sonra çözemediğim bi şekilde eksiye giriyoruz sürekli, Kafam almıyor tama her şey zamlanıyor ama yani ne dışarıda yemek yiyoruz, ne kıyafet alıyoruz ne de ayakkabı.
Araba kredimiz 2250, kira 1250, toplamda 7250 maaş giriyor eve, ekstra olarak kaynanama destek oluyoruz, faturaları ihtiyacı marketi falan. Yemeği genelde kaynanam yapıyor evde yiyoruz yani. Yok ama her ay eksiden çıkamıyoruz. Aralık'ta doğumum olacak daha doğum parasını koyamadım bi kenara
Ne yapacağımı şaşırdım. Eşimin üstüne de gitmek istemiyorum çok didiklemedim soruyorum, hesabına giriyor, işte 200 markette harcanmış, işte 150 bebek için aldıklarımız falan, 100 benzin doldurdum vs vs ...
Nasıl düze çıkacağız, ne zaman eksisiz bi ay olacak şaştım. Ki kışın doğalgaz faturası da eklenecek masraflara
3500 ün içinde fatura da var ama doğalgaz duruma bağlı kışın 150 filan gelirdi şimdi zam geldi kesin 200 olur . O hesapta doğalgaz yok. Cebimizde 3400 3500 kalır mesela . Bende ayın başında hemen mutfak masrafını filan ayırırım duruma göre bir kısmına altın alırımEe faturalar, alış-veriş? Ayda sadece 400 tl mi harcıyorsunuz
Ben sadece annemin faturasını ödüyorum, elektrik ve suyunu, yazın toplamda 100 falan oluyor, kışın 200 oluyor annem sobayla ısınıyor kışın. Bir de yazın 1 ay annemde kaldığımda market alışverişlerini yapıyorum.Biraz tadiniz kaçsın o zaman. Evin harcamalarının nereye gittiğini bilmek sizin en doğal hakkınız. Bakın kv ye harcama yapmamak demiyorum ama en azindan bilmek hakkınız. Ihtiyaci varsa elbet evlat olarak yardim edeceksiniz amaaa ekstra şeyler işin içine giriyorsa sizde ailenize ekstra harcamalar yapın o oranda para gönderin bakalim ne tepki veriyor eşiniz. Ama zaruri harcamaları için ihtiyacı varsa kv.denizin hiç lafını etmeyin derim anneniz sonuçta.
Zaten çok uygun bi oyun parkı aldık bebeğimize, oda falan yapmayacağız, eşim pek istemiyordu ama yeğenlerimin eskilerini de istedim ablamdan kıyafet giderimiz çok olmasın diye.Hayat çok pahalandı. Acil ihtiyaçlar dışında hiçbir şey almıyorum. Bende hamileyim en temel şeyleri alacağım. Gelir düzeyimiz iyi olduğu halde dikkatlı harcama yapmak zorunda kalıyorum.
Benzin aynen.Ben de 1 hafta için 100 liralık alıyordum.Şimdi 3 günde bir 100 liralık alıyorum o kadar koydu ki cebime.Toplu taşıma kullanıyorum uzak yerlere yoksa benzin menzin dayandiramiyorum.Valla yontemini bulursaniz bana da soyleyin
Bende ay sonunu getiremiyorum
Eskiden 100 tl benzin alirdim bi hafta yeterdi simdi 3 gunde bir 100 liralik benzin aliyorum
Markete girer 100 lira verir cikardim simdi 200 den asagi cikamiyorum
Herkes aynı durumda sanırımTemmuzdan sonra çözemediğim bi şekilde eksiye giriyoruz sürekli, Kafam almıyor tama her şey zamlanıyor ama yani ne dışarıda yemek yiyoruz, ne kıyafet alıyoruz ne de ayakkabı.
Evi ayrı, geliri yok babasının maaşını alıyor, o da sadece kirasına yetiyor maalesef. Aslında çalışır ama hastalıkları çıktı ben de istemiyorum o yüzden bu saatten sonra çalışmasını, bir de ben işe başlarsam bebeğimize bakacak bi aksilik olmazsa.Kayinvalidenizle birlikte mi mi yasiyorsunuz?Onun ayrı evi mi var?
Kesinlikle aşırı pahalı bi şehir, evet her şey zamlandı her yerde ama ablamlar adanada daha kolay geçiniyorlar. En azından doğalgaz onlara kışın 170 gelmişti tüm evleri açık olmasına rağmen bize 350. Pazar alışveriş olarak da orası daha uygun mesela. Soğan yazın bursada 5 tl idi, oraya gittim 2 tl.ben de Bursalıyım
Hep ağıza sakız olmuş İstanbul çok pahalı diye ancak Bursanın da kalır yani yok ki.
Çözüm para yönetimini elinize almak. Ekstreleri ortaya çıkarmak vs. Diğer konu ise malesef artık ayda eve giren 7bin lira bile geçinmek için yeterli olmuyor herşey çok pahalı. Bu sebeple kendinizi suclamayin. Hiç birşey yapmamış gibi geliyor insana ama ay sonunda gelen kredi kartında sadece market alışverişleri gibi zaruri ihtiyaçlar inanılmaz çok geliyorBen sadece annemin faturasını ödüyorum, elektrik ve suyunu, yazın toplamda 100 falan oluyor, kışın 200 oluyor annem sobayla ısınıyor kışın. Bir de yazın 1 ay annemde kaldığımda market alışverişlerini yapıyorum.
Görünürde kaynanam da bi şey almıyor gibi, yani kıyafet veya ayakkabı olarak. Ama işte çözemedim maalesef
Evet evler de istanbulla aynı fiyatta.Kesinlikle aşırı pahalı bi şehir, evet her şey zamlandı her yerde ama ablamlar adanada daha kolay geçiniyorlar. En azından doğalgaz onlara kışın 170 gelmişti tüm evleri açık olmasına rağmen bize 350. Pazar alışveriş olarak da orası daha uygun mesela. Soğan yazın bursada 5 tl idi, oraya gittim 2 tl.
Ben bodrum'dayim , inanilmaz pahali burasi
Bizde yurtdisina yerlesmeye karar verdik , gun sayoyoruz simdi , insan gibi yasamayi ozledim
Temmuzdan sonra çözemediğim bi şekilde eksiye giriyoruz sürekli, Kafam almıyor tama her şey zamlanıyor ama yani ne dışarıda yemek yiyoruz, ne kıyafet alıyoruz ne de ayakkabı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?