Her ay daha da eksiye girmek :(

Hayat coook pahali, kirasi, cocugu olmayan icin 7000 tl iyi bir para olabilir ama bunlar da eklenince gecinmek pek mumkun olmuyor.
Biz de her ay eksilerdeyiz, borca battik

Ben çözümü kredi kartını internet alışverişleri dışında kullanmamakta buldum. Şimdi cebimde ne kadar varsa o kadar harciyorum. Size de tavsiye ederim. Birde eğer 1900 gelen kv nin kredi kartiysa uyarın ve artık ödemeyin. Çok çok fazla cunku...

Aslında kafamda arabayı sattırmak var. Daha uygun bi şey almak ama onda da elimizdekinden harcarız diye çekiniyorum. Arabayı geçen yaz almıştık krediyle. Aslında onun borcu olmasa o para da elimizde kalmayacaktı harcanacaktı bi şekilde . Bebek de ne zaman olur bilemedik şahsen, eşim 34 ben 29 um. O yüzden bekleyelim dememiştik :))

Ayni sorunu ben de yasiyorum. Esim is yaptgi birinden alacagini alamadi 2bin cebinden odemek zorunda kalmis bu ay bi de.. arti benim okul ile alakali 1000 kadar bi masrafim cikti.. arti bebek var. Arabanin akusu yenilendi bu ay. Motor da daha tamir edilcek arizali..
Oof of.. biz eksi kac binlere indik bu ay. Hadi bunu anlyoum da normalde de bizde de eksilerde oluyo kartlar hep.
Esime sordugumda gosteriyo aha buraya su suraya su kadar diye ama. . Yani toplana toplana evet o kadar yapiyor demek ki. Ben de fazla irdelemek istemiyorum,yani disarda yedigi tavuk doner ekmegi de mi soruyum ictigi suyu kolayi da mi soruyum ..adam tum gun disarda calisiyor.

O ay söyledim açıkçası, çünkü zaten marketini biz alıyoruz, faturasını da biz ödüyoruz ne almış annen dedim, baktım falan dedi, biraz bizim bebeğe alışveriş yapmıştı. O zaman bi daha almasın dedim yeterli yani. Çünkü alınca en pahalı markalardan almışlardı. Onun dışında ayrıntısına bakmadım, sonraki ay da sormadım.
Eşim bana belli etmez ama içten kafasına takıyor maalesef. Ben de üstüne gitmeyi istemiyorum pek.

Adana da 1200 1300 den aşağı ev yok ki:/ evet pazarlar bölgeye göre uygunluk gösteriyor ama Adana da eskisi gibi değil artık doğalgaz geliyor 300 400 tl.

Benim esimin geliri ile gidecegimiz ulkede rahat bir sekilde yasayabiliyoruz ama burada yasayamiyoruz , hepsini hesapladik gitmemiz cok daha mantikli hem maddi acidan hemde baska sebeplerden

İki evin faturaları,ısınması ,iyi kotu iki tarafa da gıda alışverişi üstelik 7000 gelirin 3500 unun eve girmeden kredi/kiraya gitmesi her ay eksiye girmeniz için yeterli sebep bence...iki evin geçimini yürütme işine bir çare bulmalisiniz.Bebek doğduğunda masraflarınızin nekadar arttığına inanamayacaksınız.

Açıkçası bizim de ağustosta sıkıntımız oldu, harc kredim 1000, araba kazası 1000, telefonum bozuldu 1500 e yenisini aldık, bir de kaynanamın kartı 1900,dü. Tamamen girdik çıkamadık .
Bu süreçte 1300 tl bozduracak nişanda takılan kolye bileklik oldu, benim ek dersim oldu 750, ama hala çıkamadık maalesef eksiden. Bu da benim canımı sıktı bugün.

Pfff bu yakıt beni de mahvetti valla ya ayda 400 falan gidiyor

Aynen ya. Önceden 100 liralık benzin aldığimda gösterge dört çubuk yükselirdi. Şimdi iki çubuk. Ben de önceden iki sinirlenirsem şimdi dört sinirleniyorum bu duruma.

Benzin aynen.Ben de 1 hafta için 100 liralık alıyordum.Şimdi 3 günde bir 100 liralık alıyorum o kadar koydu ki cebime.Toplu taşıma kullanıyorum uzak yerlere yoksa benzin menzin dayandiramiyorum.

Benzin daha da zamlanirsa arabalari saticaz herhalde topluca

Sadece kredi ve kirayi cikarinca 3.750 kaliyor. Bu paradan kvnin ev giderleri ve kredi kartini odemeye kalkip bi de kendinizi gecindirmeye calisirsaniz tabi ki duze cikamazsiniz. Esimin maasi da 7-8bin arasi ve bu parayla luks yasamasakta disarda yiyebiliyoruz, gezebiliyoruz, kendime alisveris yapabiliyorum. Kenara para da atiyorum kucuk kucuk. Tamam zamlandi hersey ama 7bin eksiye dusulecek bir rakam degil. Bi borca girerken gelirinizi de dusunun.

Vallahi konuyu ve tüm yazılanları okudum içim şişti.

Benim de yakıt masrafım haftada 100 TL'ydi, şimdi 3-4 güne bitiyor.
Ve 2019'da evleniyorum, tüm bunları okudukça gözüm korkuyor, babaevinde insan gül gibi yaşıyor, kira derdi yok, mutfak masrafı yok, eve her türlü destek oluyorum ama sonuçta bi mecburiyet yok..
şimdi evlenince her şey başa bela, hadi bi şekil geçinsek çocuk olana kadar, çocukla ne yapıcaz..
şartları daha da iyileştirmeyi beklesek yaşlar olmuş ben 30 nişanlım 32...

konuyu da ağlama duvarına çevirdim ama ben de şişmişim bunları düşünmekten..

Bence sadeve biz kadinlar dert ediyoruz. Kocalarimiz dert ediyo olsa biraz dikkat ederler bence. Biz de disarda yemek yemiyoruz tek luksumuz marketten ayda 1 kere hadi bazen 2 kere yaspasta almak oldu kac aydir. Sosyal hayatimiz gezmemiz biyerlerde oturmamiz zaten yok..ama esimin de eli aciktir yani bence kartina guvenerek kardesine suna buna harciyor olabilir. Misal is yerindekiler hadi yemege gidelim diyorlar yemek bi gun biri ismarliyosa bi gun esim .. iste bunlari yapmamasi lazim bence. :/ yada su yoklukta arkadasi evlendi ve esim o bize takmisi diye ceyrek takti. Dedim o takarken 200 tl ancaydi biz 400e alicaz. Olsun borclu mu kalalim dedi. Gr altin almaya yanasmadi mesela..
Ama hersey de cok pahali marketten 70 80le cikiyoeum en asagi. Bi peynir zeytin bi patates sogan bi yesillik ,soda ,tavuk kizimin da istedigi bisey olursa..alsam al sana 100 gidiyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…