- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.826
- 898
- Konu Sahibi yeduaetsev_
-
Merhaba sevgili kk üyeleri
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bu aralar bu soru "etrafımdaki insanların söyledikleri sebebiyle" aklıma takılıyor. Şöyle ki; bu yaza doğru evlenmeyi planladığım bir nişanlım var. Ve kendisi benim ilki olacağımı söylüyor. İnanıyorum çünkü evlilik öncesi ilişkiye karşı bir insan değilim ve sevgilime de yıllardır bu düşüncemi doğru aktardığımı düşünüyorum. Evet bende yaşamadım, ilk kez evleneceğim kişiyle yaşayacağım ama bunu bir tabu haline getirmedim..
Gel gelelim ki kuzenlerimin de arasında bulunduğu bir arkadaş ortamında (özellikle evli olanlar) bu konu açıldığında; "Hayatta inanmam, bir erkek 25-30 yaşına gelecek ve hiç ilişkiye girmemiş olacak."
"Hem nerden biliyorsun, doğduğundan beri yanında mıydın? Hiç inanma o laflara"
"İmkansız. Evlenirken bakir olan erkek yoktur, varsa da yalan söylüyordur ya da sağlık sorunları vardır." ve daha neler neler...
Hatta ilk etapta bana birbirimizin ilki olacağımız fikri güzel gelmişken, yine başka bir kafadan "İlişkiye girmemiş erkek mi olur, deneyimsiz bir erkekle ilişkiye girmeyi sakın düşünme bile, ilk gecen zehir olur" vs vs bana göre saçmalık olan onlara göreyse gayet normal olan bu cümleler dahi sarfedildi.
Şimdi size soruyorum, sizce bir erkek gerçekten evlenmeden önce mutlaka cinsel ilişki yaşamış mıdır? Veya cinsel ilişki yaşamayan biriyle evlenmek onların söylediği gibi çok büyük bir dezavantaj mıdır?
Nişanlıma da tekrar tekrar soramam gerçekten hiç ilişkiye girmedin mi falan diye, çok çocukça olur .Yaşasın veya yaşamasın umrumda değil, şu an asıl önemli olan nişanlımın bana karşı yalan söylemiş olma ihtimalini soktular kafama.
Evlilik arefesinde yapılır mı bu insana.
Kendinize gelin!Kesinlikle katılıyorum, isterseniz kınayın isterseniz eleştirin; bir erkek evlenmeden her en sebeple biriyle birlikte olmuşsa benim gözümde namussuzdur
Niye ya ? Her erkek yapmak zorunda mı nefsini tutan günaha girmekten korkan erkekler yok mu sanıyosunuz ?
Evli fln değilim ama niye kandırsın kadınlar kendini inanmak güvenmek bambaşka bişey ..
Ben karar veriyorum mu dedim? Ve ya kesin öyle midir mi dedim.? Adı üstünde "BENIM GÖZÜMDE" dedim, herkesin görüşü farklıdır. Siz kendinize gelin asıl, KENDI hayatımda ben karar veririm sizi de ilgilendirmezKendinize gelin!
Kimin namuslu kimin namussuz olduğuna karar verecek merci siz misiniz?
bana karşı yalan söylemiş olma ihtimalini soktular kafama.
eminim ulan napacaniznasıl eminsin,işte sordum?
şaka bi yana da neden her erkek evlenmeden deneyim yaşasın ki ya da neden deneyim yaşamayan erkeğe ay bu işi yapamaz eline yüzüne bulaştırır gözüyle bakılsın.
ben bu milleti anlamıyorum yeminle,kadın evlenmeden önce birliktelik yaşasa vayy bilmem neye bak derler erkek yaşamasa kızzz ondan koca mı olur derler.çok değişik bi toplumuz.
