- 13 Eylül 2013
- 4.185
- 2.582
- 178
- Konu Sahibi yeduaetsev_
-
Zor olmuyor :)Çok önemli değil ister olmuş olsun ister olmasın. Ama bence de hiç ilişkiye girmemiş erkek biraz zor olur ama olur yani. Sonuçta ben olsam böyle bişeye takılmazdım
koca adam niye yalan söylesin yaa alemsimiz. Bnde eşimin ilkiyim 26da evlndik evlilik önceside biiey yaşamadık alla alla...Merhaba sevgili kk üyeleri
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bu aralar bu soru "etrafımdaki insanların söyledikleri sebebiyle" aklıma takılıyor. Şöyle ki; bu yaza doğru evlenmeyi planladığım bir nişanlım var. Ve kendisi benim ilki olacağımı söylüyor. İnanıyorum çünkü evlilik öncesi ilişkiye karşı bir insan değilim ve sevgilime de yıllardır bu düşüncemi doğru aktardığımı düşünüyorum. Evet bende yaşamadım, ilk kez evleneceğim kişiyle yaşayacağım ama bunu bir tabu haline getirmedim..
Gel gelelim ki kuzenlerimin de arasında bulunduğu bir arkadaş ortamında (özellikle evli olanlar) bu konu açıldığında; "Hayatta inanmam, bir erkek 25-30 yaşına gelecek ve hiç ilişkiye girmemiş olacak."
"Hem nerden biliyorsun, doğduğundan beri yanında mıydın? Hiç inanma o laflara"
"İmkansız. Evlenirken bakir olan erkek yoktur, varsa da yalan söylüyordur ya da sağlık sorunları vardır." ve daha neler neler...
Hatta ilk etapta bana birbirimizin ilki olacağımız fikri güzel gelmişken, yine başka bir kafadan "İlişkiye girmemiş erkek mi olur, deneyimsiz bir erkekle ilişkiye girmeyi sakın düşünme bile, ilk gecen zehir olur" vs vs bana göre saçmalık olan onlara göreyse gayet normal olan bu cümleler dahi sarfedildi.
Şimdi size soruyorum, sizce bir erkek gerçekten evlenmeden önce mutlaka cinsel ilişki yaşamış mıdır? Veya cinsel ilişki yaşamayan biriyle evlenmek onların söylediği gibi çok büyük bir dezavantaj mıdır?
Nişanlıma da tekrar tekrar soramam gerçekten hiç ilişkiye girmedin mi falan diye, çok çocukça olur .Yaşasın veya yaşamasın umrumda değil, şu an asıl önemli olan nişanlımın bana karşı yalan söylemiş olma ihtimalini soktular kafama.
Evlilik arefesinde yapılır mı bu insana.
ya ne kadar boş insanlar ya. her insan illa evlenmeden deneyim mi kazanacakmış. her şeyin bir ilki var ha başkasıyla ha eşiyle. bunun içine kişinin değer yargıları girer, inancı girer.. şahsen ben sırf deneyimli olacak diye zina yapmış biriyle evlenmem. bu benim inancıma ters. aksi de beni ilgilendirmiyor. evlenmeden yapmayanlar iktidarsız mı oluyormuş hahahha allan manyaklarıtüm bu sözler sadece kendini avutan insanların sözleri. kim eşinin sadece kendine ait olmasını istemezki. dur deneyimlisini bulayım mı diyorlarmış artık
Bak burda tecrübe varmış:)Zor olmuyor :)
Yaaaaa :)Bak burda tecrübe varmış:)
abartmasanızKesinlikle katılıyorum, isterseniz kınayın isterseniz eleştirin; bir erkek evlenmeden her en sebeple biriyle birlikte olmuşsa benim gözümde namussuzdur
erkelerde de zar denen şey olsaydı bunu öğrenmemiz mümkün olurdu ama evet girdim ya da hayır girmedim cümleleri sadece havada kalıyo bu durumda.o yüzden etrafındaki manyakça düşünceleri olan insanlara kulak asma ve beraberliğinin tadını çıkar.
ilgilendirir. siz birine namussuz derseniz,onların eşleri sevdikleri kardeşleri ,babaları bunu yaşamışsa onlara hakaret etmiş olursunuz. bu söz sadece erkeğe değil bunu yaşayan kızada edilmiştir.Ben karar veriyorum mu dedim? Ve ya kesin öyle midir mi dedim.? Adı üstünde "BENIM GÖZÜMDE" dedim, herkesin görüşü farklıdır. Siz kendinize gelin asıl, KENDI hayatımda ben karar veririm sizi de ilgilendirmez
Siz belki öyle görmüş öyle duymus olabilirsiniz ama yok öyle bir sey..
Yasamayan erkekler var.
Muhafazakar insanlar bu konuda kendilerini terbiye ederler? özel olarak aileler bu terbiyeyi verir ve evlenmesi gerektigi yaslarda da evlenirler ki dışarı sapmasinlar.
Yani yanlış biliyorsunuz..
Siz belki öyle görmüş öyle duymus olabilirsiniz ama yok öyle bir sey..
Yasamayan erkekler var.
Muhafazakar insanlar bu konuda kendilerini terbiye ederler? özel olarak aileler bu terbiyeyi verir ve evlenmesi gerektigi yaslarda da evlenirler ki dışarı sapmasinlar.
Yani yanlış biliyorsunuz..
Hayir. Siz yanlis biliyorsunuz :)
Bakin iste bu kadar kolay.Fikirlerin catismasinda karsi tarafa topu atmak iste bu kadar kolay.Siz yanlis biliyorsunuz o kadar :)
O yuzden ne ben sizin fikirlerinizi degistirebilirim ne siz benim.
Nerden biliyorsun yaptigini yaninda miydin diyeceksiniz bende kontrada nerden biliyorsun yapmadigini yanindamiydin diyecegim ve uzayiiiippp gidecekkk mevzu...O yuzden dedigim gibi siz yapmadigina inanip sonsuuzz guvenmekte ozgursunuz.Bende 17-23 yas araligi degil vucudun icinin disariya buram buram hormonlarin atildigi periodda yapmistir demekte ozgurum.Buna ne karisabilir,ne yanlissin diyebilirsiniz.O kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?