- 13 Mart 2015
- 4.411
- 8.185
- 358
Açıkçası kaynanam çok tutumlu değil üstüne bi de kredi kartı 1900 gelmişti ağustos ayında ilk kez o zaman eşime dedim annen ne harcamış diye. Ama bi daha soramadım. Ondan sonra ne kadar geldi kartı bilmiyorum ..
Yani ne kadar kavga edebilirim bilmiyorum. Dermanım da yok kavgaya tartışmaya. Hani ver bakayım desem gösterecektir ama tadımız çok kaçar sanırım.
çok zamlandı herşey ama evin geliri gayet uygun kredi ve kira dışında baya bi para kalıyor olmalı. kvye ne kadar gittiğini bilemiyorum ama eşinizle oturup bi gelir gider listesi çıkarın... siz kısıyorsunuz da kv ye giden para çoksa kv de kısması gerekebilir birazTemmuzdan sonra çözemediğim bi şekilde eksiye giriyoruz sürekli, Kafam almıyor tama her şey zamlanıyor ama yani ne dışarıda yemek yiyoruz, ne kıyafet alıyoruz ne de ayakkabı.
Araba kredimiz 2250, kira 1250, toplamda 7250 maaş giriyor eve, ekstra olarak kaynanama destek oluyoruz, faturaları ihtiyacı marketi falan. Yemeği genelde kaynanam yapıyor evde yiyoruz yani. Yok ama her ay eksiden çıkamıyoruz. Aralık'ta doğumum olacak daha doğum parasını koyamadım bi kenara
Ne yapacağımı şaşırdım. Eşimin üstüne de gitmek istemiyorum çok didiklemedim soruyorum, hesabına giriyor, işte 200 markette harcanmış, işte 150 bebek için aldıklarımız falan, 100 benzin doldurdum vs vs ...
Nasıl düze çıkacağız, ne zaman eksisiz bi ay olacak şaştım. Ki kışın doğalgaz faturası da eklenecek masraflara
Haklısınız ama annene kuruş verme diyemem ki. Bir annesi var yani. Sıkıntı ekstra şeylerin çıkması biraz da.Sadece kredi ve kirayi cikarinca 3.750 kaliyor. Bu paradan kvnin ev giderleri ve kredi kartini odemeye kalkip bi de kendinizi gecindirmeye calisirsaniz tabi ki duze cikamazsiniz. Esimin maasi da 7-8bin arasi ve bu parayla luks yasamasakta disarda yiyebiliyoruz, gezebiliyoruz, kendime alisveris yapabiliyorum. Kenara para da atiyorum kucuk kucuk. Tamam zamlandi hersey ama 7bin eksiye dusulecek bir rakam degil. Bi borca girerken gelirinizi de dusunun.
Kesinlikle aşırı pahalı bi şehir, evet her şey zamlandı her yerde ama ablamlar adanada daha kolay geçiniyorlar. En azından doğalgaz onlara kışın 170 gelmişti tüm evleri açık olmasına rağmen bize 350. Pazar alışveriş olarak da orası daha uygun mesela. Soğan yazın bursada 5 tl idi, oraya gittim 2 tl.
Biz doğudayken sıkıntı çekmedik hiç, araba yoktu ev kirası çok uygundu, o zaman da destek oluyorduk annesine. İŞte büyük şehirde sıkıntımız arttı maalesefGeliri olmadan da o kadar çok harcamak tutumlu olmamak değil bence. Ödeyeni bulmuş nasılsa harcar tabii. Valla benim kartımı ödeyecek olsa biri ohooo :)
Artık yaşamak bile lüks oldu... Bizim de evimize Türkiye şartlarında iyi sayılan miktarda para giriyor iki maaşlı olunca. Ben de 4 aydır çalışmıyorum, ücretsiz izindeyim. Oğlum da 16 aylık. Sözde kendimizi oğlumuzun doğumunda tek maaş olacak şekilde ayarlayacaktık ama çok şey oldu yapamadık. Ben çalışmadığım için de zorlanıyoruz baya ama umarım çalışmaya başlayınca toparlarız.
Ama şu dönemde Ankara’da yaşıyor olsaydık ne yapardık bilmiyorum. Çünkü yakıt fiyatları daha düşükken bile 800 civarında yakıt paramız vardı, şimdi olsa bir maaşı oraya gömecektik herhalde. Hiç yoktan günde 100 km işe git gel yapıyordu eşim. Aytlık ortalama 1500 km falan yapıyorduk. Küçük yere taşındık, en azından yol asrafımız yok. Ankaradaki gibi avmye gitme durumumuzda yok artık, oğlan sağ olsun sıkılmaya bile vakit bulamıyoruz...
Siz de umarım kısa zamanda toparlarsınız. Biz de tabii.
Biz doğudayken sıkıntı çekmedik hiç, araba yoktu ev kirası çok uygundu, o zaman da destek oluyorduk annesine. İŞte büyük şehirde sıkıntımız arttı maalesef
Valla çekip gidelim diyesim var küçük bi ilçeye.