Ne gereksiz insanlar var hayatta ya. Kendi arsızlıklarını illa herkes yapmış olacak da rahat edecekler. Bende eşimde ilk ilişkimizi ilk gecemizde yaşadık. Evet ikimiz de deneyimsiz olduğumuzdan biraz zorlandık. Hatta çok şpşal hale düştü halimize güldük :) ama oldu. Eşimin benden önce ilişkiye girmemiş olduğuna adım kadar eminimMerhaba sevgili kk üyeleri
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bu aralar bu soru "etrafımdaki insanların söyledikleri sebebiyle" aklıma takılıyor. Şöyle ki; bu yaza doğru evlenmeyi planladığım bir nişanlım var. Ve kendisi benim ilki olacağımı söylüyor. İnanıyorum çünkü evlilik öncesi ilişkiye karşı bir insan değilim ve sevgilime de yıllardır bu düşüncemi doğru aktardığımı düşünüyorum. Evet bende yaşamadım, ilk kez evleneceğim kişiyle yaşayacağım ama bunu bir tabu haline getirmedim..
Gel gelelim ki kuzenlerimin de arasında bulunduğu bir arkadaş ortamında (özellikle evli olanlar) bu konu açıldığında; "Hayatta inanmam, bir erkek 25-30 yaşına gelecek ve hiç ilişkiye girmemiş olacak."
"Hem nerden biliyorsun, doğduğundan beri yanında mıydın? Hiç inanma o laflara"
"İmkansız. Evlenirken bakir olan erkek yoktur, varsa da yalan söylüyordur ya da sağlık sorunları vardır." ve daha neler neler...
Hatta ilk etapta bana birbirimizin ilki olacağımız fikri güzel gelmişken, yine başka bir kafadan "İlişkiye girmemiş erkek mi olur, deneyimsiz bir erkekle ilişkiye girmeyi sakın düşünme bile, ilk gecen zehir olur" vs vs bana göre saçmalık olan onlara göreyse gayet normal olan bu cümleler dahi sarfedildi.
Şimdi size soruyorum, sizce bir erkek gerçekten evlenmeden önce mutlaka cinsel ilişki yaşamış mıdır? Veya cinsel ilişki yaşamayan biriyle evlenmek onların söylediği gibi çok büyük bir dezavantaj mıdır?
Nişanlıma da tekrar tekrar soramam gerçekten hiç ilişkiye girmedin mi falan diye, çok çocukça olur .Yaşasın veya yaşamasın umrumda değil, şu an asıl önemli olan nişanlımın bana karşı yalan söylemiş olma ihtimalini soktular kafama.
Evlilik arefesinde yapılır mı bu insana.
Evlilik öncesi ilişki yaşamış kişilere NAMUSSUZ diyemezsiniz.Ben karar veriyorum mu dedim? Ve ya kesin öyle midir mi dedim.? Adı üstünde "BENIM GÖZÜMDE" dedim, herkesin görüşü farklıdır. Siz kendinize gelin asıl, KENDI hayatımda ben karar veririm sizi de ilgilendirmez
Yok.
25-30yasina gelmis saglikli bir erkegin bunu yasamasi kadar dogal birsey yok zaten.
Siz inanmaya,guvenmeye devam edebilirsiniz tabiki benim haddime degil.
Saygilar efendim.
Evlilik öncesi ilişki yaşamış kişilere NAMUSSUZ diyemezsiniz.
Bende hakaret edeyim,sonrada "aaa ama bu benim düşüncem" diyeyim,güzel olur mu?
Kimin ne yaşadığı,nasıl yaşamak istediği kimseyi ilgilendirmez..
İnsanları bu "namuslu" bu "namussuz" diye yaftalamak size düşmez.
Çattık? Belli ki yaşın küçük..Size de koruması düşmez, hey Allahım çattık ya. İsteyen yaşar, isteyen yaşamaz bu beni ilgilendirmez. Isteyen istediğiyle de evlenir. Benim fikrim benim görüşüm, siz namuslu goruyosaniz bisey diyemem. Sizin görüsünüz beni ilgilendirmiyor, benimki de sizi. Tartışmaya luzum yok, benim gözümde böyleler ve benden uzak olsunlar mümkünse, bu konuda hassasım ve kesinlikle eş adayına göz yummam. Iyi akşamlar
hem de baya bir değişiknasıl eminsin,işte sordum?
şaka bi yana da neden her erkek evlenmeden deneyim yaşasın ki ya da neden deneyim yaşamayan erkeğe ay bu işi yapamaz eline yüzüne bulaştırır gözüyle bakılsın.
ben bu milleti anlamıyorum yeminle,kadın evlenmeden önce birliktelik yaşasa vayy bilmem neye bak derler erkek yaşamasa kızzz ondan koca mı olur derler.çok değişik bi toplumuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?