Ah işte güya ben de 3-4 ay ücretsiz düşünüyordum, haziranda başlarım seminerde, sonra zaten yaz tatili eylüle de baya büyümüş olur diyordum ama şimdi benim maaş varken bile çıkmadık düze. Bir de ücretsiz düşünüyorum güya. 3aylık yavrumu bırakmak istemiyorum hiçThe Winchesters aynı durumdayız.Benim kuzu 12 aylık ....dün ücretsiz izni iptal ettirip ise mi donsem diye düşünürken buldum kendimi
Haklısınız ama annene kuruş verme diyemem ki. Bir annesi var yani. Sıkıntı ekstra şeylerin çıkması biraz da.
allah düzlüğe çıkarsın. :) bebişinizi de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.Aslında kafamda arabayı sattırmak var. Daha uygun bi şey almak ama onda da elimizdekinden harcarız diye çekiniyorum. Arabayı geçen yaz almıştık krediyle. Aslında onun borcu olmasa o para da elimizde kalmayacaktı harcanacaktı bi şekilde . Bebek de ne zaman olur bilemedik şahsen, eşim 34 ben 29 um. O yüzden bekleyelim dememiştik :))
The Winchesters aynı durumdayız.Benim kuzu 12 aylık ....dün ücretsiz izni iptal ettirip ise mi donsem diye düşünürken buldum kendimi
Ablamın fikri bu maalesef, şimdi değil ama ileriki süreçte buna mecbur kalacaksın diyor, O yüzden ileride ev alırsanız büyük ev alın diyor, 1 odasını ona verirsiniz diyor. Gerçi kaynanamın öyle bi niyeti pek yokKüçük ilçe en güzeli en rahatı. Büyü iller gençken iyi, sorumluluğun azken, çocuk yaştayken... valla yaş ilerleyince çekilmiyor hiçbiri. Aman yetemiyoruz diye kayonvalideyle yaşamaya başlamayın da.
Ablamın fikri bu maalesef, şimdi değil ama ileriki süreçte buna mecbur kalacaksın diyor, O yüzden ileride ev alırsanız büyük ev alın diyor, 1 odasını ona verirsiniz diyor. Gerçi kaynanamın öyle bi niyeti pek yok
Benzin daha da zamlanirsa arabalari saticaz herhalde topluca
Benzin daha da zamlanirsa arabalari saticaz herhalde topluca
Sağol canım ben hazirana kadar evdeyim büyük ihtimal. Okul ortaminda calisiyorum asil işbaşı Eylül'de ....o zaman da küçük iki yaşını dolduruyor olacak.Biz hamileliği öğrenince bankaya 3/5 koymaya başladık.Her ay oradan tirtikliycaz... hayırlısı olsun .Çok zor yaAllah bağışlasın. Benim de niyetim sonuna kadar ücretsiz izin kullanabilmekti ama olmadı, yaşını doldurduktan sonra kullanabildim anca. O da çok sürmedi ne yazık ki. Küçük yerdeyiz ama kiramız çok, burada gıdalar çok pahalı... çarşamba günü domates 9 tl idi pazarda düşün... ilk geldiğimizde (5-6 ay önce) bir haftalık gıda için 20 tl vermiştik pazara, şimdi 100e çıkarsak şükrediyoruz...
Hiç işe dönmek istemiyorum ama daha rahat geçinebilmemiz için dönmek zorundayım ne yazık ki... umarım sen dönmek zorunda kalmazsın. (Toparlarsınız yani)
hangi ulkedesiniz acaba konudan bagimsuz olucak ama bende montenegroya gidicem insallah bu yaz ama yasayan birini bulsam cok cok iyi olucak issiz kalmamiz cok yakin Allah yardimcimiz olsun hepimizin ddyurt disindan bildiriyorum burasida pek farkli degil. gerci diger ulkeler nasil bilmiyorum ama sizin nasil kazandiginiza da bagli, burada ay sonunu zor getiriyoruz resmen 2 kisi calismasi lazimki her sene izin icin para biriksin. bende gebeyim aralik basi dogum daha dogru duzgun bir hazirlik yapamadim
Kayinvalideniz çok yaşlı değilse çocuk bakimi vb.isler yapabilirdi aslında.Siz de kendi butcenizle o sureyi gecirir kendi çocuğunuza bakardiniz.Acikcasi mutfak giderlerini karşılayacagim diye 3 aylık bebeği KV birakmak bana haksızlık olarak geliyor .Benim eşim asker ....gece/gündüz kavramı yok mesaisinde.Ama eşi öğretmen olan arkadaşlarımın eşleri yazın dahi ek iş yapıyor.Ah işte güya ben de 3-4 ay ücretsiz düşünüyordum, haziranda başlarım seminerde, sonra zaten yaz tatili eylüle de baya büyümüş olur diyordum ama şimdi benim maaş varken bile çıkmadık düze. Bir de ücretsiz düşünüyorum güya. 3aylık yavrumu bırakmak istemiyorum hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?